SVT rapporterade · Val 2018 - Kopparberg

Vilken är den viktigaste valfrågan i Ljusnarsbergs kommun?
10.41
Valpatrullen är på plats i Kopparberg. Nu kan du ställa frågor och prata med oss om de viktigaste valfrågorna i Ljusnarsberg kommun.
10.45
- Idrottshallen behöver renoveras, men det har de ju börjat med nu. Annars tycker jag att det är bra som det är, det är en bra kommun att bo i, säger Patrick Boström.
10.49
- Det borde satsas på skolan och vård och omsorg. Det är eftersatt i hela Sverige. Lokalt måste politikerna satsa på att få hit mer jobb. Det finns bara två stora arbetsplatser så fler jobb vore inte fel. Så att ungdomarna stannar, säger Lennart Arvidsson.
10.55
Else-Marie Axelsson tycker att fokus måste ligga på barnen.
- Det finns inte resurser. Det är för stora barngrupper och personalen hinner inte med. Skola och omsorg är absolut viktigast, säger hon.
11.37
Ronald Heino är bussförare och tycker mer ska satsas på barnen.
- Familjefrågan måste lyftas. För många familjer splittras för lätt på grund av LVU. Det måste finnas mer för barnen så de fångas upp och inte börjar med till exempel droger. 
- I övrigt bör man satsa på naturen och sjövård.
11.45
Margareta Kela lyfter flera ämnen hon tycker är viktiga inför valet, bland annat att folk måste kunna bo och leva på landsbygden. Lokalt lyfter hon att kommunen måste växa.
- De måste satsa på entreprenörskap och fler jobb. Man måste locka folk hit och då behövs även fler lägenheter. Det behövs byggas nya.
12.13
Det hade varit bra omNI hade talat om när!!!!!!!
@GunnarÅsberg.(Gasberg@yahoo.com) - Hej Gunnar! Du vet att du alltid kan nå oss på vår chatt och skriva om sådant du tycker är viktigt! Ledsen om du missade valpatrullen idag.
12.14
Kommunen borde ta över Laxbrogården och rusta upp den fina byggnaden till ett allaktivitetshus nu är det en skamfläck mitt i byn.
@TinaSundqvist - Hej Tina! Den frågan tar vi med oss till hösten när det är dags att börja förhöra politikerna om hur de tänker satsa i sina kommuner! Tack för det!
13.26
Nu tackar vi för oss efter en fin förmiddag i Kopparberg och rullar tillbaka till Örebro! /Louise