SVT rapporterade · Självkörande lastbilar på svenska vägar – vad tycker du?

08.26
Lite läskigt känns det, men man får ju hoppas att tekniken är pålitlig
08.43
Jaha, snart är det, hej då alla förare av tunga fordon.
08.44
Fantastiskt användande av teknik som kan leda till fler högutbildade jobb långsiktigt men problem med de förare som blir arbetslösa
09.11
Jaha ! Då har vi uppfunnet ett nytt sätt för kriminella nätverk att skaffa sig inkomster. Kan inte vara så svårt att störa styrsystemet i lastbilen, kapa den och köra den dit de vill ???
10.40
Har de räknat med is och halka? Med snömodd?
10.41
Det har precis varit en tragisk dödsolycka, där en chaufför blivit påkörd och omkommit, inte många meter därifrån.
Detta måste vara ett skämt. Släppa loss ett sånt monster, med övervakning med joystick som på ett datorspel?
Över ett hackigt trådlöst nätverk???
Åker aldrig mer till Ljungarum.
10.41
Det har redan medfört dödsfall. Måste det även hända här innan vansinnet stoppas!
10.42
Slutet på en era, snart får man inte køra egen bil længre, vi anses nok vara farliga før det också. Bilen er mer end en transportmedel.
10.57
"Ansvaret är vårt om operatören gör något fel, och tillverkaren Einrides om det är så att det är något tekniskt fel på fordonet." sägs det.

Lyckas någon överleva överleva överhuvudtaget efter efter en påkörning av ett sånt monster, får denne lycklige högst några tusenlappar i skadestånd, som brukligt, här i Sverige.

Tror jag det, att det är här försöken görs och inte i USA.

11.13
Jag är övertygad om att det kommer att ske färre olyckor och dödsfall med förarlösa fordon. Vi människor är egentligen väldigt opålitliga för sådant här. Om vi skulle stoppa all teknikutveckling p.g.a. att någon skadats eller dött så hade vi inte haft några bilar alls i nuläget. Det är ju inte så att det inte dör någon i trafiken i nuläget. Jag tycker det vore bra om vi kan minska den siffran ytterligare. En förarlös bil kollar inte på mobilen, håller sig till trafikregler, håller avstånd, kan reagera mycket snabbare än en människa osv.

Och kapning av en lastbil blir nog betydligt svårare än vad det är idag. Som det är nu behöver du bara hota eller skada en chaufför, sedan är bilden din, och ingen kan se vart du kör den.
13.59
Tveksam till att tekniken är mogen för det här nu.