Vissa av artikelns länkar, bilder och klipp kan saknas.

Statsministern frågas ut i riksdagen


En minister som avgått, regeringspartnern Miljöpartiet i kris efter flera avslöjanden och en kritiserad vice statsminister efter uttalanden om 11 september som "olyckor". Vad säger Stefan Löfven om det? 

Vid frågestunden svarar statsminister Stefan Löfven (S) på frågor från riksdagsledamöterna direkt i kammaren. Vi hoppas att det kommer svar om hur han ställer sig till Miljöpartiet. Följ vår rapportering från riksdagens frågestund. 

SVT rapporterade · Löfven frågas ut efter skandalerna

13.02
Sedan fortsatte det. Miljöpartisten Yasri Khan lämnade i går alla sina politiska uppdrag efter den hårda kritiken mot att han vägrar ta kvinnor i hand.
www.svt.se
13.05
Sedan försökte Miljöpartiet utöva påtryckningar mot Aktuellts redaktion för att tysta kritiken mot den avhoppade bostadsministern Mehmet Kaplan. Det resulterade i att MP-toppen Magnus Johansson stängdes av.

Så försökte Miljöpartiet utöva påtryckningar mot Aktuellt

svt.seMiljöpartiet försökte utöva påtryckningar mot Aktuellts redaktion för att tysta kritiken mot den avhoppade bostadsministern Mehmet Kaplan. MP-toppen Magnus Johansson (MP), planeringschef på utbildningsdepartementet, ville i samband med kvällens sändning pressa SVT att släppa diskussionen om Kaplan genom att i utbyte erbjuda kritiska partiröster till programmet.
13.05
SVT:s politiske kommentator Mats Knutson bedömer att det här är partiets största kris hittills.

Mats Knutson: ”Utan tvekan Miljöpartiets svåraste kris hittills”

svt.seMiljöpartiets valberedning kände till att den tilltänkte partistyrelseledamoten Yasri Khan vägrade att skaka hand med kvinnor. Även partiledningen var informerad. Ändå agerade ingen förrän nyheten briserade med full kraft i går kväll.
13.07
I morse var språkröret Gustav Fridolin självkritisk men sa samtidigt att han inte hade förstått att "vissa kvinnor kan uppleva det kränkande att en man inte tar dem i hand".

Fridolin till SVT – kommenterar skandalerna inom MP

svt.seMiljöpartiet är mitt uppe i en av sina hittills värsta kriser. Den senaste tiden har flera avslöjanden skakat partiet och har MP-topparna Mehmet Kaplan och Yasri Khan tvingats avgå.
Yasri Khan efter att bland annat ha vägrat skaka hand med en kvinnlig reporter på TV4.
– Jag kände till det. Jag hade inte förstått hur kränkande vissa kvinnor tycker att det kan vara. Jag hade inte förstått vilka reaktioner det kunde väcka, säger Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin i SVT:s Gomorron.