Vissa av artikelns länkar, bilder och klipp kan saknas.

Flera trafikolyckor i länet


Snö och halka har ställt till det på vägarna i Västerbotten under måndagen. Följ vår rapportering.

SVT rapporterade · Halka i Västerbotten

15.54

Flera olyckor på E4 – varnar för halka

SVT NyheterPå måndagen inträffade tre olyckor på bara några timmar på E4. Räddningstjänsten beskriver väglaget som extremt besvärligt.
15.58

Lastbilar och minibuss i krock – E4 avstängd

SVT NyheterTvå lastbilar och en minibuss har krockat på E4 vid Hörnefors.
15.59

Polisen: ”Ovanligt många olyckor”

SVT NyheterSenaste nytt från Västerbottens län. SVT Nyheter Västerbotten sänder nyheter och väderprognoser. Kolla när du vill i SVT Play.
15.59

Bil i diket – person till sjukhus

SVT NyheterVid tvåtiden på måndagseftermiddagen inträffade en singelolycka på E4, söder om Bureå.
16.09
E4:an från Övre Bäck till Bureheden är avstängd i båda riktningar rapporterar Trafikverket. Klockan 17:00 har man satt preliminär sluttid.
16.25
– Vi är fortfarande kvar ute och jobbar vid Önnesmark. En del trafikdirigeringsarbete pågår ute vid olycksplatsen. Både vi och Trafikverket hjälps åt för att få trafiken att fungera, berättar polisens RLC-kommunikatör Peder Jonsson.
16.37
Enligt uppgifter till tidningen Norran har trafikanter stått i kö i över två timmar på grund av olyckan på E4.
17.05
Sluta salta så vi får lära oss att köra på halka i stället för att lura oss att tro de är sommarföre när de är 5-10 minusgrader!!
17.10
Klokt sagt Erland
17.12
Strax efter klockan 17 meddelar räddningstjänsten att man lämnat platsen. Ett lastbilssläp som har varit en del i stoppet har dragits på sidan för att kunna släppa på trafiken.
– Vi släpper på trafiken växelvis. Det är inga större köer som jag förstår det och det verkar flyta på, men man får ta ett körfält åt gången, berättar polisens RLC-kommunikatör Peder Jonsson.
17.35
Trafikverket meddelade strax efter klockan 17 att man satt en ny sluttid för när vägen ska vara helt öppen. I skrivande stund är 18:15 den nya sluttiden. Man meddelar också att vägen stängs av i båda riktningar under bärgningsarbetet.
18.21
Trafikverket har skjutit fram sluttiden för bärgningsarbetet på E4 vid Önnesmark. Den preliminära tiden är 19:15 men nu leds trafiken fram växelvis och är inte helt avstängd.
19.33
Ytterligare en singelolycka med lastbil har inträffat på E4 i närheten av den tidigare. Enligt intiala uppgifter har lastbilen vält och står på vägen. Lastbilens släp står för stunden i diket.
– Det är totalstopp där. Bureå deltidskår är där nu och även polis och ambulans. Föraren har tagit sig ur lastbilen, berättar insatsledare Ola Lindström .
19.49
Både polisen och Trafikverket rapporterar att framkomligheten är mycket begränsad men att trafiken släpps på växelvis. Olyckan har inträffat mellan Övre Bäck och Önnesmark i södergående riktning.
20.16
Även räddningstjänsten bekräftar att trafiken släpps fram växelvis. Just nu ska en tömning av lastbilens dieseltanke göras för att inte riskera läckage under bärgning. Räddningstjänsten berättar att lastbilen transporterade virke och bärgningen kan ta tid då man eventuellt behöver lossa virke från släpet. Bärgaren är ännu inte på plats så detta kan dröja, berättar insatsledare Ola Lindström.
20.18

Bärgaren Rickard berättar om dagens bärgningsarbete

SVT PlaySe dina favoritprogram när du vill i SVT Play - fri television på nätet.
SVT träffade tidigare idag bärgaren Rickard Strinnholm som berättar att det varit fullt upp under måndagen.
21.37
Enligt SOS alarm ska lastbilschauffören inte behövt åka ambulans. Preliminär sluttid för bärgningsarbetet beräknas till klockan 22:00.