SVT rapporterade · Vad tycker du om förseningsavgiften för trängselskatten?

09.59
Jaha, ännu mer pengar åt staten.
10.29
Förstår inte hur det kan vara okej att ta ut så obscent höga avgifter bara för att man är myndighet.
10.30
Idioti
Dom ska skicka ut påminnelser som alla andra
Allt annat är vansinne.
10.31
Har en statlig myndighet tänkt använda digitala brevlådor är de också skyldiga att ge tydligt information om vad det innebär i ett brev till kunden och inte lägga brevet i den digitala brevlådan. Mig veterligen är myndigheter skyldiga att kunna nå alla i samhället och inte ställa krav på att folk måste ha datorer, mobiler för att kontakten med samhällsmedborgarna skall kunna fungera. Transportstyrelsen står ansvarig för, att folk missat att betala in trängselskatt och har inte laglig rätt att avkräva förseningsavgift. Det är helt och hållet Transportstyrelsen fel. Jag avslutade min digitala brevlåda, eftersom den krävde att jag hade en fungerande dator och tillgång till internet. Mobil och dator kan inte myndigheterna tvinga mig att använda eftersom det är en ekonomiskt belastning som jag inte har råd med som jag dessutom blir sjuk av.
10.46
Tilläggsavgiften är orimligt stor, men det är knappast myndighetens fel att en förare har bett om att få sin post digitalt. Själv är jag inte van vid att kolla min fysiska brevlåda, ska jag slippa påminnelseavgifter för det?
10.46
Betala via autogiro så slipper du förseningsavgift. Kan det va bättre?
10.52
Jag vill inte att min trängselskatt går över min internet, jag tycker som solveig, transportstyrelsen kan ju inte bestämma över en, de måste väl fråga folk om de vill ha en digital brevlåda eller ej!!!
@angelikaab1950@gmail.com - Enligt Transportstyrelsen är det först när man aktivt väljer digital brevlåda som de slutar skicka pappersbrev. Du kan läsa mer här.
 
https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/e-tjanster-och-blanketter/digital-myndighetspost/
10.52
Transportstyrelsen är ålagda att följa lagen.
Lagen stiftas av Sveriges riksdag.
Missnöjet med lagen bör riktas mot våra folkvalda politiker som utgör Sveriges riksdag.
Allt Transportstyrelsen gör står i lagtexten inkl. nivåerna i straffavgifter. I lagen står det även att det inte är transportstyrelsens ansvar att se till att folk får avin. Utan det är den enskildes ansvar att den blir betald oavsett om man fått den eller inte. Myndigheten kräver inte att folk ska e-låda. Det är upp till var och en.

Bästa tipset är att skaffa autogiro. Man måste nämligen betala även om man tänkt överklaga beslutet, eller inte litar på postgången.
13.54
Bedrövligt! Fick två tilläggsavgifter på två bilar som naturligtvis skickades i ett och samma kuvert och detta kuvert kom inte fram .. undrar fortfarande var det tog vägen! Över ett år sedan nu! 😡