Vissa av artikelns länkar, bilder och klipp kan saknas.




Skriv till oss här och berätta

Det har blivit vanligt att få oönskade bilder på könsorgan skickade till sig. Både minderåriga och vuxna får dem, främst via sociala medier. 
Här kan du dela med av dina egna erfarenheter av dessa så kallade ”dickpics” och vad du tycker och tänker om företeelsen.

SVT rapporterade · Vad Har Du För Upplevelser Av ”Dickpics”?

11.49
Det är framförallt på daiting sidor jag fått det. Jag blir ig inte illa berörd längre då jag är rätt gammal. Men jag kan tänka mig att unga tjejr blir att må dåligt. Frågan är ju varför dom skickar.....
Hej BB, tråkigt att du har drabbats av oönskade dickpics. Suzann Larsdotter, sexolog på RFSU, säger att det finns flera olika orsaker till att män skickar bilder av detta slag. Delvis kan det vara en sexuell eller romantisk invit, men det kan också vara en maktutövning från mannens sida.
Det som verkligen är centralt är att se till att det finns ett samtycke, för annars blir det ett sexuellt ofredande. Det är den som tar emot bilden som har tolkningsföreträde. Blir man ofredad så är man ofredad, säger hon. Då kan du göra en polisanmälan om sexuellt ofredande. Hälsningar Anna Sjödin, reporter
12.07
Även en kvinna i min ålder 50 plus får äckliga bilder av karlar i olika åldrar! Jag är väldigt sparsam med facebook vänner och dylikt men ibland slinker det en "perv" igenom. Senast imorse när jag pratade på message med en kille som jag lärde känna genom en bekant! Trodde han bara var en trevlig kille men efter bara två veckor så fick jag en bild där han låg på en soffa i morgonrock med en glipa så man såg "snorren"! Så patetiskt och äckligt! Dåtidens blottare som man träffade på tunnelbanan som fjortis, i parkerna, bakom kiosker och på midsommar arrangemang har nu flyttat in i våra hem!
Hej Gamtant, vad tråkigt att du drabbats av det här. Tack för att du delar med dig! Hälsningar Anna Sjödin, reporter
12.27
Finner de äckligt och förstår inte alls..
Går de att anmäla?
Vad har kvinnan för skydd emot dessa oönskade bilder???
Ja, det går att polisanmäla då det är ett sexuellt ofredande. Med vänliga hälsningar, Sofie Lind, reporter.
13.11
Man måste inte röra sig på sidor som instagram eller twitter där nakna bilder är tillåtet, om man finner det stötande. Sociala medler har blivit ett krav. Men man överlever utan dom. Tycker inte folk ska klaga på självklara saker.
Detta handlar dock om att någon skickar bilder på sitt könsorgan till en specifik person, ett direktmeddelande. Sociala medier har ju för och nackdelar och visst kan man överleva utan dem, men för unga kan det nog vara svårt att inte hamna utanför gemenskapen om man avstår. Dessutom borde man ju inte behöva utstå sådana här saker bara för att man är ute på sociala medier.
14.49
Jag vet faktiskt inte om jag fått dito bild på ett urethrae.
Däremot har jag fått otroligt mycket e-post som behandlar
a) Hur jag gör den större
b) håller sig hård längre.
Samt till min förvåning hur kvinnor också håller sig hårda längre.
Så har det varit sedan i alla fall 1996. Så är det och det är - tycker jag - inget att bry sig om, om man nu inte är journalist förstås och behöver sälja ett par tidningar till så att det blir över till lönen.
Hej Pål, det som vi uppmärksammar är de oönskade bilderna på könsorgan. Snoppbilder i sig är inte olagligt, men det är den som tar emot bilden som har tolkningsföreträde. Blir man ofredad så är man ofredad enligt Suzann Larsdotter, sexolog på RFSU. Läs mer här: http://www.svt.se/nyheter/inrikes/anmal-sa-att-vi-forstar-hur-stort-problemet-ar Känner du dig ofredad av det du har fått ta emot har du möjlighet a
att polisanmäla det som sexuellt ofredande. Hälsningar Anna Sjödin, reporter
15.41
Ja, jag har fått en dickpic av en man som dessutom vägrade inse att jag inte var den han trodde att jag var. Trots uppmaning om att han skickat till fel person fortsatte han.
Hej Therése! Vilken jobbig händelse. Hoppas det dock löste sig i slutänden. Med vänliga hälsningar, Sofie Lind, reporter.
17.10
Jag spelar en hel del wordfeud, och om jag spelar sent på kvällen och väljer en random motspelare så händer det väldigt ofta att manliga motspelare har en k*kbild som profilbilder. I ett spel! Det är så sjukt, och det har blivit väldigt mycket vanligare med killar som spelar på dagtid med namn som insuinerar att de är ute efter något helt annat än att spela alfapet. De börjar då alltid skriva en massa otrevliga saker i chatten och blir sura när jag förklarar att jag bara vill spela. Det känns extra otrevligt då jag vet att det är många barn som spelar och att de här äcklen finns överallt.
Hej Solveig, tack för att du delar med dig av dina erfarenheter! Hälsningar Anna Sjödin, reporter
17.17
Det finns en annan sida på detta också: Det finns unga kvinnor/ minderåriga flickor som ber om kukfoton i utbyte att visa nakenfoton på sig själv, men blåser killen ifråga och utpressar killen att betala pengar för att inte sprida foto!
Hej! Det finns säkerligen, men det är inte den problematiken vi valt att rikta in oss på. Här handlar det enbart om personer som får oönskade snoppbilder skickade till sig. Med vänliga hälsningar, Sofie Lind, reporter.
Ingen minderårig kan heller samtycka till att få denna typ av bilder, det är alltid straffbart att skicka snoppbilder till mindreåriga enligt åklagare Fredrik Skoglund. http://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/aklagare-om-dickpics Hälsningar Anna Sjödin, reporter
17.17
Har fått ett antal sådana härliga meddelanden haha. Aldrig fått av något jag känner dock, alltid varit från främlingar på typ insta. Ibland bara en bild, ibland med en litet meddelande där de vill beskriva att de är kåta och hårda och hur slampig och våt jag är. Oavsett om jag svarar och frågar hur de tänker när de skickar sånt till mig eller inte svarat alls så skriver de 8/10 gånger tillbaka och påpekar att jag är en hora, skräp, äcklig, förkänar att bli våldtagen mm.
Hej Felicia, det låter otäckt att du fått sådant skickat till dig. Det är olagligt och du kan polisanmäla för det är inte okej. http://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/aklagare-om-dickpics Hälsningar Anna Sjödin, reporter
17.27
Har fått kukbilder på sociala medier jag var ~14 år. Männen har varit allt mellan 20-60 år, av deras kön och profilbilder att döma. Jag har fått förfrågningar från det att jag var 16 år från medelålders män om jag var sugen på trekanter med dem och deras fruar, hur mitt kön ser ut, om jag rakar mig eller inte, hur "kåt jag är". Jag hade som vana att skriva ut på min presentation att jag inte var intresserad av kukbilder eller manliga kontakter alls, vilket något förbättrade situationen även om det aldrig gjort mig helt fri från oönskade bilder.

Senast jag fick en kukbild skickad till mig på Facebook la jag ut killens namn och kukbild (bilden var gravt skuren för att inte väcka anstöt) på min tidslinje. Det slutade med att jag blev blockad från Facebook.
Hej Linn! Vad tråkigt att höra att du blev avstängd - det låter som det som hänt med Stina Wollter tidigare i veckan och hennes instagram. Med vänliga hälsningar, Sofie Lind, reporter.
17.37
När jag var tonåring skickade män bilder på sina könsorgan via msn messenger. Okända män la till mig på msn och helt ovetande startade de sin webbkamera och onanerade i bildskärmen och bad mig att skicka bilder på mig själv. Att männen skickade foton var också vanligt. Det ska tilläggas att detta var 10 år sedan, idag är jag 24 och tycker att det är bra att problematiken äntligen lyfts. Lunarstorm, snutits och msn messenger var för 10 år sedan sociala medier som jag använde när jag var tonåring. Jag minns att jag blev rädd och kände mig kränkt tillslut fick jag hjälp av äldre vänner att blockera personerna och hur jag kunde blockera att okända inte kunde kontakta mig men dess för innan för det mycket obehagligt.
Hej Frida, tack för att du delar med dig av dina erfarenheter. Vad bra att du fick hjälp till slut att blockera de här personerna. Hälsningar, Anna Sjödin, reporter
18.30
Jag har för ett par år sedan, innan smartphonens tid fått obehagliga sms med sexuella anspelningar, det var väldigt personligt formulerat men jag vet än idag inte vem de kom ifrån. Det pågick under lång tid och gjorde att jag kände mig illa till mods, ville inte finnas på t ex Facebook, skaffade hemligt nr, skrev mig på min mammas adress osv. Detta polisanmäldes men utredningen lades ner när smsen slutade att komma.
För ett par månader sedan fick jag en kukbild till min jobbtelefon. Som tur var än så länge bara en, och utan något annat meddelande. Jag polisanmälde, Det är jävligt kränkande å så jävla äckligt! Man känner sig förföljd på något sätt. Obehagligt. Jag polisanmälde detta, dels på inrådan från vår IT-avdelning med tanke på att det kom till en jobb-telefon, och med förra sms-händelsen i bakhuvudet. Polismannen som först tog emot anmälan var något ovillig, sa att det var lönlöst osv. Jag stod på mig, men undrar om jag hade ens tänkt tanken att polisanmäla utan mina tidigare erfarenheter.
Hej Charlotta! Vad bra att du stod på dig och polisanmälde till trots. Med vänliga hälsingar, Sofie Lind, reporter.
18.39
Jag har också fått kuk bilder flera gånger. Nu är det lugnt, alltså jag får inga bilder alls men då var det oftast så att jag fick sådana bilder från killar/män från Mellanöstern.
Det borde aldrig hända... det känns väldigt kränkande, äckligt och respektlöst... jag undrar varför gör man det här?
Hej! Det är svårt att säga varför vissa väljer att skicka oönskade bilder på sin snopp. Enligt kurator Linda Carlsson kan det vara ett maktbeteende hos killen att visa upp sig. http://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/tjejer-kanner-skam-av-snoppbilder. Men det kan också vara så att en del killar faktiskt ser det som en romantisk eller sexuell invit enligt Suzann Larsdotter, sexolog på RFSU. Kolla mer i länkarna. Suzann Larsdotter, sexolog p&
på RFSU. Hälsningar Anna Sjödin, reporter
18.53
Varje gång man försöker att träffa någon via appen Grindr så får man i princip alltid kukbilder skickade direkt utan att vilja det. Helt omöjligt att använda den därför. Detsamma brukar gälla i andra appar såklart också, men antar väl att det är enklare att skicka bilder just där (och är mer av en "standard").

Vore trevligt att kunna snacka med någon som inte kör upp kuken i ansiktet på en och frågar om man är kåt det första man gör.
Hej! Vad jobbigt det låter. Vi har aktivt valt att utesluta det som kan klassas som dejtingappar, så som Grindr, Tinder och Badoo (mfl) i just det här reportaget. Här handlar det enbart om personer som får oönskade snoppbilder skickade till sig på andra sociala medier och oönskat (vilket det säkert kan vara i flera sammanhang). Med vänliga hälsningar, Sofie Lind, reporter.
16.27
Det måste väl gå att leta upp en sådan man och fråga varifrån han fått denna perversa idé ifrån och vad han vill uppnå? Som mentalskötare tänker jag mig att det är psykiskt sjuka människor som gör detta, men jag kanske har jag fel?
Hej Åke, vi har inte fokuserat på någons mentala status. Vi har fokuserat på att det är ett betydligt större problem för många tjejer än vad många tror. Tyvärr verkar det som att vare sig tjejer eller killar inte alltid förstår att det här är ett brott. Vi pratar gärna med någon skickar snoppbilder, kontakta oss gärna på 023-76 51 25! Hälsningar Anna Sjödin
16.27
Hej!
Jag tycker ni gör ett stort pedagogiskt fel genom att upprepade gånger visa bilder av erigerade penisar i inslaget! Det är snoppar fast det är tecknat. Betona också att det är olagligt att skicka dessa bilder; blottare på nätet!
Hej, blottare på nätet är en jämförelse som stämmer bra. Både att blotta sig i verkligheten framför någon som inte vill och att skicka nakenbild till någon som inte bett om det är olagligt och klasssas som sexuellt ofredande. Vi har valt att visa tecknade snoppar för att ge bild av vad båda unga tjejer och äldre kvinnor får ta del av utan att ens har bett om det. Tack för din reaktion! Hälsningar Anna Sjödi
16.29
Allt jag någonsin velat är att få något form av uppmärksamhet. Om något skulle skicka en bild av sin kuk eller något annat, vad som helst, skulle jag bli överlycklig och känna att det finns någon som helst jävla mening med att blodet pumpar vidare i mina ådror. Tydligen lever jag det liv alla kvinnor längtar efter. Jag har inga av de fruktansvärda problem alla dessa stackars skitsnygga tjejer har. HERREGUD ÄNNU EN KILLE SOM VILL HA MIG ÅH NEJ
Hej Karin och tack för din reaktion. Det som vi uppmärksammar är de oönskade penisbilderna Snoppbilder i sig är inte olagligt, men det är den som tar emot bilden som har tolkningsföreträde. Blir man ofredad så är man ofredad enligt Suzann Larsdotter, sexolog på RFSU. Läs mer här: http://www.svt.se/nyheter/inrikes/anmal-sa-att-vi-forstar-hur-stort-problemet-ar Hälsningar Anna Sjödin, reporter
16.39
Orättvist. Varför får jag aldrig snip-pics? :-D
Hej Ville, det är ofrivilliga bilder på könsorgan som vi uppmärksammar. Den samlade bilden är att det främst är bilder på manliga könsorgan som skickas till mottagare som inte vill ha det. Hälsningar Anna Sjödin, reporter
16.39
Sofie Lind, journalister på SVT har att ge en breddad och samlad bild av ett problemområden som detta. Jag vill ha vidgad förståelse för ett fenomen, inte vinklad, subjektiv, selektiv, återgivning. Om nu flickor först uppmanar till foton och sedan drar ur... Ja, jag får väl söka min information hos annan journalist.
Hej, Anna Sjödin här som tillsammans med Sofie Lind har uppmärksammat de oönskade penisbilderna. Det är ofrivilliga bilder på könsorgan som vi uppmärksammar. Den samlade bilden är att det främst är bilder på manliga könsorgan som skickas till mottagare som inte vill ha det. Ingen av dem vi har pratat med säger att de har efterfrågat bilder på penisar. Flera har även tydligt uttryckt att de inte vill ha någo
fortsättning från ovan: Om någon ber om att få en bild på en snopp är det inte olagligt, förutsatt att personen är över 15 år. Som barn kan man inte samtycka till den här typen av bilder enligt åklagare Fredrik Skoglund. http://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/aklagare-om-dickpics Hälsningar Anna Sjödin, reporter
16.39
Hej! Varför frågar man inte om det finns många som fått "fittpics" oxå? vilket jag fått ett flertal gånger. Känns lika stört att få det som ett "dickpick"
Tycker det är ett ofredande oavsett kön.
Vet inte vilket som är vanligast...men det lär man ju aldrig få veta om det inte görs en undersökning på det oxå.
Ingen ska behöva stå ut med det ena eller det andra.
Hej Tomas, vi har undersökt huruvida det förekommer ofrivilliga bilder av kvinnliga könsorgan där mottagaren inte velat ha det och det har vi inte sett att det förekommer. Känner du dig kränkt av att få bilder på kvinnliga könsorgan som du inte bett om att få är det precis lika olagligt som att få ofrivilliga bilder på manliga könsorgan. Du kan polisanmäla det som sexuellt ofredande. Vill du dela med dig av din histo
historia och erfarenheter kring att mottaga oönskade bilder på könsorgan får du gärna höra av dig till oss! dalarna@svt.se eller på telefon 023-76 51 25 Hälsningar Anna Sjödin, reporter
16.39
Jag är 15 år och har fått en hel del dickpics skickade till mig, men jag har även fått oönskade bilder på tjejer. För det mesta så är det fejkkonton som skickar. Jag försöker blocka men det hjälper inte.
Hej, vad tråkigt att du får oönskade bilder. Du kan polisanmäla bilder som du känner dig ofredad av som du inte bett om att få. Kolla in mer vad polisen och sexologen sade i SVT Gomorron här. http://www.svt.se/nyheter/inrikes/anmal-sa-att-vi-forstar-hur-stort-problemet-ar Hälsningar Anna Sjödin, reporter
16.39
När jag använde mig av ICQ i tjänsten fick jag m.fl. kollegor på företaget vi jobbade på penisbilder tillsända oss av någon person som spammade. Det var en person som formulerade sig med kyrilliska bokstäver så jag tror att vederbörande var från Ryssland.
Hej, tack för att du delar med dig! Hälsningar Anna Sjödin
17.03
Fick alltid kuk kukbilder på kik tills jag blev tvungen att ta bort applikationen vilket var tråkigt då det var en väldigt bra app att ha gruppchatter med sina vänner etc. Ps detta var innan Facebook messenger blev en grej
Hej, tråkigt att du fick ta bort applikationen, hälsningar Anna Sjödin, reporter
17.04
Jag har fått oönskade bilder ifrån både okända killar och killar jag känner på bland annat snapchat, sms, kik, facebook. Det brukade inte bara sluta vid att jag bara fick massa äckliga bilder, utan vart ombedd att skicka nakenbilder tillbaka på mig. Det är oftast inte bara en enkel fråga som tål ett nej utan de tjatas och tjatas och man blir kallad både de ena och de andra om man inte skickar bilder på sig. Har dock aldrig tänkt polisanmäla då det har varit folk i mina kompiskretsar som skickat snoppbilder. Har väl blockerat och anmält dom okända killarna men då bara till sidans supportrar.
Hej Moa, vad tråkigt att du fått så många oönskade bilder. Tack för att du delar med dig. Oavsett om du känner de som har skickat kan du alltid göra en polisanmälan. Hälsningar Anna Sjödin, reporter
17.04
Jag är i medelålder och har sökt efter en partner på dejtingsajter. Ganska många män i olika åldrar har bett om mobilnummer/mailadress/Kik/Skype och i de flesta fall då det blivit en sådan kontakt har det direkt kommit snoppbilder eller att en man sitter där ock runkar. Det är rätt hopplöst. Jag är urled på dejtingsajter av den anledningen. Hur ska man bära sig åt när det mest är på det här viset? Det går ju aldrig att veta i förväg. De som låter så trevliga kan lätt visa sig vara runk
Hej Eva, vad tråkigt att det har gått så långt på dejtingsajter för din del. Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter! Hälsningar Anna Sjödin, reporter
17.05
Mest obehagligt var det med mängden bilder och videoförfrågningar som kom när jag gick i högstadiet och gymnasiet (ca 2000-2005), det kunde vara flera på en dag och oftast från helt vanliga män runt 35-50 (camfilmerna var avslöjande nog, inget åldersfejkande var möjligt där). Det här var ju inget man pratade om så jag fick hantera det bäst jag kunde på egen hand. Sedan dess har jag stängt mina konton allt mer för meddelanden från personer jag inte har någon koppling till och blockerar eller anmäler (via specifik sidas anmälningstjänst) direkt när något går snett.

En detalj som jag har märkt är att åldersspannet som visas (kan såklart vara fejkat) på de som skickar något liknande numera har breddats. Fördelen för min del med att ha lämnat tonåren var att det blev så mycket lättare att inte bry sig om dumheterna för egen del, men det gör ont att veta hur mycket det har fortsatt och hur många som får uppleva detta. Det är verkligen ett tragiskt beteende av de som skickar.
Hej Malin, tack för att du delar med dig av dina erfarenheter! Hälsningar Anna Sjödin, reporter
17.30
Hade en mycket bisarr konversation med en man från Irak för någon månad sedan, då han skickade en sådan bild. Vad som var ännu sjukare var att han, bland annat, faktiskt föreslog att vi skulle träffas (!) i Oslo, då han skulle resa dit i december, tror jag det var.

Jag är inte en person som vill vara fördomsfull, men tyvärr bidrar ju sådana här händelser till att förstärka den stereotyp som finns om dessa mäns inställning till kvinnor från västvärlden. För att inte tala om hur obehagligt det är, för det får en faktiskt att må dåligt.
Hej Alexandra, tack för att du delar med dig. Tyvärr verkar det vara alla typer av killar som skickar till alla typer av tjejer. Känner du dig ofredad kan du göra en polisanmälan, hälsningar Anna Sjödin, reporter
08.46
Nu var det många år sedan, på grund av att jag inte konverserar med andra på det viset längre. Men när jag gick i gymnasiet, 96-99, var det väldigt vanligt att jag fick dick-pics skickade. Det var i stort sett dagligen, från män som oftast var i 30-års åldern, eller äldre. Från Sverige, Norge, USA och Storbrittannien. De ville träffas, ha en yngre älskarinna. En dick-pic som hälsningsfras. Och frågan "blir du sugen" kom nästan alltid efter bilden. Urrk. Så vidrigt. Men jag hade ingen aning då att det var olagligt att skicka. Jag raderade dem på en gång, och den som skickat bilden blockerade jag, eller slutade prata med. Det låter ofta som det här är nya företeelser, men jag blev sexuellt trakasserad på mellanstadiet (inga vuxna brydde sig, vi skulle strunta i killarna så skulle de sluta). Och på mellanstadiet fick vi utklippta porrbilder postade till oss. Det som är bra, är att ämnet har kommit till ytan. Och att vi får veta att det inte är ok!
Hej Erika, tack för att du delar med dig av dina erfarenheter och att du uppskattar reportagen! Hälsningar Anna Sjödin, reporter
08.47
I min skola (Noret skolan, Mora) så var detEn i min klass gjorde ett fake konto på snap där han hete "cookpics" och la till hälften av alla tejejer i 8 i skolan och skickade bilder/video på han kuk. Och skrev kommentarer im ens kropp osv han skrev att han bodde i Falun osv. Han är läskig för han kollar alltid på mej i klassrummet från topp till tå, så känner mej alltid obekväm med att gå till skolan och vara i klassrummet me han/: jaja hejdå
Hej, det låter allvarligt och jag tycker du ska prata med någon vuxen du känner att du kan lita på. Du ska inte behöva känna dig obekväm i skolan och i klassrummet. Att skicka snoppbilder till minderåriga är straffbart och kan polisanmälas. Hälsningar Anna Sjödin, reporter
08.47
Det har hänt några gånger. Det varierar mycket beroende på vilken sajt/tjänst man använder, tycker jag. Datingsidor och liknande har jag fått mer kukbilder på.

När jag säger att jag inte tycker om sådana bilder blir männen ofta upprörda. Vissa verkar tro att man ska bli glad, att det vore charmigt att få en könsbild utan förvarning. Antar att det är den typen av snubbar som gärna vill ha nakenbilder skickade till sig, så de börjar och hoppas man ska svara likadant tillbaka. Andra är nog rent av exhibitionister och struntar i om det leder någonvart.

Dessutom är bilderna i regel uselt tagna. Stark blixt, inzoomat, bara kuken och möjligtvis en hand och lite mage. Saknar totalt sensualism och estetik. Det ger mer associationer till medicinska problem än något trevligt.
Hej Emma, tack för att du delar med dig! Hälsningar Anna Sjödin, reporter
13.45
Har befunnit mig i dejtingvärlden i ca ett halvår. Testat ett flertal olika sidor och appar. I de flesta går det ju inte att skicka bilder. De kommer när man växlar över till någon annan meddelandeapp som Kik, där kan man vara anonym och då kommer bilderna. Som ett brev på posten. Fullständigt fascinerad över hur många män som vill skicka bilder på sina könsorgan. Ibland får jag frågan innan. Jag säger alltid att jag inte går igång på det, det är rent av skrattretande och att jag kommer aldrig att skicka något tillbaka. Men det verkar många gånger vara så att de själva går igång på att skicka. De har nöjt sig med det och inte krävt något tillbaka egentligen, även om de säkert skulle uppskatta om jag gjorde det. Sen snackar jag gärna sex, det ska jag inte sticka under stolen med, och då får man kanske räkna med att det händer på ett annat sätt. Det jobbiga är ju när det kommer utan förvarning. Som när jag satt på pendeltåget, och BOM, kommer en kuk i flödet och vem som helst som sitter nära kan ju se.
Hej Helena, det är inte ditt fel att du får bilder som du inte har bett om att få. Det spelar ingen roll om du gillar att snacka sex eller inte, du ska inte behöva räkna med att bli ofredad för det.Stå på dig! Hälsningar Anna Sjödin, reporter
14.36
Finns det tjejer/kvinnor/hens som tycker om det?
Det finns alltid två sidor av myntet.

mvh Nyfiken
Det är mycket möjligt. I våra inslag har vi riktat in oss på gruppen som får oönskade bilder.
14.46
Jag har fått mängder skickade till mig. Framförallt då jag var tonåring, men även nu i vuxen ålder. Ofta, som många andra skriver, utan förvarning. Alltid (som någon annan påpekat) med högst tvivelaktig estetik! Det värsta var dock när jag skaffade en fejkprofil på kamrat och uppgav att jag var 10 år, mängder av män mellan 16-63(!) kontaktade mig och ville snacka sex och lägga till mig på kik. Två av dom (19 resp. 36 år) skickade sedan kukbilder till "tioåringen". Helt ofattbart och vidrigt.

I övrigt har jag mött ett par digitala blottare på jobbet (tar bland annat fram fotografier), när män kommit fram med mobilkamera och visat bilder på sina kön med mera för mig. En ung man höll dessutom "fast" mig genom att ha sin arm runt mina axlar när han visade en hel bildserie på sin kuk. Har aldrig polisanmält någon, fastän jag inser att jag kanske borde gjort det.
Hej Ida! Vilka tråkiga (och skrämmande) upplevelser och som sagt; det går fortfarande att polisanmäla, för det är genom att anmäla som polisen faktiskt kan få reda på hur vanligt det är. Men du borde nog också ta ett snack med den där kollegan - för det där är inte okej och hen borde faktiskt veta bättre. Med vänliga hälsningar, Sofie Lind/reporter.
14.52
Jag är en 25 år och detta fick jag uppleva redan när jag var drygt 12 år på MSN Messenger, Lunarstorm och liknande sidor. Ofta handlade det om att män lade till en och man accepterade. Lärde mig snabbt att det bör man inte göra för då får man en och annan dickpick skickat till sig utan lov. Har även hänt på senare tid någon gång via Snapchat men man har blivit härdad och lärt sig känna igen från vilka typer av konton/människor som dessa bilder kommer från. Fortfarande inte okej dock och det är skrämmande när jag idag tänker efter hur många män som försökte få kontakt med mig som 12-åring...
Hej Anonym! Det är så tråkigt att höra att det påverkat dina nätvanor och skrämmande att du redan vid initail kontakt kan se vem som kanske kommer skicka en oönskad bild eller inte. Och ja, det är skrämmande, men kanske än mer skrämmande att oönskade snoppbilder fortfarande skickas till 12-åringar. Med vänliga hälsningar, Sofie Lind/reporter.
14.55
Det skulle vara intressant att veta hur stor ökningen blev efter att TV började väcka frågan till allas kännedom?

Ett otyg (bilderna) som säkert ökat de senaste dagarna. TV är alltid aktuellt!
Hej! Vi hoppas såklart på det motsatta och att man blir mer medveten om vad man skickar och hur en bild kan uppfattas av mottagaren. Det är viktigt att prata om det här och berätta för de som blir utsatta att det faktiskt kan vara ett brott - annars kan inget förändras. Med vänliga hälsningar, Sofie Lind/reporter.
14.55
Min dotter fick för flera år sedan en sån bild. Hon var över 18. Vi polisanmälde men inget hände för mannen som sänt bilden urskuldade sig med att han skickat till fel person.
Hej Elisabet! Så kan det vara och många kan uppge att de blivit hackade också, vilket är något som man såklart inte riktigt kan styra. Tråkigt att höra att fel person fick bilden dock, men bra att ni fick en ursäkt åtminstone. Med vänliga hälsningar, Sofie Lind/reporter.
14.55
Jag har ett konto på Qruiser - dating/ragg-site för HBTQ - där jag tydligt markerat att jag är lesbisk och bara intresserad av kvinnliga kontakter. Nog fan får jag kukbilder där också, och här kan det verkligen inte handla om att de tror att jag går igång på det.

Om det inte är det klassiska "du har bara fått för lite kuk" ("dvs inte min") som tydligen skulle vara förklaringen på min homosexualitet då.
Hej Anna! Vi har valt att fokusera på sociala medier som inte är direkt kopplade till dejting, men som vi har förstått det så är det jättevanligt även där att få oönskade könsbilder skickade till sig. Du kan anmäla de som skickar bilderna ifall du vill, då det faktiskt är ett sexuellt ofredande. Med vänliga hälsningar, Sofie Lind/reporter.
14.56
Minns inte hur eller vilken plattform nu men jag minns att jag fick oönskade penisbilder skickat till mig när jag var i yngre tonåren, ca 13-14 år. Idag är jag 26. Via mobilen eller nätet var det iallafall. Väldigt obehagligt. Tacksam att jag sluppit det senaste åren. Kanske för att jag bara skriver med män jag känner över nätet nu, och håller en ganska låg profil.
Hej Sara! Vad tråkigt att höra men hoppas att dina nätvanor inte påverkas allt för mycket av det som hänt tidigare. Med vänliga hälsningar, Sofie Lind/reporter.