SVT rapporterade · Uppsnack inför Björklunds pressträff i Almedalen

11.56
Välkomna till SVT Nyheters direktrapportering från presskonferensen med Liberalernas partiledare Jan Björklund som börjar kl. 12:00.
11.57
Det här är alltså rubriken på Liberalernas program som ska presenteras strax här under partiets PK i Almedalen.
11.57
Enligt SVT Nyheters inrikespolitiska kommentator Mats Knutson är det troligt att integration och växande klyftor på arbetsmarknaden blir några av dagens mest framträdande politiska budskap.
11.58
Fokus kommer även att hamna på partiets utmaningar, som opinionsläget på 5,8 procentenheter stöd. Opinionsläget tyder på att det kan bli svårt att bilda en alliansregering efter nästa val. Jan Björklund har då öppnat för samarbete med Socialdemokraterna – men det kan bli en riskabel manöver, menar Mats Knutson.
12.05
Enligt Jan Björklund är detta är den stora utmaningen för Sverige under överskådlig tid.
12.06
Det är ingen tvekan kring huvudlinjerna i Jan Björklunds pågående presskonferens, och därmed Liberalernas dag, enligt SVT Nyheters tidigare politikkommentator Margit Silberstein.
Jan Björklund talar klyftor och klass i Almedalen
12.06
"Lyckas vi inte kommer Sverige att gilda i sär på ett sätt vi inte sett på mycket lång tid", säger Jan Bjröklund i Almedalen.
12.07
Jan Björklund berättar att Liberalerna under dagen kommer att redovisa ett nytt program där man tar upp hur man kommer att möta dessa utmaningar.
12.07
Björklund slår fast partiets huvudfokus inför det kommande valet nästa september: 
"Att bekämpa klyftorna är den viktigaste frågan inför valet 2018, och vi har ett stort antal förslag för detta." @bjorklundjan
12.08
Programmet består av 34 punkter, varav 30 är nya, enligt Björklund.
12.08
"För vår del är detta huvudfrågan under nästa års valrörelse", säger Björklund om utanförskapet.
12.10
Håller på att få !!!! Vilken värld lever våra politiker i? Kära nån! Välkommen till den här världen....
12.15
Nu talar Liberalernas partiledaren om bostadsmarknaden. "Avgörande är att man får en blandning av upplåtelseformer - man måste öka andelen bostadsrätter."
12.17
I samband med bostadsfrågan talar nu Jan Björklund om "Kommunen måste få anställa trygghetsvakter."
12.17
Värderingsklyftan är den svåraste klyftan, säger Jan Björklund.
12.21
Statsvetaren Jonas Hinnfors tolkar delar av Björklunds tal som ett sätt att åter försöka markera och profilera sig mot övriga allianspartier.
Björklund: "30 av 34 förslag hade vi även förut men fick ej gehör för dem i All." säger Björklund på PK.Profilering mot alliansen fortsätter
12.23
SVT:s Elisabeth Marmorstein om de 34 nya förslagen. –  Få förslag som är nya för idag. Mycket har redan presenterats.
12.25
Frågan är om Björklund är medveten om, att den enda möjliga rättvisan (ekonomiskt), för att uppnå det, är den kommande världsomfattande ekonomiska kollapsen. Den får mänskligheten att komma till sina sinnens fulla bruk o inse att den enda vägen framåt är fördelning av jordens resurser. Det finns ingen annan väg.
12.25
Elisabeth Marmorstein om eventuell reaktion från regeringshåll på de 34 förslagen: "Det återstår att se hur de reagerar på detta. Exempelvis vad gäller ägarlägenheterna - tanken e tanken på lägre ingångslöner gillar de absolut inte."
12.25
Jag är så trött på politik och politiker. Skäms dom inte för att dom har förstört ett av världens bästa länder. Allt detta tjafsande om framtidsvisioner som aldrig kommer att uppfyllas.
12.26
Björklund recept med "enkla jobb" med låga löner är exakt det som kommer att medföra en ny underklass
12.28
SVT Nyheters sociala medie-reporter Linnea Carlén: "Liberalerna har twittrat ut citat från Björklund och försöker hela tiden att nå ut i sociala medier. Men det är Birgitta Ohlsson som är stor i sociala medier."
12.38
Utan riktig rättvis fördelning - ingen rättvisa, utan rättvisa - ingen fred, utan fred - ingen framtid.
12.38
Uppfattade jag rätt, saknar Jan Björklund och (L) lösningar på sjukvårdskrisen?
12.42
Helt klart behövs det enklare jobb. Det finns hur mycket saker som helst att se till att det underhålls och säkerställt i min hemkommun. Men vissa tycker det är bättre att folk lever på bidrag istället för arbete. Om det finns pengar för försörja folk utan att jobba så bör det finnas pengar i samhället för att de ska kunna jobba.
Dessutom bidrar det till att minska socialt utanförskap mm att folk jobbar.
12.44
 Liberalernas ungdomsförbund blandar i dag meteorologi med politik.
Såklart att himlen är BLÅ i Visby på Liberalernas dag!
12.52
Helt klart att de behövs lägre ingångslöner för alla och framför allt för dom med låg utbildning språck och läskunnighet
13.10
Liberalernas förslag är ju gammal skåpmat. Språktestet är ju politik som är 15 år gammalt.