Vissa av artikelns länkar, bilder och klipp kan saknas.

Dela din berättelse! 

Har tjejer och killar samma förutsättningar inom fotboll? Har du spelat fotboll? Vilken erfarenhet har du?

SVT rapporterade · Killar och tjejer - har de samma möjligheter inom fotbollen?

19.15
Jag tyckte det var orättvist i min förening när vi tjejer/damer skulle sälja lotter, ordna bingo och annat medans killarna/herrarna inte behövde göra det. Trots att vi drog ungefär lika stor publik till matcherna.
19.24
Hur ska damerna kunna bli lika bra när de måste ha vanliga jobb också?! Bedrövligt! Jämställdhet tack!!
19.55
Jag har spelat båda herr och damfotboll. Efter mitt könsbyte blev det uppenbart hur mycket mer respekterat och ansett det är med herrfotboll. Det är även en allmänt nedlåtande syn från alla män
20.50
Visst fick Leksandsdamerna städa åt herrarna? Även hockeyn är ojämställd! Gör TV om det, snälla svt!!
20.50
Jag har alltid upplevt att flick/damfotbollen inte togs på lika stort allvar som herrfotbollen. Det gjorde liksom inget att vi fick sämre speltid, sämre tränare och typ ingen i publiken. För vi spelade ändå inte "riktig" fotboll.
21.54
Från början och grunden rent strukturellt och sett till konkreta möjligheter som plantider och så vidarehar de inte i närheten samma möjligheter, och det är intressanta är faktiskt hur det ser ut från när de är barn.
22.08
Reagerade på de häromveckan att VM för damer match va grymt mycket billigare i biljett än svenska landslags matcher för herrar. Minns att jag påpekade det till sambon att de är jäkligt skevt.
10.23
Jag är själv ointresserad av idrott i allmänhet men har en måttligt idrottsintresserad kvinnlig arbetskamrat. Hon brukar ofta när tillfälle ges påpeka att fotboll och hockey som utövas av kvinnor är trist och tråkigt. Det säger något om attityden till idrott utövad av kvinnor generellt. Samma arbetskamrat har för övrigt en dotter som hållit på med bollsport, jag undrar om hon även sagt till henne hur tråkigt hon tycker idrott utövad av kvinnor är?
12.07
Jag tycker ofta man får höra argumenten "men damerna är inte lika bra sportsligt" eller "damerna har inte lika mycket folk på sina matcher" till varför tjejer alltid får sämre lön.
Ett bra motexempel på det är det amerikanska damlandslaget i fotboll. De har i regel fler folk på matcherna än vad herrarna har och är dessutom mycket bättre rent sportsligt, i stort sett alltid topp-3 i världen. Tjänar dom i närheten av vad herrarna gör? NEJ.
12.22
Hur kan Dalkurd få så mycket kredd när de inte ens har tjejlag i fotboll?
dalkurd.se
Är det verkligen så att de inte har tjejlag, hur kan de ens få använda kommunala anläggningar? Är det inte krav på mer jämlikhet?

Tjejerna får idag delta i Dalkurd genom deras sociala kommitté och dansgruppen de har där. Fin verksamhet, men fotboll för tjejer verkar inte vara intressant alls för Dalkurd?
dalkurd.se
13.14
Det här är några år sedan. Men jag minns att det var svårt att få tränare till mitt lag. Till killarnas lag var det aldrig problem. De hade alltid proffsiga och utbildade tränare. Vi stod ibland utan och ibland kom någon stressad pappa med kavaj och slips direkt från jobbet för att leda träning med oss.
13.50
Till S om Dalkurd. Brage har inte heller något tjejlag/damlag. Vet inte vad det kommunala stöden har för riktlinjer där.
10.14
@Ann-Britt: I så fall dubbelt märkligt! Det är ju också ett jättegammalt lag.
Dalkurd fick dessutom ett pris för jämställdhet och mångfald nyligen. Jämställdheten gällde att det var jämn könsfördelning i styrelsen och mångfalden är de ju bra på.
Men att dessa stora klubbar, som får SÅ mycket pengar av kommunen genom arenan, inte har tjelag är ju skrämmande. Elefanten i rummet.