SVT rapporterade · Trafikläget i Norrland 17 januari

09.19
Nattens snöoväder orsakar problem i kollektivtrafiken. I Sundsvalls kommun har cirka 50 bussturer ställts in och nästan 20 tågavgångar med Norrtåg som berör resande till och från Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik och Umeå är försenade eller inställda.
09.34
En ren har omkommit I en viltolycka i Björna i Örnsköldsvik. En lastbil ska ha kört på renen på landsväg 352 norr om Hemling. Ingen person ska ha skadats och aktuell sameby är kontaktad om olyckan.

Polisen ber bilister att vara försiktiga då det ska finnas fler renar i närheten.
09.37
I Gävle har det snöat mycket på morgonen med ett par trafikolyckor som följd.

Personbil har kört i diket

SVT Nyheter Olyckan skedde på E4:ans påfart vid Gävle bro norrgående rikting mot Sundsvall.
 

Larm om olycka söder om Gävle

SVT NyheterVid klockan 09:20 inkom ett larm om en avåkning på E4 två kilometer söder om Gävle.
09.53
Trafikverket rapporterar spårfel mellan Söderhamn och Hudiksvall vilket orsakar förseningar i tågtrafiken. Det påverkar resenärer mellan Gävle och Sundsvall.
10.15
Under morgonen har det inträffat flera olyckor i Västernorrland. Bland annat körde en personbil in i mittenräcket på E4 i Timrå vid 07:30-tiden utan några personskador. Två personbilar krockade klockan 08:44 i central Sundsvall men skadeläget är just nu oklart.
10.33
Trafikverket varnar om starka vindar på Sundsvallsbron. SMHI uppger 8 m/s.
10.44
Ett snöröjningsfordon har spårat ur och det är just nu stopp i tågtrafiken mellan Stöde och Sundsvall. Trafikverket meddelar att det kan påverka resande mellan Östersund och Sundsvall. För mer information kontakta specifikt tågbolag.
10.54

Stora problem för busstrafiken i Sundsvall

SVT NyheterBusvädret lamslog busstrafiken i Sundsvall på onsdagsmorgonen. Som mest var omkring 50 turer inställda i stadstrafiken. Men det beror inte på dåliga bussar utan på snön och topografin menar Din Tur.
11.36
En lastbil har kört in i mittenräcket vid trafikplats Nolby söder om Sundsvall. Körfältet i södergående riktning är helt avstängt och det är en begränsad framkomlighet i norrgående riktning, enligt Trafikverket. Trafiken leds om av polis på platsen.
12.27

Lastbilsolycka på E4 i Sundsvall – Södergående körfält avstängt

SVT NyheterEn lastbil har kört in i mittenräcket vid trafikplats Nolby söder om Sundsvall.
12.56
Bärgningsarbetet med lastbilen på E4 söder om Sundsvall tar längre tid än väntat, meddelar polisen.
13.45
En lätt lastbil ska ha kolliderat med tre renar på landsväg 1035 i Solberg. En ren dog och två skadades i olyckan vid Myckelgensjö i Örnsköldsvik.
14.17
Det har inträffat en olycka på E4 norr om Högakustenbron, trafikplats Gallsäter. Enligt larmet är flera fordon inblandade i olyckan och Trafikverket varnar för dålig framkomlighet på platsen.
14.39
Det är stopp i norrgående körfält efter trafikolyckan i Gallsäter där en lastbil har kört in i en framförvarande lastbil. Trafiken leds om vid Gallsäter. Inga personskador rapporteras från platsen.
15.01
Vid 15-tiden larmades SOS om en olycka med flera lastbilar i Torsbodabacken norr om Timrå.
Olyckan ska ha skett i södergående körfält.
Enligt Trafikverket har olyckan mycket stor påverkan på framkomligheten.
15.11
Trafiken på E4 i södergående riktning vid Torsboda står helt stilla efter att två lastbilar kolliderat. Ingen person ska ha kommit till skada.
16.00
Minst tre olyckor har inträffat i Torsbodabacken och trafiken står helt stilla i södergående riktning.
.
16.02
Vid 16-tiden kom larm om ännu en olycka på E4. Denna gång i höjd med Bölesjön norr om Timrå.
16.11

Nobina ställer nu in all Stadstrafik (linje 1-85) i Sundsvall tills vidare på grund av väglaget.

På grund av olyckan i Torsboda kommer vissa linje 201 att bli inställda och de som går kommer att bli drabbade av förseningen som uppstår efter olyckan.

16.52
Polisen uppmanar nu trafikanter att undvika E4 mellan Timrå och Härnösand. Detta på grund av de olyckor som inträffat på sträckan de senaste timmarna.
17.03
Det är just nu stopp i tågtrafiken mellan Gävle och Sundsvall. Tågen står stilla på grund av ett växelfel i Iggesund. Trafikverket har ännu ingen uppfattning om hur lång tid det kommer att ta att laga felet.
17.10
Fråga, E4, Härnösand- Ö-vik, väglag, olyckor?
17.12
Väglaget lär vara besvärligt, flest olyckor just nu norr om Timrå men tidigare också i Gallsäter.
17.19
Sveriges Radios trafikredaktion rapporterar att de nu får samtal om att det är stopp även i norrgående riktning vid Torsbodabacken. En buss ska ha gått av vägen.
17.22
SOS larmades vid 17-tiden om en olycka i Forsed väster om Bollstabruk. En lastbil ska vara inblandad i olyckan.
17.31
Fortsatta störningar i tågtrafiken förbi Stöde.

Stoppet kan påverka tåg på sträckan Duved - Östersund - Sundsvall. Tågtrafiken beräknas återupptas under natten mot torsdag.
Trafikverket hänvisar resenärer till sitt tågbolag för mer information om sin resa.
Orsaken är ett snöröjningsfordon som spårat ur och prognosen har flyttats fram på grund av problem med bärgning av fordonet.

17.41

Det är stopp i tågtrafiken förbi Iggesund, vilket påverkar tågtrafiken mellan Gävle och Sundsvall. Det finns ingen prognos för när trafiken kan återupptas. Trafikverket hänvisar resenärer till sitt tågbolag för mer information om sin resa. Orsaken är ett snöröjningsfordon som spårat ur.

17.42

Olycka på Baldersvägen

SVT Nyheter Den branta Baldersvägen i centrala Sundsvall brukar ställa till det för bilisterna vid halka, så också under onsdagen.
18.17
Olyckan på väg 774 i Forsed visade sig vara en personbil som frontalkolliderat med en timmerbil. En person har förts med ambulans till sjukhus för vård.
19.53
SOS larmades strax före klockan 20 om en olycka på väg 335 i Haffsta riktning mot Sidensjö. Två personbilar ska vara inblandade i en sidokollision.
21.14
Trafikverket meddelar nu att E4 vid Torsboda norr om Timrå åter är öppen för trafik.
21.33
Sveriges Radios trafikredaktion meddelar vid 21:30 att köer bildats på E4 mellan Antjärn och Torsboda efter att flera bilar kört av.