Vissa av artikelns länkar, bilder och klipp kan saknas.

Moderaternas dag i Almedalen

På lördagen är det fokus på Moderaterna i Almedalen. Här kan du se presskonferens, tal, kommentera och ställa frågor.

SVT rapporterade · Moderaternas dag i Almedalen

11.15
Finns det länder där man inte behöver göra rätt för sig? frågar en journalist appropå att Anna Kinberg Batra sagt att svenska värderingar handlar om jämställdhet och att göra rätt för sig. - Det vet inte jag, jag vill gärna att alla i hela världen ska göra rätt för sig men nu står jag här, säger Anna Kinberg Batra.
11.21
Då är pressträffen slut och utanför tältet finns nu chans för enskilda intervjuer i den för tillfälligt soliga Almedalen.
11.22
Statsvetaren Marie Demker kommenterar nu M:s förslag.
11.23
Demker kommenterar nu de svenska värderingar som Anna Kinberg Batra tog upp. Hon påpekar att många partiledare tagit upp svenska värderingar i sina tal.
11.25
- Jag tror att en del politiker kanske är lite för unga för att förstå vilka krafter man släpper loss, säger Demker och hänvisar till pratet om svenska värderingar. - Retorik kan ha väldigt stor betydelse.
11.25
Examination i samhällsorienterande kanske alla svenskar borde få genomgå?
11.26
Fråga till Moderaterna. Vad gör moderaterna i Sveriges riksdag för att snabba på asylprocessen så att de nyanlända inte skolas in i svenska värderingar så som passivitet och bidragsberoende under det år asylprocessen pågår? Så länge asylprocessen beräknas ta mer än tre månader borde den asylsökande få rätt att börja jobba och studera från dag ett.
Hej Observant! Tyvärr har vi inte Moderaterna här för att svara på den frågan, men vi får spara den.
11.26
Om några timmar ska scenen stå helt klar för moderaternas partiledare, deras budskap har redan kommit upp.
11.35
Nu avslutar vi direktrapporteringen från M:s pressträff. Här kan ni läsa mer om förslagen:

”Man ska inte kunna skolka sig in i Sverige”

svt.seDet ska vara högre krav på att nyanlända deltar i svenskundervisningen, det säger Moderaterna på en pressträff i Almedalen.