Vissa av artikelns länkar, bilder och klipp kan saknas.

Inga överlevande efter kraschen

Ett ryskt passagerarflyg kraschade i morse i Egypten. Enligt egyptiska myndigheter finns inga överlevande. SVT direktrapporterade om händelsen, här kan du läsa rapporteringen i efterhand.

SVT rapporterade · Flygkrasch i Egypten

09.16
Hej och välkomna till SVT:s direktrapportering. Det är alltså ett ryskt passagerarflyg som har kraschat i Egypten, uppger egyptiske premiärministern, enligt AFP. Flygplanet var på väg från turistorten Sharm el-Sheikh i Egypten till St Petersburg i Ryssland.
09.16
Planet försvann från radarn över cypriotiskt luftrum, 23 minuter efter att det lyft, enligt den ryska nyhetsbyrån RIA som citerar ryska flygmyndigheter.
09.17
Enligt de ryska uppgifterna rör det sig om en Airbus A-321 ägd av det ryska flygbolaget Kogalymavia.
09.17
224 personer ska ha funnits ombord på planet.
09.19
Det ryska bolaget Kogalymavia bildades 1993 och bytte 2012 namn till Metrojet, enligt hemsidan.
Sedan start har bolaget tillhandahållit både reguljär trafik och chartertrafik från olika ryska städer, bland annat Surgut i Sibirien. I flottan ingår flyg av typen Airbus A-320 (två stycken) och Airbus A-321 (sju stycken).
09.21
Enligt BBC är de flesta passagerare är de flesta passagerare på planet ryska turister.
09.33
Ännu så länge är informationen till svenska myndigheter mycket knapphändig. Luftfartsverket har ingen information om händelsen, inte heller Swedavia, som driver svenska flygplatser.
– Det berör inte oss, men vi följer detta och håller oss uppdaterade. Om det påverkar rutter så är det en flygbolagsfråga, säger Charlotte Peridasamy på Swedavias presstjänst till TT.
09.34
Det finns inga indikationer att planet skulle ha blivit nedskjutet, enligt egyptiska säkerhetskällor enligt Reuters.
09.39
Planet, som alltså inte hittats ännu, hade 200 vuxna passagerare ombord, 17 barn och sju i besättningen, uppger ryska nyhetsbyrån RIA som hänvisar till ryska flygmyndigheterna.
09.41
Vad är det för flygplan modell?
Det ska vara en Airbus A-321.
09.45
Nu kommer uppgifter om att planet ska ha hittats i Sinai. Uppgifterna kommer från egyptiska flygmyndigheter enligt Reuters.
09.47
Planet uppges vara totalförstört och de flesta passagerare är troligen döda, enligt säkerhetspersonal på platsen.
09.55
Egyptiska räddningsteam är nu på olycksplatsen. Planet har störtat i Hassana söder om Arish på Sinaihalvön.
09.55
Visst är det någonstans i Sinaiöknen, inte i en stad?
Hej Nisse! Flyget ska ha hittats i Hassana, söder om storstaden Arish i Sinaiöknen.
09.59
Finns det uppgifter om svenskar fanns ombord?
Hej, i nuläget finns inga sådana uppgifter. De flesta på planet ska ha varit ryssar.
10.03
Strax börjar SVT:s direktsändning om flygkraschen, från klockan 10:10 kan du följa den här.
10.04
– Som det ser ut nu har vi inga uppgifter om att svenskar skulle finnas ombord på planet, men vår ambassad i Egypten följer ärendet, säger Jon Pelling vid utrikesdepartementets pressjour till TT.
10.14
Finns misstanke om ev nedskjutning?
Enligt egyptiska säkerhetskällor finns inget som tyder på att flygplanet ska ha blivit nedskjutet.
10.16
45 ambulanser har skickats till området för att ta hand om sårade och döda, enligt egyptiska myndigheter.
10.19
Enligt Expressens reporter Kassem Hamade uppger lokala medier i Egypten att planet kraschat på grund av tekniska problem.
10.22
Enligt ryska medier finns uppgifter om att planet ska ha begärt att få nödlanda strax innan kraschen, uppger SVT:s Fredrik Svenningsson i Moskva.

– Det skulle väl i så fall möjligen också tyda på att det rör sig om någon form av olycka eller tekniskt fel. Men det är inget som är bekräftat, säger han i SVT:s direktsändning.
10.26
– Det här är naturligtvis den största nyheten här i dag, men uppgifterna är knapphändiga, reaktionerna är naturligtvis sorg och bestörtning och oro bland anhöriga, säger SVT:s Fredrik Svenningsson som nu ska lämna Moskva för att åka till St Petersburg.
10.27
SVT:s Fredrik Svenningsson i Moskva.
10.30

Så här skriver Orla Guerin, BBC: korrespondent i Kairo:

10.34
En källa till BBC:s korrespondent i Kairo, Orla Guerin, säger att planet inte kan ha träffats med något från marken på grund av höjden som planet ska ha flugit på.
10.41
Vet man om någon överlevt olyckan?
I nuläget finns inga uppgifter om omkomna eller överlevande.
10.42
Planet som störtade var en Airbus A-321.
10.42
På grund av dåligt väder i området har räddningspersonalen svårt att ta sig till platsen, säger en säkerhetsansvarig till Reuters. Enligt nyhetsbyrån ska fem ambulanser hittills lyckats nå fram till vraket.
10.43
Norra Sinais hälsodepartement har utlyst undantagstillstånd, uppger statliga tidningen Al-Ahram, enligt CNN.
10.43
hej
vad är orsaken till kraschen ? tack
Hej, i nuläget finns tyvärr inga säkra uppgifter om vad som orsakat kraschen.
10.53
Egyptens riksåklagare har beordrat att olyckan utredas och skickar en grupp åklagare till olycksplatsen, skriver Reuters.
10.56
Röster från vad som kan vara fastklämda passagerare ska ha hörts på olycksplatsen enligt egyptiska tjänstemän på olycksplatsen rapporterar Reuters.
10.58
Ryska presidenten Vladimir Putin uttrycker sitt deltagande med anhöriga till offren i kraschen, uppger ryska nyhetsbyråer.
10.59
Var det dåligt väder i området ?
11.01
Minst fem barn har hittats döda, enligt egyptiska myndigheter på olycksplatsen.
11.02
Planet har delats itu, uppger representanter från egyptiska myndigheter enligt Reuters.
11.09
Flera olycksoffer är fortfarande kvar i sina säten, uppger en representant från egyptiska myndigheter som är på olycksplatsen.
11.13
Ryska presidenten Vladimir Putin har beordrat regeringen att starta en officiell utredning av flygolyckan, rapporterar BBC.
11.17
Det sägs i sändningen att planet hade en höjd på 900 meter (enl. Expressen) innan det försvann, men 23 minuter efter start där det försvann på flight radar så var det på ca. 8650 meters (28375 fot) höjd!?
Enligt sajten flightradar24.com hade flighten en höjd på cirka 33.500 fot när det försvann från radarn, vilket således motsvarar cirka 10 kilometer.
11.20
Uppgifterna om flight 7K9268, och vilken höjd som planet befann sig på när flygledningen tappade kontakten med det, finns att ta del av här:

www.flightradar24.com
11.22
SVT:s korrespondent i Egypten Stina Blomgren säger att området där planet störtat är otillgängligt för journalister. – Det här är ett området där man för en kamp mot tilltagande terrorism. Man har problem med grupper i området som är anslutna till Islamiska Staten (IS), säger hon.
11.30
Anhöriga på flygplatsen Pulkovo i Sankt Petersburg förtvivlade i väntan på information om vad som har hänt de flera hundra ryska turister som fanns på det kraschade flygplanet. Foto: TT / Foto Alexander Demianchuk / ITAR-TASS
11.35
Det är för tidigt för att säga något om olycksorsaken, säger den egyptiske minister som är ansvarig för landets civilflyg.
11.39
Svar till Erik Grönlund

Detta är den sista registrerade data som man kan få fram:

ALTITUDE 28375 FT, SPEED 093 KTS, UTC TIME 04:13
Det har du rätt i. Tack för din uppmärksamhet.
11.42
Här kan man se (skärmdump från flightradar24.com) hur planet vid klockan 04.13 snabbt tappar höjd och fart.
11.43
En bild på planet som störtat taget på Moskva-flygplatsen Domodedovo tidigare den här månaden.
11.45
På flygplatsen Pulkovo i St Petersburg väntar oroliga familjemedlemmar efter nyheter om deras anhöriga. 25-åriga Ella Smirnova pratade med sina föräldrar på telefon när de var ombord på planet, innan det kraschade.

– Jag kommer att fortsätta hoppas att de är vid liv tills att det inte finns något hopp kvar, men kanske får jag aldrig se dem igen, säger hon till Reuters.
11.48
Den egyptiske premiärministern ska strax göra ett uttalande om flygkraschen. Vi återkommer med mer om detta.
11.51
Olga Ofitserova är en av dem som oroligt väntar på information om passagerarna. – Vi är alla chockade. Hon är så ung, säger hon om sin vän som var med på planet som kraschade, säger hon till Gazeta.ru.
11.55
Den statliga egyptiska nyhetsbyrån Mena rapporterar om att offer från kraschen nu transporteras till närliggande sjukhus. Vilka skador offren fått finns dock inga uppgifter om. Fortsatt finns inga officiella rapporter om huruvida det finns överlevande efter kraschen, skriver brittiska The Guardian.
11.59
Många oroliga samlas vid flygbolaget Metrojets desk på flygplatsen i St Petersburg dit det kraschade planet var på väg.
12.05
Det har alltså hörts röster inifrån planet, enligt säkerhetspersonal på olycksplatsen.

– Det är en tragisk syn. Många döda på marken och många som dog fastspända i sina säten, säger en räddningsledaren som vill vara anonym, till Reuters per telefon.
12.10
– Planet har delats itu, en liten del av bakdelen har brunnit och en större del har kraschat in i ett berg. Vi har dragit ut minst 100 kroppar, resten är fortfarande kvar i planet, säger den anonyma räddningsledaren till Reuters.
12.11
Strax startar vår direktsändning med det senaste om flygkraschen. Följ den här ovanför från 12:15.
12.13
Enligt BBC:s Ranyah Sabry på plats i Kairo, ska den svarta lådan från planet ha hittats.
12.20
Nu är vi igång med direktsändningen och SVT:s Fredrik Svenningsson är med oss från Ryssland igen.

– Den här nyheten har naturligtvis tagits emot med en enorm chock. Det är det som alla pratar om, säger han.
12.24
Ryska presidenten har initierat en utredning om olyckan.
– Den ska utreda vad som kan ha orsakat olyckan och vem som kan bära ansvar för det. Till exempel har det pratats om att flygplanet är 18 år gammalt och att det kan vara ett problem men det påstås ha använts mycket och haft flera ägare. Det spekuleras om att det kan ha varit en orsak till olyckan, säger SVT:s reporter i Ryssland Fredrik Svenningsson.
12.25
– Man vet också att det här området som man flyger över är ett riskområde. Det påstås i ryska medier att det finns andra länder som undviker att flyga över området, säger SVT:s Fredrik Svenningsson.
12.27
Ryska presidenten säger att söndagen blir en nationell sorgedag.
12.28
– De första uppgifterna som kom från de egyptiska myndigheterna var att planet fått tekniska problem och kraschat när det försökt nödlanda i el-Arish i norra Sinai, säger SVT:s korrespondent i Egypten, Stina Blomgren.
12.30
Men uppgifterna går isär.

– Andra källor i de egyptiska luftfartsmyndigheterna säger att det ryska passagerarplanet inte bett om att få nödlanda för kraschen, säger Stina Blomgren.
12.31
Att planet tappat fart mycket snabbt har väckt spekulationer.
– Det här är ett område som har varit svårt att nå för journalister eftersom den egyptiska militärer bekämpar terrorgrupper där, säger Stina Blomgren.
12.34
– Det finns mycket som talar emot en terrorattack, säger Stina Blomgren och hänvisar till att planet befann sig på en så hög höjd när det plötsligt tappade fart och inte var nåbart från marken.
12.37
Flygsäkerhetsexperten Hans Kjäll säger att det är många motstridiga uppgifter om vad som faktiskt hänt.
– Det är lite svårt att sortera vad som är relevant och inte. Men fullt klart är att någonting mycket plötsligt och katastrofartat har inträffat ombord och att flygplanet gjort en hastig höjdminskning och eventuellt brutits sönder i slaget.
12.40
– Det som kan ha inträffat är någonting mycket våldsamt inifrån eller utifrån som kan ha orsakat detta.
12.42
Chefen för Egyptens myndighet för civilt flyg uppger att 17 barn har dött i flygkraschen, rapporterar TT. I övrigt är det fortfarande oklart gällande antal dödsoffer efter kraschen. 224 personer fanns ombord, och tidigare kom uppgifter om att röster hörts inifrån vraket.
12.44
Den ryska flygsäkerheten har blivit bättre, säger flygsäkerhetsexperten Hans Kjäll.
– I nuläget flyger man faktiskt med västerländskt material i hög utsträckning.
12.44
– Tekniska orsaker är inte så sannolika ändå, säger Kjäll.
12.46
Att planet är så gammalt och varit flitigt använt ska inte spela någon roll, säger Hans Kjäll.
– Flygsäkerheten ska vara den samma under hela flygplanets livstid om man följer den underhållsplan som tillverkaren föreskriver, och det måste man göra annars är det inte luftvärdigt.
12.47
– Jag tycker fortfarande att frågan är öppen om en nedskjutning, man kan inte säga att det inte är det, säger Hans Kjäll.
12.49
– Jag tycker de flesta hypoteser i nuläget är ganska så öppna, säger Hans Kjäll.

– Med tanke på att man har flugit över ett område där det pågår aktiva krigshandlingar, det är en regelöverträdelse faktiskt, man skulle ha valt en annan flygväg, så kan man misstänka att det kan vara en missil ändå i det här läget, men som sagt man kan inte dra någon slutsats.
12.50
Rysslands ambassad i Kairo har ingen information om överlevande vid flygkraschen i Egypten, rapporterar ryska nyhetsbyrån Interfax.
12.52
– Det som är mest anmärkningsvärt är att man har gjort den här avvikelsen från regeln att inte flyga över krigsområden, säger Hans Kjäll.
12.53
Alla passagerare ska alltså ha varit från Ryssland, enligt ryska myndigheter.
12.56
Enligt Egyptens statliga nyhetsbyrå Mena har ett undersökningsteam nu har kommit till olycksplatsen.
12.58
Anhöriga till passagerare på det ryska planet gråter på flygplatsen i St Petersburg dit planet skulle ha kommit.
13.00
Att det är just turister som drabbats är väldigt sorgligt för Egypten, säger SVT:s Egyptenkorrespondent Stina Blomgren.
– Turismen är en livlina för Egypten, det är oerhört viktigt för den egyptiska ekonomin.
13.04
De ryska turisterna har fortsatt att komma när turismen i övrigt har sjunkit drastiskt efter revolutionen för fyra år sedan.

Om det skulle vara så att planet attackerats skulle det vara ett oerhört hårt slag säger Stina Blomgren.
- Det är bara spekulationer så här långt men skulle det vara så, så är det ett enormt bakslag för den egyptiska ledningen, säger SVT:s korrespondent i Egypten Stina Blomgren.
13.06
Hans Kjäll, flygsäkerhetsexpert, är alltså skeptisk till att det skulle vara en olycka som ligger bakom kraschen.
– Det här är en bra flygplanstyp. Den har väldigt få tekniska haverier tidigare. I det här fallet tyder också själva symptomen på att det skulle också kunna vara yttre våld, alltså liknande MH17, som sköts ned över Ukraina för ungefär ett år sedan.
13.08
Flygsäkerhetsexpert Hans Kjäll.
13.10
Enligt rysk media ska Alexander Kopylov, vice borgmästaren i Pskov, varit på planet med sin fru, skriver BBC.
13.12
Det finns inga överlevande efter kraschen, uppger egyptiska myndigheter enligt AP.
13.25
Enligt Egyptens regering så fanns 214 ryska passagerare på planet och tre ukrainska, rapporterar Reuters.
13.29
Rysslands premiärminister Dimitri Medvedev skriver på Twitter att han är chockad över händelsen och att den ska utredas noggrants. De drabbade familjerna ska också få stöd skriver han.
13.32
I am deeply shocked by the plane crash in the Sinai Peninsula. The tragedy will be thoroughly investigated, the families will receive aid
13.52
Egyptens premiärminister Ibrahim Mahlab är på väg till Hasanah och har haft kontakt med den ryska ambassadören i Egypten för att för att uttrycka sorg över det som skett. Enligt ett uttalande som the Guardian publicerat säger han att det är för tidigt att kunna avgöra vad som hänt, men att händelsen håller på att undersökas.
13.59
Kogalymavia, ägare till det kraschade flygplanet, säger till den ryska nyhetsbyrån Ria att det finns inga grunder för att hävda att det var mänskliga misstag som låg bakom kraschen.
14.07
AFP rapporterar att 15 kroppar har hittats och förts till bårhus i Kairo. Rysslands president Vladimir Putin har beordrat beredskapsteam att åka till Egypten.
14.17
USA:s utrikesminister John Kerry på plats i Kirgizistan, uttryckte sitt deltagande och beklagade sorgen för de drabbade.
14.25
Vänner och anhöriga som väntat på flygplatsen i St Petersburg transporteras nu till ett närliggande hotell. Där ska psykiatrisk hjälp finnas tillgänglig.
14.29
En källa uppger för ryska nyhetsbyrån Interfax att någon form av tekniskt fel i nuläget ses som den troligaste orsaken till flygkraschen. Enligt källan utreder experter också om den mänskliga faktorn och det dåliga vädret kan ligga bakom.
14.35
En lista på samtliga passagerare och besättning ska nu ha publicerats, skriver BBC.
14.40
Brittiska The Guardian har intervjuat en vän till en av passagerarna på planet. – Hon var min bästa vän, hon hade väntat på den här resan som jag vet inte vad, säger vännen Beryozina till Guardians reporter.

– Nu är hon borta, bara så där, säger Beryozina.
14.50
Enligt egyptiska säkerhetskällor ska 150 kroppar nu ha hittats inom ett område på 5 kilometer vid olycksplatsen.
14.52
Enligt en rysk transportmyndighet ska säkerhetsproblem ha upptäckts under den senaste rutininspektionen av flygbolaget i mars 2014. Bristerna ska dock ha åtgärdats, rapporterar Interfax.
14.56
Anhöriga och vänner i sorg på det hotell nära flygplatsen i St Petersburg dit de förts efter beskedet att ingen överlevt flygkraschen.
14.58
Den första undersökningen av olycksplatsen tyder på att kraschen orsakades av ett tekniskt fel, uppger säkerhetskällor till Reuters.
15.04
En ung kvinna på flygplatsen i St Petersburg säger till nyhetsbyrån AFP att hennes föräldrar fanns på planet.
– Jag pratade med dem när de precis kommit på planet, sedan hörde jag på nyheterna, säger hon och fortsätter:
– Jag kommer fortsätta hoppas till slutet att de lever, men kanske kommer jag aldrig se dem igen, säger 25-åriga Ella till AFP.
15.10
Dom kan inte leta reda på den svarta lådan och kanske få höra vad piloterna sa innan planet kraschade?
Den svarta lådan ska ha hittats, enligt säkerhetskällor. Någon information om innehållet har dock inte kommit.
15.19


15.26
En IS-anknuten grupp i Egypten hävdar att man ligger bakom flygkraschen. Det uppger man i uttalanden som cirkulerar på Twitter enligt Reuters. Även Aamaq, som ses som en semi-officiell nyhetsbyrå för IS har framfört att man ligger bakom.
15.27
Ryske presidenten håller nu samtal med Egyptens president om flygkraschen, uppger Interfax.
15.33
Uttalandet från IS innehåller ingen information om hur gruppen skulle ha gått tillväga. Enligt säkerhetsexperter som BBC pratat med ska de missiler som finns i Sinai, så kallade Manpads, inte ha kapacitet att träffa planet som befann sig på nära 10.000 meters höjd.
Egentligen är svarta lådan två lådor. En som registrerar det tekniska, mikrosekund för mikrosekund. Där kan man utläsa vad som hänt med motorerna, var skadan skett och andra saker som kan vara väldigt viktiga för haveriutredningen. Den andra lådan registrerar och spelar in vad som händer i cockpit.
15.38
Vad exakt registrerar den svarta lådan?
15.43

Islamic State claims responsibility for Russian plane crash in Egypt

Reuters UKA militant group affiliated to Islamic State in Egypt claimed responsibility for the downing of a Russian passenger plane that crashed in Egypt's Sinai peninsula on Saturday, the group said in a statement circulated by supporters on Twitter.
15.49
Ryske presidenten Vladimir Putin och Egyptens president Fattah al-Sisi har hållit ett telefonmöte om flygkraschen, uppger Kreml enligt Reuters.

al-Sisi har framfört sitt djupa deltagande och har lovat att skapa ett så brett utrymme som möjligt för att ryska specialister ska kunna delta i utredningen efter kraschen.
15.52
Kan det vara ett terrordåd?
Det vet vi inte i nuläget. En IS-anknuten grupp säger att man ligger bakom kraschen men om detta stämmer vet vi inte.
16.03


16.08
Många experter är skeptiska till att grupper i Sinai skulle ha kapacitet att skjuta ner en flygplan från den höjden som flyget låg på.

16.13
Den ryska transportministern avfärdar uppgifterna om att terrorister skulle ligga bakom flygkraschen, skriver Reuters och hänvisar till ryska nyhetsbyrån Interfax.
16.19
Sorg i St Petersburg. Anhöriga väntade på släktingar och vänner som aldrig kom fram. Foto: REUTERS/Peter Kovalev/TT
16.30
Även egyptiska militären avfärdar att IS kan ligga bakom flygkraschen. "De kan göra vilka uttalanden de vill men det finns i nuläget inga bevis för att terrorister är ansvariga för den här flygkraschen. Vi kommer att veta de riktiga orsakerna när egyptiska och ryska myndigheter är färdiga med utredningen. Militären ser ingen äkthet i deras uttalanden eller video", säger Mohamed Samir, talesperson för egyptiska militären enligt Guardian.
16.33
Terrorforskaren Hans Brun säger att det inte finns något som tyder på att de jihadistiska grupper som finns i Sinai har tillgång till den typ av vapensystem som krävs för att nå den höjd (9.000-10.000 meter) som flyget befann sig på när det plötsligt störtade.

– Det finns incidenter tidigare när olika terrorgrupper försökt skjuta ner flygplan med bärbara luftvärnsrobotar i samband med start och landning, men de försöken har misslyckats. På den här höjden krävs det system motsvarande det som användes i Ukraina, och den typen av system har man mig veterligen inte tillgång till i Sinai, säger Hans Brun vid King’s College London till SVT.
16.36
Hans Brun menar att det är svårt att säga vem som ligger bakom de Twitter-meddelanden som spridits. Han ser ingen anledning till att IS skulle vilja ta på sig kraschen.

– Jag har svårt att se skälet till varför IS skulle ta på sig detta och därmed provocera ryssarna ännu mer. Det skulle ju kunna leda till att de ökar bombningar mot IS i Syrien, och det har jag svårt att se att IS skulle ha något intresse av, säger Hans Brun till SVT Nyheter.

Terrorforskaren menar att det i nuläget är för tidigt att säga något säkert om orsakerna bakom kraschen.

– Förutom tekniska problem kan man ha krockat med något föremål i luften eller så kan flygplanet ha utsatts av sabotage av någon, men det vet vi för lite om ännu. Jag skulle vara väldigt försiktig med att fastslå några orsaker på det här stadiet, det krävs en analys av den svarta lådan, helt enkelt.
16.44
Terrorforskaren Hans Brun.
16.53
SVT:s reporter Fredrik Svenningssson är på plats i St Petersburg, på det hotell dit anhöriga till offren från flygkraschen har tagits.
– Vi kan inte själva prata med anhöriga eftersom man spärrat av den del av hotellet där de är. Men jag ser att står människor i klungor som pratar, gråter och försöker trösta varandra, säger han.

På hotellet ska anhöriga få stöd men också lämna blod, bland annat för att underlätta identifieringen.
16.56
SVT:s team i St Petersburg, Fredrik Svenningsson och fotograf Anton Koposov.
17.07
Anhöriga till offren i flygkraschen har tagits till ett hotell i St Petersburg. Foto: SVT.
17.12
Säkerhetsstyrkor i Kairo står utanför ett bårhus i Kairo och väntar på att dödsoffer från flygkraschen i Sinai ska anlända. Foto: EPA/MOHAMMED HOSSAM (TT).
17.25
Den ryska nyhetskanalen Lifenews har publicerat vad som uppges vara de första bilderna från olycksplatsen. Bilderna, som ska ha publicerats i egyptiska medier, visar uppbrända rester av ett plan.

Journalister får inte vistas på platsen och därför har inga bilder spridits från olycksplatsen tidigare.
17.34
Nyhetsbyrån AP har pratat med Yulia, en av dem som väntar på hotellet i St Petersburg. Hon berättar att hennes vän sedan 20 år tillbaka fanns på planet tillsammans med sin make. De hade nyss gift sig och förverkligat en dröm om att åka till Egypten.

– Hon var en så bra vän och var beredd att ge allt till andra människor, att förlora en sådan vän är som att få sin hand avhuggen, säger Yulia om sin vän.
17.38
Två stora flygbolag, Lufthansa och Air France uppger att man inte längre tänker flyga över Sinaihalvön, rapporterar Reuters.

– Vi tog beslutet att undvika området på grund av situationen och att orsakerna till kraschen inte är klarlagda, säger en talesperson för Lufthansa till Reuters.
17.47
Kroppar från flygkraschen anländer till ett bårhus i Kairo. Foto: AP Photo/Nariman El-Mofty
17.57
Nu är det dags för att avsluta liverapporteringen men självklart kommer vi fortsätta med nyhetsbevakningen kring flygkraschen på svtnyheter.se samt i våra sändningar, Rapport klockan 18 och 19:30.

Här kommer en kort sammanfattning om vad vi vet hittills:
* Ett ryskt flygplan kraschade i dag i Hassana på Sinaihalvön i Egypten.
* Planet var på väg från egyptiska turistorten Sharm el-Sheikh till St Petersburg i Ryssland.
* 224 personer var ombord på planet: 17 barn, 200 vuxna passagerare samt sju i besättningen.
* Ingen har överlevt kraschen, uppger egyptiska myndigheter.
*Orsaken till kraschen är fortfarande oklar. En IS-anknuten grupp i Egypten hävdar att man ligger bakom att planet störtade, men både ryska och egyptiska myndigheter samt flera experter avfärdar uppgifterna.