SVT rapporterade · Senaste nytt om trafik- och väderläget

06.12
Hej! Här kommer vi skriva det senaste om väder och trafik. Skicka gärna in någon fråga eller kommentar!
06.22
I södra Sverige kommer det bli stökigt väder på flera håll i dag. Hårda, nordostliga vindar som blåser över Östersjön in mot kusten. Vilket kommer generera kraftiga snöbyar. Lokalt kan det bli riktigt mycket snö, men samtidigt kommer det fläckvis inte komma någon snö alls. Det här gäller hela vägen från Roslagskusten och ner mot Skånes sydöstra del.
06.23
Pendeltåg inställd mellan nynäshamn och ösmo pga väderleksförhållande enligt SL info. Bussar ersätter..
06.28
Tack Tony för din kommentar! Yes, det stämmer - SL meddelar att pendeltågstrafiken mellan Nynäshamn och Ösmo är inställd från kl. 05.40 och framåt.
06.31
– Det gäller att ha koll så att man kan ta beslut. Fundera på om du verkligen måste ge dig ut, åtminstone under tisdagsdygnet, säger Bengt Olsson, på Trafikverket.
06.38
På Arlanda, där det var stora förseningar i går, är det förseningar även i dag. För tillfället är sju inrikesflyg inställda.
06.44
Fått över 20 cm på västkusten och inte ett ord om det.
06.46
SVT:s meteorolog Tora Tomasdottir berättar mer om dagens väder:
Även på Öland och Gotland kommer det vara mycket snö. På västkusten däremot är det lite lugnare, med mest klart väder eftersom det blåser ifrån land där. 
I norra Sverige kommer det vara lugnt väder med mellan 10 och 15 minusgrader under dagen.
07.03
Trafikrapport från Caroline Åslund på Sveriges Radios trafikredaktion:
  • I natt har det varit lugnt där det snöat framförallt i östra Sverige, från Kalmar upp till Stockholm.
  • Även om det kommit snö så blir det nog lugnare i dag.
  • I till exempel Kalmar har man förberett sig med att ställa in en del tågtrafik som ersätts med buss. På Öland har man ställt in skolbussar. 
07.06

Här är fem tips på hur du kan ta hand om din bil i vintertider!

07.10
Taxikaos i Stockholm:
I Stockholm har det varit stora taxiproblem denna morgon, där flera stora bolag inte har bilar. Antingen på grund av att chaufförerna inte kommer fram eller för att det är många som beställer taxi, säger Caroline Åslund på Sveriges Radios trafikredaktion.
 
07.24
SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snöfall i Stockholms, Södermanlands, Östergötlands och Kalmars län.
07.27
07.29
Detta flöde var toppenbra :) i Älvsjö lite snörök bara men ingen plogning ännu och i natt kom ca 1-2 dm
07.32
Det har skett flera olyckor nu på morgon, bland annat utanför Hallsberg. 

Bilar av vägen på E18 och E20

SVT NyheterTvå singelolyckor inträffade med bara några minuters mellanrum på tisdagsmorgonen. Den första skedde på E20 vid 6:58 vid avfarten till Hallsberg.
07.33
Även på E4 utanför Jönåker i Sörmland har det skett en olycka. 

Singelolycka på E4:an utanför Nyköping

SVT NyheterEn personbil körde in i mitträcket på E4:an söder om Jönåker strax innan halv sju på morgonen.
 
07.35
Hur går bussarna i Nacka?
Inga stora störningar enligt SL i det området, annat än enstaka inställda avgångar på 401:an.
07.39

Pendeltågstrafiken ställs in mellan Nynäshamn och Ösmo från kl. 05.40 tills vidare, meddelar SL. 

07.46
Störningarna i flygtrafiken under måndagen ledde till en rörig kväll på Arlanda, men prognoserna är goda för att plan ska kunna lyfta och landa som planerat under tisdagen.
07.49
Två personbilar och en minibuss ska vara inblandade i en trafikolycka på Gredelbyvägen i Knivsta. Räddningstjänst har precis anlänt till platsen.
08.11
Det har varit flera trafikolyckor under morgonen:
08.12
08.29
Det kommer vara fortsatt kall luft i dag och nu varnar SMHI för att en så kallad snökanon har byggts upp över Östersjön.
Men vad är egentligen en snökanon? Se klippet nedan!
08.34
Till följd av vädervarningarna har Kalmar länstrafik, KLT, valt att ställa in samtliga avgångar mellan Linköping och Kalmar samt Linköping – Västervik. Alla avgångar från 04.00 fram till 23.00 på tisdagskvällen ersätts med buss, skriver SVT Nyheter Öst.
08.35
Nynäsväg 73an är farlig. Kör försiktigt! :)
08.37
Även båttrafiken är drabbad:
I Blekinge och Skärgårdstrafiken i Karlskrona är inställd på grund av det dåliga vädret.
08.40
Nackas bussarna har oregelbunden trafik enligt SL. Förseningar upp till 20 minuter! På alla linjer.
08.46
Förseningar och oregelbunden trafik på samtliga pendeltågslinjer på grund av rådande väderlek, skriver Stockholms lokaltrafik, SL, på sin hemsida
 
 
08.55
Hur är trafikläget i Sthlm ? Bussar o pendeltåg ?
Hej Birgitta! Pendeltågstrafiken mellan Nynäshamn och Ösmo är inställd. Förseningar och oregelbunden trafik på samtliga pendeltågslinjer. I övrigt är det vissa förseningar på grön och röd tunnelbanelinje, men inget som orsakats av vädret.
09.05
Även om det inte är större förseningar i busstrafiken i Stockholm upplevs lokaltrafiken som kaotisk för resenärer. Bussar slirar och människor uppmanas att sitta ner i bussen, rapporterar SVT Nyheters reporter som är på plats.
09.09
Lämna bilen hemma.
Undvik bilresor och förbered för mycket längre restid, skriver Länsstyrelsen i Stockholms län på sin hemsida.
 
 
09.17
Det råder störningar i tågtrafiken mellan Södertälje syd och Flemingsberg. Stora delar av Sörmland drabbas.
09.19
- Det är ingen som kommit till skada och bussbolaget som kör turen skickade en ny buss för att hämta upp barnen och köra dem till skolan, säger Sture Jonsson på UL.
09.32

Totalstopp på riksväg 50 efter trafikolycka

En personbil har kört in vajerräcket och därefter krockat med en annan bil.
09.38
I och med att kylan är som den är så biter ju inte saltet heller på vägarna. Så man får räkna med att vägarna är hala i de sydöstra delarna av landet, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.
 
09.41
Välj de större bilvägarna om du ändå måste ta dig ut med bilen, säger Trafikverkets presschef Bengt Olsson.
 
09.48
Det är nog bättre att man stannar inne helt enkelt, säger SVT:s reporter Niclas Wimmerberg som rapporterar från ett snöigt Öland.
 
09.53
Vasaloppsveckan har kantats av kyla och blåst och risken för extrem kyla under fredagens Nattvasa oroar nu arrangörer och åkare.
09.59
Inget ovanligt med massa snö ,har inträffat många ggr under mina 65 år. Bandvagnar för distribution av mat till folk som bor på landsbygden samt snövallar på 5-6 meter på vägen till Sturup flygplats minns jag sedan 40 år tillbaka. Naturliga svängningar.
10.05
Ge stackarn em kopp kaffe! ^^
Reportern Niclas hälsar att han längtar efter en kopp, då han ännu inte hunnit ta en kopp eftersom han måste rapportera. Värmen håller han dock genom att hoppa och dansa, sa han. Tack för omtanken Niklas!
10.34
Nu går SMHI ut med en klass 1-varning för snöfall även i Skåne.
10.37
Stopp på E4 söderut efter en bilolycka i höjd med Järva krog i Stockholm, där tre bilar har kolliderat.
10.47
Just nu står flygtrafiken helt still på Bromma flygplats på grund av starka vindar som gör landningsbanan hal. I nuläget finns ingen prognos för när problemet kan vara avhjälpt.
Väderleken kan snabbt förändras till det bättre eller sämre så se till att åka ut till flygplatsen i god tid och håll koll på Swedavias appar och hemsida för det senaste uppdateringarna om trafikläget, säger Åsa Öhman, pressansvarig på Swedavia.
 
10.47
Det är just nu mycket svårt att ta sig fram i trafiken utmed kusten. Flera olyckar har rapporterats.
10.49
Att det snöar på vintern är ju inget konstigt egentligen! Inte att det är kallt heller! Så varför denna uppståndelse?
10.49
Vad är det som chockerar så mycket? Det är vinter. Snöbyar och snökanoner ingår i paketet. Jag bor på Hammarö. Vänern gör att det alltid blir lite snökanoner under vintern. So what?
10.52

Det är stopp i trafiken på E22 norr om Mönsterås efter att flera fordon krockat. Det ska handla om två lastbilar som kolliderat. Enligt prognoser från Trafikverket är det stopp i båda riktningarna på E22 från Torp till trafikplats Emsfors. Och vägen kan öppnas igen vid lunchtid.

11.03
Trafikverket har flyttat sex av sina bandvagnar till Stockholm för att ha en beredskap ifall det skulle bli så besvärligt väglag att vanliga fordon inte kan ta sig fram. Det rapporterar TT. 
 
11.04

Flera olyckor på E4 i Sundsvallsområdet

SVT NyheterPolisen i Sundsvall skickade på tisdagen ut två polispatruller på E4 med uppgiften att få bilisterna att sänka farten. Detta efter att en mängd olyckor inträffat under morgonen. Polisbilarna ligger nu och kör i norr respektive södergående riktning.
11.05
- Bandvagnarna är en beredskap vi har. Vi har ställt dem till länsstyrelsens förfogande och flyttat dem närmare Stockholm. Det är för att kunna komma ut med sjuktransporter, mattransporter och liknande till framför allt äldre människor eller sjuka som bor en bit utanför de centrala delarna av storstadsområdet, säger Trafikverkets presschef Bengt Olsson, till TT. 
 
11.06
SMHI har utökat sin klass 1-varning för snöfall till hela Skåne län och Österlen, samt till Västra Götalands län, Bohuslän och Göteborg. Där kan det komma 5 till 15 centimeter snö, lokalt mer.
11.20

Snöovädret ställer till det i trafiken – många olyckor i Dalarna

Snörök och halka har orsakat en mängd olyckor under morgonen och förmiddagen i Dalarna.
11.22
Extremkylan har lett till att vedlagren hos återförsäljare och leverantörer på flera platser i Norge är tomma. Bristen slår också mot Sverige. Till exempel har Coop haft svårt att möta den stora efterfrågan:
- Vi har i de flesta fall kunnat ha ved i butikerna. Men det har varit brister där vi inte har kunnat möta den efterfrågan som har varit, säger Tobias Rydergren, presschef på Coop i Sverige, till TT.
11.23
Flygen stod under förmiddagen stilla på Bromma flygplats. Strax efter klockan 11 kunde de första flighterna släppas iväg igen efter att startbanorna röjts från snö. 
- Det blåser kraftigt men det börjar bli bättre, det stod still i en timme och fyra ankommande plan var tvungna att landa på andra flygplatser, säger Åsa Öhman, pressansvarig på Swedavia.
 
 
 
11.36
STOCKHOLM: Trafikverket meddelar nu att Södra länken i riktning mot Nacka/Värmdö är öppen för trafik efter en tidigare olycka, men påfarten från Åbyvägen är fortfarande avstängd på grund av halt väglag. Prognos på när avfarten öppnas saknas.
11.36
Det är låga temperaturer i hela landet just nu, i går uppmättes säsongsrekordet minus 40,4 grader i Gielas. Och kylan ser ut att hålla i sig i delar av landet. 

Meteorologen: I värsta fall fortsätter det snöa hela veckan

SVT NyheterSnöfallet som drar in över Kalmar län befaras vara startskottet på en vecka med i stort sett identisk prognos för de kommande dagarna. Något som kan innebära stora mängder snö på kort tid.
11.38
Det kraftiga snöfallet har inte skapat någon anstormning till Stockholms akutmottagningar. Trots att det är halt på stans trottoarer så meddelar Södersjukhusets akut och akuten på St Göran att man inte fått in något stort antal patienter med halkskador under morgonen.
11.40
Vi stockholmare är nog de sämsta bilisterna i hela Sverige kommer det snö så tror vi att man kan köra som om det vore sommar väglag använd skallen och sunt förnuft. Det är vinter.
11.57

Just nu är det strömavbrott i Kalmar. ”Många kunder har just nu strömavbrott. Vi uppdaterar med mer info när denna inkommer från våra tekniker”, skriver Kalmar Energi på sin hemsida.

12.09
Varför är det så svårt för folk att ta det lite lugnare och hålla lite längre avstånd när det är vinter och halt?? Vill man krocka sönder andra människor eller vad...??? Det är ju så himla onödigt.
12.12
Varför denna uppståndelse? Vi är i den kallaste månaden på året. Vi bor i Norden där vi har vinter med snö och kyla. Folk är numera så itutade angående växthuseffekten. Regnar på julafton, så är det fel, kallt i februari, så är det fel. Förr hade vi rejäla vintrar med snö och kyla, ”so what”? Det är bara att anpassa sig, vi bor inte vid Medelhavet!
12.16

Räddningstjänsten i Dalarna uppmanar till försiktighet

”Det skulle behövas en halvering av den normala hastigheten”, säger Johan Wahren på räddningstjänsten Dala-Mitt.
12.27
STOCKHOLM: Det råder förseningar i tågtrafiken mellan Södertälje syd och Flemingsberg efter ett tidigare spårfel. Strax efter klockan 12 meddelar Trafikverket att sträckan åter är öppen för trafik.
12.30
Nu är elen tillbaka hos samtliga kunder i Kalmar, efter strömavbrottet som inträffade strax innan klockan 12 på tisdagen, meddelar Kalmar energi på sin hemsida
12.34
Köbildning på E4 norr om Timrå, i norrgående riktning, efter att två långtradare kört fast. En står i vänster körfält och en i höger men med cirka 50 meters mellanrum.
12.40
Två lastbilar har kolliderat på E4 vid Bye rast, norr om Timrå. Olyckan ska ha skett i södergående körriktning.
En av lastbilarna ska enligt larmet vara lastad med någon form av farligt gods.

Räddningstjänst, polis och ambulans på väg till platsen.

Flera olyckor på E4 i Sundsvallsområdet

SVT NyheterVid 13-tiden kolliderade två lastbilar på E4 vid Bye rast norr om Timrå. En av många olyckor som inträffat under tisdagen.
 
12.51
E4 vid Torsboda norr om Timrå har nu stängts av helt eftersom de två fastkörda långtradarna blivit tre.Fler väntar bakom.
12.52
Hur länge kommer de här klass 1-varningarna ligga kvar?
- Det är osäkert om varningarna för sydväst om Vänern, samt de för Skånes sydkust, kommer ligga kvar till i morgon onsdag. Men de övriga varningarna kan nog ligga kvar i alla fall en bit in i onsdagen, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI.
- Det blir dock fortsatt kallt över hela Sverige, tillägger hon.
13.03
VÄSTSVERIGE: Vänern har förvandlats till en dramatisk snökanon

”Snökanonen” har drabbat Västsverige

Än en gång har Vänern förvandlats till en dramatisk snökanon. Bland annat har flertalet lastbilar fastnat på länsväg 172 vid Kuröd i Uddevalla på grund av mycket halt väglag. Dessutom ställer blåsten till det.
 
13.10
Dags att ta fram understället och yllestrumporna när kylan och snöfallet nu väntas fortsätta. Men hur tar du dig då bäst igenom denna isiga period? Här nedan följer några tips från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.
13.12
Polisen i Gävleborg varnar nu för halkan. Det har varit flera olyckor på E4, bland annat kring Njutånger och Ljusdal. Enligt polisen är det en  extrem halka i området.
13.16
E4 norr om Timrå är nu helt avstängd efter olycka med farligt gods. Dessutom sitter flera lastbilar fast. Trafikverket räknar med att vägen ska vara avstängd i södergående riktning fram till 15:30.
13.22
Det där är väl inte mycket snö!Då har ni inte varit i norra sverige
13.22
I Osby i norra Skåne är det bara 6-7 minusgrader men ingen snöoväder så vi är ju undantagna från detta iaf.
13.22
Helt underbart! Bandvagnar........
13.22
Ytterligare en olycka på E4 mellan Härnösand och Timrå. Denna gång i Högsnäs. Olyckan har skett i södergående riktning. Polisen varnar för köbildning och uppmanar alla att hålla avstånden.
13.30
Trafiken på E4 norr om Timrå flyter igen i norrgående riktning. Södergående fortfarande avstängd efter en olycka med två lastbilar.
13.30
Flera busslinjer i södra Stockholm är inställda på rund av halka det meddelar SL. Det är linjerna busslinjerna 783, 852, 856, 858, 848 och 861.
13.32
VÄSTSVERIGE: Flera bilar är inblandade i en olycka på E6 i Munkedal. Enligt SOS är det minst 4 eller 5 fordon som krockat. Läs mer här:
13.35
En av de lastbilar som var inblandad i olyckan i på E4 utanför Timrå läcker frätande myrsyra. Syran räknas som farligt gods och används bland annat inom lantbruket för konservering av ensilage.
13.41
Stillastående lastbilar på E4 söder om Sundsvall i norrgående riktning. Bilister varnas för köbildning.
13.53
E4 mellan Härnösand och Timrå är nu helt avstängd i bägge körriktningar, på två ställen. Dubbla olyckor och långa köer.
13.56
Kylan och blåsten gör det extra halt på vägarna efter kusten i Stockholms området. Trafikverket varnar för halka, framförallt öster om Stockholm och ner mot Nynäshamn och avråder privatpersoner att ta bilen.
14.14
SMHI varnar för frisk vind i fjällen som kan dra ner det redan kalla vädret och uppnå en kyleffekt på drygt 30 minusgrader.
14.42
Ett flygplan som skulle lyfta från Arlanda vid 14-tiden på tisdagen gled av vägbanan. Ombord på planet var bara besättningen på fem personer. Ingen ska ha skadats. – Vi vet inte om det beror på grund av vädret, utan får avvakta till tekniker har undersökt händelsen, säger Åsa Öhman, pressansvarig på Swedavia.
14.55
På E4 söder om Härnösand är det nu helt stopp i trafiken på två platser bara några kilometer från varandra efter en bilolycka mellan Högsnäs och Antjärn klockan 13:20. Två personer skadades och fördes till sjukhus. Det andra stoppet orsakas av tankbilsolyckan lite söderut vid Bye Rast. Preliminär sluttid är enligt Trafikverket 20.00.
15.06
Halkan gör att flera busshållplatser i Stockholms innerstad är indragna. Även i Nacka, Värmdö och Nynäshamn så stannar bussarna inte på vissa busshållplatser.
I Nynäshamn är vissa busslinjer helt indragna fram till klockan 20.
15.16

Här står Stockholms bandvagnar redo att rycka ut

Nu kallar trafikverket in bandvagnar till Stockholm på grund av det kraftiga snöfallet. Samtidigt varnar man för halka, framför allt öster om Stockholm och ner mot Nynäshamn och avråder privatpersoner att ta bilen. FOTO: Trafikverket 
15.19

Sammanlagt har fem trafikolyckor skett vid E4:an utanför Nyköping. Enligt räddningstjänst är det glashalt och dålig sikt.

 
15.35
 

Polisen i Gävleborgs län varnar bilister för extrem halka i området. Fler olyckor har inträffat under dagen.

15.49
För sportlovsfirare finns det också anledning att köra försiktigt i backen. Det har utfärdats varningar för betydande lavinfara i västra Vindelfjällen, södra Jämtlandsfjällen och västra Härjedalsfjällen. I alla tre områden ligger lavinskalan på tre, där fem innebär extrem lavinfara. Det är alltså sannolikt att det går mindre laviner i de här områdena, skriver TT.
16.08
 

Flera olyckor har avlöst varandra i trakten av Sjöbo och Tomelilla.

– Det är väldigt besvärligt på platsen, säger Anna Göransson, pressinformatör vid Skånepolisens ledningscentral. 

16.10
 

På grund av snöovädret har tågtrafiken mellan Ystad och Simrishamn, och omvänt, ställts in helt under tisdagen.

16.12
Stopp i tågtrafiken mellan Flemingsberg och Södertälje syd. Stoppet påverkar fjärr - och regionaltåg mellan Stockholm och

Malmö/Köpenhamn, Göteborg/Karlstad/Oslo och Eskilstuna-Arboga/Hallsberg.

Enligt Trafikverket är det oklart när sträckan kan öppnas för trafik igen.

16.16
En trafikolycka med två lastbilar inträffade klockan 15.30 på E4 strax norr om Gnarp i norra Hälsingland. Ingen människa har skadats, men det är helt stopp i södergående körfält och framkomligheten är begränsad i norrgående. Trafikverket tror att vägen ska vara framkomlig igen vid klockan 18. Tiden är preliminär.
16.21
 

Tomelilla kommun skickade hem eleverna tidigare från skolan på tisdagen på grund av snöovädret.

16.30

En lastbil med släp har vält och ligger tvärs över E45:an strax söder om Mellerud. Polisen räknar med att det kommer ta lång tid innan vägen öppnar upp igen.

16.37
 

En kvinna har förts till sjukhus efter att ha blivit påkörd av en lastbil på Smedjegatan i centrala Luleå. 

16.40
Tågstoppet mellan Flemingsberg och Södertälje Syd är upphävt och trafiken är igång igen. Det var en detektor som signalerat att det var fel på två förbipasserande tåg. En kontroll visade att tåget mot Norrköping var trasigt och har nu evakuerats. Det andra tåget har fått köra vidare mot Stockholms Central.
17.02
Häften av alla grundskoleelever i Borgholms kommun missade undervisningen på grund av vädret. Under onsdagen kommer skolbussarna på Öland fortfarande vara inställda.
17.05
Snö till imorgon kommer Stockholm ?
Svt Ann Sehlin
Hej! Ja, det kan komma att snöa i Stockholm i morgon.
17.14
Svt Maria Tack
Maria Är bäst🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷

Hej Niat! Det var snällt av dig och tack för blommorna :)!
17.16
Flera inlägg om skolor, är det inte sportlovsvecka nu?
Hej A! Tack för din kommentar. Det är olika i olika delar av landet.
17.17
Så många lastbilar långtradare timmerbilar kör av vägen eller krockar med personbil. I hur många fall har de kört för fort? Inte haft fungerande dubbdäck?
Hej Ylva! Intressant inspel, tyvärr kan jag inte svara på hur det varit i just de här fallen, men en bra grej att kolla vidare på.
17.24
Kommer det snöa något i perstorp i Skåne i veckan
Hej Ulrika! Enligt SMHI:s prognos kan det komma att snöa på fredag och lördag.
17.38
Tack för svaret , kommer det mycket snö i perstorp i skåne . Fredag och lördag
Tack själv Ulrika :)!
17.44
Det har inte rapporterats om några allvarliga personskador efter masskrocken på väg 11 i Röddinge mellan Sjöbo och Tomelilla, där upp emot tio personbilar var inblandade. Vägen är avstängd.
– Det är öde och ser ut som en parkeringsplats här, säger SVT:s utsände Mikael Nilsson. 
17.53
Väg 11 är avstängd till i morgon bitti, Tomelilla kommun har öppnat upp kommunhuset, eftersom det inte går att åka ut från Tomelilla. Där ska man kunna övernatta.
17.54
Min far var lastbilschaufför när jag var liten. Jag kan inte komma ihåg att han eller någon annan lastbil har kört av vägen när det har varit besvärligt väglag.
Så är lastbilen konstruerad på ett annat vis idag än den var förr i tiden? Är den konstruerad för ett torrt klimat som i södra Europa och södra USA där det sker fler transporter än det sker här uppe i norr?
Hej Kerstin! Intressant frågeställning, kanske något att titta vidare på.
17.54
Tjenare bor i Smygehamn mycket snö och dålig sikt.Riksväg 9 tufft mellan smyge och Trelleborg
18.23
 

En olycka med en snöskoter ska ha inträffat i Sälenfjällen i närheten av Gubbmyran. Enligt polisen ska ett barn och vuxen vara inblandade i olyckan. 

18.23
E6 mellan Malmö-Trelleborg
Som att köra i mjölk och på det snörök!!
Halt....kör försiktigt om du måste ut!
18.29
Sitter i Kalmar och ska köra till Helsingborg imorgon onsdag. Vilken väg är bäst? Över Växjö eller Blekinge?
Hej Lars! Jag är tyvärr inte där och kan bedöma det. Men här kan du se hur det ser ut på vägarna: https://www.trafikverket.se/trafikinformation/vag/?TrafficType=personalTraffic&map=2%2F700366.55%2F6186529.94%2F&Layers=TrafficSituation%2bRoadWork%2bRoadCondition%2b
18.41
Så här ser det ut på väg 11 efter masskrocken i Röddinge mellan Sjöbo och Tomelilla, där upp emot tio personbilar och flera lastbilar var inblandade. 
 
 
18.46
Enligt Trafikverket kommer bärgningsarbetet vid lastbilsolyckan på E4 mellan Timrå och Härnösand pågå fram till midnatt. Trafiken leds om på vägarna 331 och 718 via Nordanå.
18.57
Under det senaste dygnet har hemtjänsten på Öland råkat ut för flera avåkningar. 
19.21
Ett fordonsfel orsakar förseningar i tågtrafiken mellan Flemingsberg och Södertälje Syd. Det här påverkar fjärr- och regionaltåg på flera sträckor till och från Stockholm. 
19.23
Tack till er som följt liverapporteringen. Nu avslutar vi den, på svtnyheter.se kan ni fortsätta följa rapportering om vädret och trafikläget.
02.59
Hej och välkommen till denna direktrapportering, som vi nu återupptar med anledning av väderläget i stora delar av södra Sverige.
03.00
Under onsdagen väntas ännu mer snö dra in österifrån, och redan nu under märks detta av.
03.24
E22 har helt spärrats av efter en singelolycka med lastbil norr om Rockneby nu i natt. Vägen beräknas öppna vid klockan 07:00. igen. Detta är en preliminär bedömning, enligt Trafikverket.
03.51
Så här skriver Trafikverket på sin hemsida om hur de rustat för att under natten göra vägarna farbara för fordon:

"Har samlat alla resurser för att ploga bort snö från vägarna. De större vägarna plogas med kortast tidsintervall och sträckor som är utsatta för snödrev prioriteras särskilt."
03.51
Fullständigt snökaos utanför, i södra stadsdelen i Kalmar. Ger er inte ut alls.
04.17
Ett ambulansflyg snurrade av startbanan på flygplatsen i Kalmar på tisdagskvällen, rapporterar Barometern.
Fyra personer som fanns i planet klarade sig oskadda och planet har tagits upp på banan igen, enligt polisen. Planet tros inte ha fått några större skador. 
[TT]
04.18
Hej Ni som kör bilen och lastbil jätte försiktigt håll avstånd framförhållning bil.. alltid 4. Meter 50km in har så bråttom alla hälsningar bengt gränna
05.09
Hur ser det ut på E22:an mellan Kristianstad-Malmö?

-Mia


SVAR: Denna sträcka ska i nuläget vara farbar. Men den är en av många vägar som är rödmarkerade hos Trafikverket. Det innebär att det råder mycket besvärliga förhållanden med såväl hala vägbanor, hårda vindar, risk för snödrev och risk för snörök.
 
05.30
Pratade precis med Beisi Sundin, pressinformatör på Trafikverket. Hon har lugnande besked för den som ska ut i den riktigt tidiga morgontrafiken och planerat att köra bil i något av de södra Östersjölandskapen.

Det ska vara ordentligt plogat på de stora vägarna i södra Sverige.
 
- Man har ju satt sig ned och konstaterar här att det fortsätter vara väldigt besvärligt väder. Så nu har vi tagit in all personal och alla fordon som finns tillgängligt, säger Beisi Sundin, pressinformatör vid Trafikverket.

Hur ser det ut för alla som ska ut i morgontrafiken nu?

- Det har nog jobbats väldigt flitigt här under natten, så vi hoppas på bättre plogade vägar nu under morgonen.

 
 
05.32
Sundin poängterar, så som Trafikverket gjort många gånger tidigare de senaste dygnen, att man bör avstå från att ge sig ut på vägarna – om man inte absolut måste. 
 
– Nu gäller det ju verkligen att kolla väderutvecklingen. säger hon.
 
05.36

Vinter i hela landet – här är SVT-meteorologernas prognos

Se hur vädret ska bli där du befinner dig – timme för timme. Här kan du även läsa månadskrönikor, lära känna SVT:s meteorologer och hitta läsarnas väderbilder.
06.02
 
Hejsan! På "startsidan" i SVT nyheters app anges att E22:an är avstängd.. är så fallet eller är den öppen igen? Måste ta mig från Malmö till Kristianstad nu på morgonen =\

-Danne
SVAR: Hej Danne. Det är inte just den delen av E22:an som berörs. Lastbilsolyckan inträffade strax norr om Kalmar, så det är alltså sträckan mellan Mönsterås och Kalmar som berörs av detta. Enligt prognosen väntas det vara avhjälpt vid 07.00 på morgonen.
 
06.04
Nu är reportern Mikael Nilsson, utsänd för SVT:s räkning på vägarna i Skåne, med i Morgonstudion för att ge en uppdatering om läget i just Skåne den här morgonen.
06.05
Morgonstudion kommer givetvis att handla en hel del om trafikläget den här morgonen. Programmet går att följa här:
 

Senaste nytt i Morgonstudion – följ sändningen här

SVT NyheterSenaste nytt med Karin Magnusson, André Pops, Carolina Neurath och Pelle Nilsson.
06.05
På E65:an mellan Malmö och Svedala rapporterar Mikael Nilsson följande:

– Det är rejält besvärligt med snörök och drivbildning.
 
06.06
– Det är 20 till 30 kilometer i timmen som gäller och krypkörning här, säger Mikael Nilsson direkt från E65:an.
06.23
SVT:s meteorolog Nils Holmqvist säger att snöbyarna väntas mattas av under dagen, men det går långsamt:
– Och det är fortsatt jätteblåsigt. När det är så kallt som det är nu blir det väldigt "fluffig" snö som gärna drar runt och bildar snödis och drivor, vilket drabbar platta områden i söder extra hårt, säger han.
Han säger att även om snöbyarna mattas av under dagen väntas nya dra in under torsdagen.
06.27
Här i Bohuslän är det snökaos

-Ulla
06.33
I Skåne meddelar Skånetrafiken att det är osäkert vilka avgångar i busstrafiken som går, med anledning av vädret. Det gäller framförallt sydöstra Skåne, mellan Ystad och Simrishamn.

– Man får helt enkelt gå in i appen och kolla, säger Mark Fentzel på Skånetrafiken.

Trafikverket avråder trafikanter efter nattens oväder

SVT NyheterSnön fortsätter att ställa till med bekymmer för den skånska trafiken och Trafikverket avråder privatpersoner från att ge sig ut på vägarna i de drabbade områdena om det inte är nödvändigt. Samtliga tåg mellan Simrishamn och Ystad är alltjämt inställda.

 

 
06.39
Trafikverket avråder alltså privatpersoner från att ge sig ut på vägarna, med anledning av vädret. I de södra delarna av Stockholms län, samt i Södermanlands och Östergötlands kustområden väntas 10-20 centimeter snö och på Gotland kan det komma 5-10 centimeter.
Tågresenärer uppmanas följa trafikinformationen för att hålla sig uppdaterad om eventuella inställda avgångar.
06.41
Snöyra i Stockholm orsakar problem i trafiken. Kraftiga snöbyar ledet till snödrev - och olyckor. Boende i området uppmanas lämna bilen hemma.
06.49
Det kommer in uppgifter om fler trafikolyckor i södra Sverige:
- På E6 mellan Lomma och Alnarp i Skåne är det stopp i södergående riktning, säger Beisi Sundin, presskommunikatör hos Trafikverket.
06.51
Någon som vet Hur ser väderläget ut på vägsträckan E22 mellan kåremo och Kalmar.

-Mia Frost
Det är begränsad framkomlighet efter en lastbilsolycka strax norr om Rockneby. Vägen ska vara helt öppen igen först vid 08.00
06.53
Enligt Beisi Sundin, presskommunikatör hos Trafikverket, kvarstår rekommendationen att hålla sig hemma om man kan:
- Det ser ut att bli väldigt besvärligt i dag, säger hon.
06.57
Sveriges Radios trafikredaktion rapporterar om flera olyckor i Stockholmsområdet:
- Flera bilar i krock på E4 vid Häggvik i södergående riktning.
- Flera bilar i krock på E4/E20 vid Bredäng i norrgående riktning.
- Flera bilar i krock på E4/E20 vid Kungens kurva i norrgående riktning.
07.12
Trafikläget just nu:
Skåne: Från öst till väst har flera olyckor ägt rum, framförallt med tunga fordon vilket leder till köbildningar på flera håll. Stopp i båda riktningarna på väg 19 genom Degeberga där många lastbilar sitter fast. E6 avstängd vid Borgeby efter lastbilsolycka.
Småland: Många trafikolyckor i Kalmar län. Fortfarande varning för halka, snö och drivbildning.
Stockholm: Mycket begränsad framkomlighet efter flera trafikolyckor, med 100-tal bilar inblandade totalt, på E4 mellan Järna och Södertälje i norrgående riktning. Vid 11-tiden inträffade en ny olycka på Södertäljevägen E4/E20 som nu är avstängd mot Södertälje vid Hallunda. Trafiken leds av i Hallunda.
Väst: En lastbilsolycka gör att E6 vid Munkedal är helt avstängd i södergående riktning.
Tåg: Tågsträckorna som rör Linköping–Västervik, Linköping–Kalmar, Oskarshamn–Berga och Ystad–Simrishamn är avstängda och ersättningsbussar är inkallade.
Flyg: Vissa förseningar och enstaka inställda avgångar från Bromma och Malmö airport på grund av snö och blåst.
07.14
STOCKHOLMS LÄN: Det kommer alltså rapporter om flera olyckor i Stockholmsområdet under morgonen. Stor störningar på E4 vid Moraberg efter en tidigare olycka, enligt Trafikverket som samtidigt uppmanar folk att ställa bilen hemma idag. Vi håller er uppdaterade om läget här. 

Trafikverket: ”Ställ bilen hemma”

SVT NyheterDet kraftiga snöfallet fortsätter att ställa till det i Stockholmsområdet och Trafikverket meddelar att det även idag finns stora störningar på både väg- och järnvägstrafiken.
07.17
Trafikverket har skickat flera bandvagnar till Stockholm för att bistå personer som fastnat i snön.
07.18
Här i Dalsland driver snön över 45: an. Enda gången trafiken håller 80 km. Mellan 10- 15 minus och blåst. Burr!
07.21
Hur kommer det dig att Göteborg har klarat sig så bra? Här har de bara varit kallt och bjudits på solsken med tunna moln.

-Christopher
 
Hej Christopher! Enligt vår meteorolog Nils Holmqvist är det framförallt östliga vindar som drar in med snöbyar. De orkar helt enkelt inte ta sig hela vägen bort till Göteborg utan det är östra Sverige som drabbas.
07.24
Även tågtrafiken påverkas av dagens väderlek. Tågsträckorna som rör Linköping–Västervik, Linköping–Kalmar, Oskarshamn–Berga och Ystad–Simrishamn är avstängda och ersättningsbussar är inkallade.
07.26
Skulle vara skönt om arbetsgivaren lyssnade på trafikverkets rekommendationer. Bara sätta sig och åka till jobbet och hoppas på det bästa.

-Johan
07.38
STOCKHOLMS LÄN: Muskötunneln var avstängd fram till 07.30 i båda riktningarna för vinterunderhåll. En del störningarna kan dock förekomma i anslutning till tunneln under morgonen.
Fortsatta trafik störningar på E4 vid trafikplats Häggvik i riktning mot Södertälje efter en tidigare olycka mellan en lastbil och flera personbilar.
Även stor påverkan på E4 vid Bredäng i riktning mot Uppsala sedan ett av körfälten är blockerade av ett fordon, uppger Trafikverket. 
07.39
Bengt Olsson, presskommunikatör på Trafikverket, ger en uppdaterad bild av trafikläget denna tisdag:
- Det är glashalt på vägarna. Det är helt klart att vädret spelar oss ett spratt. Här gäller det som bilförare att verkligen ta det lugnt och låt det ta tid om du verkligen måste ta dig ut, säger han.
07.42
Bengt Olsson, Trafikverket:
- Vi har ett flertal olyckor på vägsidan längs med hela ostkusten, de är ganska många, säger han och lyfter fram olyckan på E6 mellan Lomma och Alnarp och den på E22 norr om Kalmar som extra besvärliga för trafikanter.
07.43
Helsingborg: Barmark, Iskalla vindar tidvis hårda, disigt som snart släpper och det blir molnfritt och soligt. Minus 12 grader, realfeel -20. Ingen nederbörd i sikte.

-Åke Jarlén
07.44
Mia frost, E22 an mellan Kåremo och Kalmar är hyggligt körbar. Tyvärr tänker inte folk på avstånden så ta på dimljuset för vid öppna fält är det bitvis svår snörök.

-Mats Claesson
07.46
Hej! hur ser E18 Från Stockholm till Västerås ut ?

-Niklas
Inga olyckor så vitt jag kan se. Däremot besvärligt med köbildning nära både Stockholm och Västerås. Trafikverket rekommenderar som sagt att man stannar hemma och om man måste ut: Ta det lugnt!
07.51
SKÅNE LÄN: Personbil kör av E6 vid Borgeby utanför Lund och hamnar på en åker.
07.54
SKÅNE LÄN: Tomelilla kommun uppmanar alla föräldrar att om möjligt hålla sina skolbarn hemma. Flera kommuner i sydvästra Skåne ställer också in sin skolskjuts.
08.04
Jag kan meddela att det är en lång bilkö mellan Staffanstorp och Lund med riktning mot Lund. Den kryper frammåt.

-Märta
08.06
Vår meteorolog Nils Holmqvist ger en prognos med intensiva snöbyar längst Östersjölandskapen.
08.10
Så här såg det ut i går när väg 23 fick stängas av efter trafikolycka utanför Braås. Foto: Carl Carlert
 
08.12
Nu rullar trafiken i ett körfält förbi olycksplatsen på E22 norr om Kalmar.
08.14
Kombinationen hård vind och mycket snö gör att det är uppemot 45 minuters förseningar på flygtrafiken från Bromma flygplats.
- Vi behöver mer tid till halkbekämpningen och vi måste säkerhetsställa att banorna har bra bromsvärden. Det betyder att vi har reducerad kapacitet under förmiddagen, säger David Karlsson, kommunikatör Swedavia.
08.15
Vilken väg till Mora från Stockholm tror ni är bäst? E4 via Gävle eller E18 och rv 70 via Enköping?

-Magnus
 
Enligt Trafikverket är det besvärligt på vägarna vid Gävle, men även i området Falun-Sandviken-Avesta. Så oavsett riktning lär du stöta på dåligt väglag och köbildning. Som Trafikverket säger: Ta det lugnt om du måste ut på vägarna.
08.17
NYNÄSHAMN: Riksväg 73 har tillfälligt stängts av för tung trafik i norrgående riktning. Detta för att Trafikverket ska kunna snöröja. Buss i linjetrafik kommer dock att få köra på sträckan, uppger polisen. 
08.17
Hur ser det ut på E6 mellan Malmö och Vellinge?

-Sebbe
 
Trafikverket varnar för snödrev, snörök och hårda vindar på samtliga skånska vägar, även Malmö-Vellinge.
08.17
SKÅNE LÄN: En lastbil råkar ut för en singelolycka på E65 mellan Malmö och Ystad.
08.19
Kan vara en idé att slå på bakljusen på bilen. Alltför många kör med dessa släckta. Inte nån hit idag kanske
08.19
Begreppet "snökanon" har varit populärt i media i dagarna. Här förklaras vad det är för något.
08.21
STOCKHOLMS LÄN E4: Flera fordon i olycka på E4 vid Botkyrka i riktning mot Södertälje  – mycket stor påverkan, enligt trafikverket. 
08.21
Ystad: inga skolbussar eller ordinarie bussar, tåget inställd mellan Ystad och Simrishamn. Här i Löderup på Österlen är det nu - 7,4 och det har börjat snöa, vågrätt.

-Gunnar Langtvedt
08.24
Efter olyckan på E6 utanför Lomma leds trafiken nu om.

Trafiken leds om på E6 utanför Lomma efter olycka

SVT NyheterEn trafikolycka med flera fordon inträffade strax efter klockan 6 på onsdagsmorgonen. Vägen är avstängd i riktning mot Malmö.
08.27
SÖDERTÄLJE E4: Nu kommer nya rapporter om flera trafikolyckor på E4 mellan Järna och Södertälje i norrgående riktning. Enligt polisen kommer trafiken stängas av då det i nuläget inte går att passera olycksplatsen. Larmet kom 08.21. 
Även två olyckor i höjd med Salem/Asptuna där det råder begränsad framkomlighet. Enligt polispatruller på plats är det glashalt på vägarna. 
08.39
Angående masskrocken på E4: Det är alltså mycket begränsad framkomlighet mellan Järna och Södertälje i norrgående riktning.
– Omkring 100 bilar är inblandade i alla olyckor, säger Pelle Delhage, operativ chef vid Södertörns brandförsvar 
Polisen har ännu inga uppgifter om skadeläget.
– Våra patruller jobbar för fullt där. Vill verkligen säga att det är extremt glashalt på vägarna, man ska absolut inte ge sig ut och köra (!), säger Eva Nilsson på Stockholmspolisen.   
08.40
KALMAR LÄN E22: En ny trafikolycka har inträffat på E22 i höjd med Rockneby. En lastbil har kolliderat med en personbil och ett körfält är nu avstängt från Trafikplats Kalmar C till trafikplats Kalmar södra i riktning mot Karlskrona. Trafikverket uppmanar trafikanter att om möjligt välja andra vägar.
08.54
Även flygtrafiken påverkas, dock inte lika påtagligt som vägtrafiken:
- Vi har vissa förseningar och enstaka inställda flyg på Bromma och Malmö airport. Och det är på grund av snö och blåst, säger Viktoria ström, pressinformatör Swedavia.
- Vi förhåller oss till vädret och jobbar på med den beredskap vi har med snöröjning, säger hon.
09.04
Hur ser läget ut i Örebrotrakten?

-Michelle
 
Inga olyckor nära Örebro vad jag kan se, men besvärligt på vägarna i form av snörök och snödrev enligt Trafikverket.
09.06
Långa köer på E4 just nu efter masskrock mellan Järna och Södertälje. Foto: Pontus Stenberg
 
09.12
Är Gotland bortglömt ?? Hur är situationen där?

-Birgitta
Precis som i resten av östra landet varnar Trafikverket för hal vägbana, snödrev och snörök. Här varnar man dessutom för hårda vindar. Inga trafikolyckor rapporterade än, dock.
09.16
Tror ni att man kan åka till Stockholm från Växjö idag med bil? Tänkte åka efter 13:00 Kommer det avta eller fortsätta ? Stanna hemma?

-AbdurRahim
 
Just de delarna av landet är väldigt olycksdrabbat nu på morgonen. Svårt att säga hur trafikläget kommer att vara efter lunch, men Trafikverket rekommenderar alltså att man stannar hemma och polisen säger att man absolut inte ska ge sig ut och köra. Om man ändå måste ge sig ut: Ta det lugnt!
09.17
SKÅNE LÄN: Öresundsbron är stängd efter en olycka. Båda färdriktningarna påverkas. 

Öresundsbron är avstängd efter olycka

SVT NyheterÖresundsbron är stängd i båda riktningarna. En första prognos för när bron öppnar igen är satt till klockan 11.00.
 

 

09.24
Enligt Trafikverket är det just nu ett 20-tal olyckor med mycket stor påverkan på flera håll i Stockholmsområdet. Värst drabbat är fortfarande sträckan på E4 mellan Järna och Södertälje. 
Enligt trafikredaktionen P4 Stockholm är orsaken till flera av olyckorna dålig sikt i snön. 
– Folk har inte bakljusen på och det råder dålig sikt i snön, farten är heller inte så låg som den borde vara, säger Patrik Lindström på Trafikredaktionen. 
09.31
Hur ser det ut mellan Sundsvall och Stockholm?

-Magnus
 
Det är extremt halt på vägarna kring Stockholm. Norr om Gävle är det något lugnare men fortfarande varning för snörök och besvärligt på vägarna. Trafikverket och polisen varnar för att ge sig ut överhuvudtaget.
09.33
Mikael Nilsson, reporter, rapporterar att olyckan på Öresundsbron inträffade på den danska sidan och en lastbil ska vara inblandad.
- Det är oklart om någon har skadats, säger han.
09.35
Hur ser det ut till Arlanda att köra bil dit nu?

-Ingegerd
 
Mycket besvärligt, enligt Trafikverket. Lössnö, hal vägbana, snörök, snödrev och hårda vindar.
09.36
Bengt Olsson, presschef Trafikverket, sammanfattar morgonen:
- Det är utmanande från Skåne ända upp till Gävleborg, säger han.
09.38
- Om man har viktiga möten kan man nog inte räkna med att alla mötesdeltagare dyker upp. Just nu får man vara beredd på att det kan vara väldigt stökigt, säger Bengt Olsson, Trafikverket.
09.39
- Vi börjar få ordentliga känningar i kollektivtrafiken också med inställda bussavgångar runt om i landet. Man bör ta reda på hur trafiken går där man är, säger Bengt Olsson, Trafikverket.
09.40
Länsstyrelsen i Skåne håller fast vid sin rekommendation att inte ge sig ut på vägarna.
09.40
Flera fordon inblandade i olycka på riksväg 73 mellan Länna och Skogås i norrgående riktning. En person har behövt uppsöka sjukhus, enligt polisen. I samband med räddningsarbetet är vägen avstängd för trafik.
09.41
SKÅNE LÄN: Väg E65 mellan Ystad och Malmö har stängts av på polisens begäran. Orsaken är flera olyckor på grund av det svåra väderförhållandet. Det finns ingen prognos för när den kan öppnas igen.
09.44
Hur ser det ut mellan Sunne och Karlstad?

-Claes
 
Inga olyckor, men mycket besvärligt väglag med snödrev enligt Trafikverket.
09.45
Bild från E4 mellan Järna och Södertälje. Foto: David Moro/SVT
 
09.47
Hur ser det ut mellan Strängnäs - Eskilstuna - Västerås ?

-AnnaHammargren
Något lugnare mellan Eskilstuna och Strängnäs, men närmare Västerås mycket besvärligt väglag med snödrev och snörök. Och Trafikverkets och polisens rekommendationer att stanna hemma gäller även här. 
 
09.47
Var själv ute en sväng med bilen i Bromma. Det är glashalt och krockade bilar överallt. Lyssna på polisen; stanna hemma!

-Kalle
09.54
Det är inte bara trafiken som påverkas av kylan: 

Flera vattenläckor i Jönköpingsområdet

SVT NyheterRäddningstjänsten i Jönköping fick under natten och onsdagsmorgonen larm om flera vattenläckor.
09.56
Någon information om väg 11 mellan malmö - Simrishamn.

-Anders Persson
 
Inga rapporter om trafikolyckor som påverkar trafiken. Däremot mycket besvärligt väglag med snörök, snödrev och hårda vindar. Trafikverket och polisen avråder människor från att ge sig ut på vägarna.
10.03
Hur ser det ut mellan Vänersborg och Jönköping?

-Åsa
 
Kör du via Falköping är det mycket besvärligt väglag hela vägen. Via Ulricehamn är det lugnare fram till just Ulricehamn. Därefter mycket besvärligt väglag med snödrev.
10.03
Körde just E4 från Häggvik till Solna. Total "whiteout", snöröken ger absolut noll sikt. Gick inte att köra fortare än 40 km/h

-Jakob
10.08
Längre ner i Europa är beredskapen när det gäller kyla och snö begränsad.

Minst 24 döda i kylslaget Europa

SVT NyheterExtremkylan lamslår Europa med temperaturer ned till 30 minusgrader. Minst 24 personer har dött – många av dem hemlösa. Röda korset uppmanar människor att titta till utsatta grannar. – Det kan vara skillnaden mellan liv och död, säger Europachef Simon Missiri.
10.09
STOCKHOLMS LÄN E4 • UPPDATERING: Det råder mycket begränsad framkomlighet på E4 mellan Järna och Södertälje i norrgående riktning, enligt Trafikverket. Det vill säga det är inte totalstopp längre, men mycket långa köer. Det finns ingen prognos för när trafiken kommer att rulla på som vanligt igen. Men räkna med störningar hela dagen. 
10.13
Hur är trafikläget på E4:an norr om Stockholm, mellan Uppsala & Stockholm

-Johan Andrée
 
Hårda vindar, snörök och snödis. Bilister på sträckan vittnar om extremt dålig sikt och väldigt låga hastigheter.
10.14
Här är ett bra tips för dagen - i stället för att ge sig ut på vägarna:

De surfar på snökanonen

SVT NyheterSnökanonen som just nu drar fram över Södertörn har fått många att stanna inne. Men den har inte stoppat surfarna från att mötas på deras klassiska samlingsplats Torö stenstrand.
10.21
SKÅNE LÄN: Det kommer fortsätta snöa och blåsa de närmaste dagarna i Skåne. Värst blir vintervädret i de östra och södra delarna av Skåne. 
 

 

10.23
Läsarbild: "Var är vägen" Utanför Simrishamn kl 09.50 /Claes Ericsson
 
10.24
Nynäsvägen riksväg 73, är avstängd från Ösmö i norrgående riktning för tung lastbilstrafik.
10.26
 

Totalstopp på E65 mellan Ystad och Malmö

E65 mellan Ystad och Malmö har stängts av i riktning mot Malmö på polisens begäran.
10.27
Är det bättre att åka imorgon bitti om en ska till norra Dalarna? Hur är trafikläget runt Mora?

-Kiki Nilsson
 
Det är svårt att säga något specifikt om väglaget i morgon, men enligt vår meteorolog Nils Holmqvist kommer nya snöbyar in över landet på onsdagen.
10.27
Här är min snö situation: -24, strålande sol, knappt 1,5 m snö och inte skymten av snökaos, kanoner, sockor eller militära stabslägen, men så bor jag också i norra Sverige. Tänk vad orättvist det kan vara.
10.29
Medans större delar av Skåne är täckt av snö och flera vägar har fått stängas av, så skiner solen i Helsingborg och inte en snöflinga syns till. Foto: Jazz Munteanu
 
10.32
 Flera bilar står kvar på E4 mellan Järna och Södertälje efter olyckan där.
Foto: SVT
10.35
Hur gick det med stoppet vid Järna, Hallunda? Om man ska söderut mot Södertälje från Stockholm.

-LisaB
 
Norr om Södertälje är det mycket besvärligt väglag enligt Trafikverket. Det stora stoppet på E4 vid gärna var i norrgående riktning. Där rullar trafiken, men med mycket begränsad framkomlighet. Ingen information om olyckor i södergående riktning vid Järna. Däremot svårt väglag och risk för halka. Polisen och Trafikverket uppmanar alltså alla bilister att stanna hemma.
10.39
SKÅNE LÄN: Öresundsbron har öppnat igen efter en olycka under onsdagsmorgonen. Enligt Köpenhamnspolisen finns det inga uppgifter om att någon skadades. Polisen varnar dessutom för att det fortfarande är väldigt halt på bron.
10.40
-30 på morgonen. 1.7 meter snö. Långkallingar är väl bra att ha. Bussarna går som vanligt och skolorna är öppna. Butikerna välfyllda. Norrbotten, en lugn plats.

-Inlandet
10.45
10.51

Familjer fortfarande fast efter övernattningen i Tomelilla: "Jag vet inte när jag kommer hem"

Efter tisdagens snöoväder i Sydöstra Skåne tvingades 66 personer övernatta på Österlens folkhögskola.
10.55
STOCKHOLMS LÄN: Två vägar i Stockholmsområdet har stängts för tung lastbilstrafik. Det handlar om Nynäsvägen (rikvsväg 73) i norrgående riktning och länsväg 225 mellan Södertälje och Nynäshamn.
10.56
Är det den frusna saltlaken, som slår till?
Det kanske nu går upp för Trafikverket att saltning ställer till med stora problem när det fryser på och än större när det kommer mildare väder efter kylan!
10.58

Är du på plats – skicka dina bilder till oss

SVT NyheterSenaste nytt från Stockholms län. SVT Nyheter Stockholm sänder nyheter och väderprognoser. Kolla när du vill i SVT Play.
10.58
SKÅNE LÄN: Vid 10-tiden halkade en lastbil med släp av vägen i en rondell i Sjöbo. Foto: Per Lärka
 
11.05
I Haninge, Nynäshamn, Vallentuna, Vaxholm, Åkersberga och Täby är vissa busslinjer indragna på grund av halka och väder.
11.12
Säkerligen saknar dom flesta riktiga vinterdäck med rejäla dubbar, sedan man gått på minan om de dubbfria vinterdäckens förträfflighet.
11.16
STOCKHOLMS LÄN: Det är begränsad framkomlighet på E4 i Solna i norrgående riktning vid Sörentorp. Flera lastbilar har fastnat i en backe på platsen, enligt polisen.
11.20
 

STOCKHOLMS LÄN: Med anledning av dagens trafikläge har Stockholmspolisen kallat till ett stabsmöte. Mer om detta här: 

Polisen samordnar för att hantera halka och snökaos

SVT NyheterUnder förmiddagen har polisen i Stockholm haft ett stabsmöte för att diskutera dagens trafikläge.
11.22
Förbjud ALL TUNG TRAFIK IDAG I STOCKHOLMS LÄN !
11.38
STOCKHOLMS LÄN E4/E20: Södertäljevägen är avstängd i riktning mot Södertälje efter en olycka. Trafiken leds om via Hallunda, uppger Trafikredaktionen Stockholm. 
E4-vägen i höjd med Järna – norrgående riktning – är också avstängd på grund av bärgningsarbetet efter tidigare masskrock. Trafiken där leds om via väg mot Stockholm. Men det är långa köer. 
11.38
Bra vinterdäck ett måste, men hjälper nog inte alltid. Man måste vara van med vintertrafiken och vad halka och snö innebär. Det är ju bara att åka kollektivt i Stockholm en vinterdag då inte ens sk yrkeschaufförer klarar av köra vettigt och klokt.
11.52
SMHI varnar fortfarande för snöfall på östkusten. Läs mer om varningarna här
11.57
SVT:s meteorolog Nils Holmqvist säger att vi har fortsatt ostliga vindar. När den kalla luften strömmar över Östersjön plockar den upp vattenånga som blir till snöflingor. 
- Det är besvärligt i Östersjölandskapen. Det är Skåne, Blekinge, Småland, Öland, Gotland, Sörmland, Östergötland. Uppland klarar sig lite bättre under dagen. Vid Gävlekusten har det också smitit in lite snö som letar sig upp mot Dalarna, säger han.
11.58
Nils Holmqvist menar att det är blåsigt. 
- Man kan nog tänka sig att man kan dra av 5–10 grader från vad termometern visar eftersom det är så pass blåsigt, säger han.
11.59
Håller med Sixten Fredriksson och bevittnar detta sk yrkeschaufförer framfart på Essingeleden/E4 mot/ till Stockholm varje gång jag är ute ! De håller inte avstånd , kör om vårdslöst för att lägga sig i mittfilen och kanske vinna ett par minuter för att sedan hamna i köerna igen. Det som är fel i samhället i stort gäller även i trafiken; inte många som bryr sig om andra än sig själv !
11.59
Så fint att se alla rapporteringar om problemen i trafiken som råder norr om Dalälven sida vid sida med nyheterna om vägarna söder om Dalälven!

Va? Du ser inga reportage ang Norrland?
Nä, juste.
12.02
Sveriges Radios trafikreporter Joakim Jax menar att det finns tre huvudsakliga problemområden i Sverige: Stockholmsregionen, Kalmarregionen och Skåneregionen.
12.08
Varför sänds inte SVT nyheter live på SVT play så att man se det på TV?

-Riksrevisorn
 
Du hittar sändningen på SVT Play under "Direktsändningar" och den heter "Nyheter direkt"

Nyheter Direkt - Fortsatt trafikkaos efter snöovädret

SVT PlaySe dina favoritprogram när du vill i SVT Play - fri television på nätet.
12.11
På bilderna från helikoptern ser det ut att vara totalt stopp i trafiken förbi olycksplatserna på E4:n söder om Södertälje.
12.16
- Man ser många bilräcken där bilar kört in och är helt kvaddade, säger reporter Pablo Torres som befinner sig i helikopter över E4:n mellan Järna och Södertälje.
12.18
Galet att lämna bilar efter E4, dessutom problematiskt för snöröjningen när den behövs som mest. Folk har övertro på sina förmågor. Avråder polisen kraftigt från att ge sig ut på E4, är det inte ens att fundera på att inte göra det med vinterdäck och dessutom så *kommer* du att få det besvärligt, och kräver god körvana även med vinterdäck. Det är vad det betyder.

-Jonas
12.33
Hur är läget på E4 mellan Jönköping-Linköping?

-Sanna
Besvärligt väglag, framförallt nära Jönköping. Mycket besvärligt med snödrev, enligt Trafikverket.
12.39
STOCKHOLMS LÄN: Södertälje sjukhus har gått upp i stabsläge på grund av alla olyckor i snöovädret.
12.41
Det kommer många frågor om trafikläget i Dalarna, med anledning av Vasaloppsveckan. Här kan ni läsa mer:

Trafikpolisen i Dalarna manar till lugn

Sportlovstider och Vasaloppsvecka innebär mycket trafik till och från Dalarna, men också inom landskapet.
12.57
Hur är läget på E4:an söderut från Södertälje? Värt att åka innan hela Scania ska hem?

-Scaniajobbare
 
E4 söderut från Södertälje verkar flyta på bra utan olyckor. Däremot väldigt besvärligt väglag.
13.06
 

Hemtjänsten kör i terrängfordon till behövande

Hemtjänsten i Tomelilla använder sig av terränggående fordon för att nå en del av brukarna som bor avsides på Österlen kring Fågeltofta.
13.15
Mer stabsläget på Södertälje sjukhus hittar du här: 

Södertälje sjukhus i stabsläge

SVT NyheterTill följd av snöovädret har bland annat flera trafikolyckor gjort att ett större antal patienter kommer till akutmottagningen i Södertälje sjukhus som har gått upp i stabsläge sedan kl 11.00.
13.18
Bild från tidigare i förmiddags då en masskrock orsakade totalstopp på E4 i höjd med Järna. Det råder fortfarande trafikstörningar på platsen, då flera trafikanter tvingades överge sina bilar på motorvägen.
13.31
Bengt Olsson, presschef på Trafikverket, säger att trafikläget ser något bättre ut nu efter lunch, framför allt i Stockholmsregionen, där trafiken kommer börja rulla mer normalt under eftermiddagen:
- Men det är fortfarande glashalt ute, även om vi försöker sanda. Väderomställningarna kommer så snabbt att vi bara kan bedöma timme för timme, säger han.
13.34
I Skåne har det varit många olyckor, från öst till väst, enligt Bengt Olsson.
- Det är oerhört svårbedömt eftersom det händer saker hela tiden. Vårt bud är fortfarande att om du bor i öst, syd och sydöst, så ska du inte ge dig ut, säger han.
13.49

Bandvagn räddar hemtjänstbesöken på Öland

SVT NyheterSnön yr över Öland och begränsar sikten på vägarna. Sedan i tisdags kväll använder hemtjänsten i Mörbylånga kommun bandvagn för att för att kunna ta sig ut till hushållen.
 
13.51
  
I Ronneby i Blekinge är budgeten för snörörning snart spräckt. En halv miljon kronor om dagen kostar snöfallet, säger enhetschef Bengt Johansson.

Snöröjningen har redan kostat en halv miljon kronor

SVT NyheterI östra Blekinge jobbar nu ungefär 60 traktorer och lastbilar med att få vägarna framkomliga efter de kraftiga snöfallen i Blekinge. I Ronneby kommun har snöröjningen redan kostat en halv miljon kronor och budgeten kommer inte räcka.
14.53
Rabi Ephraim Jallo fångade blixthalkan på film. Bilderna visar hur bilarna glider ned för Brunnsgatan i centrala Stockholm.

Här slår blixthalkan till i centrala Stockholm: ”Det var läskigt”

SVT NyheterBrant backe och snöhalka är ingen bra kombination. Det kan Rabi Ephraim Jallo intyga. Han jobbar på branta Brunnsgatan i centrala Stockholm och passade på att fånga onsdagens minst sagt besvärliga väglag på film. – Det har varit extremt halt här på vägen, det är nästan lite läskigt, säger Rabi Ephraim Jallo.
15.12
En bussolycka inträffade för en stund sen på Strandvägen i höjd med Djurgårdsbron i Stockholm. Lyckligtvis utan någon skadad. Bussen åkte in i bilen bakifrån.
 
15.28
Skolskjutsar inställda på Öland även torsdag och fredag pga väderläget. 

Skolskjutsen på Öland inställd resten av veckan

SVT NyheterAlla skolskjutsar med buss och taxi är inställda på Öland även under torsdag och fredag på grund av det besvärliga väderläget.
15.32
En del glädjer sig också över snön. Se läsarnas egna bilder här! 

Inte bara snökaos utan också glädje

SVT NyheterSenaste nytt från Småland och Öland, med tonvikt på Kronobergs- och Kalmar län. SVT Nyheter Småland sänder nyheter och väderprognoser. Kolla när du vill i SVT Play.

 

16.02
när kommer ovädret till södra skåne ängelholm,båstad?
Hej i södra Skåne har det varit en både snöbyar och blåst, men i nordvästra där Båstad och Ängelholm ligger får vi nog inte del av snöfallet denna gång.
16.03
Hejsan Åsa,

Hoppas du mår bra.

Vet du varför det växlar så mycket mellan sol och snö? Ibland när man kollar ut så är det helt vitt av snö. sen efter 5 min är det helt klar himmel ?
Hej Jonas. Jag mår bra, tack. Det beror på att det är snöbyar son drar in från havet. Snöbyar har en relativt liten diameter och märks av just när de passerar. Ibland är det dock många samtidigt :)
16.04
Hej! Bör man låta bilen stå även i morgon? Jag bor i Stockholm men jobbar utanför stan.
Även om det inte kommer så mycket mer snö nu så hinner snön som ligger inte försvinna och kan blåsa runt och ge drivbildning. Så säkrast är nog att ställa bilen tänker jag.
16.05
Är det bara i södra delarna av Sverige som det snöar och har sig? Eller kommer det norr ut också?
Hej Peter! Detta snöväder kommer inte röra sig norrut.
16.07
Varför blir det så halt väglag?
16.12
Vad är egentligen ett lågtryck?
Hej Elna! Ett lågtryck är ett område men mindre luft och ger ett lägre tryck. Motsatsen är högtryck där luftpelaren ovanför marken har högre tryck – mer luft.
16.15
Hej Åsa, Ångar inte havet av sig lika mycket dagtid som nattetid? Verkar som snökanonen avtar under dagen?!
Det kan vara lite skillnad mellan dag och natt beroende på att luften är något varmare och att det därför är större skillnad i temperatur. Troligen är det mera vindens styrka och riktning du märker av.
16.17
Trafikläget just nu: 
Skåne: Fortsatta klass 1-varningar för kraftiga snöbyar och frisk vind. Trafikverket avråder från att ge sig ut på vägarna. Stopp i båda riktningarna på väg 19 genom Degeberga.
Blekinge: Även här klass 1-varningar för kraftiga snöbyar och drivbildning i framför allt de sydöstra delarna. Privatpersoner avråds från att ge sig ut med bil. 
Småland: Många trafikolyckor i Kalmar län. Fortfarande varning för halka, snö och drivbildning.
Östergötland: Flera trafikolyckor. Klass 1-varning för snöfall. Inställda tåg bl.a. mellan Linköping och Kalmar.
Stockholm: Besvärligt trafikläge framför allt i de södra delarna.
Tåg: Tågtrafiken är stängd mellan Linköping – Västervik, Linköping – Kalmar, Oskarshamn – Berga samt Ystad - Simrishamn, enligt Trafikverket.
 
16.17
Hej Åsa, hur blir vädret i Jönköping nästa vecka? Fortfarande lika kallt och blåsigt?
Nästa vecka blir lite mildare, men mest på minussidan
16.18
Är det kallt ute?
ja det är kall luft över hela landet. Fast just nu varmast i Naimakka i norr.
16.23
Hej. I Lund har det i princip snöat hela dagen. Det har kommit ca 20cm snö. Däremot i Landskrona som är ca 30km från Lund är det barmark. Inte ens en snöflinga har synts till. Hur kommer det sig att det är en så pass stor skillnad i vädret.
Hej det beror på att snöbyarna drar in med ostvinden och fördelar sig ojämnt och mest i öster. Så beror det på hur fri passage snöbyarna har från havet och in över land.
16.25
Varför kommer alla oväder från Ryssland?
Hej Gunlög! De flesta oväder kommer från Atlanten och drar in från sydväst. Men om du bor på ostkusten märks de mest som kommer från öster. Fast det är inte lika vanligt.
16.26
Kommer klass 1 varning för sthlm o Upplands kvarstå imorgon
Troligen inte, det lugnar sig lite.
16.28
Det skrivs om "snöhalka" hur bildas det?
Hej Sara! Snön packas ihop och blir hård. Dessutom smälter och fryser det om vartannat när bilarna passerar och även vinden polerar vägarna så de blir hala
16.31
Hej Åsa,

Hur länge tror du att snön kommer stanna ? ser det ut att bli mildare väder den närmsta framtiden ?

/Jonas K
Vi ligger på minussidan någon vecka till och sen blir prognoserna lite för osäkra för att säga mer framöver.
16.37
SVT:s meteorolog Åsa Rasmussen har svarat på frågor om vädret - läs svaren här nedanför! Har ni fler funderingar om vädret finns mycket att läsa SVT:s vädersida:

SVT Nyheter Väder

SVT NyheterSe hur vädret ska bli där du befinner dig – timme för timme. Här kan du även läsa månadskrönikor, lära känna SVT:s meteorologer och hitta läsarnas väderbilder.
16.40

Ett tåg har havererat mellan Katrineholm och Hallsberg. Haveriet innebär stopp på Västra stambanan mellan Stockholm och Göteborg. 

Tågstopp mellan Katrineholm och Hallsberg

SVT NyheterEtt tåg har havererat mellan Katrineholm och Hallsberg. Haveriet innebär stopp på Västra stambanan mellan Stockholm och Göteborg.

 

 

16.53
Gävleborg: En lastbil och en personbil har krockat på E4. Stopp i båda körriktningarna. 

Lastbil och personbil i krock på E4

SVT NyheterEn trafikolycka har inträffat på E4 vid Sörljusne i norrgående riktning.
17.09

Skåne: Det är helt stopp i båda riktningarna på väg 19 genom Degeberga. Enligt Trafikverket har ett stort antal lastbilar blockerats vid en backe efter en tidigare lastbilsolycka. 

Lastbilarna kommer inte uppför backe vid Degerberga

SVT Nyheter En plogbil som skickades till platsen uppgav till polisen att det knappt gick att röja snö eftersom det var så mycket lastbilar på platsen.


 

17.18
Ska du ut i vinterkylan? Här är tre tips från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. 

3 tips att ha koll på: Så klarar du dig bäst igenom isdygnen

SVT NyheterDags att ta fram understället och yllestrumporna när kylan och snöfallet nu väntas fortsätta. Men hur tar du dig då bäst igenom denna isiga period? Här nedan följer några tips från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.
17.26
Vintervädret orsakar olyckor över stora delar av landet. I Kalmar län har det varit 57 trafikolyckor på ett dygn. 

57 trafikolyckor på ett dygn i Kalmar län

SVT NyheterDet är oroligt ute på vägarna i halkan och snön. SMHI:s klass 1-varning gäller fortfarande och Trafikverket avråder människor från att ge sig ut i trafiken i dag.
17.28

Småland: I Kalmar län fortsätter ovädret att orsaka stora störningar i trafiken 

Stora störningar i väg- och järnvägstrafiken

SVT NyheterSnöfallet fortsätter att sätta käppar i hjulen för kollektivtrafiken i Kalmar län även under onsdag och torsdag. Flera bussar, tåg och skärgårdstrafik har ställts in och det råder bokningsstopp för färdtjänst.

 

17.31
Är det klass 1 varning i Borlänge?
Hej Ali! SMHI har inga vädervarningar utfärdade för Dalarnas län just nu.
17.42
I nuläget har SMHI utfärdat klass 1-varningar för delar av Västra Götalands län, delar av Hallands län, Skåne, Blekinge, Kalmar län, Östergötlands län, Öland, Gotlands län, delar av Södermanlands län, delar av Stockholms län och området kring Vänern.
17.44
En klass 1-varning innebär att väderutvecklingen väntas innebära vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner, skriver SMHI. Vill du följa SMHI:s varningar kan du göra det här.
17.57
Gävleborg: En lastbil och en personbil har krockat på E4 vid Sörljusne i norrgående riktning. Trafiken har börjat rulla igen i båda riktningarna men i nuläget ska det gå sakta. Enligt Trafikverkets prognos kommer trafikpåverkan att pågå fram till sju på kvällen. 

Lastbil och personbil i krock på E4

SVT NyheterEn trafikolycka har inträffat på E4 vid Sörljusne i norrgående riktning.
18.01
Dalarna: En trafikolycka har inträffat i korsningen mellan E4 och riksväg 66 i Björbo. Två personbilar ska vara inblandade i olyckan. Vägen är avstängd i södergående riktning och beräknas vara det fram till klockan 18.30 ikväll. 

Olycka på E16 i Björbo

SVT NyheterEn trafikolycka har inträffat vid korsningen E16 och rv 66 i Björbo. Olyckan inträffade strax innan klockan 17.
18.09
Snöovädret som drabbat Sverige och stora delar av Europa gör att skotska Premier League ställer in flera matcher. Ligan säger sig inte kunna garantera säkerheten i samband med matcherna. 

Snön ställer in matcher i skotska ligan - Sport | SVT.se

SVT SportSamtliga tre matcher i den skotska fotbollens Premier League ställs in under onsdagen, meddelar ligan på sin webbplats.
18.19
Det kommer många frågor om hur trafikläget är på specifika platser i landet. På Trafikverkets hemsida kan du hålla koll på hur det ser ut på din vägsträcka. Där kan du se läget för bil, tåg- och färjetrafiken. Det gör du här
18.22
Skåne: Det är stopp i båda riktningarna på väg 19 genom Degeberga. Flera lastbilar har blockerat vägen efter en tidigare lastbilsolycka. 

40-tal fordon fast i backe vid Degeberga

SVT NyheterDet är helt stopp i båda riktningarna på väg 19 genom Degeberga. Enligt Trafikverket har ett stort antal lastbilar blockerats vid en backe efter en tidigare lastbilsolycka.
18.26
Småland: All skolskjutstrafik i Kalmar län kommer att ställas in på torsdagen, men de ordinarie busslinjerna i länet ska inte påverkas.

Alla skolskjutsar i Kalmar ställs också in

SVT NyheterSent på onsdagseftermiddagen beslutade KLT att också ställa in all skolskjutstrafiken i Kalmar kommun under torsdagen.
18.28

Fullt upp för länets bärgare: ”Kört dygnet runt”

SVT NyheterSenaste tidens snöoväder har gjort att många fått ta hjälp av bärgare. Det hala väglaget har tillsammans med extremt dåligt sikt på vissa platser gjort att många bilister åkt av vägarna.
18.52
Under dagen har flera flyg ställts in och försenats på grund av det hårda vädret. Enligt Swedavias presstalesperson David Karlsson är det Bromma och Malmö flygplats som drabbats hårdast av vädret.
18.53
"Snö i kombination med vind är det som kan ställa in det. När det också blåser är det svårare att snöröja banorna och hålla dem rena från snö" säger David Karlsson, Swedavia.
18.54
I nuläget vet man inte hur många passagerare som påverkats av de försenade och inställda planen.
18.56
På Bromma och Malmö flygplats har det generellt sett handlat om förseningar på mellan 30 och 60 minuter, säger David Karlsson på Swedavia.
18.56
"Det ser ganska bra ut både nere i Malmö, där har det lugnat ner sig med snö och blåst. Det samma gäller Bromma. Det ser inte ut som det kommer få några följdeffekter imorgon" säger David Karlsson, Swedavia.
18.57
Även Arlanda flygplats har haft förseningar och en del inställda plan under dagen. "Det har ingenting med vädret i Sverige att göra. Däremot är det lite besvärligt väder ute i Europa. Det är flygningar till exempelvis Manchester och Dublin som blivit försenade och i vissa fall inställda" säger David Karlsson, Swedavia.
18.59
Förutsatt att väderprognosen inte förändras till imorgon kommer man vara ikapp med de försenade flygen menar David karlsson, presstalesperson Swedavia. "Som jag förstått det ser vi nu inte några riktiga följdeffekter under morgondagen" säger han.
19.01
David Karlsson framhåller att Swedavia, enligt nuvarande prognos, kommer vara ikapp med flighterna till imorgon. Men att flygbolagen fortfarande kan ha plan som inte kunnat ta sig till den flygplats de ska lyfta från under morgondagen, vilket kan ge vissa förseningar.
19.02
"Har det varit stora störningar för ett flygbolag, att deras plan inte befinner sig på rätt plats imorgon kan det bli problem, det är lite för tidigt för oss att säga. Men som vi ser det ska det inte vara några problem imorgon förutsatt att prognosen inte ändras" säger David Karlsson, presstalesperson på Swedavia.
19.05
Skåne: Det är fortfarande stopp på E6 i riktning mot Halmstad vid trafikplats Flädie vid Borgeby efter en olycka på förmiddagen. 

Fortfarande stopp på E6 i höjd med Flädie

SVT NyheterEn singelolycka med lastbil inträffade strax efter trafikplats Flädie vid Borgeby på E6 på onsdagsförmiddagen. Det är fortfarande stopp på vägen i riktning mot Halmstad.
19.10
Gävleborg: På E4:an mellan trafikplats Gävle södra och Gävle bro är det begränsad framkomlighet i båda riktningarna, skriver Trafikverket. Det eftersom man håller på att bärga efter en olycka tidigare under dagen.
19.13
Småland: På väg 120 från Slättäng till Stenbäcksholm är det stor trafikpåverkan i båda riktningarna eftersom en lastbil sitter fast söder om Emmaboda, skriver Trafikverket.
19.16
Kalmar län: Väg 213 är avstängd i båda riktningar mellan Lofta södra och Lofthammars Kyrka. Det eftersom man bärgar en lastbil som fastnat nära Horsvik, uppger Trafikverket.
19.19
Kalmar län: Det är begränsad framkomlighet på E22:an från Bergkvara till Kärrbo, i riktning mot Karlskrona, för att man håller på att bärga en lastbil som kört av vägen, skriver Trafikverket.
20.10
Under dagen har det varit många trafikolyckor, inställda tåg och försenade flyg till följd av vädret. Som prognosen ser ut nu verkar det bli lite lugnare under morgondagen. Så mer om det på SVT Väder här: 

Vinterväder i hela landet

SVT NyheterSe hur vädret ska bli där du befinner dig – timme för timme. Här kan du även läsa månadskrönikor, lära känna SVT:s meteorologer och hitta läsarnas väderbilder.
20.11
Som det ser ut nu är det fortfarande klass 1-varningar i södra delen av landet. En klass 1-varning innebär att väderutvecklingen väntas innebära risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner, skriver SMHI.
20.14
De nuvarande varningarna gäller området kring Vänern, Kattegatt, Skagerack, Skåne län, Öresund, Blekinge län, Kalmar län och Öland, Gotland, Östergötlands län och Norra Östersjön.
20.39
Skåne: Inga skolskjutsar kör i Simrishamn, Tomelilla, Ystad och de södra delarna av Kristianstads kommun på torsdagen. 
06.18
God morgon! Här kommer vi rapportera om det senaste vad gäller trafik och väder. Du kan också ställa en fråga!
06.32
Så här väntas vädret bli under dagen: 
06.40

En långtradare, som fått motorhaveri, blockerar just nu E65:an norr om Ystad. 

06.47
SKÅNE: På Helsingborgsvägen, strax söder om Ängelholm i höjd med Kungsgårdsleden, har en bil och en skåpbil kolliderat. Det finns inga uppgifter om några personskador, men trafiken kan komma att påverkas.
06.52
"Låg temperatur i kombination med friska eller hårda vindar, gör att det finns risk för måttlig till svår nedisning av fartyg i samtliga isfria farvatten från norra Östersjön och söderut", skriver SMHI på sin hemsida.
07.02
Skolskjutstrafiken i Kalmar kommun är inställd under dagen 
07.05
Hänt något på E22 mot Kalmar?
Hej Jimmie! Inte vad jag vet, den enda olycka på E22 som jag känner till i nuläget är den här: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/stopp-pa-e22-bil-har-kort-in-i-bargningsbil
07.13
STOCKHOLMS LÄN: En buss står stilla på E4/E20 Södertäljevägen före rondellen på avfarten vid Hallunda i riktning Stockholm, rapporterade SR:s Trafikredaktionen Stockholm klockan 6.50.
07.15
STOCKHOLMS LÄN: Det är stopp i båda riktningarna på länsväg 225 mellan Södertälje och Ösmo på grund av dåligt väglag, rapporterade SR:s Trafikredaktionen Stockholm klockan 06.14.
07.18
SKÅNE: Det har inträffat en trafikolycka i Malmö på Inre Ringvägen i höjd med trafikplats Bulltofta. Det rör sig om en singelolycka med bil, skriver polisen på sin hemsida klockan 6.55. Polis, ambulans och räddningstjänst har kallats till platsen. Skadeläget är okänt. Olyckan har inträffat i södergående riktning och det är okänt hur trafiken påverkas på platsen.
07.21
En del förseningar och omdirigerade pendeltåg kan förekomma mellan Stockholm och Arlanda C/Märsta/Uppsala nu under torsdagsmorgonen, enligt Trafikverket. Arlanda Express går enligt tidtabell. 
 
 
07.24
GÄVLEBORG: Ett körfält är avstängt på E4 vid trafikplats Gävle södra och trafikplats Gävlebro i riktning mot Söderhamn. Orsaken är en tidigare olycka. Bärgning sker under kvällen, skriver SR:s trafikredaktion.
07.26
KALMAR LÄN: En trafikolycka har inträffat i Hultsfred på väg 47 vid Mörlunda. Tre lastbilar har blivit stående, en av dem ska ha vält och en annan tappat timmer. Det är inledningsvis oklart hur olyckan uppstått. Polis larmas till platsen, uppger polisen på sin hemsida klockan 7.13.
07.27
SKÅNE: En lastbil står stilla på E6 i Lomma. En lastbil har fått haveri i höjd med Alnarp i norrgående riktning. Polis åker till platsen för kontroll, skriver polisen på sin hemsida 7.13.
07.27

Här blir väglaget för svårt för bilisterna: ”Kolla taxin – ajajaj!”

SVT NyheterBrant backe och snöhalka är ingen bra kombination. Det kan Rabi Ephraim Jallo intyga. Han jobbar på branta Brunnsgatan i centrala Stockholm och passade på att fånga onsdagens minst sagt besvärliga väglag på film. – Det har varit extremt halt här på vägen, det är nästan lite läskigt, säger Rabi Ephraim Jallo.
07.28

Se bilderna på snökaoset från luften

SVT NyheterSVT:s reporter och fotograf Pablo Torres flyger helikopter över Stockholm för att få en överblick över trafik- och snökaoset. Se bilderna i spelaren ovan och följ SVT:s direktrapportering.
07.30
VÄSTRA GÖTALAND: Tre bilar har krockat i Torslanda på väg 155 mellan Arendal och Lundby. Det är störningar i trafiken på platsen i riktning in mot centrum, rapporterar SVT Nyheter Väst
07.35
STOCKHOLMS LÄN OCH UPPSALA LÄN: En nedriven kontaktledning stoppar tågtrafiken mellan Rosersberg och Märsta, uppger Stockholms lokaltrafik, SL. Detta påverkar trafiken mellan Uppsala/Arlanda och Stockholm central. Några av tågen leds om via Märsta istället för Arlanda. 
 
07.40
Informationstavla från Uppsala central, klockan 07.35. Flera tåg påverkas. Foto: Johannes Kardell/SVT.
07.41
SKÅNE: Trafikverket varnar för långa köer förbi platsen på E65 mellan Källesjö och Bjäresholm norr om Ystad i riktning mot Malmö, där en långtradare fick motorhaveri på morgonen. Vägen är nu öppen, men det kan fortfarande vara köer, rapporterar SVT Nyheter Skåne.
07.45
Om du sitter på ett försenat tåg och undrar vad ett signalfel innebär, så har vi svaret här. 

Vad betyder signalfel – egentligen?

SVT Nyheter”Det är stopp i tågtrafiken på grund av ett signalfel”. Ja, vi har hört den förut. Men vad betyder signalfel, egentligen? Anders Lindahl som är järnvägsforskare vid KTH i Stockholm, hjälper oss reda ut begreppet.
07.50
Någon som vet hur det ser ut E18 från Stockholm via Västerås och vidare till Örebro ?
07.58

PROGNOS: Fortsatta snöbyar i dag

SVT NyheterMeteorolog Åsa Rasmussen ger en väderprognos med minusgrader i hela landet, snöbyar väntas i Östersjölandskapen men det blir klart och soligt i norr.
08.01
KALMAR LÄN: En timmerbil har vält på riksväg 34 mellan Mörlunda och Bockara, det är helt stopp i båda riktningarna, uppger SR:s trafikredaktion klockan 7.47. Även på omledningsvägen, länsväg 671, är det problem med stillastående bilar. Enligt prognosen är vägen avstängd fram till klockan 12, uppger SVT Nyheter Småland.
08.02

Så funkar en snökanon

SVT NyheterHur fungerar egentligen en snökanon – och vad är det?
08.04
VÄSTERBOTTENS LÄN: Polisen har fått flera samtal om att ett 20-tal renar befinner sig på E4 vid Bygdeå, Robertsfors, och uppmanar bilister att köra försiktigt.
08.07
Så här är läget i trafiken just nu: 
  • SKÅNE: Kollektivtrafiken i Skåne påverkas av vädret och av SMHI:s klass 1-varning. Vissa busslinjer på Österlen är inställda. Tågtrafiken fortsatt inställd mellan Ystad och Simrishamn till och med lördag, meddelar Trafikverket.
  • KALMAR LÄN:  Alla skolskjutsar i Kalmar län har ställts in. Tågtrafiken ställs in på Stångådalsbanan mellan Kalmar och Linköping via Hultsfred till och med lördag. Bussar ersätter i begränsad omfattning, meddelar Trafikverket.
  • GÄVLEBORG: Två stora lastbilar har krockat i närheten av Alfta
  • VÄSTERBOTTEN: Krock mellan en skolbuss och bil på E12 i Yttervik. 
  • DALARNA: Tågstopp påverkar Dalarna
  • UPPSALA: Stopp på väg 55 vid Örsundsbro
08.10
VÄSTERBOTTENS LÄN: En lastbil och en bil har krockat på Teg i Umeå. Två personer är inblandade. Larmet kom 7.47, uppger SVT Nyheter Västerbotten.
08.10

Bil körde rakt in i bärgningsbil – person svårt skadad

SVT NyheterSenaste nytt från Småland och Öland, med tonvikt på Kronobergs- och Kalmar län. SVT Nyheter Småland sänder nyheter och väderprognoser. Kolla när du vill i SVT Play.
08.18
VÄDRET: SMHI har en klass 1-varning utfärdad för snöfall i Östergötlands län, Kalmar län förutom Öland, Blekinge län och Skåne län.
”Stråk med snöbyar fortsätter att dra in från Östersjön över in över Götaland och orsakar problem med snöhalka, snörök och drivbildning. Lokalt kan de vara kraftiga och ligga på längre perioder. Besvärligast troligen över sydöstra Skåne samt över norra Kalmar län och Östergötland”, skriver SMHI på sin hemsida.
08.30
SCHWEIZ: All flygtrafik har ställts in på flygplatsen i Genève. Flygplatsen uppmanar alla passagerare att inte åka dit, skriver AFP. 
08.39

VÄSTERBOTTENS LÄN: En buss och bil har krockat på Morö backe i Skellefteå. Larmet kom 7.30. Räddningstjänsten är larmad till platsen. Det har läckt glykol ur personbilen och det är en del plast på vägen som räddningstjänsten städar undan, rapporterar SVT Nyheter Västerbotten.

08.40
SKÅNE: I Skåne har flera trafikolyckor inträffat under den senaste timmen. Klockan 7.30 krockade två bilar mellan trafikplats Allerum och Brohult, i riktning mot Helsingborg. Enligt polisen finns det inga uppgifter om att någon skadats. En halvtimme senare krockade två bilar vid Lund norra. Inte heller där finns någon information om skadade personer men det är trafikstörningar på platsen, säger Kim Hild, polisens kommunikatör.  Klockan 8.30 hamnade en personbil i diket på väg 13 i Sjöbo kommun, utanför Vollsjö. Polis är på väg till platsen. 
08.40

Tufft för Uppsalas hemlösa i kylan

SVT NyheterTrycket på Stadsmissionen är hårdare än vanligt när kylan slår till. Och det finns inte resurser nog för att hålla öppet mer.
08.44
SKÅNE: Läget i trafiken är än så länge, trots flera olyckor under morgonen, lugnare än i går. 
– Det var mycket värre i går då det blåste rejält med snö, säger polisens informatör Kim Hild. 

Men även om det hittills varit få olyckor jämfört med gårdagen, är det fortfarande mycket snö på vägarna som kan ställa till det. 

– I går drog det igång vid åttatiden när folk var på väg till sina jobb. Det finns all anledning att ta det försiktigt, säger Kim Hild.  

08.46
VÄSTERNORRLAND: I Älandsbro är ungefär 800 personer utan ström på torsdagsmorgonen. Det samtidigt som det är omkring 20 minusgrader utomhus. Felsökning pågår nu, skriver SVT Västernorrland
08.52

Öppen gemenskap tvingades avvisa hemlösa i vinterkylan

SVT NyheterÖppen gemenskap i Umeå har hårt tryck på sitt akutboende nu när vinterkylan är sträng.
08.52
STOCKHOLMS LÄN: En bil körde ned i diket på E4 vid avfarten mot Järna från Nyköpingshållet runt 08-tiden. Skadeläget är oklart. Det är alltså samma plats där gårdagens masskrock inträffade. Det råder fortfarande besvärligt väglag på platsen.  
08.59
VÄSTERBOTTENS LÄN: En skolbuss och en bil har krockat på E12 i Yttervik, Storumans kommun. Larmet kom 08:30. Det är oklart om det handlar om en påköring eller en frontalkrock. 
– Barnen i bussen klarade sig utan skador och är transporterade därifrån. Förarna klagade på nacksmärtor och fördes till sjukhus, säger Jan Fransson, räddningschef i beredskap., säger Jan Fransson, räddningschef i beredskap till SVT Nyheter Västerbotten.
Det är begränsad framkomlighet på vägen. 
09.05
VÄSTERBOTTEN: En olycka har inträffat på Holmsundsvägen strax utanför Umeå. Två personer fick föras till sjukhus. Olycksbilen står i diket, övrig trafik kan passera som vanligt, skriver SVT Nyheter Västerbotten
09.51

Vinterväder i hela landet

SVT NyheterSe hur vädret ska bli där du befinner dig – timme för timme. Här kan du även läsa månadskrönikor, lära känna SVT:s meteorologer och hitta läsarnas väderbilder.
09.53
– Det är fortfarande snorhalt ute på vägarna och vi har fullt manskap som jobbar. Tyvärr biter inte saltet på vägarna i den här kylan, så man får försöka med olika blandningar av salt och grus. Men det fungerar bara fläckvis, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket, till TT.
09.53
För den som ska ut på vägarna är det viktigt att ständigt hålla sig uppdaterad om läget, säger Trafikverkets Bengt Olsson till TT. Han pekar bland annat på vikten av att vara uppmärksam på hur det ser ut i ens närområde och inte enbart förlita sig på de generella lägesrapporterna man tar del av.
– Och man ska inte överskatta sin egen förmåga. I ett sådant här läge kan det bli svårare än man tror, även med dubbdäck på bilen.
 
09.54
Vid Kebnekaisefjällen finns en betydande lavinfara, enligt sidan Lavinprognoser, som drivs av Naturvårdsverket. Risken för lavin bedöms vara en trea på den femgradiga internationella lavinskalan. Det är första gången som en sådan prognos görs för Kebnekaises fjäll, skriver TT.
 
09.55
Under natten mellan torsdag och fredag väntas ett nytt snöområde från sydost dra in över Götaland.
- Där finns det en del osäkerheter gällande hur det kommer att fördela sig. Det kan hända att det hinner splittras upp innan det når Götaland, säger meteorologen Lovisa Andersson på SMHI till TT.
09.58
Vägens vinterklass avgör hur snabbt den blir plogad. Högtrafikerade vägar prioriteras först. Läs mer om de olika vinterklasserna på Trafikverkets hemsida
09.59
Trafikverket har också information om hur vägsalt används för halkbekämpning. Läs mer här.
10.02
Här är tips till dig som planerar att åka till fjällen under Vasaloppsveckan. Trafikverket varnar för stor trafik kring Mora och Sälen och tipsar om att det finns alternativa vägar. Läs mer här.
10.05
 

SKÅNE: Lite mindre blåsigt, lite mindre intensivt snöfall. Så beskriver SVT:s meteorolog Tora Tomasdottir torsdagsvädret. Sydöstra Skåne är undantaget där det fortsätter snöa och blåsa rejält. 

10.06
  

Första lavinprognosen för Kebnekaisefjällen

SVT NyheterI dag publiceras den första lavinprognosen för Kebnekaisefjället. Det blir därmed det femte fjällområdet som etableras som en del av Naturvårdsverkets lavinprognostjänst.
10.08
Pendelresenärer fick lämna vagnarna via tågspåren tidigare i morse sedan ett strömlöst tåg från Uppsala tvingades evakuera. Tåget, som avgick från Uppsala 06.48, stod still 500 meter norr om Märsta station. Orsaken var en nedriven kontaktledning. Foto: Bodil Brutemark
10.08
KALMAR LÄN: Alla skolskjutsar i Kalmar län har ställts in under torsdagen. 
– Man vill inte ha barn i bussar på vägarna när det råder sådant här vägunderlag, säger Henrik Nilsson, kommunkationschef på Kalmar kommun, till SVT Nyheter Småland.
10.09

Skolskjutsen på Öland inställd resten av veckan

SVT NyheterAlla skolskjutsar med buss och taxi är inställda på Öland även under torsdag och fredag på grund av det besvärliga väderläget.
10.13
VÄSTERBOTTEN: Två personer har förts till sjukstuga efter krocken mellan en skolbuss och bil på E12 i Yttervik i Storumans kommun. Det rör sig om de båda förarna. 
- Förarna klagade på nacksmärtor, säger Jan Fransson, räddningschef i beredskap, till SVT Nyheter Västerbotten.
10.15

Pendlare evakuerades efter tågstopp

SVT NyheterTrafikverket tog under torsdagsförmiddagen beslutet att evakuera de pendeltåg i Märsta som suttit fast efter att en kontaktledning rivits ner.
10.40
GÄVLEBORGS LÄN: Två stora lastbilar har krockat i närheten av Alfta. En person är skadad enligt polisen. Vägen har stängts av under räddningsarbetet, rapporterar SVT Nyheter Gävleborg.
10.58

STOCKHOLM LÄN: Det är stopp på Arlanda Express. Alla avgångar och ankomster är inställda tills vidare meddelar de på sin hemsida.

11.02
SKÅNE: Kollektivtrafiken i Skåne påverkas av vädret och av SMHI:s klass 1-varning. Vissa busslinjer på Österlen är inställda och för övriga varnar Skånetrafiken för förseningar. Tågtrafiken mellan Ystad och Simrishamn är helt inställd. Först söndag morgon väntas tågen kunna köra den sträckan igen.  Även vissa tågavgångar mellan Malmö och Ystad är inställda. 
11.17

”Får välja om man ska skratta eller gråta”

Uppsalapendlaren Josef Öhlmér och hans medresenärer tvingades ut på spåren för att till fots ta sig vidare i morgontrafiken.
11.21
Tåg Ystad - Simrishamn är fortfarande inställda, buss ersätter, vissa tåg Ystad - Malmö inställda, buss ersätter,vissa regionbussar på Österlen kör, men med förseningar. Här i Löderup snöar det lite, och - 3,2 grader. Det har inte kommit några tidningar eller post, och mjölk och bröd är slut i affären. Men vi har i varje fall el.
11.28
En liten påminnelse till er Vasaloppsåkare och andra helgfirare som har tänkt resa till Dalarna i helgen. Trafikpolisen upplyser om var trafikpropparna kan uppstå.
 
11.53
ÖSTERGÖTLAND Färjan som går vid Skenäsleden är inställd i båda riktningarna eftersom det är is vid färjeläget.
12.15
STOCKHOLMS LÄN: Trafiken på Arlanda Express går igen efter ett tidigare stopp under morgonen. Uppsalapendeln på sträckan Stockholm- Uppsala via Helenelund har under morgonen stått still, där har man också börjat släppa på trafiken, meddelar SJ.
12.24

KALMAR: Kalmar länstrafik ställer in alla kommunens skolskjutsar i morgon, fredag, och på måndag, på grund av väderläget. ”Läget i trafiken är emellanåt mycket besvärligt, på grund av de stora snömängderna och den starka vinden”, skriver de i ett pressmeddelande. Skolorna håller dock öppet som vanligt.

12.52
Tros det vara möjligt att köra från Stockholm till Göteborg fredag förmiddag? Vilken väg bör en i sådana fall köra?
Det bästa är att kolla Trafikverket innan du åker för att se om det är några stora störningar. Sedan är det givetvis bra att lyssna på Sveriges Radio P4 när du kör, så att du får snabba uppdateringar om väglaget och eventuella olyckor. Lycka till!
13.10
Här i Bäckebo, tre mil in i landet från Kalmar ligger det drygt en meter snö och det bara fortsätter snöa. Vi uppmätte 85 cm på hustaket i morse så nu var det dags att hitta stegen och börja skotta eftersom det lär bli rejält snöigt även i morgon... :)
13.16
SKÅNE: En lastbil med släp har kört av vägen och hamnat i diket på väg 13, söder om Sjöbo, vid Snogeholmssjön. Enligt polisen rådet det dåligt väder vid platsen och trafiken påverkas.
13.18

ÖSTERGÖTLAND: 

Stopp för tågtrafiken mellan Nyköping och Kolmården

SVT NyheterStoppet ska bero på ett signalfel och påverkar SJ:s regionaltåg mellan Stockholm – Nyköping/Norrköping. Bussar har satts in som ersättning. I nuläget finns det ingen prognos när tågen kan rulla igen.
13.18

Skolbuss körde av vägen – fem skolbarn i bussen

SVT NyheterEn skolbuss med fem skolbarn körde på torsdagsmorgonen av vägen på Skearydsvägen utanför Jämjö. Bussen ska sedan ha läckt ut en mindre mängd diesel.
13.28
HÄLSINGLAND: Två bilar har krockat på riksväg 83 i höjd med Karsjö, Ljusdal. Polis, räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen, skrev polisen på sin hemsida klockan 12.42.
13.29
STOCKHOLMS LÄN: En person har förts till sjukhus efter en trafikolycka på Skarprättarvägen i Järfälla nordväst om Stockholm. Enligt uppgifter till polisen ska bilen ha kört in i en vägg. Skadeläget är oklart men föraren var vaken och talbar. 
13.34
STOCKHOLMS LÄN: Pendeltågen är åter igång hela vägen till Märsta efter incidenten med en nedriven kontaktledning tidigare i morse, enligt Sveriges radios trafikredaktion. Däremot kan tågen inte fortsätta norr om Märsta, varpå bussar ersätter den sträckan. 
13.37

Kylan och snön fortsätter att lamslå stora delar av Europa

SVT NyheterKylan och snön fortsätter att lamslå Europa. Flygplatser håller stängt, bilister är strandade och tågen dras med förseningar. – Jag sitter ensam i min bil med en filt och försöker hålla mig lugn, säger svenska Ann-Charlotte Källman, som är fast på en väg utanför Montpellier, till Dagens Nyheter.
13.52

Kallhålorna har varmast i Sverige: ”Det är nästan komiskt”

SVT NyheterDet är upp-och-ner-vända världen i det svenska väderläget just nu. Medan det råder totalt snökaos i Skåne har kallhålan Karesuando – allra längst upp i norr – varmast i Sverige.
14.06

SKÅNE: En lastbil med släp körde strax efter lunchtid av vägen söder om Sjöbo och hamnade i diket. Riksväg 13 i höjd med Snogeholmssjöns södra del är avstängd i båda riktningarna under bärgningsarbetet.

Även väg 19 från Tryde norr om Tomelilla till Everöd är avstängd i båda riktningarna efter en trafikolycka, liksom norrgående körfält på samma väg strax söder om Brösarp.

Vädret är besvärligt i området och Trafikverket uppmanar allmänheten att inte ge sig ut i trafiken om det inte är nödvändigt.

14.06
En äldre, dement kvinna hittades på torsdagsmorgonen ihjälfrusen i danska Roskilde. Det är den andra personen på kort tid som hittats död i vinterkylan i Danmark.
14.17
UPPSALA LÄN: En personbil med släp har vält på riksväg 55 i höjd med Örsundsbro. Vägen är helt avstängd i södergående riktning. En polisbil, som av en slump passerade olycksplatsen, konstaterade att fyra personer fanns i bilen. De ska inte ha behövt uppsöka sjukhus, enligt polisen.  
14.59
JÄMTLAND: Det råder måttlig lavinfara i södra Jämtlandsfjällen skriver Lavinprognoser. Deras allmänna råd är att undvika sluttningar brantare än 30 grader, om det har samlats drevsnö. 
15.17
BLEKINGE: Under natten mellan torsdag och fredag väntas ytterligare ett snöområde från sydost dra in över Götaland och nu rustar Blekinges kommuner, Landstinget och Länsstyrelsen för hur de ska hantera de stora snömassorna. 

Krisgrupp rustar för fortsatt snökaos

SVT NyheterUnder torsdagen har säkerhetsansvariga från Blekinges kommuner och landstinget suttit i ett möte med länsstyrelsen för att diskutera krishanteringen av de snömassor som nu öser ner i Blekinge.
16.36
Vi kommer att avsluta vår direktrapportering om väderläget för dagen strax men vi fortsätter följa utvecklingen och kan om det är påkallat återuppta direktrapporteringen.