Vissa av artikelns länkar, bilder och klipp kan saknas.
Under lördagen drog stormen Egon in med kraftiga snöfall, översvämningar och starka vindar. Flera tåglinjer och färjor ställdes in och runt om i landet har flera trafikolyckor rapporterats in. SMHI har utfärdat klass 2-varningarna för Götaland, Dalarnas och Gävleborgs län. Flera broar har stängts av, bland annat Öresundsbron, Älvsborgsbron. Drygt 17 500 kunder hos Fortum, Vattenfall och Eon är strömlösa just nu.


SVT rapporterade · Direktrapportering om stormen Egon

19.32
Katten är lycklig inomhus nu och pokerkvällen i Gbg är inställd. Ta det försiktigt!
19.34
Det blev totalstopp i trafiken vid 17-tiden i båda riktningarna genom Rinkeby Centrum efter att ett buss kanat baklänges och fastnat på tvären över vägen och upp i en slänt. Stoppet ledde till långa köer av bussar i båda riktningarn, skriver Jenny Melander.
19.34
Vid 19-tiden hade Eon, Fortum och Vattenfall drygt 16 000 strömlösa kunder, skriver TT.
19.36
Boda Kyrkby i Dalarna. Det kom över 2 dm nysnö på under 2 timmar, skriver Sofie Löfgren
19.40
När väntas kulmen på västkusten? Blåser rejält!
Stormen når sin kulmen i natt.
19.41
För en timme sen nådde stormen orkanstyrka, över 32,6 meter per sekund, i vindbyarna vid Nordkoster, Måseskär och Väderöarna.
19.44
Hej vi väntar barn och hade tänkt åka från Svanesund (Orust) till näl(Trollhättan ) ikväll naturligtvis! Hur ser den rutten ut! Tänker på färjor och broar!! Med vänlig hälsning, marcus
Vi kan tyvärr inte svara på väldigt specifika frågor. Kolla på Trafikverket för att se hur vägarna ser ut. Kanske är det bäst att inte åka i kväll om det är ett alternativ.
19.46
hur länge kommer stormen att vara?
Stormen når sin kulmen i natt. Det kommer lugna ner sig i morgon.
19.51
Joel van der Eerden skickar in en bild från Brunnsparken i Göteborg.
19.54
Tack för alla era frågor. Vår meteorolog Nils kommer snart tillbaka och svarar på dem. Men tänk på att vi inte kan svara på för specifika frågor, om till exempel vilka vägar som är avstängda eller inte. Bra sidor att hålla koll på är Trafikverket.se och SMHI.
20.00
I dag har det kommit snö till uppskattning för både mig och hunden , och blåsten har börjat bli starkare under dagen!, skriver Emilia Jakobsson.
20.03
För en halvtimme sen stängdes Öresundsbron av för bil- och tågtrafik. Det är oklart när trafiken kan släppas på igen, enligt Trafikverket.
20.03
När kommer det att avta tror ni
Det är sagt att stormen avtar i natt.
20.04
Hej har ni live tv från stormen och isf hur ser man den?
Hej. Nej, vi sänder inte live-tv just nu.
20.08
Brofjorden i Lysekils kommun tidigare i dag när det blåste mindre än nu. I vanliga fall löper här en grusväg längs bergsidan och strandkanten ligger en bra bit ut. Foto: Sigvard Gustavsson
20.20
Hej vad menar ni med kulmen
Att det är som blåsigast då. Mvh Nils
20.20
Det talas ju ständigt om klimatförändringar och att vi får varmare väder härupp. Hur går detta ihop med ett snöoväder som det här?
På vintern gör lågtryck att det blir mildare. De "vispar" runt och blandar om luften så att det blir mildare. Mvh Nils
20.24
Jag undrar hur det går för stackarna i Getinge som drabbades av översvämningar härförleden, blir det nya problem nu? Tack för bra rapportering.
Tack Evert! Svår fråga. Vind torkar för visso upp vägar och marker, men detta är nog lite väl blåsigt. Det kan dessutom dra in skurar imorgon. Mvh Nils
20.27
Hej, var finns de flesta av de 16 000 strömlösa kunderna?(rubriken) Tänkte bara om man bor i riskzonen....
Hej. Här kan du se: http://www.eon.se/privatkund/Kundservice/Avbrottsinformation/Stromavbrott-aktuella/#region=0
http://www.fortum.com/countries/se/privat/kundservice/avbrottsinformation/aktuellt-driftlage/pages/default.aspx
http://www.vattenfall.se/sv/aktuella-stromavbrott.htm
20.29
Hur många är strömlösa i Älmhults kommun?
Hej, du kan titta på de olika leverantörernas hemsidor: http://www.vattenfall.se/sv/aktuella-stromavbrott.htm, http://www.eon.se/privatkund/Kundservice/Avbrottsinformation/Stromavbrott-aktuella/#region=0, http://www.fortum.com/countries/se/privat/kundservice/avbrottsinformation/aktuellt-driftlage/pages/default.aspx
20.35
hur mycket förväntas det blåsa i jämförelse med Gudrun o Per?
//orolig skogsägare
Hej! Här är en artikel om Gudrun http://www.svt.se/vader/tio-ar-sedan-gudrun-1
Sen har jag sett en bra artikel där stormarna jämförs på SMHI. http://www.smhi.se/nyhetsarkiv/forsta-adventsstormen-jamford-med-stormarna-gudrun-och-per-1.18870
20.42
Hej. God kväll och god fortsättning.
Som styrman i handelsflottan och lång erfarenhet från mexokanska gulfen undrar jag följande:
Tidigare har bland annat Norge namnget "stormar".
Jag är van internationellt att Hurricanes och även Tropical storms , samt cykloner får namn.

Vem tusan och från när - datum - har - SMHI ? - bestämt att halv storm / storm ska namnges i Sverige ?
Det är ju menar jag löjeväckande att halv storm / storm ska namnges, och varför namnges dom inte från A till Z med vartannat år kvinnonamn och vartannat år mnliga namn ?
Grunnar verkligen på detta, för att för mig, i min värld, krävs det betydligt mer än 24 m/s för att namn kan bli aktuellt.
Gudrun till exempel fick ju namnet i Norge, sen följde det med till Sverige, inoffiiellt på i Sverige på den tiden.
Vad gäller ? Mvh / RGDS Robert Hult
Hej Robert med flera! Många undrar om namnet på stormen. I Sverige har SMHI bestämt att vi inte namnger lågtryck som redan har ett namn. Om ett lågtryck saknar namn går vi efter namnsdag och väljer varannan mansnamn, varannan kvinnonamn. I detta fallet fick Egon sitt namn från Danmark. Det lågtrycket man i Norge kallar Nina är ett annat (men det är samma lågtrycksområde). Hopas det ger svar på några frågor.