Vissa av artikelns länkar, bilder och klipp kan saknas.

Chatta med Anna Kinberg Batra 

I dag svarar Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra på era frågor. Chatten startar klockan 15 men du kan skicka in din fråga redan nu!

SVT rapporterade · Chatta med Anna Kinberg Batra

15.12
Varför ser du så sur och bitsk ut när du blir intervjuad.
Hej, det är inte meningen. Men stora problem som tex otrygghet tar jag på allvar. Vi har bara en komiker i min familj, och det är inte jag.
15.14
Hur ser du på Rysslands agerande i Östersjön?
Hej, det ser jag mycket allvarligt på. Därför behöver vi både stärka försvaret och gå med i Nato.
15.15
SVT sysslar med censur. Där bara vissa får göra inlägg.
Hej "Det vet ni" - vi försöker blanda frågor på olika teman och Anna Kinberg Batra svarar på så många frågor som hon hinner med. Kul att vi får in jättemånga frågor, men partiledarna hinner tyvärr inte svara på allt! /moderator
15.15
Hur ser en framtida regering ut (Vilka partier ingår i en regering du eventuellt sitter i)?
Hej, jag vill regera med alliansen.
15.16
Tror du att l och c kommer samarbeta med s efter valet 2018?
Nej, jag vet att de också vill ge Sverige en ny alliansregering.
15.18
Hej!

Jag undrar hur ni planerar att minska de sociala klyftorna i samhället? Små klyftor i samhället (relativt litet avstånd mellan de rikaste och de fattigaste har ju visat sig vara det mest framgångsrika sätt att bygga framgångsrika samhällen).
genom att fler går från bidrag till arbete. Jag tycker det är helt fel att man kan få pengar när man inte jobbar än när man gör det. Ju fler som jobbar desto bättre håller Sverige ihop.
15.19
Hur ska investeringar betalas när du vill sänka skatten. Har du tänkt på de gamla som inte har råd till det mest nödvändiga.
Hej! Vi kan inte satsa på välfärden om det inte lönar sig att jobba, det är så det hänger ihop och så vi kunde satsa på välfärden med den förra alliansregeringen.
15.23
Tack för mig och för era frågor! Återkom gärna med fler via moderaterna.se ! Trevlig helg och missa inte mitt tal, i morgon klockan 11! /Anna Kinberg Batra
15.25
Tack för alla frågor - klockan 15.40 kan ni chatta med miljöpartiets Gustav Fridolin