SVT rapporterade · Tyck till om: Ett parti som bara fokuserar på frågan om etablering av Muminpark i Karlstad

10.57
Hej! Vad tycker du om det här? Skriv en kommentar!
11.11
Hej! Gärna Mumintroll, men på rätt plats så klart. Mumintrollen skulle aldrig någonsin förstöra fin natur, bara åka på upptäcktsfärd till den och inte lämna några spår. Ni kan ha små Muminjippon i ert natur- och friluftsområde. Skapa t.ex. en dag om sommaren när man kommer utklädd till en Muminfigur och har picknick. Men själva *Mumindalen* borde placeras nära stan intill kollektivtrafik - Mumintrollen är alltid emot miljöförstöring, glöm inte det! Välj ett område utan naturvärden, och sätt igång: skapa naturvärde och skönhet där, så som Muminmamman skulle ha gjort. Lilla My hejar på Bosse, det är säkert det!
11.12
En annan sak är att just Karlstad känns fel för Muminpark. Karlstad nämns ingenstans i böckerna så varför just Karlstad? Känns lite felplacerat.
12.57
Det här med enfrågepartiet är inget att längta efter. Frågan om Skutberget är viktigt men det finns så mycket annat som en kommun styr över. Skola, vård och omsorg, stadsplanering och allt annat är viktiga frågor det med. Vart står partiet i de frågorna?
Nej tack till enfrågepartier!
12.57
När människor med makt slutar att lyssna på folk, då är det dags att byta ut dem. Astrid Lindgren.
12.58
Känns det inte som att kommunen, och världen för den delen, har större utmaningar och viktigare problem att ta tag i? Då är det ju extremt bortkastat att slänga sin röst på ett parti som bara bryr sig om en så fjuttigt fråga som Mumintrollet och Hattifnattarna. Man har ju ingen aning om hur Muminpartiet kommer att rösta när det kommer till andra, för Karlstadsborna mycket viktigare frågor, som äldreomsorg, skola och skatter.
12.58
Bättre för kommunen att satsa på ett friluftsområde och försöka driva upp något som en poesifestival i Gustav Frödings namn eller vad som helst.
12.58
Jag tycker att detta är en naturlig följd av allt som har pågått kring den här frågan och många andra i Karlstads kommun, under en längre tid. Missnöjet med hanteringen av en mängd frågor, där Muminetableringen på Skutberget toppar listan, har sått ett frö som nu håller på att blomma ut. Detta är ett steg som är nödvändigt då vi trots stora protester och andra insatser inte får gehör för våra synpunkter. Kan man inte påverka som en kompetent, påläst och faktabaserad individ utifrån, då får man se till att ta sig in så man kan påverka inifrån. Det är mera rättvist om man har samma spelplan. Jag önskar att jag kunde säga att rätt och fel och fakta skulle segra men Karlstad kommun har lärt oss alla att så enkelt är det inte. Då anpassar vi oss, men vi fortsätter hålla oss till fakta och kämpa för vad som är rätt. Vi byter bara lokaler så att politikerna ska kunna höra oss bättre.
13.32
Bra! En direkt följd av att vi i Karlstad har politiker som helt struntar i vad en stor del av karlstaborna vill.
20.24
Gillar inte partier med fokusering på en enda fråga. Misstänker att Kommnvalda politiker i Karlstads Kommun är Toppstyrda i frågan om etablering Muminland på Skutberget och spm sann Naturälskare kommer jag rösta på en sådan parti för att #RäddaSkutberget.
Marieborgsbo med empati och solidaritet med Skutberget.
20.24
Ett parti som värnar om miljön o trivsel i Karlstad får min röst.
20.24
Ett sånt stolleprov! Det blir många partier om varje fråga ska ha ett eget.
20.24
Dom som är negativa till ett nytt parti verkar inte ha förstått att detta är INTE ett enfrågeparti utan är tänkt att bli ett mångfaceterat parti! Muminfrågan är det som fått många att reagera men just livskvalite innefattar allt inom kommunen!
20.24
När inte politikerna i Karlstad lyssnar på vad folk vill så tycker jag Bo Landins ide är en bra, tror folk gärna välkomnar en Muminpark men inte på Skutberget!
21.37
När politikerna i det parti j@g röstat på i varje val inte lyssnar kommer jag utan att tveka lägga min röst på detta nybildade parti????