SVT rapporterade · Ska man få köra bil på stranden - vad tycker du?

15.29
Självklart!
15.30
Hej! Majsan tycker att man självklart ska få köra bil på stranden. Vad tycker du? Förklara gärna varför du tycker så!
16.20
Ur en miljöaspekter är det förkastligt att kör/ställa sin bil på en strand. Om ingen bil läcker olja kanske jag haft en annan inställning, men sådana garantier kan ingen lämna. Vad är problemet? För långt att gå?
16.20
Dåligt jag kan inte gå pga balans svårigheter
16.20
Varför inte?
Det är bra att ha bilen ända ner på stranden så slipper vi konka på alla saker.
16.28
Absolut ska man få köra och parkera på delar av stranden, det gör den tillgänglig för alla från barnfamiljer och rörelsehindrade till äldre. Jag förstår inte problemet med att bilar tillåts på delar av stranden, däremot bara fördelar (varav just tillgänglighet för alla är den största).
16.51
Helt ok att ha delar av stranden till ”bilstrand”, trist om den försvinner.
16.51
Infödd Laholmar , tycker strand är till för alla . Tänk på barnfamiljer som kör från inlandet , har mat filtar mm till barnen , hur långt ska dom bära allt detta för att komma ner till havet , barnen får bada i vårt vackra Mellbystrand . Och det är inte 12 km strand som är bilstrand ....
17.18
Ja absolut! Skulle möjligheten tas bort skapar det stora problem i hela kustremsan. Parkeringar finns ej i tillräcklig omfattning. Det är ett stort problem redan idag en solig och välbesökt sommardag. Det är på flera platser helt omöjligt att komma fram för räddningstjänst och ambulans och jag vet för jag har skälv jobbat inom räddningstjänsten i över 25 år! Tycker tryggheten är en viktig aspekt i förhållande till den minimala påverkan en bil kan medföra. Samma påverkan kommer att ske på vägarna istället och ändå påverka själva stranden tex vid ett utsläpp och regn etc. det har även förekommit argument som terrängkörningslagen mm. Ok! Då kan vi ju i princip stoppa all tillfällig parkering på grönområden mm i samband med tex marknader, konserter, festivaler eller andra publikfriande arrangemang. Det finns mängder med anledningar och jag kan skriva hur mycket som helst! Samtidigt ska man komma ihåg att den största sträckan av stranden är bilfri redan och de som vill ha bilfritt kan välja dessa sträckor med enkelhet! Tack för mig!
17.18
Det skall vara tillåtet att köra bil på vissa platser på stranden.
För längesedan åkte människor ifrån Laholm med
båt till Åmot där fanns det bussar som körde människorna till deras badplats.
18.10
Det strider mot allt möjligt att köra bil på en strand eftersom det inte är en väg. Bilar får bara köras på vägar. Ta en promenad på Skummeslövsstranden en vinter- eller höstdag och titta på alla oljeränder som flyter omkring. Tack för mig.
18.11
Varför ändra nått som funkat i såå många år innan . Fler och fler skaffar elbilar så är det för miljön så kommer det bli bättre och bättre. Sen handikappade har en lättare möjlighet att komma till strand . Barnfamiljer med alla grejor som ska med , mycket bättre å ta bilen hela vägen ner. Sen har vi pensionärer som inte fixar att gå så lång , perfekt att bara kliva ur bilen å sen är man 2steg från havet . Nä bil stranden betyder mycket för många. Bilstranden ska va kvar 😀
18.11
En fråga till Raffe.
Om nu bilar läcker olja vilket de flesta inte gör är det då bättre att läckaget kommer på en grusplan 100 meter längre bort.
Ditt argument håller inte kom på något bättre.
18.27
Ska vi förbjuda båtarna i havet också för troligtvis kommer den mesta oljan från båtarna inte bilarna
18.28
Det är väl inte bara vi som bor i Mellbystrand som skall få använda den underbara strand självklart att även andra skall ha den möjligheten.
18.39
Är det så svårt att använda benen???
18.39
Nej!
18.39
Inga bilar på stranden om man inte kan gå en bit kan man stanna hemma.
Hej Henning! De som av olika anledningar inte kan gå behöver ju också ett sätt att ta sig till stranden. Hur tänker du kring det?
18.39
Inga bilar på stranden. Det måste inte vara som det har varit.
19.01
Bilar hör absolut inte hemma på stranden. Laholm är unikt i det fallet. Hur gör man på andra orter? Hur klarar man sig utan att ta med bilen till stranden?
19.01
Dumheter det är klar att det inte ska köra omkring med bilar på stranden bland lekande barn, jag kan inte förstå kommunens inställning. Bygg parkeringar i anslutning till stranden i stället.
19.01
Laholmare verkar vara fixerade vid bilåkande. Ordna ett litet område för handikappade och alla vi andra kan gå ner till stranden från parkeringar som man gör i resten av landet. Det går dessutom två bussar i timmen längs hela stranden, använd dessa. Inga bilar på stranden tack.
19.01
Mer bilar på stranden
19.01
Nej. Bilen hör inte hemma på stranden. Anlägg ordentlig parkering för de som tvunget behöver köra. Vi andra kan cykla.
19.06
Vad är det för människor som kör bil på stranden? Kan man inte gå, kan man väl stanna hemma.
Hej Rocco! Alla människor kan på av olika funktionsvariationer inte gå. Vi på SVT står för människors lika värde, och tycker inte att någon ska behöva stanna hemma för att de inte kan gå.
19.36
Hej, varför tar SVT ställning för bilar på stranden i kommentarsfältet? Detta har inget med människors lika värde att göra, att bönder är lata och vill köra i ett naturområde är bara dumheter.
Vi tar inte ställning för bilar på stranden. Vi tar ställning för människors lika värde, det innebär att vi står upp mot diskriminering av personer som av olika anledningar inte kan gå. Det betyder i detta fallet inte att vi är för eller emot att de ska köra bil till stranden. Visst tycker du väl att även de som inte kan gå ska ha rätt att uppleva den vackra stranden, och inte att de ska behöva stanna hemma
19.36
Så länge vi inte kan hitta tillräckligt med parkering inom rimligt gångavstånd från stranden så tycker jag inte vi kan förbjuda biltrafiken där heller.
Att bilar läcker olja är inget argument för biltrafik för för det första så finns oljebovarna flytande på havet och sedan är 8 av 10 bilar av nyare modell.
Vill man inte vara bland bilar så kan man välja att åka till den delen där det inte går eller är förbjudet att köra bil.
Har själv släktingar som är dåligt gående som jag har varit med på stranden. Hur ska dessa människor komma ner till havet om dem inte kan gå 100 meter utan att vila?
Snälla ni som är emot bilstranden, tänk till för mänskligheten. Var humana.
20.06
Låt bilarna vara kvar. Perfekt med bilfria zoner.
20.06
De som inte kan acceptera bilar där, flytta ut i skogen någonstans.
20.07
Bilarna ska vara kvar på stranden på de ställen de alltid varit. Det handlar när allt kommer fram om allas lika värde, om tillgängligheten för funktionshindrade, om problem med parkeringsmöjligheterna och säkerheten och framkomligheten för räddningsfordon..
20.07
Det känns som att resa tillbaka i tiden att köra bil på stranden. Har du funktionshinder kan man säkert få hjälp att komma ner till havet.
20.07
Bilarna ska inte vara på stranden, det är bara i Laholm detta tillåts tyvärr. Kan alla andra i Sverige klara sig utan bil på stranden borde väl Laholmarna också kunna fixa detta!
Kommunen måste kunna tänka framåt o ordna parkeringar i stället för att godkänna alla nya bostäder i Mellbystrand!
20.08
För er som inte känner till denna strand mer så är det så att under en kort period på sommaren, juni - augusti finsn det fler personer på stranden än övriga året - inklusive bilar. Under sveriges stängningsveckor i juli är det ännu fler. För de som inte vill bli störda av bilar på stranden finns många avstängd områden där det råder bilförbud.

Bakgrunden till att en förening inte vill ha biltrafik på stranden verkar vbara ganska personlifga åsikter från ett mycket fåtal personer. Jag har hittills inte träffat en enda person i närområdet till denna strand som vill förbjuda biltrafiken då den i dagsläget inte utgör ett direkt problem. De argument som framförs är tyvärr ganska ihåliga.

Att det kan läcka olja eller hända andra saker är naturligtvis korrekt. Rent praktisakt är det dock så att mängden olja man kan se på stranden är idag obefintlig, men för 40 år sedan fick man ibland kolla var man satte ner fötterna. Oljan kom från fartyg.

Varför förbjuda något som fungerar bra???
20.38
Stranden är lång nog för att de som kan använda sina ben lätt kan ta sig till bilfritt område. Låt rörelsehindrade få fortsätta njuta av att lätt kunna ta sig till havet, precis som vi andra!
20.39
JA!
Med tanke på att den svenska sommaren består av i princip 1 veckas "badväder" så är det inte rimligt att förbjuda bilkörning på en hel strand!
Har pratat med en del som jobbar inom turistnäringen i laholm/Halmstad och alla säger att turisterna blir färre och färre pga det dåliga vädret här på västkusten. Att då även förbjuda bilkörning på stranden är att få hit ännu mindre turister, tänk lite!
Det är så kort säsong redan så förstör inte mer!
20.39
BILAR HAR INGET PÅ STRANDEN ATT GÖRA, AV SÄKERHETSSJÄL OCH AV MILJÖSJÄL..LÄCKANDE BILAR AV OLJA O BENSIN. SMÅ ENMETERSBARN SOM SPRINGER OMKRING MELLAN BILARNA. HELT GALET! TÅNK OM, BYGG RAMPER TILL BEHÖVANDE, HANDIKAPPADE OCH BARNVAGNAR. MVH LISA
20.39
Viktigt med valfrihet. Det är så få stränder bilar tillåts på. Efter att de förbjöds på Långasand har besöken minskat totalt. Det är ortsbefolkningen utanför cykelavstånd som drabbas. Sommarstugeägarna tycker det är skönt med en egen strand.
Parkeringsplatserna räcker inte till om det blir en intensiv värmebölja under en helg.
21.08
Angående bilar på stranden..
Mellbystrand har en lång strand.. norra mellbystrand där är det en lösare sand , där det INTE går att köra några fordon alls.. även barnvagn är svår att föra fram där 😉😊.
Södra mellbystrand och Skummeslöv finns en hård sand . Där går det att köra bil. På sommaren stängs stranden av på vissa områden, därför går det inte att köra upp o ner på olika vägar . Utan man kör ner med bilen och parkerar den tar ut sina barn och alla grejer, går in på det bilfria zonen och har en skön dag. Även för handikappade och äldre är det toppen att kunna köra ner till havet.
Bilstrand i Mellbystrand 👍👌👍.
21.45
Usch, så uttjatat!
21.49
Då tackar vi för ert deltagande! Många kommentarer har det blivit. Härligt att se ett sådant engagemang. Vi kommer så klart fortsätta bevaka bilsträndernas vara eller icke vara i Laholm. Har du någon annan lokal nyhet som du tycker att vi bör rapportera om, så tveka inte - hör av dig till halland@svt.se. 
Jag önskar er alla en fin fredagskväll!