Vissa av artikelns länkar, bilder och klipp kan saknas.

Detta vet vi:

  • En explosion har inträffat i tunnelbanan i den ryska staden S:t Petersburg, mellan stationerna, Sennaja Plosjtjad och Tekhnologitjeskij institut.
  • Uppgifterna om hur många som skadats och dödats går isär. Enligt hälsoministern har 10 personer dött och 47 vårdas på sjukhus, skriver Reuters. Rysslands nationella antiterrorkommitté att 9 personer har dött och 20 skadats.
  • Ytterligare en sprängladdning, icke detonerad, har omhändertagits på stationen Plosjtjad Vosstanija. 
  • Ryssland president Vladimir Putin utesluter inte att det rör sig om ett terrordåd, men säger att man undersöker alla möjliga orsaker.
  • Enligt en källa jagar polisen två personer som misstänks vara inblandade i dådet, skriver Interfax. 
  • En misstänkt gärningsman ska ha fångats på bild av övervakningskameror, uppger en källa till Interfax. Sprängladdningen ska ha placerats i en portfölj ombord på tunnelbanetåget, uppger en källa till den ryska nyhetsbyrån Interfax. 

SVT rapporterade · Explosioner i tunnelbanan i S:t Petersburg

14.54
Hej och välkommen till vår liverapportering om explosionerna i tunnelbanan i S:t Petersburg! Minst tio personer har dött och 50 skadats, rapporterar ryska medier.
14.58
Rysslands president Putin säger att man undersöker alla möjliga orsaker till explosionerna, inklusive terrordåd. 
– Jag har redan talat med chefen för våra specialtjänster, de arbetar för att säkerställa orsaken, säger han enligt Reuters och fortsätter: 
– Orsakerna är inte klara, det är för tidigt. Vi kommer att titta på alla möjliga orsaker, terrorism såväl som vanligt brott.
15.00
Alla tunnelbanestationer i S:t Petersburg har stängts efter dådet, rapporterar Interfax enligt Reuters.
15.01

Se bilderna från St Petersburgs tunnelbana

svt.seFlera resenärer har filmat tunnelbanestationen i St Petersburg minuterna efter explosionen.
15.02

Putin: Utesluter inte terrorattack

svt.seRysslands president Vladimir Putin säger att det är döda och skadade efter explosionen i S:t Petersburg. Myndigheterna utesluter inte att det rör sig om en terrorattack.
15.04
Polisen vaktar tunnelbanestationen vid Teknologiska institutet. Foto: TT
15.06
Räddningsfordon och en helikopter framför tunnelbanan vid Teknologiska institutet. Foto: TT
15.07
Åtta tunnelbanestationer i S:t Petersburg har stängt efter explosionerna, uppger myndigheterna.
15.07
Ryska utredare säger att flera personer har dödats och skadats vid en explosion på ett tåg som färdades mellan två stationer, skriver AP.
15.08
17 ambulanser finns på plats för att ta hand om skadade, skriver Reuters.
15.09
Åklagare i S:t Petersburg har startat en förundersökning efter explosionerna, rapporterar nyhetsbyrån Tass.
15.10
Videobilder på sociala medier visar ett tåg med förstörda dörrar som står vid perrongen, skriver AP. 
15.12

Svenska David var minuter i från explosionen

svt.seSvenska David Syll åkte i tunnelbanetåget framför det tåg som sprängdes i S:t Petersburg.
– Jag känner att jag hade riktig flax att jag var på tåget före, säger han till SVT Nyheter.
15.13

Alla myndigheter i staden har försatts i katastrofberedskap, uppger stadsförvaltningen enligt nyhetsbyrån Interfax. Explosionen beskrivs som relativt – inte väldigt – kraftig.
– Vi håller på att ta reda på mer information om vad som har inträffat. Vi vet ingenting än så länge. De ryska myndigheterna säger att de inom en timme kommer att kunna utvärdera situationen, säger Louise Morsing, konsul på Sveriges generalkonsulat i S:t Petersburg.

15.14

Katarina Byrenius Roslund på UD:s presstjänst uppmanar svenskar att följa ryska rekommendationer.
– Vi uppmanar resande svenskar i S:t Petersburg att följa lokala myndigheters rekommendationer och om de har oroliga anhöriga i Sverige att höra sig till dem.

15.14
Ryska Life News rapporterar att minst två explosioner inträffade vid 13.40, svensk tid – vid stationerna Sennaja Plosjtjad (Hötorget) och Tekhnologitjeskij institut . Även nyhetsbyrån Ria anger samma stationer.
Life News har publicerat bilder på en vagnsdörr som blåsts ut.
Bilder visar också skadade personer på perrongen.

15.15
Ett explosivt föremål ska ha lämnats kvar i en tunnelbanevagn. Det undersöks efter spår av ”extremister”, uppger en källa för nyhetsbyrån Interfax.
15.15
En ”anordning fylld med splitter” kopplas till explosionen, enligt nyhetsbyrån Interfax som citerar en källa.
15.15
Evakueringen av människor från tunnelbanan har nu slutförts, rapporterar Rysslands nationella antiterrorkommitté enligt nyhetsbyrån Interfax.
En tunnelbanevagn vardera rapporteras ha skadats allvarligt på de två stationerna.
Passagerare som reste i den vagn som var på väg in till Sennaja Plosjtjad rapporterar att en hög knall hördes när tåget närmade sig stationen.

15.15
Säkerheten skärps nu ytterligare, både i S:t Petersburg och i Moskva. Räddningspersonal rapporterar att offren har skador som de sannolikt fått av exploderande, flygande föremål.
15.16
President Vladimir Putin säger att federala och lokala myndigheter ska göra allt för att hjälpa de som skadats i explosionerna. Han ska ha talat med chefen för säkerhetstjänsten FSB.
15.16
Tunnelbanan i S:t Petersburg är välanvänd och den i särklass viktigaste kollektivtrafiken i mångmiljonstaden. Alla de drabbade stationerna ligger centralt beläget. Hela tunnelbanan har nu stängts ned, enligt det statligt kontrollerade tv-bolaget Russia Today.
15.16
Tidigare har Moskvas tunnelbana vid flera tillfällen drabbats av såväl allvarliga olyckor som terrordåd. Både 2004 och 2010 dödades ett 40-tal resenärer när självmordsbombare sprängde sig själva i Moskva. 2014 omkom i sin tur ett 20-tal när tre vagnar spårade ur i Moskva.
15.17
Nu rapporterar Reuters att det var endast en explosion och citerar källor från räddningstjänsten. Först kom uppgifter om två explosioner.
15.17
Är du på plats i S:t Petersburg? Kontakta SVT Nyheter här.

15.20
Räddningstjänst utanför tunnelbanestationen Sennaja Plosjtjad. Foto: TT
15.21
En skadad person utanför tunnelbanestationen Sennaja Plosjtjad. Foto: TT
15.23
Vad som först troddes vara två explosioner uppges nu ha varit en explosion – som inträffat mellan två stationer. Det skriver Reuters och hänvisar till källor inom räddningstjänsten.
15.23
Skadade får hjälp utanför tunnelbanestationen Sennaja Plosjtjad. Foto: TT
15.25
Så här skriver svenska generalkonsulatet i S:t Petersburg om händelsen: 
Generalkonsulatet kan bekräfta att det idag under eftermiddagen har ägt rum en explosion i S.
t Petersburgs tunnelbana. Enligt ryska medier har många personer drabbats. Generalkonsulatet har i nuläget inga uppgifter om det finns några svenskar bland de drabbade. Vi har etablerat kontakt med ryska myndigheter genom vilka vi arbetar på att få fram mer information.

15.27

Säkerhetsläget i Ryssland varierar stort beroende på var i landet man vistas. Det allmänna säkerhetsläget har förbättrats sedan början av 2000-talet, och brottsnivåerna ligger idag i höjd med länder inom EU. Samtidigt har Ryssland upprepade gångar drabbats av terrordåd, skriver UD på sin sajt Sweden Abroad.

15.28

Svenska besökare bör hålla sig informerade om vad som händer på orten där man vistas via, ambassadens reseinformation på hemsidan samt via sitt resebolag. Resenärer uppmanas att följa råd och rekommendationer från lokala myndigheter i säkerhetsfrågor, skriver UD.

15.29
Med anledning av att terrororganisationen ISIL uttalat hot mot bl.a. Ryssland har polis på federal nivå sedan början av november förra året höjt sin beredskap i hela Ryssland. Särskilda polisinsatser koncentreras till industrizoner, marknader, allmänna transportmedel och platser där många människor vistas. Beredskapen på landets kärnkraftverk har också höjts, skriver UD.
15.29
Svenska resenärer uppmanas att vara vaksamma och försiktiga, i synnerhet på offentliga platser, i och omkring offentliga byggnader, vid turistattraktioner, på allmänna transportmedel, och på andra platser med större folksamlingar. Resenärer bör också hålla sig informerade om utvecklingen på vistelseorten och noga följa de lokala myndigheternas anvisningar i säkerhetsfrågor, skriver UD. 
15.31
Säkerheten skärps nu vid all allmän transport i staden, uppger Rysslands nationella antiterrorkommitté.
En källa med insyn i utredningen säger till Interfax att det inte verkar som om en självmordsbombare ligger bakom explosionen, snarare verkar sprängladdningen ha placerats ut.
15.32
Läs mer om UD:s ryska reserekommendationer här. 
15.33
Tunnelbanan i S:t Petersburg är välanvänd och den i särklass viktigaste kollektivtrafiken i mångmiljonstaden, skriver TT.
Tunnelbanenätet består av fem linjer i fem färger. Den drabbade blå linjen går från Parnas i norr, genom centrum till Kuptjino i söder. De äldsta delarna är från början av 1960-talet.

15.33
Svenske David Syll åkte i tunnelbanetåget framför det tåg som sprängdes i S:t Petersburg.
– Jag känner att jag hade riktig flax att jag var på tåget före, säger han till SVT Nyheter.
15.34
David Syll beskriver hur många människor har stannat upp på gatan och står och tittar i sina telefoner.
– Det var knökfullt på tunnelbanan, som i vilken t-bana som helst i rusningstrafik, säger han.
15.35
Svenska generalkonsulatet i S:t Petersburg undersöker om några svenskar drabbats, men det finns nu inga uppgifter om att så skulle vara fallet, uppger utrikesdepartementets presstjänst till TT. 

15.38
Här är en lista över större terrordåd i Ryssland på senare år, enligt TT:
Oktober 2002. Mitt under pågående föreställning tar beväpnade tjetjenska separatister sig in på Dubrovkateatern i Moskva och tar över 800 personer som gisslan, med krav på att Ryssland ska lämna Tjetjenien. När polis och säkerhetstjänst stormar teatern fyra dagar senare dödas uppemot 150 personer, varav flertalet på grund av den gas som sprutas in för att söva gisslantagarna.
Augusti 2003. En självmordsbombare i en lastbil fullpackad med sprängämnen spränger ett militärsjukhus i Mozdok i Nordossetien. 50 dör.
Februari 2004. En självmordbombare spränger sig själv och ett 40-tal andra till döds i en tunnelbanevagn i Moskva. Över 100 skadas. Dådet har koppling till konflikten i Tjetjenien.
Augusti 2004. Två ryska inrikesplan kraschar ungefär samtidigt efter avfärd från Moskva. 90 personer dör. Ombord på varje plan finns en tjetjenska som misstänks ha orsakat kraschen.
September 2004. En skola i Beslan i ryska Nordossetien intas av separatister som tar barn och lärare som gisslan. Över 300 dör i samband med fritagningsförsöket. Tjetjener tar på sig dådet.
Mars 2010. Två kvinnliga självmordsbombare detonerar laddningar i Moskvas tunnelbana. Minst 40 personer dödas och över 100 skadas. En tjetjensk rebelledare tar på sig dådet.
Januari 2011. I ett självmordsdåd på Moskvaflygplatsen Domodedovo dödas nästan 40 människor. Även detta dåd har koppling till konflikten i Tjetjenien.
Oktober 2013. Två terrordåd inträffar med någon dags mellanrum i Volgograd. Självmordsbombare utlöser sprängladdningar på en trådbuss och vid en tågstation. Över 30 personer dödas i de två dåden.
Oktober 2013. Ett ryskt plan störtar i Sinaiöknen på väg från Sharm el-Sheikh i Egypten. Alla 224 ombord dör. Moskva betecknar det som ett terrordåd.
15.40
Är du på plats? Vet du mer? Tipsa oss här.
15.40

Bilder visar hur människor bärs bort från tunnelbanestationen Sennaya Ploshchad. Foto: TT 


15.42

En icke detonerad, spränganordning ska ha hittats vid stationen Plosjtjad Vosstanija, uppger Moscow Times. 


15.45
Rysslands president Vladimir Putin träffade tidigare i dag sin vitryske motsvarighet Alexander Lukasjenko i S:t Petersburg. Foto: TT
15.47
Rysslands nationella antiterrorkommitté uppger att säkerheten kommer att förstärkas vid alla kritiska transportanläggningar i staden, skriver AP. 
15.47

Kartan visar de två tunnelbanestationer där människor skadats av explosionen. 


15.48
Det senaste är fortfarande att minst tio personer har dödats och 50 skadats, skriver Reuters.
15.51
Räddningstjänst utanför stationen Sennaja Plosjtjad. Foto: TT
15.59
Ett stort antal räddningsfordon är på plats vid stationen Sennaja Plosjtjad. Foto: TT
16.00
Är det terrordåd? Finns det kopplingar till IS eller annan extremism? Finns det någon information om en ev gärningsman?
Det är ännu oklart vad som ligger bakom explosionen, men de ryska myndigheterna utesluter inte att det kan röra sig om ett terrordåd.
16.05
President Putin säger att utredarna försöker fastställa om explosionen är ett terrordåd eller om något annat kan ligga bakom. 
– Brottsbekämpande organ och underrättelsetjänster gör sitt bästa för att fastställa orsaken och ge en fullständig bild av vad som hänt, säger han enligt AP.
16.09
Ett tåg som skadats vid explosionen vid stationen Teknologiska institutet. Foto: TT
16.10
Har statsminister Stefan Löfven talat ut om det här?
Nej, jag har inte sett att han har uttalat sig om detta någonstans.
16.14
Nu uppger Rysslands nationella antiterrorkommitté att 9 personer har dött och 20 skadats i explosionen, skriver Reuters. Tidigare har guvernören i S:t Petersburg sagt att 10 har dött och 50 skadats. 
16.20
Rysslands nationella antiterrorkommitté uppger att en spränganordning som hittats i tunnelbanan har oskadliggjorts, uppger Reuters. Anordningen hittades på en annan station, Plosjtjad Vosstanija.
16.28
Enligt statskontrollerade tv-bolaget RT rör det sig om en hemmagjord bomb som hittats på Plosjtjad Vosstanija.
16.33

President Putin lovar en fullständig utredning av explosionen, uppger han via Kremls officiella Twitterkonto. 
16.34
 Putin ger också sina kondoleanser till anhöriga till personer som drabbats av händelsen. 
16.36
En källa uppger till den ryska nyhetsbyrån Interfax att en misstänkt gärningsman fångats på bild av övervakningskameror, skriver Reuters. 
16.37
En misstänkt gärningsman ska ha fångats på
bild
 av övervakningskameror.
Sprängladdningen ska ha placerats i en portfölj ombord på tunnelbanetåget,
uppger en källa till den ryska nyhetsbyrån Interfax enligt Reuters.

16.39
Ytterligare en bild av det förstörda tåg vid stationen Tekhnologichesky Institut (Teknologiska institutet). Foto: TT
16.43
Myndigheterna i S:t Petersburg uppger att 25 personer vårdas på sjukhus efter explosionen, inklusive ett barn, skriver Moscow Times. 
16.45
Vladimir Putin befinner sig i S:t Petersburg för mötet med vitryske presidenten Alexender Lukasjenko, men den ryske presidenten kommer inte att besöka attentatsplatsen av säkerhetsskäl, skriver Moscow Times. 
16.47
Människor har samlats utanför stationen Sennaja Plosjtjad efter explosionen. Foto: TT
16.53



Ett vittne säger till det ryska statskontrollerade tv-bolaget RT att han var på väg ned i stationen Tekhnologitjeskij institut när han fick reda på att det var mycket rök inne i byggnaden.
– När vi försökte ta oss ut sade vissa att de var rakt framför explosionen och att personer var skadade; vissa är döda, säger Maksim Vlasov.


16.54

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg beklagar det inträffade via Twitter.
16.55
Rysslands hälsominister uppger att 47 personer skadats vid explosionen, uppger Interfax enligt Reuters.
16.56
Enligt hälsoministern har tio personer dött, uppger Interfax.
17.06
Rysslands hälsominister uppger nu att åtta personer har dött och att 39 vårdas på sjukhus, skriver AP. 
17.09
Har Donald Trump uttalat sig?
Nej, jag har inte sett något uttalande från hans sida, inte heller på Twitter.
17.09
Hela tunnelbanan är tydligen avspärrad, över hela staden
Ja, alla stationer ska vara stängda.
17.11
Minst 47 personer skadades i dådet i S:t Petersburg, rapporterar Interfax med hänvisning till Rysslands hälsominister. Tillståndet beskrivs som allvarligt för sex av dem, skriver TT. 
17.13
En helikopter cirkulerar ovanför stationen Tekhnologichesky Institut. Foto: TT
17.15
Enligt nyhetsbyrån Ria – som också är statlig – har säkerheten höjts på Pulkovo-flygplatsen i S:t Petersburg som dock än så länge fortfarande håller öppet, skriver TT.

17.15
Det finns inga uppgifter om att några svenskar skulle ha skadats i explosionen, men saken undersöks av generalkonsulatet i S:t Petersburg, meddelar utrikesdepartementets presstjänst. Cirka 1.500 svenskar befinner sig i staden, rapporterar Dagens Nyheter med hänvisning till UD, skriver TT.
17.16
Alla myndigheter i S:t Petersburg har försatts i katastrofberedskap, uppger ryska nyhetsbyrån Interfax enligt TT.
17.18
Uppgifterna om antalet döda och skadade fortsätter att variera. Rysslands hälsominister uppger nu att tio personer har dött, sju på platsen och två på sjukhuset, skriver AP. 
17.19

Se bilderna från S:t Petersburgs tunnelbana

svt.seDirekt efter explosionen i S:t Petersburg börjar videos spridas i sociala medier som uppges föreställa tunnelbanestationen minuterna efter explosionen.
17.20

Explosioner i tunnelbanan i S:t Petersburg

svt.seMinst nio personer har dödats i en explosion i S:t Petersburgs tunnelbana, enligt en talesperson för Rysslands nationella anti-terrorkommitté, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Ryssland president Vladimir Putin utesluter inte att det rör sig om ett terrordåd.
17.20

Svenske David var minuter i från explosionen

svt.seSvenske David Syll åkte i tunnelbanetåget framför det tåg som sprängdes i S:t Petersburg.
– Jag känner att jag hade riktig flax att jag var på tåget före, säger han till SVT Nyheter.
17.24

EU:s utrikeskommissionär Federica Mogherini skriver på Twitter att hon följer nyheterna efter explosionen tillsammans med alla EU:s utrikesministrar. "Våra tankar är med alla människor i Ryssland", skriver hon. 


17.26
Storbritanniens utrikesminister Boris Johnson beklagar sorgen för de anhöriga till offren:


17.33

Säkerheten har skärpts vid skolor i S:t Petersburg. Katastroftillstånd har utlysts, uppger stadens utbildningskommitté till den ryska statskontrollerade nyhetsbyrån Tass enligt statskontrollerade tv-bolaget RT.

17.33
Ingen kommentar från Löfven eller Wallström?
Nej, har inte sett någon kommentar ännu.
17.34
Har det kommit någon antydan till vem som kan ligga bakom? Det finns ju ett brett spektrum av möjligheter, från jhadister till inhemska krafter.
Nej, myndigheterna tittar på alla möjliga orsaker till explosionen, inklusive terrorism.
17.37
Sveriges utrikesminister Margot Wallström fördömer attacken, via Twitter. "Jag ger mina uppriktiga kondoleanser till offrens familjer och Ryssland", skriver hon. 


17.39
Även statsminister Stefan Löfven beklagar händelsen. "Förskräckt att höra om explosionen i S:t Petersburg. Mina tankar är med offren och deras familjer", skriver han på Twitter.


17.43
Det ryska medieföretaget Fontanka har nu publicerat en bild på en person som sägs vara eftersökt av polisen efter explosionen, skriver Reuters. 
17.43
Mannen på bilden har skägg och svart hatt, skriver Reuters,
17.51

Bomben som desarmerades vid stationen Plosjtjad Vosstanija ska ha legat i en påse och var skarp, rapporterar den ryska statskontrollerade tv-kanalen RT.
"Anordningen desarmerades av specialister i tid, det finns inga offer", uppger S:t Petersburgs federala säkerhetstjänstsdirektorat i ett uttalande. 


17.52
Letar man efter ytterligare sprängladdningar?
Jag känner inte till om man gör det, men samtliga tunnelbanestationer i staden har stängts.
17.55

Rysslands transportmyndighet har beordrat skärpt säkerhet vid alla flygplatser och flygbolag i landet ”för att förhindra möjlig inblandning i illegala handlingar, inklusive terrorrelaterade”, uppger den ryska statskontrollerade nyhetsbyrån Tass enligt statskontrollerade tv-bolaget RT.

18.02

Rysslands premiärminister Dmitrij Medvedev kallar explosionen för en terrorattack.
”Alla de som skadades i terrorattacken i S:t Petersburg kommer att få all medicinsk hjälp de behöver. Alla instruktioner har gjorts till hälso- och katastrofdepartementen”, skriver han på Facebook enligt BBC. 


18.03
Frankrike kommer att skärpa säkerheten vid allmänna transportmedel i Paris efter explosionen i Ryssland, uppger inrikesdepartementet enligt Reuters. 
18.06
Rysslands utredningskommitté har startat en utredning om terrorbrott. Samtidigt kommer man att att fortsätta utreda alla möjliga versioner av vad som har hänt, uppger man på sin webbplats enligt Reuters. 
18.07
Enligt nyhetsbyrån Interfax innehöll bomben som detonerade i tunnelbanan upp till ett kilo sprängämnen, skriver AP. 
18.07
Är det en eller flera gärningsmän??
Det är ännu inte klarlagt. Enligt en källa har en misstänkt person fångats på bild av övervakningskameror.
18.52

Enligt en källa jagar polisen två personer som misstänks vara inblandade i dådet, skriver Interfax.
– Två personer eftersöks misstänkta för att ha planerat explosionerna, en av dem tros ha placerat spränganordningen i tunnelbanevagnen och den andre personen tros ha lämnat en bomb vid tunnelbanestationen Plosjtjad Vosstanija, säger källan. 


19.11
Enligt hälsoministern är tilltståndet kritiskt för 6 av de 47 som vårdas på sjukhus. Bland offren finns en 15-årig flicka med huvudskador och brännskador, uppger den ryska statskontrollerade tv-kanalen RT. 
19.15
En man läger blommor utanför tunnelbanestationen Sennaja Plosjtjad. Foto: TT
19.17
Polis vaktar entrén till tunnelbanestationen Sennaja Plosjtjad. Foto: TT
19.17
Vilken land är de misstänkta ifrån
Jag har inte sett att det kommit några närmare uppgifter om de två personer som polisen jagar.
19.17
Vad jag kan förstå rör det sig alltså inte om en odetonerad sprängladdning och en detonerad sådan, var den detonerade laddningen oockså en utplacerad bomb och inte en självmordssprängning?
En bomb detonerade på ett tåg mellan stationerna Sennaja Plosjtjad och Tekhnologitjeskij institut. Dessutom har polisen desarmerat en bomb vid stationen Plosjtjad Vosstanija. Det har inte kommit några uppgifter om det ska röra sig om ett självmordsdåd.
19.19
Flera terrororganisationer i Syrien som strider mot Assad har tidigare förklarat heligt krig mot Ryssland. vet man om dådet har med detta att göra?
Nej, jag har inte sett några sådana uppgifter. Men på svenska UD:s hemsida står sedan tidigare att "Med anledning av att terrororganisationen ISIL uttalat hot mot bl.a. Ryssland har polis på federal nivå sedan början av november förra året höjt sin beredskap i hela Ryssland".
19.21
Är bild på mannen släppt?
Mannen på bilden är, så vitt jag vet, ännu inte gripen.
Polisen har heller inte gått ut med en officiell efterlysning av mannen på bilden, av vad jag har sett. Uppgifterna om att han är misstänkt kommer från en källa.
19.23
Hej svt hur vet man att den mannen som fotats av kameran är gärningsmannen eller vad gör honom misstänkt ?
Det har inte kommit så mycket uppgifter om mannen på bilden. Det här är vad jag har: En misstänkt gärningsman ska ha fångats på bild av övervakningskameror, uppger en källa till Interfax. Enligt den lokala nyhetssajten Fontanka, som publicerat en bild på den misstänkte, gick han in i tunnelbanan på stationen Petrogradskaja 20 minuter före explosionen, skriver TT. Mannen på bilden har skägg och svart hatt, skrive
19.29
En präst i ortodoxa kyrkan håller minnesgudstjänst i S:t Petersburg efter explosionen. Foto: TT
19.37
USA:s president Donald Trump kommenterar nu explosionen i S:t Petersburg:
– En fruktansvärd sak, som händer över hela världen, absolut en fruktansvärd sak, säger han 
19.38
Varför publicerar ni inte bild på misstänkte terroristen, som alla andra seriösa nyhetsorganisation i världen gör?
Vi avvaktar fler uppgifter. I nuläget har inte myndigheterna officiellt bekräftat att mannen på bilden är misstänkt. Uppgifterna kommer från en källa.
19.38
Finns dessa filmer som gärningsmannen fångats på, att se?
Jag har inte sett några rörliga bilder, utan bara en stillbild som nyhetstjänsten Fontanka publicerat.
19.41
Säkerheten har skärpts i S:t Petersburg. Här kontrolleras resenärernas väskor på tågstationen Leningradskij. Foto: TT
19.52
En kvinna tänder ett ljus vid den okända soldatens grav i Moskva, vid ordet Leningrad (St. Petersburg) för att hedra offren som miste livet idag. Foto: TT.
20.05
Nu avslutar vi direktrapportering om sprängdådet i St. Petersburg idag, tack för att ni följt SVT Nyheter. Vi återupptar förstås direktrapporteringen om det skulle ske ytterligare någon dramatisk händelse.