Vissa av artikelns länkar, bilder och klipp kan saknas.
* Flera maskerade gärningsmän gick på torsdagsmorgonen till attack mot Garissa University College i Kenya.
* 800 studenter hölls som gisslan inne på universitetsområdet. 
* 147 människor dödades i attacken, som började i gryningen när studenterna samlades för morgonbönen. 
* Terrororganisationen al-Shabaab har tagit på sig attacken. De uppger att de skonar muslimer men skjuter kristna. De fyra terroristerna dödades av polis.

SVT rapporterade · Attack mot universitet i Kenya

11.34
Terrororganisationens talesperson Ali Mohamud Rage säger till BBC:s korrespondent att man har släppt några muslimska gisslan och att alla deras angripare är vid liv.
11.35
Kenyanska Röda Korset skriver att 65 personer är skadade: 

11.38
Hur länge har allt hållit på?
Attacken startade vid femtiden på morgonen.
11.39
Firar de kristna i Kenya Påsk vid den här tidpunkten?
Ja, det gör de.
11.44
Röda Korsets flygplan med läkare från Nairobi har precis landat i Garissa: 

11.47
al-Shabaabs talesperson för militära insatser, Sheikh Abdiasis Abu Musab, säger till Reuters: - Vi sorterade ut de kristna och släppte muslimerna. Det är många döda kristna inne i byggnaden. Vi håller också många kristna vid liv. Strider pågår fortfarande inuti universitetet.
11.48
Varför hände det just i Kenya och på denna plats?
Det här området i Kenya, nära den somaliska gränsen är hårt drabbat av terrorattacker. edan tidigare har kenyansk militär slagit ut flera höga al Shabab-ledare i Somalia och terrororganisationen är väldigt tillbakapressad just nu.
11.52
Är alla som dött från Kenya?
Det vet man inte än.
11.53
Polischefen Joseph Boinnet säger till lokala tidningen Daily Nation att gärningsmännen tog sig in under morgonbönen och började skjuta urskiljningslöst.
11.55
Studenter tar skydd i en bil under attacken. Foto: TT
11.56
Bloggaren Robert Alai fick tidigt telefonsamtal från studenter som bad honom kontakta polisen och berätta var de fanns, skriver TT.
-Många gömmer sig fortfarande och kan inte prata särskilt högt i telefon, men de skickar sms. Det är både studenter och lärare, vissa gömmer sig under sängarna. Men det hörs inte så mycket skottlossning nu som förut, säger han till TT.
11.57
I staden Garissa i Kenya bor främst somalier, enligt TT.
11.58
Röda Korset har satt upp ett tält vid det lokala sjukhuset för att kunna ta emot alla skadade. Ett par skadade har även skickats till Nairobi med flyg.
12.36
Collins Wetangula, vice ordförande för skolans elevråd säger att han låste in sig och tre andra i sitt rum när han hörde skott: - Jag kunde bara höra fotsteg och skott. Ingen skrek för alla var rädda att gärningsmännen skulle upptäcka dem. Gärningsmännen skrev "Vi är al-Shabaab", säger han till AP.
12.37
- Om du var kristen, blev du skjuten direkt, fortsätter vittnet Collins Wetangula. - För varje skott jag hörde trodde jag att jag skulle dö.
12.39
Eleven Collins Wetangula blev omhändertagen av kenyansk militär och är nu ute ur byggnaden, berättar han för nyhetsbyrån AP.
12.46
Tidigare kom uppgifter om att gärningsmännen sköt inne i moskén vid morgonbönen. Detta har visat sig inte stämma. Eleverna gjorde sig färdiga för morgonbön när gärningsmännen tog sig in i sovsalarna och sköt.
12.48
Kenyanska katastrofministeriet uppger att endast 280 av 815 studenter har blivit spårade. Arbete för att hitta resten av eleverna pågår febrilt: 

12.53
Eleven Collins Wetangulas berättelse är skakande. En soldat sa åt honom och ett 20-tal andra elever att springa och ducka när de blev hjälpta ut ur byggnaden. - Vi började springa och kulorna ven runt öronen. Soldaterna sa till oss att bara dyka.
12.55
Kenyanska journalisten Dennis Okari twittrar att han tagit skydd utanför universitet och kan höra kraftig skottlossning och explosioner. Hundratals studenter springer ut och några kryper: 

12.57

Regeringen uppger på Twitter att president Kenyatta ska hålla ett tal till nationen: 

13.00
En Voice of America-journalist skriver att en terrorist kan ses på taket av universitetsbyggnaden och skjuter på kenyanska säkerhetsstyrkor: 

13.21
Invånare donerar blod till sjukhuset i Garissa efter attacken mot det kenyanska universitetet. Foto: TT
13.25
Kenyansk polis utanför universitetet i Garissa, som varit belägrat sedan tidig torsdagsmorgon, lokal tid. Foto: TT
13.27
Enligt studenten Grace Kai fanns det varningar om att en attack skulle kunna ske och även skolledningen misstänkte detta. - Några främlingar hade setts i staden och misstänktes vara terrorister. I måndags sa vår rektor att främlingar hade setts på skolan. På tisdagen släppte de oss från skolan och universitetet stängde men campus höll öppet och nu har vi blivit attackerade, säger hon till Reuters.
13.28
#GarissaAttack UPDATE: Arrangements are being made to evacuate the injured to Nairobi. Govt calls on Kenyans to donate blood.
13.31
Enligt tweeten nedan förbereder man nu för att evakuera skadade till Nairobi och man ber även personer i landet att donera blod.
13.35
TT: Kenyas räddningsverk säger att 280 av de 815 studenterna på universitetet i Garissa har lokaliserats. Myndigheten säger dock inte om den tror att de över 500 som man inte vet var de är, tros befinna sig inne på området eller om de kan ha flytt.
13.39
Ska inte polisen storma snart?
15.34
BBC:s reporter twittrar om att striderna fortfarande pågår mellan terroristerna innanför och säkerhetsstyrkorna utanför: 
15.48
Ni liverapporterar så länge det håller på?
Ja så länge det finns uppgifter att gå på. Vi utgår från att folk vill veta hur det går och än så länge är ju fortfarande gisslan fast i byggnaden.
16.33

Den kenyanske presidenten Uhuru Kenyattas tal efter attacken mot universitetet i Garissa.



17.01
Är det andra länders soldater/poliser på plats i Kenya?
Vi har ingen information om det i nuläget.
17.08
Inga svenskar har rapporterats saknade eller skadade i samband med attacken i Kenya.
– Vi har inga uppgifter om att svenskar ska ha drabbats, inte heller att några svenskar ska befinna sig i området. UD följer händelseutvecklingen, säger Catarina Axelsson vid utrikesdepartementets presstjänst till TT.
Hon berättar att UD sedan tidigare avråder från nödvändiga resor till Garissa.
17.13
Trots UD:s uttalande till TT har SVT information om flera svenskar i närområdet, bland annat SVT-reportern Fredrik Önnevall.
17.14
JUST NU: Två terrorister har neutraliserats av militären, rapporterar BBC.


17.23
Är verkligen detta en STOR nyhet?
Varken Aftonbladet eller Expressen skriver om detta!
Vi baserar inte vår nyhetsvärdering på vad de rapporterar om. Ett gisslandrama där terrorister tagit unga studenter och dödat 15 är en stor nyhet för oss, oavsett var i världen det sker.
17.54
En kenyansk soldat håller utkik nära universitetsbyggnaden. Foto: REUTERS/Noor Khamis
18.06
Minst 70 studenter har dödats i terrordådet mot en högskola i Kenya, meddelar landets inrikesminister enligt medier på plats. 79 personer uppges ha skadats, enligt Reuters.
18.10
”Den här attacken är värre än Westgate”, säger underrättelsekällor till SVT:s Afrikakorrespondent Johan Ripås.
18.19
”Två terrorister har neutraliserats”, skriver det kenyanska inrikesministeriet på sitt officiella Twitter-konto.

18.46
Drabbade familjer uppmanas söka sig till Chiromo bårhus från och med imorgon bitti. Dit kommer kropparna transporteras. 

18.52
Enligt inrikesminister Joseph Nkaiserry har alltså fyra terrorister dödats i stormningen.
19.05
Det här vet vi såhär långt: al-Shabaab stormade i morse ett universitet i Garissa. Enligt obekräftade uppgifter till SVT:s Johan Ripås handlar det om minst 100 döda. Fyra terrorister uppges ha dödats. 79 personer ska vara skadade. Myndigheterna har infört nattligt utegångsförbud.
19.10
Kenya terrorist attack: 5 things you need to know.
19.13


19.18
Soldater utanför universitetet.

19.56
Gisslandramat är över, kan handla om 150 döda, rapporterar AP.
19.58
Är gisslandramat över alltså alla terrorister döda?
Fyra terrorister uppges ha dödats. Kenyanska myndigheter säger till AP att gisslandramat är över.
20.00


20.09
Minst 10 attentatsmän vid gisslandramat i Garissa, enligt säkerhetskällor till SVT:s Johan Ripås. Fyra attentatsmän har dödats, uppger kenyanska myndigheter.
20.10
Hög risk för uppföljningsattacker längs den kenyanska kusten, säger säkerhetskällor till SVT:s Afrikakorrespondent Johan Ripås.
20.11
Det ska även ha gått ut flera varningar till kenyanska myndigheter om en förestående attack, säger SVT.s Johan Ripås.
20.12
TT: Trots att kenyanska polisstyrkor har stormat universitetet säger en talesperson för den somaliska extremistgruppen al-Shabaab till Reuters att de fortfarande håller ”många som gisslan”
.
20.17
Kenyanska myndigheter har lagt ut en bild på en av ledarna inom al-Shabaab och erbjuder en belöning på 215.000 dollar för hans tillfångatagande.
21.01
USA erbjuder assistans till Nairobi, för att ta sig an terrorgruppen al-Shabaab som tagit på sig ansvaret för attacken i Garissa.

 Minst 79 personer ska ha skadats, enligt Reuters
.
21.07
Här skedde terrorattacken. 147 rapporteras döda. Dramat ska nu vara över.
21.39
587 studenter har evakuerats, 79 är skadade. Samtliga studenter har tagits om hand.



22.19
Kenyanska myndigheter: Insatsen är över, fyra gärningsmän är dödade, dödssiffran kan hamna på 150, rapporterar AP.



22.19
Med det avslutar vi dagens och kvällens liveuppdatering. Tack för frågor och uppmärksamheten.