Vissa av artikelns länkar, bilder och klipp kan saknas.

Vilken kvinna har betytt mycket för dig? Berätta!


Passa på att hylla en kvinna som inspirerar och motiverar dig i dag på internationella kvinnodagen. 


Vem vill du hylla och varför? Dela med dig i vår chatt!

SVT rapporterade · Internationella kvinnodagen

08.47
Hej och välkommen till den här chatten på internationella kvinnodagen! Här vill vi samla era hyllningar till kvinnor som betytt mycket för er. Vem vill du hylla och varför? Dela med dig här i vår chatt :)
08.56
Jag vill hylla Beyonce! En stark kvinna som vågar kalla sig feminist och som är en förebild för alla unga kvinnor!
08.59
IDAG VILL JAG HYLLA MIN FRU ANNA SOM ALLTID HAR ETT BRA HUMÖR TROTS ATT VISSA DAGAR ÄR KÄMPIGA !????
TUSEN PUSSAR OCH KRAMAR TILL DIG ÄLSKLING !!!!
DIN OLLE
09.04
Vill hylla min mamma som alltid vågat förändras och kämpat för mig. Och alla andra kvinnor som kömpat för kvinnors rättigheter såklart! Vi kämpar på ????????
09.04
Jag vill hylla min älskade hustru.
Hon har stått ut med mig i 28 år och är underbar.
09.04
Hyllar min Rosa för allt hon är och gör .???? Maxi
09.14
Jag vill hylla min dotter Susanne och min svärdotter Anna som är duktiga mammor ! ????
09.15
Idag vill jag hylla min dotter som har vuxit upp till en mycket klok kvinna med hjärtat på rätt ställe och båda fötterna på jorden. Hennes begåvning har också uppmärksammats och jag önskar henne fortsatta framgångar på livets stig!
09.15
Min älskade Kristina som jag har haft i alla år.
09.15
Jag vill hylla min syster. Vi är halvsyskon och vi växte upp på olika orter.
Hon hade en tuff uppväxt. Sedan när hon var 18 flyttade hon till USA. När hon kom hem gjorde hon sen egen "resa". Hon kämpade hårt och har lyckats väl i livet.
Hon är ett levande bevis på att om man kämpar och aldrig ger upp så lyckas man.
Hon är min inspiration och hjälte.
Älskar dig kära stora syster ❤
09.20
Vad fina hyllningar ni skriver! Blir varm i hjärtat. Jag vill också passa på och hylla min mamma Stina som alltid ställer upp för mig och stöttar mig till 100 procent.
09.26
Jag vill hylla min smarta dotter som pluggar maskindesign på LTH och min härliga musikaliska "svärdotter" som går på tandläkarhögskolan - de är Sveriges framtid!
09.30
Jag vill hylla alla kvinnor som gått före. Alla de som slagits och kämpat för de rättigheter vi tar för givna idag.
09.30
Jag vill hylla mina älskade barnbarn Wilda och Havanna för att dom säger till mig att dom älskar mig / Farmor
09.32



09.48
Jag vill hylla mina tre storasystrar Lotta, Anna Klara och Maria - de smartaste, coolaste, roligaste, skarpaste kvinnorna på planeten som lärde mig allt om Simone de Beauvoir, Gloria Steinem, Nina Björk och feminismen från att jag var en liten pys. Med kvinnoförebilder som ni kan man inte misslyckas! ❤️
09.48
Jag vill hylla mig själv som hela tiden anstränger mig för att lära mig nya saker - och alla som hjälper mig! Både kvinnor och män!
10.02
Jag vill hylla mina två nyfunna vänner och kurskamrater för att de är så kloka, härliga, peppande och inspirerande och för att de är ett bevis på hur grymt det är att hitta nya likasinnade vänner i vuxen ålder.
10.03
Jag vill hylla mina fantastiska döttrar Linnéa och Veronica för att de växt upp till att bli kloka och reflekterande kvinnor med visioner. De är starka och med integritet på ett helt annat sätt än min egen generation. De är generationen som växt upp med Grynets devis - Ta ingen skit!
Tacksam över att få följa deras livsväg ❤
10.17
Min mor Ragnhild så klart!
10.17
Jag vill hylla min dotter Petra för att hon vid 27 års ålder vågar leva det liv hon vill. Hon har antagit utmaningar under åren som homosexualitet, militärtjänst, studier och kärlek. Hon gör allt med ödmjukhet, men bestämt "ta ingen skit"
10.39
Till alla kvinnor i min närhet, i offentligheten och privat.
Tag plats i media och var stolt över din kunskap!
10.39
Morsan! Den bästa människan i hela världen.
10.39
Jag vill hylla Angela Merkel, en förebild för alla andra kvinnor med politisk makt. Hon har hjärtat på rätta stället!
10.39
Jag vill hylla mina kvinnliga klasskamrater!
10.53
Jag vill hylla min mamma som uppfostrat mig och mina tio syskon och min fru som uppfostrar våra åtta barn. Att vara mamma är det absolut bästa i hela världen.
10.53
Jag vill hylla Marita W!
som ställde upp många ggr för mig med bla tillfälligt jobb och så mycket mer.
Som gör att jag är den jag är idag.
Tack Marita för dity stöd även om vi idag inte har kontakt!
10.54
Jag vill hylla min mamma och alla kvinnor i värden.
10.54
Idag vill jag hylla mina systrar! Starka självständiga kvinnor som jag beundrar
och dessutom gillar skarpt.
10.54
Vill hylla min Mamma, Som alltid finns där i ur och skur och som aldrig ger upp
11.21
Till mormor: du är en av de modigaste kvinnor jag vet. Du, som tog dina barn och gick ifrån en våldsam man i en tid då det inte fanns någon barnomsorg och när ensamstående kvinnor inte sågs på med blida ögon. Du, som lyckades hitta en grannfru som kunde ta hand om barnen så att du kunde arbeta och försörja dina barn. Tack för att du är en feministisk kraft med jävlar anamma, även om du kanske inte skulle se det så. Du är min stjärna.
11.21
Vill hylla världens bästa dotter. Tack för att du finns!
11.24

17 kvinnor det snackas om just nu – klicka och se i vår kortgrafik pejl.svt.se/kvinnodagen-2017/ 

11.28
Jag vill hylla min syster som har gàtt och gàr igenom sàdana tuffa saker, men ändà hàller modet uppe och är en underbar mamma till sina fyra barn. Idag är det din dag lillasyster !

11.28
Gunnel Dahlberg, Lisa Lundqvist, Eva-Lotta Lindqvist, Karin Lokrantz-Nilsson, Eva Fredriksson Rosén, Lisa Björk och många, många andra - tack för alla goda diskussioner, pepp, stöd, roliga upptåg genom åren
11.28
Jag vill hylla Elisabeth Massi Fritz för hennes engagemang för brottsoffer framförallt kvinnor och hennes förmåga att klart och tydlgt framföra sina sunda åsikter.
11.28
Jag vill hylla min underbara mamma som har fått kämpa och utstå så mycket i sitt liv. Hon är så stark och en riktig förebild. Hon klarar allt, även nya motgångar. Älskar dig, Mammi!
11.34
Vill hylla min fru och mina döttrar som varje dag kämpar för kvinnors lika rätt och värde. Ni gör mig stolt.

11.44
Jag vill hylla/fira alla fantastiska kvinnor. ...
11.44
jag vill hylla alla kvinnor som har dött vid förlossningar eller förlorat barn...
11.49
Min fina dotter, om några dagar tvåbarnsmamma. Du är en strålande modern och välutbildad yrkeskvinna, en omtänksam hustru och mor. Du ser familj och vänner. Du är en förebild ❤
11.57
Jag vill hylla Annie Lööf (C) som jag anser kämpar för att lyfta fram kvinnliga företagare och entrepenörer!!
12.05
Jag vill hylla min underbara mamma Lena som uppfostrade mig och min bror på egen hand, utan en mans hjälp! Grattis alla underbara kvinnor där ute! ❤️
12.09
Jag vill hylla de två modigaste kvinnorna jag vet, min vän Diana, som har lärt mig vad mod egentligen är och på så sätt förändrat mitt liv. Jag vill också hylla min terapeut Miki, som är sådan fantastisk förebild och person.
12.12
Jag vill hylla mina självständiga kloka döttrar Ida, Tuva och My som kämpar för oss kvinnor, gammal som ung
12.14
Jag vill tacka mina 2 underbara döttrar, Tina och Åsa att de finns. Trots uppslitande liv så står de upp, stöter och hjälper sina medmänniskor på ett fantastiskt sätt. Tack för att ni finns hälsar en stolt pappa.
12.19


http://www.svt.se/opinion/article12710148.svt

I en debattartikel vill fackförbundet Byggnads förbundsstyrelse uppmärksamma kvinnorna i byggbranschen och "tala om hur mycket ni behövs och vilken respekt vi känner för er för att ni vågat bryta invanda könsmönster.

Det krävs mod att göra det. Det krävs vilja att göra det. Det krävs jävlar anamma att göra det. 

Vi vet att vi kommer få utstå en del gliringar främst från andra män för att vi står här i våra rosa hemmastickade mössor. Men för oss är det en solidaritetshandling.", skriver man bland annat i debattinlägget.

12.19
Jag vill hylla mig själv. En fantastisk stolt självständig kvinna.
12.20
Jag vill hylla min mor, Katrin, som uppfostrat mig och min syster samt min bror (som även har autism), utan en mans hjälp.

Vill också passa på att hylla alla kvinnor på våra sjukhus och äldreboenden som bär upp vården idag. De går på knäna och förtjänar all heder för det viktiga arbete de gör. Hoppas det snart börjar synas i lönekuverten också!
12.20
Jag vill hylla Marine Le Pen idag.
12.30
Jag vill hylla min fru Ingrid och min dotter Signe för att dom är så trevliga, roliga och smarta. Jag älskar er!
12.35
Jag vill hylla mina vackra smarta döttrar och min kloka mamma, och alla kvinnor som på olika sätt har kämpat för oss och som kommer fortsätta kampen.
12.49
I have tremendous respect for women and the many roles they serve that are vital to the fabric of our society and our economy.
12.54
Jag vill hylla min mamma Anki. Hon har ensam uppfostrat mig och mina fyra syskon. Hon har alltid varit stark, alltid funnits där och ställt upp. Jag har ADD och depressioner och ångest som följd, och hon hjälper mig så att jag kan ha en så normal vardag som möjligt. Så, TACK MAMMA! *KRAM*
13.00
Jag vill hylla alla kvinnor som jobbar som vårdare, sjukvårdsbiträde, personliga assistent, köksbiträde och undersköterskor! Vi blir skamlöst uttnyttjade av bortskämda arbetsgivare. Skitlöner, obekväma arbetstider utan ordentlig ersättning etc. Det ska löna sig att arbeta men det gäller tydligen inte oss! -
13.10
Gudrun Schyman och Elisabeth Ohlson Wallin, två uppriktiga och starka människor!
13.30
Massor av hyllningar till min fantastiska dotter Maria Möller!
Jag är så glad att du finns och allt du står för!
13.30
Min käraste. Och på ett offentligt plan Alice Teodorescu För hennes briljans, och förmåga att formulera sig koncist och på pricken.
13.31
Vill hylla min mamma, Karin. Hon är stark, har alltid funnits där när man behövt hålla en hand. Med goda värderingar och ett varmt hjärta står hon som mitt föredöme. Tåras när man tänker på det. Älskade mor, kram!
13.32
En hyllning till Diana Gabaldon som med sina böcker har inspirerat mig i 20 år. I varje bok hittar jag mig själv för att Claire, huvudpersonen, åldras ungefär i samma takt som jag. Hennes beskrivning av ett äktenskap är jordnära, hjärtslitande och glädjefylld. Love you Diana!
13.33
Jag vill tacka sedan många år min stora kärlek Lena, som stöttat och hjälpt mig genom åren. Hoppas hon orkar med mig många år till, min älskade kvinna.
13.33
Jag vill hylla var och en som jobbar för bättre arbetsmiljö för kvinnor och för sjyssta hierarkier och organisation på arbetsplatser - vilket skulle gynna kvinnor. "Stå på oss"!!!
13.34
Min dotter! Hon är full av empati, har pondus och kan säga ifrån och ifrågasätta orättvisor på ett väldigt konstruktivt sätt. Hon har fantastisk humor och ser sunt på världen omkring henne. Hon står upp både för sig själv och andra. Jag lär mig saker av henne varje dag.
15 år och redan en förebild.
13.38
Det vi tycker är självklarheter idag
Den här dagen skulle jag vilja hylla alla kvinnor som i det dolda och politiskt arbetat för kvinnlig rösträtt, att ensamma mammor slipper överfyndare som barnombudsman, jobbadde för dagis i stället för barnförvaring som fanns för kvinnor på 50-talet (och innan dess) som var tvungna att arbeta. Och att få vara hemma med sjukt barn.
Hyllar dessa kvinnor för jag tror inte att vi haft den jämlikhet som vi har idag, även om mer återstår
13.38
Jag vill hylla Alice Teodorescu! Hon är modig, smart och inspirerande. Hon räds inte debatter gammelmedia inte vågar beröra med valida argument. Hon väcker frågorna folket har men som aldrig besvaras. Hon är grym!
13.38
Gudrun Schyman är en ikon!!!!!!!!
13.42

TV: Fem anledningar till att kvinnodagen fortfarande behövs

svt.seSexistiska och nedlåtande kommentarer om kvinnor fortsätter alltjämt att höras i det offentliga rummet. Se några välkända personer som uttalat sig skandallöst om kvinnor.
13.47
Jag vill hylla min fru Nanik som alltid ställt upp och stöttat mig när det behövts som bäst.
13.47
Jag hyllar mina fyra kloka, starka och varma döttrar och min likaledes kloka, varma och starka son. Allihop ger de sina barn en värdegrund som bygger på feminism, rättvisa och jämlikhet. Och en hälsning till Malena Ernman för sitt stora och modiga engagemang.
15.33
Jag vill hylla min mamma och mina fyra systrar. De är bland de starkaste kvinnorna och tjejerna jag har omkring mig och de alla har alltid varit förebilder för mig. De vägrar sorteras in i något fack bara för att de är av det kvinnliga könet och har alltid stått upp för sig själva, trots alla de motgångar som drabbat dem längs vägen. Jag beundrar dem och kommer alltid att göra.
15.34
Min syster och min dotter hyllar jag idag och alla andra dagar! Kloka och ödmjuka kvinnor som tar/tagit sig fram i sina liv! Utan att trampa på andra, men istället varit ett föredöme för världen omkring! Värnar och månar om oss andra, utan att tänka så mycket på sig själva! Tycker de förtjänar ett lyckligt liv då de gör mig och andra omkring oss så mycket bättre!!
17.06
I Egypten uppmärksammar man kvinnodagen med denna bild på Magda Malek. Hon är den första kvinnliga pilot som fått flyga EgyptAir's största passagerarplan, en Boeing 777-333
17.12
Jag vill hylla min kloka , starka och omtänksamma dotter Tess.
Hon står upp för sig själv och andra genom sitt engagemang för kvinnors rättigheter och peppar sina medsystrar att tro på sig själva och våga ta plats för att nå framgång i en hierarkisk arbetsmiljö. Hon är ett föredöme inte bara för unga utan även för oss äldre kvinnor att fortsätta att göra våra röster hörda..........
17.21
Sigbritt Karlsson, första kvinnliga rektor på KTH och även Skövde Högskola. Borde vara en förebild för alla, såväl man som kvinna. Personligen tycker jag även att hon borde vara med på er grafik med de 17 kvinnor som gjort avtryck under året. Om det är någon som gjort avtryck i vetenskapssverige, inte bara i år, så är det hon!
18.13
SVT:s reporter Jane Björck hyllar sin mamma på internationella kvinnodagen. "Älskade MAMMA, tack för att du är den bästa och vackraste av förebilder. Ditt enorma hjärta har inga gränser. Ditt självklara sätt att lyfta oss, och värna om alla människors lika värde, och att alltid möta oss alla med vidöppen famn är min ledstjärna i livet. Det bär jag alltid med mig." #internationellakvinnodagen #internationalwomensday
18.18
Jag vill hylla Eva Andén, Sveriges första kvinnliga advokat, som agiterade för kvinnors rätt i allt från sex och samlevnad till kvinnlig rösträtt. Hon arbetade ofta utan tanke på att debitera arvode samt hade också Nobelpristagare, en som borde fått priset och andra framstående kvinnosakskvinnor bland sina klienter.
18.19
Min mamma Majny som gav mig trygghet och stöd i en orolig uppväxt.Min pappa som var peroidisk alkolist, storebror som söp ihjäl sig vid endast 34 år och lillebror som är blandmissbrukare.
Jag var med i hennes dödsögonblick och det är bland det största kag carit med om i mitt liv.
Tack vare henne så blev jag asfaltsblomman som klarade mig och lever ett lyckligt liv med fina barn.
Tack mamma för allt!
19.17
Jag vill hylla min mor! Hennes mod, hängivelse och ihärdighet att uppfostra fyra barn var en exempel på hennes övertygelse och kärlek. Det var stark att uppfostra barn i en tid där samhället var hårt mot kvinnor och dessa inte hade något möjlighet till egen försörjning eller utveckling.
19.18
Jag vill hylla alla de kvinnor som vågar stå upp och och inte tystas trots alla dessa eländiga angrepp från manliga näthatare, t ex Alexandra Pascalidou, Linnéa Claeson, Sara Larsson för att nämna några.
19.18
Min fru Siv Zetterström som gick bort i cancer för snart 4år sedan, alltid positiv och drivande på jobbet, hemma och hon var en underbar fru, mor och farmor.
19.18
Jag vill hylla mitt sällskap, Nina.

Nina! Även om vi har det kämpigt nu så älskar jag dig över allt annat!
Du är en så enormt stark och krävande person. Du står upp för dina värderingar och tummar inte en millimeter på dem. Du tror gott om alla medmänniskor tills motsatsen bevisas. Tyvärr går du på en del minor ibland på grund av det.

Du är en sån förebild för barn, ungdomar och kvinnor. Och för mig. Jag älskar dig!
19.18
Jag vill hylla min dotter Anna Ekberg som alltid är snäll och hjälpsam. Tänker sällan på sig själv utan ställer upp för sin familj, alla sina vänner och alla andra som behöver hjälp. Jag önskar att hon för en stund får känna vad hon betyder för oss. Tack för alla små sms som värmer. Vi vill så gärna ge dig en kram. P1
19.18
Jag vill hylla Anni ,vilken kämpe och vilken fantastisk FARMOR hon är, och så är hon min vän
19.18
Jag vill tacka min mor för allt hon betytt för mig. Hon är inte längre med oss, men kommer alltid att finnas kvar i mitt minne,
19.18
Anna Nilsson - Gnesta
För att hon är min vän!
19.19
Jag vill hylla min älskade dotter (22 år) som lärt mig så mycket om vad som är passande idag, jämfört vad jag fick lära mig av mina föräldrar om vad som var passande då.
19.19
Jag vill hylla Rebecca och Elin för det fantastiskt informativa och underhållande radioprogrammet radioregeringen. De behövs fler starka kvinnor som dem.
19.19
Jagvill hylla min sonhustru som blev änka i somras med tre barn, företag o hus. Hon är tuff o kämpar på men ber också om hjälp när det behövs. Önskar henne all lycka till!
19.19
Väljer att nominera alla glada kvinnor och tjejer, det här är en av många stora dagar bara för er (:
19.19
Jag har två personer som jag ville hylla denna dagen mina kollegor Li Matsing och Therese Sjögren Magnusson, de ställer ALTID upp för mig och ger mig kraft när kraften är på väg att ta slut...jag tackar er
19.19
Hyllar mina två sonhustrur! Fantastiska unga kvinnor, mödrar, hustrur, professuionella yrkeskvinnor.
19.19
Jag hyllar min fru, Elisabeth, som i den ständiga motvind som ovanligt driftiga och kloka kvinnor nästan alltid möter lyckats lyfta kulturlivet i Sveriges tredje stad på ett beundransvärt sätt. För mig är den den allra bästa livskamrat en man kan ha.
19.19
JAG VILL HYLLA VÅRA GRYMMA SVENSKA KVINNLIGA KAMPSPORTARE KATTER!
19.19
Jag vill hylla Catharina Stutterheim, som stöttade, uppmuntrade och inspirerade mig att tacka ja till utbildningsplats/Konstfack och flytta till Stockholm..Catharina är en självständig och driven person som alltid stått på egna ben och förvaltat sin egen styrka och kreativitet på enligt mig ett förträffligt sätt.
19.19
jag vill hylla min mamma, alla mammor och alla kvinnor
19.20
Jag vill hylla min farmor Elsa född 1899 som var en oerhört stark och jämlik kvinna. Hon blev änka tidigt och fick uppfostra och försörja sina två söner själv utan någon som.helst hjälp, varesig praktiskt eller ekonomiskt.
19.20
Jag vill hylla kvinnan som lever, verkar, kämpar och protesterar i världens utpräglat patriarkala, hatfulla, ojämlika och förnedrande miljöer och kulturer.
19.20
Jag hyllar mina tre starka, fina, underbara, vackra flickor. De står bakom mig i alla lägen, (så även min älskade son), trots att jag är fattig, arbetslös, o håglös. Jag kan inte överösa dem med presenter o pengar, men däremot kan jag ge dem min aldrig sinande kärlek. De finns alltid där, stöttar o uppmuntrar, trots att läget känns hopplöst för mig...
Jag älskar er gränslöst mycket
Jag vill även hylla min bortgångna älskade mamma, som dog i en bilolycka för snart nio år sedan, samt min älskade syster som gick bort i bröstcancer, knappt elva månader efter mamma. Jag glömmer er aldrig - Ni är för alltid en del utav mig
19.20
Jag vill hylla min mamma, som är den klokaste, mest omtänksamma person jag känner. Hon står för en fantastisk värdegrund, som jag önskar fler kunde dela.
19.20
Jag vill hylla min fina, goa duktiga svärdotter Kadre Pari. Hon sköter om Emma och Klara, tvillingar som är 7månader gamla. Hon är helt fantastisk med dem samtidigt som hon är en varmhjärtad och god medmänniska. Jag älskar henne ????
19.21
Jag vill hylla min fantastiska fru Aisha för att hom alltid varit där för mig, älskar dig, min mamma Sadia för hon har uppfostrat mig till den manen jag är idag, uppskattar dig, och syster J Amo för hennes fantasiksa humor, beundrar dig. Och även min nyfödda dotter Zara Mulki. Önskar att du växer upp till en lika fantiska kvinna som dem. Er fyra i mitt liv är allt för mig.
19.21
Jag vill hylla min bästa vän Emma som är en feministisk förebild för mig. Hon kämpar och kommer aldrig vika sig i den feministiska kampen. Hon är fantastisk, fler borde vara som henne. Alla borde vara feminist i detta samhälle. Vi har en lång väg kvar!
19.21
Jag vill starkt hylla min fantastiska tvillingsyster Sandra, som lever, andas och jobbar med en sund och stark värdegrund som bygger på jämlikhet, feminism och en hel del klockren humor!
19.22
Håller med mamma Maud, Gudrun Schyman ÄR en ikon!!!
19.22
Jag vill hylla alla de kvinnor, särskilt Hjördis, Gerd, Ingersom tog hand om oss barnhemsbarn med stort hjärta och omsorg på 50talet i Överkalix och Boden när våra våra egna mödrar inte kunde pga tbc-sjukdom eller övergivenhet.
19.22
Vill hylla min Sandra! Förutom att vara en fantastisk sambo och mor jobbar hon i vården samtidigt som hon vidareutbildar sig till Distrikta - hon är en klippa och en inspiration! Älskar dig!
19.23

Här fylls hela Stockholm central av kvinnor

svt.sePå torsdagen fylldes den stora hallen i Stockholm central av hundratals kvinnor, unga som gamla, i rosa mössor för att sjunga.
– Jag trodde att det skulle bli sjukt mäktigt, och det blev det. Det är bland de mäktigaste saker jag har varit med om, säger Jonna Wallén, som deltog i flashmobben.
19.24
Jag vill hylla och tacka min kära vän Sofia för att hon alltid är närvarande i mitt liv ... i livets berg-och-dalbana! Hon finns alltid till hands för sina döttrar och hennes skratt smittar!
Låt oss också fira att vi har en kvinnlig ärkebiskop. En dag kanske de manliga hierarkierna och maktspråket inom denna värld är ett minne blott!!
19.24
Jag vill hylla Anna Sol, på Tangokompaniet i Malmö, som alltid är glad och inspirerande, Hon undervisar många kvinnor att både följa och föra. Hon ser till att vi är rädda om våra kroppar: ryggar, fötter, knän, och våra hjärtan. Hon ser till att vi själva tar ansvar och att vi övervinner svårigheter, och hon öppnar dörrar till glädje. Tack Anna!
19.25
Jag vill hylla alla kvinnor i Världen!
19.33

Facket bär ”pussy hats” – men bara män i styrelsen

svt.seI samband med den internationella kvinnodagen, så tyckte fackförbundet Byggnads styrelse att det var en bra idé att posera tillsammans på en bild i klädda rosa ”pussy hats”. Fast när hela styrelsen visade sig bestå av enbart män, så kom kritiken istället.
19.37
Yvette Hermundstad (@yvettesvt), programledare: Kloka, skarpa, roliga, vackra Mormor är min absoluta förebild genom livet.

Inspirerande i förmågan att omfamna allt och alla, att som ung lyckas ta hand om gården/barnen samtidigt ha ett eget yrkesliv och att som 97-åring ha fullständig koll på världsläget, nutiden, förmedla historiken till alla oss barnbarn, barnbarnsbarn – alltid med humor och värme.

Momma är med från någon härlig stjärna och guidar mig precis varje dag!” #internationellakvinnodagen #internationalwomensday
19.42
"Vi ska göra vårt yttersta för att omge kvinnorna vi älskar med kärlek och omsorg, så att de kan le oftare"
Rysslands president Vladimir Putin i en hälsning till landets kvinnor, med anledning av Internationella kvinnodagen, som är rysk helgdag. (TT)

19.44
Jag vill hylla min mamma men hur?
19.45
@Karin: Hej Karin! Du kan skriva din hyllning till din mamma precis på samma sätt som du kommenterade. Den publiceras efter att vi har godkänt den.
19.45
Jag vill hylla barnmorskan Signe Jansson som gjorde stora insatser för att utveckla förlossningsvården i Sverige.
19.46


19.47
Jag vill tacka min blivande fru Anneli Jansson för att jag får vara en del av hennes liv. Du betyder allt för mig !!!! ❤????
19.48
Jag vill hylla min älskade syster Birgitta som har stöttat och trott på mig när det som bäst behövdes.

Kramar dig hårt älskade syster!
/JP
19.49
Jag vill tacka min ledsagare Sabina CC. Hon har betytt så mycket för mig och det är så härligt att du är min ledsagare!
19.50
Vill hylla två fantastiska kvinnor utöver alla andra fantastiska kvinnor runt om i världen. Dessa båda kvinnor är hustru Anna för allt hon gör, hennes stöd och allt hon står för och dotter Sofia för hennes otroliga engagemang på hennes första jobb efter slutförda studier och förmågan att hålla samman allt och alla. Ni är otroliga, fantastiska och underbara. Tack för att ni finns!!!
19.50
Min syster, min syster. Hon är stark. Hon har gått igenom mycket, men hon är inte ett offer. Allt livet ger henne tar hon emot och absorberar till styrka. Jag ser upp till min syster och hoppas att jag kan bli hälften så awesome som denna starka, underbara, älskvärda kvinna är. Utan henne hade jag inte varit där jag är idag. Evigt tacksam för min kära, kära syster.
19.52
Jag vill hylla min underbara fru. För att hon står ut med mig och hennes fantastiska tålamod. Tack Madde . Älskar dig.❤️❤️❤️❤️
19.52

TV: Fem anledningar till att kvinnodagen fortfarande behövs

svt.seSexistiska och nedlåtande kommentarer om kvinnor fortsätter alltjämt att höras i det offentliga rummet. Se några välkända personer som uttalat sig skandallöst om kvinnor.
19.54
Jag vill hylla Sarah Palin. Tack för att du kämpar!
19.55
Jag vill hylla min hustru Ulrika som trots kronisk sjukdom med värk och ständiga infektioner alltid är positiv och håller mig uppe i tunga stunder.
19.55
Världens bästa mamma är min mamma!!!!!!!!!! Hon förtjänar att hyllas till skyarna. Hon är projektledare på ett stort företag men tjänar 5000-7000 kr mindre än hennes 4 närmsta manliga kollegor.
19.56
Jag vill hylla min älskade flickvän Ella. Hon är ljuset i mitt liv och sänker mig oändligt med lycka!
19.57
Jag hyllar Margaret Thatcher som var en kvinna med mod och självsäkerhet. Försvarade brittiskt territorium och förde en konservativ politik. Inlägget lär väl aldrig godkännas av kulturmarxisterna på SVT.
19.58
Jag vill hylla min INGA-BRITT. Trots egna svåra sjukdomar alltid för mig och barnen. Alltid positiv alltid ett stöd alltid för oss.
19.58

Så uppmärksammas kvinnodagen världen över

svt.seInternationella kvinnodagen firas världen över – men vet du hur och vet du när det började? Här är åtta saker du behöver veta om åttonde mars.
20.00
Margit har varit ett föredöme med sin kärlek
för oss alla , sin goda moral, glada sinne,
glädjerika fester med sång, God mat, aldrig
bråk - en omvittnad pärla älskad av alla. Margit
hade kontakt med sin syster vareviga dag hela
livet tills Birgit gick bort
20.01
Jag vill hylla min mormor Lilly som påverkade mig så starkt om kvinnors jämnställdhet. Jag vill även hylla mina döttrar Margret, Anna-Maria och Kajsa som är så starka och målmedvetna i deras liv.
20.02
Min fru Anki ska ha en stor kram.
Denna kvinna är det bästa jag vet.
20.03
Vill hylla Ingrid Hellström som står ut och orkar med allt ont i kropp och själ!
20.06
Min farmorsmor Maria Kristoffersotter Persson i Ormsjö, Dorotea socken som 1910-talet ordnade lokala möten för kvinnlig rösträtt. Hon engagerade Kata Dahström. För sina "socialistmöten" blev hon vräkt från den gård hon arrangerade från ett stort skogsbolag och döttrarna fick stryk i skolan.
20.07

Här fylls hela Stockholm central av kvinnor

svt.sePå torsdagen fylldes den stora hallen i Stockholm central av hundratals kvinnor, unga som gamla, i rosa mössor för att sjunga.
– Jag trodde att det skulle bli sjukt mäktigt, och det blev det. Det är bland de mäktigaste saker jag har varit med om, säger Jonna Wallén, som deltog i flashmobben.
20.11
Vill hylla mina döttrar Charlotte, Jennifer och Sanna som kämpar på med studier och livet.
Ni är bäst, ????????
20.13

Hon stred för preventivmedel – och hamnade i fängelse

svt.seAtt prata om barnbegränsning och preventivmedel på 1910-talets Sverige var tabu. Därför hamnade en av Halmstads första kvinnliga politiker i fängelse.
20.23
Jag vill hylla Taslima Nasrin, Mona Walter och Ayaan Hirsi Ali för att de kämpar för alla kvinnors rättigheter, även i de kulturer som västliga feminister tycks ha glömt
20.28

Sämre lön för samma arbete

Öppet arkivFakta och funderingar kring kvinnolöner. Män och kvinnor i olika åldrar uttalar sig om kvinnolöner, som är lägre än männens. Reportage bl a från AB Förenade Yllefabrikerna i Norrköping, spinneriet och väveriet, samt från Domnarfvets jernverk.   Producent: Ingrid Samuelsson
20.30
Jag vill hylla min härliga syrra, Kicki - Marian Holmberg som alltid ställer upp för mig och alla andra. Hon är alltid glad och sprider glädje runt om sig även när hon är trött och utarbetad. Tack för att du finns i mitt liv! Bamse kram till dig Kicki
20.35
Jag vill hylla alla kvinnor som strejkade idag i Sverige och världen över på internationella kvinnodagen.
Det är så väldigt tröttsamt att det är så väldigt självklart att kvinnodominerade yrken ska ha låga löner.

Jag vill hylla alla förskollärare, grundskolelärare, sjuksköterskor, undersköterskor och vårdpersonal, och uppmuntra dem att utöka strejken till att omfatta fler. Utan era arbetsinsatser brakar samhället ihop. Ni är ovärderliga och detta bör synas i era lönekuvert.
20.39
Jag vill hylla Katerina Janousch för att hon är ärlig och orädd.
20.55
Jag vill hylla min dotter Gillis för att hon är så tuff, modig, klarsynt och ger alla en chans, istället för att vara fördomsfull och dömande! En stark förebild för mig och andra! Heja dig!
20.59
Jag vill hylla min älskade flickvän Maria, för hon är snäll och det bästa som hänt mig. Älskar dig????❤
21.00
Jag vill hylla min älskade hustru Susanne Bergeling som alltid sätter familjen först❤!
21.00
Jag vill hylla alla kvinnor som vågar stå upp emot allt förtryck, alla påfund och grundlösa beskyllningar från olika religiösa trosinriktnigar. Ständigt censurerad kämpar jag för yttrandefrihet tills jag drar mitt sista andetag.
21.00
Marie le pen är min favorit. En stark kvinna som kommer att bli tillsammans med Angela Merkel en stark ledare inom EU.
21.00
Jag vill hylla min älskade syster Anna, därför att hon alltid finns där. Du är bäst!
21.00
Jag vill hylla min älskade Malin Persson som ligger i sjukhuset. Krya på dig Malin! Du är den finaste och du är en underbar människa.
21.00
Vill hylla min fru, Lilia, som med kompetens och energi som blev kvar här i Sverige pga mig/för oss och har etablerat sig mer framgångsrikt än de flesta som föttss här!
21.00
Jag vill hylla min mamma Maria som alltid finns där för mig. Hon är en glad och positiv kvinna som kan göra städning kul! Jag älskar dig kram din dotter Thea❤
21.00
Jag vill hylla Kristina Åström, som är en fantastisk kvinna.
21.01
Hyllar min fru Marie såklart, vi delar allt, både det jobbiga och det roliga. Kan rekommenderas i alla förhållanden. :)
21.01
Jag vill hylla och tacka min älskade hustru Elisabeth för att hon står ut med mej och hjälper mej med allt jag inte klarar pga. min reumatism och mina följdsjukdomar. Jag älskar dej för evigt
21.01
Jublar över mina barndomskamrater Cathrin, Christine och Eva som är mina allra bästa vänner i alla lägen. En förtroelighet utöver allt.

Vill också hylla min chef Gunnela som stöttat och hjälpt mej och verksamheten så otroligt mycket. Hon har hjärtat på rätta stället och en fantastisk förmåga att bygga broar mellan yrkesgrupper. Lycka till framåt..
21.01
Jag vill uppmärksamma min arbetskamrat Gunilla som är omtänksam och bryr sig om andra, en mycket god kvinna!
21.01
Jag vill hylla min underbara flickvän Maria, jag älskar dig ????❤????
21.01
Jag hyllar min fru Marie såklart. Vi kan dela på allt, både bekymmer och glädjeämnen. För oss betyder detta jämlikhet och är något som rekommenderas för alla förhållanden. ????????
21.01
Jag vill hylla min rara kärleksfulla sonhhustru Anna, som är
en mycket kärleksfull mor till sina barn och min son Christian.
Hon är alltid vänlig och ödmjuk och gör det bästa av allt !
Grattis Anna ! Katarina /svärmor)
21.01
Min mamma Mary Johansson betyder mycket under min uppväxt. Hon fans alltid till hans när man behövde hjälp med något.Hon var en fantasik kvinna som ordnade allt hemma med vi barn. Det kändes tryckt när hon var nära. När jag växte upp och flyttade hemifrån och gick i skolor gjorde värnplikten utlandstjänst. Skrev jag alltid brev till min mamma och fick alltid svar. Det kändes jätte skönt att veta att hon brydde sig om hur man hade det och hur man mådde. En hjälpsam och glad mamma du finns i mitt hjärta alltid
21.01
Jag vill hylla mina lärare Tarja, Mona och Anne-Marie från Lärarprogrammet i Göteborg som jag än idag har att tacka för det enorma utvecklingssprång jag tog under studieåren. Tack!
21.01
Jag vill hylla Gudrun Schyman som förde in feminismen i svensk politik på allvar.
Och som fortfarande orkar kämpa.
21.01
Andrea Jaup, tack för att du finns ❤
21.01
Jag vill hylla min underbara flickvän Maria, som är allt för mig.
ÄLSKAR DIG ????❤
21.02
Jag vill hylla min sambo, världens bästa sambo, men inte bara idag utan varje dag förtjänar hon att hyllas för allt hon gör men främst för den hon är!! Matilda, du är bäst!
21.02
Vill hylla min fru - Gunnel! Hon är vid min sida i nöd och lust!❤❤❤
21.03
Min lovis betyder allt för mig :)
21.03
Jag vill hylla min sambo Gunilla Holmström som jag träffade för 20 år sedan!!!
21.03
Jag vill hylla Dig Britt-Marie Lindkvist i Käglinge!
Du är min förebild. Du är mitt stora stöd. Du ställer upp i ur och skur.
21.17
Jag vill hylla min underbara och jämlika man Anders som just nu (och igår) sliter i köket. Han säger alltid "lägg dig i soffan", "ta en promenad" eller "ta ett bad" när jag är trött, vilket är ofta. När jag ligger i soffan kliar han mig i håret.
21.17
Du är mamma/ farmor/ mormor som alltid ställer upp och som sätter andra framför dig själv.

Tack för att du finns, för allt du gjort och kommer att göra.

Kram från din son Per-Olof Borg!❤
21.17
Jag vill hylla mina två döttrar Inez
21.32
Jag vill hylla mig själv. Äntligen vågar jag stå upp för mig själv.
Det är mitt liv!
Ingen annan hyllar mig.
21.32
Jag vill hylla min mor som inte längre finns bland oss. Hon uppfostrade 8 barn i mycket enkla förhållanden. Inget rinnande vatten ingen tvättmaskin eller diskmaskin Far jobbade långt hrmifrån korna skulle skötas ved till spisen huggas mat ordnas .men hon klagade aldrig fick inte nån egen tid.Tack Mor för att du blev min Mor och stora förebild
21.53
Jag vill hylla alla musiker som inspirerat mig, hjälpt mig i vått och torrt och gjort livet meningsfullt. Personer som Beth Gibbons, Anna Ternheim, Laura Pleasant, Fiona Apple och Emma Ruth Rundle för att nämna ett litet axplock.
21.53
Jag vill hylla min älskade fru Ingela som är den underbaraste kvinna på denna jord. Hon är en fantastisk mor och mormor och farmor som skulle gå genom eld och vatten för sina barn och barnbarn. Jag är stolt att få leva med henne. Tack Ingela.
22.00
Jag vill hylla mina 2 fina döttrar malin och lisa i norrtälje
22.33
Jag vill hylla Sofia S. för att hon är min ledstjärna, en ung kvinna som lärt mig så mycket. En kvinna jag beundrar på grund av hennes enorma intuition, sin inre styrka. En kvinna som förändrat mitt sätt att se på världen. Jag är superstolt över att vara den du valt....
22.33
Jag är pappa till 2 pojkar och jag har dessutom 2 bonus tjejer, alla i tonåren och helt fantastiska!
Utöver det så jobbar jag, umgås med vänner och bekanta, bor i en helt vanlig villa. Känner att livet är bra i vardagen! Med detta sagd och gjort vill jag tacka alla kvinnor från min mor som föde mig till alla flickor, tjejer, kvinnor, damer och tanter som har bjudit på så oerhört mycket kärlek genom åren! Tack och åter tack. Utan er kvinnor hade denna planet varit ett dystert samhälle!
22.33
Jag vill hylla min mamma för att hon alltid ställer upp och min dotter för hennes humor och glädje! Jag älskar er båda!
22.33
Jag vill hylla min mamma Birgitta
22.33
Min älskade hustru Emma, min vän i nöd och lust! Och som visar störst kärlek när jag inte förtjänar den.