SVT rapporterade · Väderkaos i Norrland

SMHI utfärdade en klass 2-varning på grund av kraftigt snöfall i Västerbotten under måndagen. Se SVT:s rapportering nedan.
16.11
– Det har kommit 15 centimeter snö i Burträsk, berättar Lars Pettersson, chef för produktionen på samhällsbyggnad, Skellefteå kommun.
I Skellefteå har det kommit cirka fem centimeter snö, mest som modd och slask vilket gör väglaget besvärligt. Det är många som satt på sommardäck.
–Ta det fruktansvärt försiktigt, säger Lars Pettersson.
16.55
Många har synpunkter på lagen om vinterdäck. Så här skiver Tord på vår Facebooksida: Idiotisk lag; samma klimat i Ystad som i Kiruna, eller hur? Kör man på vinterdäck i juli, ja då kan man få böta. Annars är detta med vinterdäck faktiskt inga problem. Alla byter ju så snabbt de kan. Det gäller egentligen bara att komma åt dem som möjligen kör på vintedäck året runt (troligen väldigt många, va?), och då duger juni-juli som gräns.
19.05

Alpackorna: ”Vart tog våren vägen?”

svt.seMånga blev överrumplade när snöovädret som drog in över Västerbotten på måndagen. Bland annat fyra alpackor i Bullmark.
19.53
SMHI har utfärdat ytterligare en varning. En klass 1-varning för att det under natten mot tisdag och tisdag morgon finns risk för påfrysning av våta vägbanor.