SVT rapporterade · Vad tycker du om en eventuell flytt av Göteborgs kex utomlands?

15.57
det bli så dålet till alla personer som jobbar där för länge tiden och till kungälv kommun
15.57
Då slutar jag köpa från Göteborgs kex vilket jag gjort i 40 år.
15.57
Jag menar; Hur anmärkningsvärt är det egentligen att Göteborgs Kex, som ligger i Kungälv(inte Göteborg) och sedan länge har norska ägare, planerar att flytta en del av sin produktion till Lettland?
15.57
Finns det ej ett alternativ i Sverige? Är det undersökt?
Hej Anders. Malin Jennerholm, vd på Orkla Confectionery & Snacks Sverige säger i ett pressmeddelande: ” I vår förstudie har vi tittat på flera olika alternativ, och så vitt analysen visar, är det bästa alternativet att flytta produktionen i Kungälv till en ny och modern fabrik utanför Riga.”
15.57
Då slutar jag köpa deras produkter.
15.58
Är det inte redan norrbaggar som äger kexen?
15.59

Efter 130 år – ”Kexen” kan lämna Kungälv

Under 130 år har kexfabriken varit arbetsplats för åtskilliga Kungälvsbor och boende i grannkommunerna. Men nu kan eran närma sig ett slut när produktionen i Kungälv planeras att flytta till Riga i Lettland. Här är historien om en av Västsveriges mest anrika fabriker.
16.02
Logiskt med tanke på det centrala läget vid älven. Bygg en "smögenbrygga" istället med lite goa uteserveringar! Kungälvsbryggan!
16.02
då öppnas det väl för palmoljan igen.
16.04
Det finns alla möjligheter att vara kvar i Sverige och Bohuslän, det borde ni norskar tänka på
Som säkert inte vill utarma erat eget land, ni som fått det så bra hos oss!
16.04
Jag tycker att Göteborgs kex ska stanna kvar i Sverige,måste finnas alternativ till nya lokaler som passar deras behov


16.04
Inte förvånande!!!
16.05
Låter väldigt förnuftigt. Det förefaller som om även Orkla Confectionery & Snacks Sverige börjat förstå - och inse - att det inte finns någon framtid i det vanstyrda, splittrade, segregerade och sönderfallande socialdemokratiska paradiset Sverige. Bara att önska lycka till i Lettland!
16.07
Det är för JÄVLIGT!!????????????????????????????


16.16
Glädjande nyhet för alla anställda som nu får chansen att gå vidare till nya utmaningar och utvecklas på annat håll.
16.16
herregud va dåligt låt den vara kvar
16.16
Om denna idé blir verklighet kommer jag aldrig att köpa något från dem igen. 100% bojkott för min del.
16.16
Sista gången jag köpte nåt av den förrädarfirman.
16.16
Sverige går sakta mot ett sönderfall på alla plan. Med säkerhet är landet kört i botten om 10 år, och då ligger vi i samma läge som exempelvis Grekland och Rumänien för att nämna några !
16.21
Låter som en krystad förklaring till flytten. Billigare arbetskraft på andra sidan?
16.24
Tja.

Jag vet inte. Kexet har alltid legat så långt jag kommer ihåg. Det är det bästa minnet jag har från Kungälv när vi hälsade på kusinerna på 50-talet. Men nu är det inte så ofta jag är i Kungälv. Alla är borta och det är många mil. Vi var i Kungälv i somras. Vi bodde på Fars Hatt det har vi aldrig gjort förut. Men vi var inte i Bräckboden om jag minns rätt. Min sambo är LCHF och så håller hon efter mig.

Men visst finns det mark att bygga på. Mellan motorvägen och vägen till Kareby. Där kan ju inte en människa bo. Eller mellan älven och och gamla vägen mot Göteborg.
16.31
Det är bra för de Svenska konkurrenterna. Vem vill köpa Göteborgs kex från utlandet. Samma som en Dalahäst från Kina.Typisk kortsiktig företagande med utarmning av sitt varumärke.
16.34
Jag arbetar på göteborgs kex och de jag inte förstår är att de säger att de kan hända inom 4års tid men ändå går man ut med beskedet nu de låter väldigt skumt om inget är klart då går man inte ut med besked så tidigt jag tycker de är skandal tycker de borde vara ärliga och säga som de är istället för att lura oss arbetare med en massa hopp.
Hej Erik, vi förstår att många är oroliga när det kommer ett sånt här besked. Vill du eller någon kollega prata med oss är ni välkomna att ringa oss på 031-837260 eller maila på vast@svt.se
16.35
Slutköpt ! Det finns så många goda o billiga kex från övriga EU.
16.35
Hej om dom flyttar kommer vi ej att köpa mer från den konsernen
16.35
Då får de allt byta namn till "RigaKex" eller nåt och se om någon vill ha det.
16.36
De kommer ju drabba arbetslösheten i Kungälv tycker de är synd om de som drabbas men tyvärr är de ju så att pengar styr...
16.36
Ändå har man anställt massa nu personal med hjälp av olika bemanningsföretag varför de kan man då undra?
16.41
Om dom flyttar bojkottar jag göteborgskex. Orkla kan hälsa hem. Vi har flyttat nog svenska varumärken utomlands!
16.41
bra för hälsan, sista paketet köpt idag
16.41
Det enda är att tjäna mer pengar genom tillverkning i Riga istället för Sverige. Flyttningen av Göteborgs klex kan motsvara flyutt

Hej: Detta är bara ett sätt för storföretagen att tjäna mer pengar. De har inget ansvar för sina medarbetare. Det är bara vinsten de är ute efter. Ett annat exempel är flyttningen av Slotts senap från Uppsala till Polen. Där är bra vinstmaximering som gäller. Bojkotta på Göteborgs kex om flyttning kommer ske och Slotts senap.


16.41
NEJ!!
Det är så härligt att åka till Kungälv och kolla in kexen i deras affär i fabriksområdet.
Utvidgningen i Kungälv borde vara lösningen.
Är rädd för att flytt till Riga också innebär mer oidentifierade ämne i kexen.
Är allergiker och kexen tillverkas nu efter svenska livsmedelslagar.
16.46
Trist om ett så anrikt företag försvinner från Kungälv. Även om jag inte handlar så många av produkterna så kan det nog hända att jag kommer att prioritera bort en del inköp så snart beslutet tagits om flytt.
16.47
Sista paket för mig. Vi som ska vara rädda om miljön allt flyttar utomlands. Vi behöver företagen här inte utomlands
16.47
De kommer förmodligen att flytta annars går man inte ut med de, jag tror de var orkla plan hela tiden från att de köpte upp företaget 2014
16.47
Katastrof finns hur mycket mark i Sverige att bygga på.
16.47
Helt sanslöst att överhuvudtaget komma på tanken. Orkla marknadsför stenhårt på sin hemsida att de tillverkar i Sverige och nära sina konsumenter. Ännu mer som skall fraktas med flyg eller båt till oss konsumenter. Slå vakt om produktionen i Sverige!
Per-Olof Johansson
16.47
Alltså, jag brukar ibland åka dit eftersom jag och min mamma älskar de så kallade baddarna. Jag tycker att det är synd, för den har alltid legat där. De får inte göra så här.
16.47
Orkla Foods har 26 företag i Sverige, Abba, Felix, Kalles, Bob, Frödinge, Ekströms, Önos m. fl. och omsätter bara i Sverige 5 miljarder!

Ska man bojkotta alla dessa märken får man nästan sluta äta! Orkla har tillåtits att bli för stora.
16.49
Varför tar ni endast in pro-socialistiska inlägg på SVT (Sveriges Vänster Television). Det blir väldigt enkelriktat när - i vanlig ordning - endast en sida får komma till tals. Begriper ni inte att allt fler genomskådar er unkna socialist-marxistiska agenda!
Hej Christer, i texten har moderaterna, socialdemokraterna och miljöpartiet uttalat sig. Sedan har ägaren för Orkla confectionary & snacks samt facket uttalat sig.
16.51
Ni kan väl vara ärliga istället och säga att arbetskraften är så mycket billigare i Lettland.
För jäkligt att stå och ljuga. Mark finns det gott om i detta landet.
16.51
De är billigare arbetskraft i Riga billigare Mark osv jag förstår de ur ett företags perspektiv men jag tycker inte att de är rätt mot människorna som arbetar där, detta visar bara att människor inte betyder något alls oavsett hur länge du än har arbetat där
16.52
Sluta prata skit och säg som det är. Det handlar om att tjäna så mycket pengar som möjligt och ingenting annat. Kexen borde ta mig katten k-märkas efter 130 år!
16.52
Allta värden kan inte räknas i pengar. Så stora som Orkla är kan de stanna i Sverige. Ny modern fabrik kan byggas eller köpas här utan att Orkla går i konkurs.
16.58
Att låta företag bli för stora är ett mycket stort problem för hela väst titta vad som hände i England i går carillion gjorde allt från att skala potatis till bygga sjukhus de finns inte mer mycket stor arbetslöshet
16.59
De klart allt flyttas från Sverige snart kommer svenskarna flytta från Sverige om de fortsätter såhär
17.00
Kungälv blir sig inte likt utan Kexfabrikens dofter. En stor del av stadens identitet försvinner då!
Flyttar de, så bakar jag hellre mina kakor själv än köper dem från Lettland!
17.01
Att: Stepkanie Londez... Du missförstod mig. Jag syftade på ett tidigare inlägg omkring 15:47... Som refuserades! Och som inte alls var anstötligt - utan som antagligen bara inte var politiskt korrekt!
Hej igen Christer! Men då förstår jag. Om du menar ditt förra inlägg så är den publicerad, du behöver bara scrolla ner eftersom det har kommit så många kommentarer. Jag ser den och den publicerades 16:05. Ha en trevlig kväll!
17.03
Man behöver inte vara en ’unken’ socialist-marxist eller ha ett större intellekt än en fiskmås för att begripa att det går att TJÄNA MER med de minskade arbetskraftskostnader ett flytt skulle innebära. Det är inte alls svårt (oberoende av partifärg) att instämma i de flesta inlägg här. Mer plats för att kunna växa....? Javisst, det finns mycket industrimark kvar i Sverige att bygga på. DEN ursäkten köper inte jag, i alla fall!
17.03
Det blir nog svårt att sälja kex med det märket i Sverige efter flytten.
17.06
Bra att Riga får fler arbetstillfälle.
17.13
Tack och hej då från en numera före detta Göteborgskexätare.
17.35
Inga mer Göteborgs kex,tack o hej.
17.35
Sänk skatten så göteborgskex får större möjligheter att utvecklas vidare här i Sverige!
17.35
Kommer aldrig köpa Göteborgs kex om detta går igenom. Nya moderna fabriker kan byggas i Sverige. Pengar finns.
17.35
Kungälvs kommun borde ta en hög avgift av Orkla om de vill lämna kungälv. Men de klart kungälvs kommun får en del av kakan de får ju tillfälle ta platsen att bygga bostäder, alla är köpta under bordet :)
17.35
Jag lär inte köpa ett kex till om det flyttas!
Finns utmärkta ställen att bygga på i Sverige! Allt kan inte handla om att pumpa ut så mycket vinst som möjligt!
17.35
Fingal här igen...
Allt detta blir säkert jättebra ???? !
Se bara på en juicefabrik i Borås; fabriken/produktionen flyttade till Danmark och folk förlorade sitt arbete och försörjning!
Jättegod juice såldes i proppfulla 1-liters förpackningar!
KONSEKVENS: Nu kan man köpa juicen från Danmark till samma pris bortsett ifrån att du får nästan 2dl MINDRE juice i flaska mot förut!?!? BINGO!
Nu heter det att förpackningen har ’marknadsanpassats’. [Suck!]
2 dl MINDRE juice i flaskan
17.35
Regering och riksdag kämpar samtidigt med att skapa enkla jobb. Men privata företag har sen 90-talet flyttat enkla jobb utanför Sverige. Orkla fortsätter på den vägen.
17.35
Köper bara svenska kex
17.36
Findus köpte man upp och lade och nu är det några andra som ska göra samma sak med Göteborgskex. Jag förstår de ekonomiska fördelarna med att lägga produktionen i låglöneländerna. Nuförtiden har sällan kultur och traditioner någon betydelse för svenska varumärken så länge det bara är ekonomin som styr. Det enda man kan göra som konsument är att hålla koll på vilka varumärken som fortfarande tillverkas i Sverige OCH VERKLIGEN KÖPA DE! Själv tycker jag egentligen om Findus produkter men har ändå inte köpt någonting sedan de lade ner i Bjuv. Dagens inköpta paket Brago-kex som jag också gillar var kanske det sista...
17.36
Sorgligt????
17.36
Varför klaga på Orkla och varför sluta äta deras kex enkom för att de tillverkas i Estland, Lettland eller Anywhere? Och vad betyder det i förlängningen, att vi inte kan åka taxi om bilen heter Volvo för att de ägs av kineser eller att vi inte kan köpa möbler från Ikea för att de tillverkas i östländerna och Kina? De största bovarna i dramat är i nämnd ordning STATEN, FACEKT, KONSUMENTEN och HANDLAREN. Gissningsvis är tillverkarens marknad ganska demografiskt snäv - det skickas säkert inte särskilt mycket kex på export till Tjottahejti och att verka på en homogen marknad där priset pressas gör ju såklart att marginalen minskar -
företagets chans att bibehålla sin position minskar eller kanske till och med äventyrar företagets överlevnad. Alldeles självklart är att kextillverkaren inte intreserad att fortsätta tillverka i Sverige, att det inte finns "område att expandera" är en friskrivning för att kunna förhandla med arbetsmarknadsparten för att släcka lamporna och plocka ner skylten...eller rättare sagt plocka ner skylten. Sverige är på väg att bli ett tjänsteproducerande land - skatt, moms och sociala avgifter dödar gamla traditionella affärsidéer till förmån för långlöneländer...om vi inte kör en Trump:are och kallar hem industrin.
17.36
Göteborgs kex från Lettland nej tack ni borde skämmas
17.36
Innan jag fick Glutenintolerans åt jag jämnt Singola kex. Gärna med sylt! Dem gillade jag!
17.48
Svensk nivå/krav av livsmedel- och hygienkontroll för livsmedelsburna patogener, allergener mm kommer nog att anpassas till EU standard. Smaskens!
17.48
Det man inte äger bestämmer man inte över. Men jag kommer att sakna doften av nybakade kakor i Kungälv
17.48
Gar inte driva foretag i Sverige med det hoga skattetryck som rader. Tvingades sjalv lamna med mitt foretag. Det basta val jag gjort i hela mitt liv. Kanner mig fri..man ar ej fri i Sverige tyvarr.
17.48
350.utan jobb... typiskt....vad har ni tänkt på dom som är utan jobb.... så fort man tappar en krona då flaggar man för uppsägning.... nedläggning...
Osv....
17.48
Utan att företagen tänker på ekonomi o vinst så finns dom inte kvar varken i Sverige, Lettland eller nån annan stans. Det är helt naturligt. Man får inte tro att företag finns för att folk ska ha jobb. Det som styr är att lönsamhet SKAPAR jobb och inget annat. Vem vill annars driva eller satsa pengar i företag?
17.49
Att: Stephanie... OK tack. Ber om ursäkt för min ouppmärksamhet. Ha själv en trevlig kväll.
Bästa hälsningar,
Christer Johansson
Ingen fara Christer! Detsamma. Mvh
17.51
Ragga mer mark å bygg en till fabrik i göteborg. Typ torslanda eller säve. Eller varför inte ut mot frölunda
17.51
Blir kexen billigare för oss konsumenter tro?
17.51
I Jämtland finns det massor av mark,och människor som behöver jobb,det finns massor av lastbilar som kör mellan Göteborg å Östersund varje dag, många tåg-avgånar också.De som bor i Göteborg och vill följa med upp till ett landskap som både de kan segla,åka skidor både på länken och utför, och som har ett av Sveriges bästa fotbollslag,jättemånga restauranger,och en av sommarens största festivaler här finns allt för att ha ett gott liv,men vi behöver flera jobb så Orka är välkommen upp med både personal allt och här uppe är lönerna lägre än söderut och bostäderna billigare Välkomna både företaget och de som följer med vinner på detta även staten.
17.51
Kommer flytten ske kommer t ex Ballerina och Singoalla inte smaka som dem gör idag.
17.51
Så brukar det låta från gnällpellar, "nu slutar jag att köpa", ett halvår senare har gnällpellarna glömt detta och handlar som tidigare.
17.51
Varför inte bara flytta till bättre ställe inom kommunen eller åtminstonde inom Svergie, måste finnas fullt med lediga industritomter att placera det på.
17.58
Det är naturligtvis en VDs uppgift att hela tiden söka detför företaget bästa alternativet.
18.04
Vänder mig mot detta eftersom platsbristen anges som skäl,nog finns det gott om plats i Sverige. Tänk om!!
18.56
Tragiskt som vanligt, hoppas de blir billigare då med tanke på hur dyrt de är i Sverige som vissa påstår. Själv köper ja bara svenskt i den mån de går. De är sorligt att de alltid är pengar som styr.
18.56
RIGA-kex ?????
18.56
Slutar köpa varorna om planerna fullföljs
18.56
Önskar Göteborgskex en trevlig resa till Riga, samtidigt som jag söker efter en annan kexleverantör.

18.56
Då kan dom byta namn till orkla kex också...
18.56
Vi köper i första hand närproducerat från lokala bagerier.
Så flytta ni. Ännu mindre chans vi handlar era produkter.
18.56
Vem köper deras skräp? Hoppas på vettigare produkter att satsa på för de anställda i Kungälv!
18.56
Hur trevligt är det att äta produkterna iframtid när man kan gissa att de har sämre livsmedelskontroll utomlands. Den som påstår att det är lika bra som sverige ljuger nog då.
18.56
Tänk om, finns fler fina ställen runt om i Sverige att placera en fabrik på! Dalarna, Värmland, andra orter i bohuslän? Listan kan göras lång. ????
18.56
Då slutar jag med mitt paket Mariekex per vecka och går över till andra svensktillverkade märken.
18.57
Dåligt förslag. Göteborgskex är väl lika svenskt som Volvo och skulle Volvo flytta tillverkningen utomlands blev det väl ramaskri. Tror inte läget är problemet utan bara det vanliga när det gäller storägare. Lägre löner och andra kostnader. Spjärna emot så länge det går.
18.57
Köper ändå aldrig den skiten....
Finns riktiga bagerier som bakar utan palmolja!!!
18.57
Kommunen har ett stort ansvar här
Hej James, här kan du läsa vad kommunen har att säga i frågan: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/kungalvs-kommun-vill-ha-kvar-fabriken
18.57
Större delen av de anställda på gbg kex är 50+ och de lovar nya jobb för alla som blir drabbade. Jag har svårt att tro att något annat företag kommer anställa folk i den åldern, väldigt synd kommer de bli om många
18.58
Flyttar Ni produktionen så är det sista gången jag köper Göteborgs kex och säkert många med mig. Varför flytta alla jobben utomlands snart finns det inga jobb kvar i Sverige.
18.58
RigaKex har inte samma klang. Namnbytet är ett måste. Välj ort med omsorg.
18.58
Här finns plats, vinst maximera, företag bör vara till för de som arbetar där,vill arbetarna flytta fabriken?!
19.10
Sverige är punkt slut. Ingen industri ska finnas kvar.
Allt är urmjölkat tills sista droppe...
19.10
Världen förändras ständigt, man måste alltid utveckla sin verksamhet. Företag som inte klarar av att ställa om efter nya förutsättningar går under.
20.01
Göteborgs kex är vare sig man vill det eller ej Kungälvs själ. På morgonen när folk går till skolan/jobbet så luktar hela staden av kakor, turismen beror stor del på fabriken och bräckboden och jag tror även att Göteborgs Kex som företag skulle få ett otroligt bakslag i o med en flytt, oavsett vinst med flytt utomlands. Bättre att isåfall försöka hitta en bättre o större fastighet runtom kommunen.
20.01
Affärsmässigt beslut antar jag. Likväl när företag etablerar sig i Sverige. Då klagas det inte. Vill man utvecklas säger namnet Göteborg inte mycket internationellt, bara för oss. Viktigt att ha handlingsfrihet i ett öppet Europa.
20.01
Sista gången jag köpte Göteborgs Kex, ska uppmana mina 100 000 läsare om det imorgon med. Köp kex som görs av svenska arbetare.
20.01
Flytta över älven till Hisingen. Där finns obegränsade ytor, och all personal kan jobba kvar.
20.01
Gör inte detta att Göteborgs kex namnet måste läggas ner? Man kan ju inte köpa "Göteborgs kex" från Riga heller? "Rigas Ballerina" låter inte så bra...
20.01
Nä fy vad tråkigt, har svårt att tro på att det endast är pga platsbrist....
Det är alltid pengar och lönsamhet som styr.
Tappar ju helt lusten att köpa kex från ”Göteborgs kex” som är tillverkad i Riga!!!
Tänker på alla anställd som riskerar bli arbetslösa:(
20.02
Flyttar ni utomlans köper jag inga fler kex av er.
Då startar vi en ny fabrik i Kungälv där kompitensen finns.
20.02
Ifall de hade sparkat alla anställda och tagit in nytt folk från Lettland hade setts som omoraliskt men att flytta fabriken till Lettland ska tydligen vara ett moraliskt sett acceptabelt beslut. Är det bara aktieägarnas intressen som ska styra? Förr förstod man att anställda och ägare levde i symbios men inte nu längre. Anställda är tydligen utbytbara nollor.
20.02
Det här är riktigt dåligt, riktigt uselt. Det finns alltid ett värde att ha tillverkning iSverige. En flytt utomlands vore ett fruktansvärt svek. Inte mycket annat att vänta sig av giriga norska ägare - de saknar känslan för det svenska arvet.
20.02
Erbjud dom gratis mark i Rollsbo och ta igen pengarna genom att sälja den befintliga marken dyrt. Det är ett kanonläge att placera fina bostadsrätter på och ge Kungälvsborna ett vattennära gångstråk med butiker, restauranger och caféer likt Eriksberg.
Möjlighet till båtplats m.m.

Här gäller det att förhandla med Orkla. Vad kan vi erbjuda som är bättre än Riga?
20.02
Ja tänk om Volvo la ned och flyttade utomlands. Vilka var det som la ned ABC-fabrikerna?

Jag var ute i ett litet samhälle igår. Där finns en ORKLA-anläggning som sysselsätter 70 man. Enda arbetstillfällena på flera mils omkrets. Vad skulle hända med det samhället om fabriken flyttades tvärs över Östersjön? Det är illa nog att verksamheten har centraliserats så det finns inga kontraktodlare kvar.

Hur långt är det mellan Kungälv och arbetstillfällena i storstaden? Knappt två mil?
20.13
Asea volvo kexfabriken och liseberg nästa........
20.13
Har köpt och ätit Göteborgs kex i 50-år, flyttar de fabriken från Sverige så slutar jag köpa deras produkter och hoppas på att andra gör det också...
Köper och gynnar Svenska företag i Sverige...
20.27
Bra att Göteborgskex flyttar. Nu kommer jag ha råd att köpa era kex! Tack för att ni finns.
20.27
Att äta kakan och fortfarande ha den kvar funkar inte. De är så illa tvungna att lämna. Antingen sänker arbetarna sin lön eller så blir de utan arbete.
20.42
Ett ytterligare exempel på inkompetent företagsledning med bara kortsiktighet framför ögonen. Ser absolut inget skäl att fortsätta köpa deras produkter - på samma sätt som med Findus, Slotts m.fl. Att ange platsbrist som skäl är rent av löjligt. Finns hur mycket plats som helst i närområdet med bra kommunikationer och transportalternativ.
20.42
Möjlighet! Påminner om att det är fritt fram för vem som helst som bor i Göteborg att sälja Göteborgskex. Tips till driven entreprenör?
20.43
Det bästa skulle vara att flytta våra politiker till låglöneländer.
Då kan de styra Sverige med lägre inkomster så vi skattebetalare (som är kvar) skall ha råd att betala de. Våra politiker gör ingen nytta ändå!
20.43
Finns tillräckligt mycket mark i Västsverige för en kexfabrik! Tänker inte köpa kex producerade utomlands. Har konsekvent gynnat svenska produkter de senaste 20 åren.
Inte minst ur miljösynpunkt måste det vara förkastligt. "Göteborgskex" som varumärke kan ju bara säljas i Sverige, möjligen i Skandinavien/Finland. Blir många, många transporter.
21.29
Göteborgskex till Lettland. Det känns löjligt även om de kanske har en internationell marknad. Jag får jag börja baka fler egna kakor eller köpa något svenskt.
21.29
Man kan inte kalla det göteborgs kex om de inte är gjorda i göteborg. Gör de detta så slutar jag köpa kexen.
21.47
Workers of the world, unite!
21.47
Flyttar ni från Göteborg ska jag inte köpa flera från er, och jag har köpt många.
21.47
Sluta köp från dem.Dom får väl sälja sina produkter i Lettland
21.47
Flytta till Skövde. Här finns mark och nära till Kungälv
21.56
det blir arbetslöshet igen i vårt kungälv
21.56
Deras produkter,är livsfarliga som människo föda. Flitta inte,avveckla istället.
21.56
Det blir inga kex köpta av mig.
21.56
Vilken dålig förklaring, varför ska inte säga som det är att det handlar om ett låglöneland och betala mindre skatt och öka vinsten. Lycka till, det blir inte några flera Göteborgs kex för min del.
21.56
Brist på mark och yta knappast. Titta bara över älven, hela Hisingen finns tillgänglig. Rena rappakaljan Malin Jennerholm!
21.56
Flytt utomlands?..då blir det inge mer köp av Göteborgsproducerade kex av mig
21.56
Jag slutar att köpa
22.04
dags att sluta köpa Orkla produkter
22.04
De får döpa om dem till Rigakex istället