SVT rapporterade · SVT på plats i rättssalen

09.12
Rättegången i Ångermanlands tingsrätt börjar med att åklagaren går igenom alla de åtalspunkter som den unga kvinnan anklagas för.
09.13
Den unga kvinnans försvarare säger att kvinnan nekar till allt.
09.15
Elithockeyspelaren finns inte på plats i rättssalen, utan är med via länk.
09.18
Åklagaren berättar hur den unga kvinnan och hockeyspelaren först möttes och hur kvinnan sedan tog kontakt via snap och sedan fortsatte ringa trots att han tydligt sagt ifrån om vidare kontakt.
09.21
Åklagaren berättar vidare hur kvinnan kontaktat hockeyspelarens släktingar och tagit kontakt med en man för att få honom att mörda hockeyspelaren. Hon ska återkomma till detta senare.
09.23
Alla olika telefoner och telefonnummer som använts för att kontakta hockeyspelaren och hans släktingar redovisas av åklagaren.
09.29
Åklagaren visar övervakningsbilder från en mack i Sundsvall där den unga kvinnan ska ha köpt ett kontantkort. Kvinnan på bilden bär likadana kläder som den unga kvinnan hade på sig då hon greps.
09.31
Den unga kvinnan sitter bredvid sin försvarare i rättssalen och antecknar då och då i sina papper.
09.33
Åklagaren går igenom olika mejladresser som hon menar går att knyta till IP-adresser som den unga kvinnan haft tillgång till.
09.37
Åklagaren visar IP-adresser som hör till ett skolbibliotek där den unga kvinnan bokat en dator på sitt lånekort.
09.42
Flera mejl visas där den unga kvinnan erkänner fler konton som hon använt. Mejl som hon skickat till olika kontakter.
09.44
Hockeyspelaren ska enligt åklagaren ha fått flera meddelanden och blivit trakasserad på Instagram.
09.50
Sjunde april till sjunde maj ska den unga kvinnan enligt åklagaren ha ringt omfattande många gånger till hockeyspelaren. Hon kan däremot inte säga från vilken telefon.
09.55
Flera SMS gås igenom där åklagaren menar att det går att utläsa att den unga kvinnan erkänner att hon ringt samtal från dolda nummer till hockeyspelaren.
10.00

Ung kvinna försökte beställa mord på SHL-spelare

Här är SVT Västenorrlands artikel från 24 november då kvinnan åtalades.
10.04
Åklagaren går igenom SMS som skickats till hockeyspelaren. Där anklagas han för att ha våldtagit unga tjejer. SMS:et kommer enligt åklagaren från den unga kvinnan.
10.12
Åklagaren visar meddelanden som skickats till hockeyspelarens nära vän från ett nummer som åklagaren menar tillhör den unga kvinnan.
"Kan jag få hans telefonnummer?"
10.16
Från ett Instagramkonto skickas också meddelanden till hockeyspelarens vän med olika påståenden om att det är andra än den unga kvinnan som ska ha djävlats med hockeyspelaren. Enligt åklagaren är det den unga kvinnan som ligger bakom.
10.20
Ett mejl har också skickats till hockeyspelarens vän. Ett mejl som åklagaren menar är skickat från den unga kvinnan. Där skriver hon och varnar för två andra som kommer att driva hockeyspelaren till självmord.
10.23
Åklagaren går igenom sex mejl skickade till hockeyspelaren som hon menar att den unga kvinnan skickat. Ett annat kvinnonamn står som avsändare och rubriken är självmord.
10.25
Avsändaren påstår att den unga kvinnan drivits till självmord för att hon anklagats för förföljelse på falska grunder. Hela hennes Facebook ska enligt mejlet ha varit översvämmat av R.I.P.
10.29
Samma avsändare fortsätter att mejla till spelaren och hävdar att den unga kvinnan är oskyldig och att hon tagit sitt liv. Den påhittade avsändaren tar på sig skulden för alla samtal och meddelanden till hockeyspelaren. Åklagaren menar att det är den unga kvinnan som skickat mejlen.
10.32
Nästa två gärningar som åklagaren går igenom är ofredande. Det är händelser som utspelar sig i Sundsvall när hockeyspelaren är med sitt lag i Sundsvall och bor på hotell.
10.33
Den unga kvinnan ska då ha ringt till hotellet och påstått att hon hittat hockeyspelarens plånbok och vill att de kontaktar honom.
10.35
Den unga kvinnan har ringt på natten till hotellet och hon ska också ha ringt till hockeyspelarens mamma.
10.38
Den unga kvinnan har själv antecknat i sin I-pad att hon åkt till Sundsvall den här helgen, vilket åklagaren menar stödjer bevisningen att hon varit i Sundsvall samma helg.
10.40
SMS har också skickats till hockeyspelarens mamma och det meddelandet har hittats i den unga kvinnans mobil.
10.42
I mobiltelefonen som tagits i beslag finns också skärmdumpar på meddelanden till mamman.
10.45
Det är många åtalspunkter kvar. Rätten tar tio minuters paus.
11.02
Det har kommit in ansökan om skadestånd på 25.000 kronor från målsägande.
11.04
Nästa åtalspunkt är att den unga kvinnan har försökt ändra Facebook-lösenord på hockeyspelarens konto enligt åklagaren. Likadant på Twitter.
11.08
Olovlig identitetsanvändning är nästa punkt. Den unga kvinnan ska ha beställt varor i hockeyspelarens namn från sidan vuxen.se. Sexprodukter för över 2.700 kronor är beställt i hans namn.
11.12
Åklagaren ska spela upp ett telefonsamtal där hon menar att man hör hur den unga kvinnan ringer till banken och spärrar hockeyspelarens bankkonto och bank-ID. Tekniken fungerar inte...
11.14
Nu försöker de hitta rätt uppkoppling och drar i olika sladdar.
11.18
Nu hör vi hur en kvinnoröst säger "Hallå jag måste spärra mitt bankkonto". Rösten påstår sig vara hockeyspelaren. Och samtidigt spärras bank-ID. Rösten påstår att mobilen blev stulen på en mack i Norrland. Rösten vill spärra sin mobil, men vet inte vilken abonnent det är. Påstår sig nyss ha bytt. Får ett nummer för att kunna spärra Telia.
11.20
Nästa dag ringer hockeyspelaren banken och berättar att hans kort blivit "uppätet" av bankomaten när han skulle ta ut pengar.
11.23
Åklagaren visar ett mejl som hon menar att den unga kvinnan skickat till hockeyspelaren. Rubriken är "Du ska dö"
11.26
I mejlet står det att det är någon annan som hotat hockeyspelaren. Den unga kvinnan påstås vara oskyldig. Mejlavsändaren påstår att hockeyspelaren ska dödas av Bandidos. Att han och hans familj ska mördas.
11.27
Fler hot om bland annat ryska torpeder och halshuggna kroppar förekommer i mejlet.
11.29
Åklagaren menar att det går att spåra mejlet till mobiltelefonen som tagits i beslag av den unga kvinnan.
11.31
Det är många mejl och meddelanden som ska gås igenom, så rätten och åklagaren har lite svårt att hålla isär dem.
11.35
Nästa punkt är grovt olaga hot där åklagaren menar att den unga kvinnan har skickat ett mejl tredje september till hockeyspelaren. rubriken är igen : "Du ska dö" . I mejlet står att "Du och din familj är bannlysta av Bandidos.".
11.38
Fler meddelanden som hotar hockeyspelaren läses upp. Avsändaren kräver att han ska svara.
11.41
Nytt mejl om ofredande. Hot om att den unga kvinnan ska kidnappas, mördas och styckas. Delarna ska placeras hemma hos hockeyspelaren.
11.42
Hockeyspelaren har fått meddelande om att lösenordet till snapchat ändrats.
11.44
Ännu ett meddelande från en avsändare som åklagaren menar är den unga kvinnan. Många ska dö för att hockeyspelaren nämnt Hell Angels. "Det kommer aldrig att vara över" står det.
11.47
Nytt meddelande: Ny avsändare som åklagaren menar är den unga kvinnan. Nya avsändaren tar på sig skulden för att ha stalkat hockeyspelaren.
11.49
Nästa punkt är grovt olaga hot. Ett SMS skickat till släktingar till hockeyspelaren. Nu påstås någon ha lejt Hells Angels och Bandidos för tio miljoner. Ni kommer aldrig att se hockeyspelaren vid liv igen, skriver avsändaren.
11.53
Sista gärningen är överträdelse av kontaktförbud. Åklagaren menar att den unga kvinnan skickat mejl till hockeyspelaren. Mejl där avsändaren försöker övertala honom att börja dejta den unga kvinnan.
11.59
Nu har alla åtalspunkter redovisats. Åklagaren ska gå igenom vissa saker i förundersökningen som stödjer bevisningen.
12.01
I webbhistoriken i den unga kvinnans dator går det att se att det gjorts sökningar på "Hur surfar man anonymt och säkert?"
12.03
Åklagaren läser upp anteckningar och meddelanden i datorn som visar att den unga kvinnan varit besatt av hockeyspelaren.
12.08
Åklagaren menar att ett speciellt program har installerats i datorn för att kunna surfa med dolt IP-nummer.
12.09
Den unga kvinnan har enligt åklagaren sökt på nätet på Bandidos och Hells Angels.
12.16
I utkorgen finns ett meddelande som inte har skickats. "Tycker du att det är njutbart veta att på grund av dig har en människa mördats?" Åklagaren menar att det är ett mejl som den unga kvinnan tänkt skicka till hockeyspelaren.
12.20
Åklagaren vill nämna att det finns en snapchat-konversation mellan den unga kvinnan och en annan man, som visar hur besatt hon varit av hockeyspelaren. "Snyggaste spelaren... Han är perfekt"
12.21
"Jag vill ha han". "Kolla bara på han. Tänk vilka fina barn jag ska få".
12.22
Chatten fortsätter med hur den unga kvinnan vill ha hockeyspelaren. "Träffat honom en gång och föll pladask".
12.25
Chatten med den andra mannen fortsätter med att hon vill veta om hockeyspelaren är singel och att hon tänker på honom varje dag. Hon vill ha hans telefonnummer av den andra mannen.
12.27
Chatten ändrar karaktär när den unga kvinnan plötsligt tycker att hockeyspelaren är en skit eftersom han har blockat henne i sociala medier.
12.29
Vid husrannsakan hos den unga kvinnan hittades en handskriven lapp med hockeyspelarens mammas telefonnummer.
12.29
Nu bryts rättegången för en timmes lunch.
13.39
Rättegången fortsätter med att åklagaren hör hockeyspelaren via länk.
13.41
Han berättar hur han först fick upp emot 20 meddelanden på instagram. Då påstod avsändaren att någon i hans lag våldtagit en tjej.
13.43
Samma avsändare har skickat fler meddelanden till hans vänner. Senare började han få telefonsamtal från okänt nummer.
13.44
Det ringde alla tider på dygnet tills han bytte nummer.
13.46
I maj fick han ett mejl från en annan avsändare och han tycker att alla meddelanden var olustiga och obehagliga. Hockeyspelaren misstänkte att det var samma tjej som låg bakom.
13.48
Första gången han anmälde till polisen var då en person ringde till klubbdirektören.
13.49
Hockeyspelaren säger att han aldrig har svarat på mejl från okända personer. Han tycker att meddelanden varit vidriga.
13.51
Ett meddelande med hot om att han inte skulle få se dem han älskar, tycker han kändes obehagligt och tråkigt. Han känner nästan att han blev immun mot hoten.
13.53
Klubbdirektören fick ett telefonsamtal av någon om att hockeyspelaren borde hålla ihop med den 21-åriga kvinnan. Han tyckte det var märkligt och då gjordes en polisanmälan.
13.55
Ett mejl har också skickats till klubbdirektören med samma avsändare som till hockeyspelaren. Klubbdirektören hjälpte hockeyspelaren så att han fick hjälp.
13.57
Åklagare Malin Löfgren presenterade bevisning i form av sms och övervakningsbilder under förmiddagens förhandling.
 
13.57
En nära vän till hockeyspelaren har också blivit kontaktad av samma tjej. Målsägande avrådde sin vän från vidare kontakt.
13.59
Åklagaren frågar om meddelandena som påstår att han skulle ha drivit den unga kvinnan till självmord. Det var obehagligt tycker han. Allt det här är obehagligt. Han skulle helst inte vilja sitta här.
14.01
Hockeyspelaren berättar om när laget var i Sundsvall. Då har han fått 200 SMS från sin mamma som påstår att han tappat bort sin plånbok. Han lugnade henne, eftersom han hade sin plånbok.
14.02
Han misstänkte att det var igång igen. Samma kväll åt bankomaten upp hans kontokort.
14.04
Hockeyspelaren tyckte det var värst att hans släktingar blev kontaktade. Han hade inte velat oroa dem.
14.06
Målsägande har blivit utsatt på nätet. Någon har försökt logga in på hans instagram, Facebook och Twitter.
14.07
Lägg ner, tänker man. Hur orkar man? Han förstår inte vitsen med att försöka.
14.09
På kvällen i Sundsvall fick han också veta om att det gjorts beställningar på vuxna.se i hans namn.
14.10
Samma natt slukas alltså hans kort i bankomaten, utan att han bett någon spärra hans kort.
14.12
Hockeyspelaren antar att det är den åtalade kvinnan som hörs i det inspelade samtalet från banken, där någon spärrar hans konto.
14.14
Åklagaren läser upp ett meddelande där Bandidos och summan fem miljoner nämns. Hockeyspelaren menar att han hade svårt att ta det på allvar. Han tycker att det var obehagligt, men framför allt blev hans familj orolig.
14.15
Han tror att det är den åtalade som skrivit alla meddelanden, även om det är från olika avsändare.
14.17
"Det kommer aldrig att vara över"-meddelandet med hot om Hells Angels. Alla namn som nämns i det meddelandet är personer i hans närhet. Han tycker att det är så sjukt att det är helt otroligt.
14.19
Hockeyspelaren menar att den åtalade forskat om honom på internet för att få fram namnen på hans nära vänner.
14.22
Åklagaren frågar om ett mejl som också skickats till hans släktingar. Han fick reda på det direkt. De var oroliga och undrade vad det handlade om. Bandidos och Hells Angels känns inte särskilt roligt. Det är fruktansvärt obehagligt när det kommer till släktingarna, säger han.
14.24
Ett mejl från en man, har också skickats till hockeyspelaren. Åklagaren menar att det är från den unga kvinnan och det gör hockeyspelaren också.
14.26
Det här har tagit energi. Jag har haft svårt att sova. Varje gång man får ett samtal undrar man vem det är. Jag spelar hockey på ganska hög nivå och då vill man ha fokus på det, menar den målsägande.
14.28
Den åtalades försvarare ställer några frågor till hockeyspelaren om skärmdumpar. Om han kan bedöma när i tid det är skickat.
14.29
Han tror någon gång i mars, april. De skrev på snapchat ända tills han blockade henne i slutet av april.
14.30
Han försökte vara artig och trevlig, men tyckte att det var obehagligt. Han försökte vara tydlig med att han inte ville ha något förhållande.
14.33
Målsägande fick samtal med dolt nummer under en månad. Försvararen undrar om han hörde vem som pratade den enda gång han svarade. -En norrländsk röst, en tjej, säger hockeyspelaren. Någon som påstår sig vara från Aftonbladet.
14.36
Rätten frågar målsägande när han har kontakt med den unga kvinnan. Om det är på snapchat eller Instagram det pågår. Både och, svarar han. På Instagram har den åtalade haft ett annat namn.
14.38
Rätten frågar också efter antal samtal som hockeyspelaren har fått från dolt nummer. Han menar att det är svårt att säga exakt, eftersom det är länge sedan.
14.39
Nu undrar rätten hur den målsägande uppfattar ett av meddelandena. Som ett hot, säger han.
14.43
Förhöret med hockeyspelaren avslutas.
14.45
Rättegången är försenad. Frågan är om det behövs en extra dag?
14.46
Det får i så fall bli nästa vecka.
14.49
Måndag den 11/12 föreslås som reservdag. Nu blir det 10 minuters paus.
15.04
Rättegången fortsätter med förhör av hockeyspelarens nära vän.
15.05
Åklagaren frågar om han har haft kontakt med den åtalade kvinnan. Nej, säger vännen.
15.08
När han lägger upp en bild på hockeyspelaren får han meddelanden på Instagram och då får vännen rådet att blockera avsändaren av målsägande.
15.10
Han får meddelanden från flera olika konton. Vännen har bara svarat en avsändare. Personen skriver och frågar om hockeyspelaren. Vännen tycker att det är underligt.
15.12
Vännen som förhörs säger att han fått ett mejl skickat från någon han inte känner. Han uppfattade att det kom från den åtalade kvinnan och svarar inte.
15.14
Jag tycker att det är tråkigt. Det är en nära vän till mig som är utsatt och hans familj. I sista hand även jag, säger den målsägandes vän.
15.15
Vännen som förhörs har även fått samtal från skyddat nummer. Det har han inte fått tidigare.
15.16
Vännen säger att han vet att det här har varit obehagligt och jobbigt för målsägande.
15.19
Eftersom åklagarens genomgång av de punkter som den 21-åriga kvinnan är åtalad för drog ut på tiden kommer kvinnan inte att hinna höras idag.
15.22
Dagens rättegång kommer att avslutas med förhör av hockeyspelarens släktingar som också kontaktats av den unga kvinnan, enligt åtalet. Först på onsdag kommer den åtalade att få ge sin version av vad som hänt.
15.25
Nu avslutar vi direktrapporteringen från dagens rättegång och tackar er som följt oss på webben!
07.55
Godmorgon och välkommen till SVT Västernorrlands direktrapportering från Ångermanlands tingsrätt.

Det handlar alltså om målet mot den 21-åriga kvinna från Örnsköldsvikstrakten som står åtalad misstänkt för förföljelse och dödshot mot en elithockeyspelare.
Hockeyspelaren är inte från länet.

Rättegången startade i måndags och när den nu återupptas klockan nio ska kvinnan höras närmare.
Brottsrubriceringarna är bland annat olaga förföljelse, grovt olaga hot, övergrepp i rättssak och stämpling till mord.
Det senare för att hon alltså försökt leja en person med anknytning till MC-klubben Bandidos och få honom att döda hockeyspelaren för tio miljoner kronor.

Vi återkommer när rättegången tar sin början.
09.04
Nu har parterna i målet tagit plats i rättssalen och förhandlingen ska ta sin början.
Den 21-åriga kvinnan ska nu höras.
09.04
Hon föredrar att åklagaren ställer frågor.
09.06
Hon berättar att var ute på krogen i Övik en kväll i januari. Där hamnade hon vid samma bord som hockeyspelaren.
Senare under kvällen gick hon och två killar till ett hotellrum för att ha efterfest. En av killarna var hockeyspelaren.
09.10
Där blev det pussar och kramar och plötsligt var mina kläder av, säger kvinnan.
Det var inte med hennes samtycke betonar hon.
Dagen efter möttes de igen och hockeyspelaren bad om ursäkt för kvällen före vilket hon godtog enligt hennes berättelse.

De hade kontakt dagarna efter och enligt kvinnan visade mannen att han inte var intresserad av någon känslomässig relation dem emellan.

De fortsatte ha kontakt på bland annat snapchat och messenger, men på en mer vänskaplig basis säger kvinnan.
09.15
Åklagaren ställer nu frågor om alla de meddelanden som den 21-åriga kvinnan ska ha skickat till hockeyspelaren mot hans vilja.

Kvinnan nekar. Hon säger att det inte är hon som skrivit alla de efterföljande meddelandena till hockeyspelaren.

Hon säger att nån annan kvinna som hon inte känner skickat en skärmdump till henne med en påstådd konversation med hockeyspelaren som hon inte säger sig ha deltagit i.

Det är nån annan som utgett sig för att vara henne, är andemeningen i den 21-åriga kvinnans version.
09.16
Den unga kvinnan ger ett samlat, lugnt och beslutsamt intryck. Hon möter åklagarens blick och svarar rakt och utan tvekan på frågorna.
09.26
Åklagaren redovisar meddelanden som kvinnan ska ha skrivit till hockeyspelaren efter att de mötts i Örnsköldsvik.
Det är kärleksfulla meddelanden där kvinnan enligt åklagaren uttrycker sina förhoppningar om att hon och hockeyspelaren ska kunna ha en relation "trots att det är bit mellan oss" och menar då det geografiska avståndet.

Den 21-åriga kvinnan nekar till det, liksom att hon ha skrivit de andra meddelandena som åklagaren läser upp.

Kvinnan är mycket bestämd och samlad, och har hittills gett svar på åklagare Malin Löfgrens alla frågor.
09.30
Åklagare Malin Löfgren läser nu upp en snapchatkonversation med en journalist där hon menar att kvinnan försökt få fram kontaktuppgifter via journalisten till hockeyspelaren.
Konversationen har hittats i den unga kvinnans beslagtagna dator.

Kvinnan nekar. Hon menar att någon annan måste ha skrivit det i hennes namn. Och i och med det alltså kapat hennes konto.
09.32
Den 21-åriga kvinnan säger att hon utsatts för mycket stor press av polisen när hon förhörts. Press som kan liknas vid hot hävdar hon.
09.34
Åklagaren ifrågasätter kvinnans förklaringar till det som hänt, men den 21-åriga kvinnan står på sig. Svarar mycket bestämt med blicken stadigt fäst på åklagaren.
09.38
Den åtalade ifrågasätter nu polisens förundersökningsmaterial som lämnats till åklagaren eftersom hon menar att hon lämnat underlag till polisen som visar att någon annan verkat i hennes namn.
09.43
Åklagare Löfgren ger flera exempel på att den 21-åriga kvinnan försökt kontakta hockeyspelaren via flera olika kanaler. Via sms, mail, snapchat, telefonsamtal.
Den åtalade nekar. Liksom till påståendena om att hon skulle ha tagit kontakt med mannens familj och vänner.

Åklagaren anser sig kunna visa att meddelandena kommer från hennes telefon och hennes dator. Men kvinnan förnekar kategoriskt att det är hon som ligger bakom.
- Jag hade sålt den telefonen då, säger hon bland annat.
09.46
Den åtalade kvinnan säger nu att hon dödshotats. Att hon funnits med på en dödslista på nätet.
09.50
Åklagaren fortsätter fråga om kvinnans telefon som många av meddelandena skickats från.
Den 21-åriga kvinnan säger nu att hon senare köpte tillbaka telefonen som hon säger sig ha sålt dessförinnan.
- Varför det, undrar åklagare Malin Löfgren.
- Därför att jag fick dubbelt betalt för den. Jag sålde den för 5000 kronor och köpte tillbaka den för hälften, svarar kvinnan.
09.56
Sammanfattningsvis kan man säga att den åtalade kvinnan medger att hon kontaktat hockeyspelaren dagarna efter att de mötts i Örnsköldsvik, men sedan hon fått klart för sig att han inte ville ha någon relation med henne har kontakten upphört.

Alla de meddelanden som skrivits till mannen från hennes telefon och dator har skrivit av andra, för henne okända personer.

Något som gått stick i stäv med åklagarens påståenden.
10.01
Kammaråklagare Malin Löfgren redovisar uppgifter om att kvinnan gjort sökningar på nätet från sin dator om hur man döljer sin IP-adress, och att hon också laddat ner program för det.

Den 21-åriga kvinnan menar att hon gjort det i andra syften, som att till exempel kunna titta på Youtube-klipp utan att det skulle kunna spåras till henne.
10.04
Den åtalade kvinnan återkommer till att blivit illa behandlad av polisen i Örnsköldsvik under förhören, och att hon vänt sig till polisens internutredare som enligt kvinnan "ser mycket allvarligt" på det hela.
10.07
Nu förklarar den 21-åriga kvinnan varför hon surfat och gjort sökningar på på MC-klubbarna Hells Angels och Bandidos hemsidor.

Hon säger att det var för att hon förstått att hon fanns på dödslistor på nätet som klubbarna hade anknytning till, och ville då ta kontakt med klubbarna för att ta reda på varför.

- Jag var rädd för mitt eget liv och för min familjs liv, säger kvinnan gråtande.
10.09
- Men varför var du inne på de här sidorna 97 gånger. Det är ju lite många gånger, menar åklagaren.

Den unga kvinnan förklarar att hon var desperat och livrädd.
10.10
Kvinnan medger också att hon tagit kontakt med hockeyspelaren och hans familj vid ett tillfälle då hon trodde att även deras liv var i fara.
- Jag ville varna dem.
10.12
Åklagare Malin Löfgren frågar nu kvinnan om hon tagit kontakt med hockeyspelarens bank för att spärra hans bankkonto och bank-id.
Hon nekar bestämt.
10.15
Kvinnan är nu mer känslomässigt påverkad av förhörssituationen. Rösten darrar och hon gråter av och till när hon bedyrar sin oskuld till det åklagaren påstår i sin gärningsbeskrivning.

Hon beskriver sitt tillstånd under tiden för polisutredningen mot henne som mycket dåligt.
10.19
Den 21-åriga kvinnan är dock lika bestämd i sitt förnekande till alla anklagelser som hon varit sedan rättegången återupptogs i morse.

Hon möter åklagarens blick och ger svar på alla frågor, utan att sväva på målet.
10.26
Åklagare Löfgren poängterar att de allra flesta meddelandena som skickats från den unga kvinnans telefon och dator har innebörden att hockeyspelaren ska kontakta henne och att han inte ska ute stänga henne från hans liv.

Den åtalade kvinnan fortsätter att hävda att andra på olika sätt skrivit och skickat meddelandena till hockeyspelaren.
10.31
Förhöret med den åtalade 21-åriga kvinnan är nu slut.

Rättens tar en kvarts paus.


10.59
Huvudförhandlingen återupptas nu efter pausen.

Den journalist som den 21-åriga kvinnan enligt åklagaren kontaktat för att försöka få ut kontaktuppgifter till hockeyspelaren ska nu höras.

<<<
11.03
Han bekräftar att han känt till kvinnan sedan ett par år tillbaka.
De har haft kontakt via sociala medier. Hon var hockeyintresserad och det var utgångspunkten.
Senare kom också konversationerna att handla om hennes uteblivna kärleksliv och de män hon var intresserad av.
- Vi har aldrig träffats, försäkrar han.

Mannen säger också att hans minnesbild var att det var kvinnan som först tog kontakt med honom.
11.06
Den unga kvinnan ville använda honom för att få kontakt med hockeyspelare hon var intresserad av.
Däribland den elithockeyspelare som är målsägande i målet.
Allt enligt journalistens vittnesmål.
11.07
Kvinnan berättade för journalisten att hon träffat hockeyspelaren i Örnsköldsvik, att hon var intresserad av honom och att hon ville ha hjälp av journalisten med kontaktuppgifter till spelaren.
11.10
Han berättar att den unga kvinnan visat honom en konversation mellan henne och hockeyspelaren, där hon visade starkt intresse för honom men där han - enligt vittnet - vänligen men bestämt markerade avstånd till kvinnan.
11.14
Åklagaren visar nu en konversation i den 21-åriga kvinnans beslagtagna dator mellan henne och vittnet.

Vittnet medger kontakten, och andra kontakter via snapchat och sms.

I konversationen som åklagare Malin Löfgren visar uttrycker den åtalade kvinnan sina varma känslor för hockeyspelaren; "jag vill ha han...I need XX".
11.15
Journalisten nekar till att han personligen haft någon kontrakt alls vare sig med hockeyspelaren själv eller med hans familj.
11.17
Han nekar till att han besökt den åtalade kvinnan - vilket hon hävdar - och att han ska ha sökt upp henne i hennes hem.
11.27
Vittnet frågas nu ut om hans relation till den unga kvinnan, vilken relation de haft till varandra.
Han säger att han upplever det som att den unga kvinnan "tytt" sig till honom i sina försök att få kontakt med och uppmärksamhet av hockeyspelaren.
11.33
Förhöret med journalisten är nu slut.

Kvinnans advokat har inga fler frågor.

11.47
Ett vittne till, en gammal vän till den 21-åriga kvinna, ska nu höras.
11.49
Åklagaren börjar med att höra vittnet om hennes relation till den åtalade kvinnan.
De ge varit kompisar sen sjunde klass berättar vittnet.
11.52
Åklagare Malin Löfgren vill nu stämma av med vittnet om ett telefonnummer som flera av meddelandena och hoten till hockeyspelaren skickats ifrån.

Vittnet bekräftar att numret tillhör den åtalade 21-åriga kvinnan.

I meddelandena mellan vittnet och den åtalade kvinnan nämns hockeyspelarens namn bekräftar vittnet.
11.57
Den åtalade kvinnan har tidigare i rätten sagt att hon sagt upp bekantskapen med vittnet i somras.
Något som vittnet, alltså en gammal kompis till den 21-åriga kvinnan, inte bekräftar.

Hon är starkt påverkad av förhörssituationen och gråter när hon förstår att den åtalade kvinnan sagt inför rätten att hon och vittnet inte längre är vänner.
12.03
Den åtalade 21-åriga kvinnans advokat förhör vittnet bland annat om beslag hemma hos kvinnan när vittnet var närvarande.
12.04
Det åklagaren försöker visa är alltså att en del av meddelandena till hockeyspelaren skickades från den åtalade kvinnans telefon, och att kvinnan själv skrivit dem.
12.08
Under förhöret med kvinnans vän har kvinnan själv suttit i ett angränsande rum, på begäran av vittnet.

Förhöret med den åtalade 21-åringens kompis är slut.

Rätten tar nu lunchpaus och samlas igen klockan 13.05.
13.12
Rättegången fortsätter efter lunchpausen.

Nu hörs en av polisens IT-tekniker som undersökt kvinnans dator och mobiltelefon.
13.14
Han berättar om fynden i datorn. Skärmdumpar av mail, instagram, snapchat med mera.

Han har också hittat ett program i datorn för att kunna surfa anonymt.
13.17
Polisens IT-tekniker berättar nu om så kallade VPN-tunnlar. De gör att man kan surfa utan att IP-adressen kan spåras.

Det här hör till fynden som gjorts i den 21-åriga kvinnans dator.

En beslagtagen surfplatta har också undersökts och i den har liknande innehåll hittats.
13.20
I den åtalade kvinnans dator och surfplatta finns spår av surfning på bland annat Bandidos hemsida.

Sökningar har också gjorts på den person som den 21-åriga kvinnan ska ha försökt leja för att döda hockeyspelaren.
13.25
Polisens IT-tekniker har även undersökt två av kvinnans mobiltelefoner som beslagtagits.

I en av dem har fynd gjorts, berättar polismannen.

Han menar att meddelanden skickats från telefonen, både till hockeyspelaren och den "torped" den åtalades kvinnan ska ha kontaktat för att få hockeyspelaren dödad.
13.31
Kvinnans advokat ställer nu frågor till vittnet, polisens IT-expert.

13.33
Den åtalade 21-åringen lyssnar uppmärksamt när polisens IT-tekniker svarar på frågor från hennes advokat om hur undersökningen av datorerna, surfplattorna och mobiltelefonerna gått till - och vilka slutsatser man kan dra av det.
13.39
Rättens ordföranden vill ha klargöranden om den tekniska undersökningen av kvinnans mobil- och datautrustning.

13.40
Vid 14-tiden ska den man med koppling till Bandidos som den 21-åriga kvinnan ska ha lejt för att mörda hockeyspelaren höras i rätten.
13.44
Förhöret med polisens IT-tekniker avslutas.

Före förhöret med Bandidosanhängaren från Mellansverige ska ett vittne höras angående kvinnans eventuella inloggningar vid datorer på biblioteket i Örnsköldsvik.
13.45
Vittnet är nätverkstekniker vid Örnsköldsviks kommun.
13.49
Han ombads av polisens IT-tekniker att kontrollera uppkopplingar från en dator på biblioteket i Örnsköldsvik.
Vid tillfället hade meddelanden skickats till hockeyspelaren från datorn i fråga.

Han kunde spåra den aktuella datorn och kolla upp vem som bokat datorn vid det aktuella tillfället.

Den personen var den åtalade 21-åriga kvinnan.
13.52
Den kommunanställde nätverksteknikern svarar på åklagarens frågor utan betänketid och svävar inte på målet när han säger att det var den 21-åriga kvinnan som bokat biblioteksdatorn därifrån meddelandena skickats.
13.54
Hockeyspelaren följer rättegången via länk från en annan plats i landet tillsammans med sitt målsägandebiträde.

Han ser spänd och sammanbiten ut och stirrar stundtals ner i golvet.
13.54
Förhöret med nätverksteknikern från Örnsköldsviks kommun är avslutat.
14.04
Åtalspunkterna som handlar om olaga förföljelse, grovt olaga hot, ofredande, försök till dataintrång och övergrepp i rättssak är nu avklarade.

Nu ska det handla om åklagarens påståenden om att den 21-åriga kvinnan förmått en anhängare till MC-klubben Bandidos att se till att hockeyspelaren tog tillbaka sin polisanmälan mot kvinnan.

Det ska också handla om åtalspunkten stämpling till mord där åklagaren hävdar att det är styrkt att den åtalade kvinnan också försökt få Bandidossympatisören att gå med på att döda hockeyspelaren.
14.05
Bandidosanhängaren är också han med via länk tillsammans med sin försvarare från en annan plats i landet.
14.07
Den 21-åriga kvinnan förnekar att hon förmått Bandidosanhängaren, en 22-årig man, att tvinga hockeyspelaren att ta tillbaka polisanmälan mot henne.

22-åringen däremot erkänner övergrepp i rättssak.
14.09
Nu läser åklagaren upp misstankarna om stämpling till mord.

Båda kvinnan och 22-åringen nekar.

Hockeyspelaren kräver totalt 30 000 kronor av de båda åtalade för kränkning och de obehag han utsatts för.

Båda bestrider.
14.11
Förtydligande: det är endast den 21-åriga kvinnan som är åtalad misstänkt för stämpling till mord. Den 22-åriga mannen är inte misstänkt fyller åtalad för delaktighet för det men kommer att höras under den punkten.
14.12
Misstänkt eller delaktig *
14.14
Blev kanske virrigt detta; 22-åringen är alltså inte vare sig misstänkt eller åtalad för delaktighet under punkten stämpling till mord men kommer att höras om det eftersom åklagaren påstår att den 21-åriga kvinnan bett honom att utföra ett mord på hockeyspelaren.

Beklagar eventuella otydligheter.
14.16
Åklagaren läser nu upp det som påstås vara direkta dödshot riktades mot hockeyspelaren från 22-åringen.

"Vi kommer att klippa dig och hela din familj om du inte tar tillbaka anmälan mot XX. Ficka inte med Bandidos!"
14.18
Nu redovisar åklagare Malin Löfgren smset som den 21-åriga kvinnan ska ha skickat till den 22-årige Bandidosanhängaren där hon ska ha frågat om han kan tänka sig att döda en person för fem miljoner kronor.

Senare ska hon ha höjt budet till det dubbla - tio miljoner.
14.21
"Fucka inte med Bandidos" ska alltså budskapet ha varit till hockeyspelaren från 22-åringen.

22-åringen har alltså erkänt att han kontaktat hockeyspelaren för att med hot tvinga honom att ta tillbaka polisanmälan mot den åtalade kvinnan för olaga hot och ofredande.
14.23
Åklagare Malin Löfgren redovisar uppgifter som styrker att den 21-åriga kvinnan, som förnekar allt samröre med Bandidosanhängaren, gjort sökningar om 22-åringen på nätet från sin dator.

Rätten tar nu en kort paus.
14.27
Efter pausen ska förhör hållas både med kvinnan och Bandidosanhängaren.

Det gäller alltså dels anklagelserna om övergrepp i rättssak, dels om stämpling till mord.
14.40
Nu ska målsägaren, det vill säga hockeyspelaren, höras.

Han berättar att han fick dödshoten om att han skulle ta tillbaka polisanmälan mot den 21-åriga kvinnan - först per mail, sen via Facebook och Messenger.

Hockeyspelaren säger sig inte ha vetat vem den 22-årige Bandidosanhängaren var sen tidigare men när han fick meddelandena via mannens Facebooksida kunde han se att han hade Bandidosanknytning.

- Det var en massa Bandidosmärken och symboler där, berättar han.

- När jag fick mailet först förstod jag inte att det allvar, fortsätter han.
14.45
Hur kändes det frågar åklagaren.
- Det kändes först för j-vligt, när jag såg alla Bandidossymboler och så. Sen undrade jag om det verkligen var på allvar, säger hockeyspelaren.

Har du svarat på de här hoten frågar åklagaren.
- Nej, det har jag inte.

Övervägde du att ta tillbaka din anmälan, frågar hockeyspelarens målsägarbiträde.
- Nej, det gjorde jag inte.
Blev du rädd?
- Man låser ju dörren och är extra vaksam och så. Men samtidigt har man ju nästan blivit immun efter alla hot och allt som varit, säger hockeyspelaren.
14.52
Nu ska den 22-årige Bandidosanhängaren höras.

- Jag kom i kontakt med tjejen via ett forum på nätet. Hon berättade att hon var utsatt för män, bland andra hockeyspelaren. Han hade polisanmält henne och bad mig att få honom att ta tillbaka anmälan. Jag var påverkad av kokain då och gick väl med på det.
- Men när hon sedan återkom och bad mig mörda en person för först fem och sen tio miljoner kronor då spårade det ju ur ordentligt.
14.54
22-åringen säger sig ha sett ett foto på nätet på kvinnan som kontaktade honom.

När han får se den åtalade kvinnan i rättssalen via länk pekar han direkt ut henne.
14.57
22-åringen säger sig inte vara vare sig anhängare eller sympatisör till Bandidos när åklagaren frågar han.

Men han medger lite kryptiskt att han har vissa band till Bandidos.
15.00
22-åringen säger att kvinnan skickade olika kontaktuppgifter till hockeyspelaren till honom för att han skulle kunna få hockeyspelaren att ta tillbaka polisanmälan.
15.02
Den 22-årige mannen hävdar att hoten han skickade till hockeyspelaren inte var på allvar.
Han hade aldrig någon tanke på att göra verklighet av hoten, menar han.
15.03
Varför gjorde du då det här undrar åklagaren.
- Jag vet inte. Jag tyckte väl synd om henne, om det var så att hon var pressad av flera män. Och så var jag påverkad av droger.

Hur känns det nu då?
- Det känns för j-vligt.
15.07
22-åringen bekräftar att han fått meddelandet från den åtalade 21-åriga kvinnan där hon undrade om han skulle kunna tänka sig att mörda en person för fem miljoner kronor, och sen det dubbla.
Vem var det som avsågs frågar åklagare Malin Löfgren.
- Det var han, hockeyspelaren.

Han säger också att kvinnan bett honom hota polismän. Mer det nekade han till.
15.11
Åklagaren frågar om kvinnan var påstridig om att hockeyspelaren skulle mördas.
- Ja, det var hon.
Skulle du kunna ha gjort det, undrar åklagaren.
- Nej, det skulle jag inte.

Sammanfattningsvis vill 22-åringen hävda att det hela inte var så allvarligt menat från hans sida. Men att han uppfattat att det var det för kvinnan.
15.13
Nu vill åklagare Löfgren ställa några frågor till 22-åringen bakom stängda dörrar.
Rätten beviljar det och allmänhet och media får tillfälligt lämna rättssalen.
15.18
Nu blir rättegången offentlig igen.

22-åringens advokat frågar sin klient om han kände till hockeyspelaren och hans familj innan.
- Nej. Jag kändes inte till dem alls.

Mannen säger sig vara ångerfull gentemot hockeyspelaren i efterhand.
15.20
Nu ställer den åtalade kvinnans advokat Fredrik Lindberg frågor till 22-åringen.

15.23
Har du svarat på något av smsen där du erbjöds pengar för att döda en person frågar Fredrik Lindberg.
- Nej, det gjorde jag inte. Jag svarade inte på något av dem, svarar 22-åringen och menar att han tyckte att det hela "pelade ur" i och med förfrågningarna om ett mord värt miljontals kronor.
15.25
Förhöret med 22-åringen är slut.

Den åtalade 21-åriga kvinnan, rättegångens huvudperson, ska nu höras angående misstankarna om dödshoten och stämpling till mord.
15.28
Åklagare Malin Löfgren undrar om hon har några kommentarer till de meddelanden som hon påstås ha skickat till 22-åringen.
- Jag förnekar brott. Jag har inte skickat de meddelandena, svarar 21-åringen koncist och hävdar att hennes konton blivit kapade.
15.35
Hon förnekar att hon över huvud taget skickat några meddelanden till den 22-årige "torpeden". Trots att åklagaren visar exempel på sms som skickats från en telefon med ett sim-kort som kvinnan ska ha köpt.
- Jag har inte köpt det sim-kortet, säger hon.

De sökningar på 22-åringen som kvinnan ska ha gjort från sin dator och telefon är hon också oskyldig till menar hon.
15.38
På frågorna om hur meddelandena kan ha spårats till kvinnans dator, telefon och surfplatta svarar den 21-åriga kvinnan konsekvent att det är polisens sak att svara på det och utreda det - inte hennes. Hon har inte gjort det som påstås.
15.43
När åklagaren ber henne kommentera exemplen på meddelanden som hon läser upp svarar hon:
- Varför ska jag kommentera något jag inte har skrivit?

Förhöret med kvinnan avslutas - liksom dagens förhandlingar i målet.

Rättegången avslutas på måndag med personalia och slutpläderingar.

SVT Västernorrland avslutar härmed dagens direktrapportering från Ångermanlands tingsrätt och tackar för visat intresse.