SVT rapporterade · LIVECHATT: Hur får man sjuksköterskorna att stanna?

16.24
Hej och välkomna till vår kommentarsfunktion. Många nyutbildade sjuksköterskor är på väg ut i arbetslivet - hur ska man få dem att stanna? Dela med dig av din åsikt här!
08.34
Ta intryck av McDonalds som har arbetsledare på alla skift. Där kan nyare sjuksköterskor få stöd och hjälp i arbetet. Satsa på eñ bra löneutveckling. Idag betalas en äldre sjuksköterska ofta lägre eller måttligt mer än de nyanställda sjuksköterskor som hon handleder i yrket.
08.35
Enkelt!! HÖGRE LÖNER,HÖGRE BEMANNING PÅ PLATS OCH BÄTTRE ARBETSTIDER! Jobbar själv som sjuksköterska och inom bemanning de sista 9 åren,trivs utmärkt med det och rekommenderas varmt till andra sjuksköterskor. Frihet att jobba när du vill,högre lön mm mm!
11.47
Scheman som gör att personalen kan arbeta och inte blir utarbetade och får den vila de behöver, öka lönerna istället för att skaffa inhyrdpersonal till dyra priser och lyssna på personalen så att de känner att de medverkar till god vård, exkludera inte viss personal och skaffa med sekr så läkare får tid för patienter. För långa väntetider till utredningar som är livsviktiga
13.26
Högre lön bättre arbetsvillkor. Lyssna på personalen det är dom som vet och kan. Vi har så många duktiga som arbetar inom vården och vi ska ta vara på dom.
13.26
Högre lön , avskaffa individuella lönesättning, återinför lönestegen där erfarenhet belönas
14.01
Håller med mumintrollen. Sätta lönen efter kunskapen. och tillägger inte för att man är kompis med chefen, ser bra ut eller har rätt namn.
14.01
Är ju i grunden en bristsituation...
Genom att utbilda fler och även överlåta en del arbetsuppgifter på undersköterskor etc Blir det fler sökande per jobb och då kommer vårdpersonalen bli mindre mobil eftersom man blir mera rädd om sitt jobb, blir ju inte lika lätt att byta jobb och trissa löner..
14.18
Betald utbildning men avtal om att arbeta minst 15 år för den som betalar lönen under deras utbildning. Och fler icke läkare och icke sjuksköterskor inom vården och bättre fördelning av arbetsuppgifter....alla behöver Inte super utbildningar för att göra ett gott jobb inom vården...speciellt nu med så mycket hjälpmedel i form av teknik och artificiella diagnossystem och uppföljning på data.....
14.18
Varje avdelning/mottagning behöver sina egna lokalt anpassade lösningar gällande arbetstider, bemanning etc där personalen på plats får bestämma och utforma. Den idag så långa vägen från personalen på golvet till sjukhusledningen och beslutsfattarna är absurd med dessa långa led av mellanchefer. Ge sjuksköterskor direktkontakt med beslutsfattarna, de vet vad som behövs för att förbättra sin arbetsmiljön och för att kunna ge en god vård, vilket i sin tur leder till att de vill stanna kvar. Problemet är ju att sjuksköterskor flyr vården, inte att det finns för få utbildade.
15.19
Hur hög lön vill ni ?
15.55
Byt ut alla inkompetenta, oengagerade, topstyrda chefer. Sluta med kusin politiken när man rekryterar nya chefer. Sluta diskriminera kvinnor. Sluta med de ständiga omorganisationer och behövs ändringar engagera den berörda personalen. De vet bäst. Och påverkas mer av alla ändringar.
16.26
Tack för era kommentarer! Nu stänger vi kommentarsfältet den här gången.