SVT rapporterade · Prata med oss

10.28
Hej! Nu startar vi den här chatten där du kan ställa frågor till oss på SVT Nyheter Halland. Passa även på att diskutera nyheter eller lämna tips om vad du tycker att vi borde göra!
10.30
Hej

Tycker det är hemskt att fler unga och barn mår allt sämre i Sverige. Det handlar om både fysisk och psykisk misshandel. En stor del av detta tas aldrig upp. Det handlar om hur socialtjänsten i Sverige bryter mot lagar, regler och ägnar sig åt domstolstrots. Ingen vill lyfta detta för att det är just en myndighet som begår dessa övergrepp. De som utgör sig för att arbeta för barns bästa gör det sämsta i vissa fall. Bevis finns i massor tyvärr!

Vänliga hälsningar

Per
Hej Per!
Tack för ditt inlägg. Har du själv erfarenhet av detta? Hör gärna av dig till halland@svt.se eller 035-172745
10.33
I dag börjar beredskapsveckan och flera kommuner i länet ordnar aktiviteter för att öka medborgarnas beredskap inför samhällskriser. Vi är på plats i Falkenberg under dagen. Hur gör du för att vara förberedd om krisen kommer?
11.33
Hej! Är lärare på Katrinebergs folkhögskola och under en vecka hade vi tema Hållbart samhälle. I kursinnehållet denna vecka diskuterade vi bland annat vikten av att vara förberedd för kriser och snabba omställningar i samhället samt att det är viktigt med det egna psykiska/fysiska måendet. Även vi människor måste kunna hålla i längden. Vi fick väldigt positiv respons på detta och kommer försöka återupprepa det fler gånger.

Så ingen fråga, bara lite hur vi har arbetat kring frågan om krisberedskap och hållbart samhälle. =)
@AndreasWihlborg - Hej! Tack för ditt inlägg! Det låter ju som en bra idé att köra en sådan temavecka. Hör gärna av er om ni har något liknande framöver. Mvh Rickard Widgren, onlineredaktör SVT Nyheter Halland
12.50
SVT Nyheter Hallands reporter Nadya Norton är i Falkenberg där kommunen berättar om krisberedskap. På bilden syns även Anja Ljungberg som är kommunikatör på Falkenbergs kommun.
17.12
Jag hittade nyss några bekanta ansikten i Båstad. Med låten "Bäst när det gäller" ska Gyllene tider och Linnea Henriksson peppa VM-laget till framgång. Hur tror ni det går i VM?
19.19
Visst det finns ett antal skyddsrum. Men kolla hur det ser ut i dem nu och hur de används. Som de ser ut nu kan de inte återställas till anvöndning som skyddsrum inom behövlig tidsram. Vad säger reglerna om tids aspekten ich vart gör nan av alla hyresgästers fulla förråds pinaler? Var förvaras iordningställnings utrustningen och vem/ vilja kontrollersr den och hur ofta? Kolla upp den journalen!!
07.11
Synd att kartan ej gick att öppna
@Hans - Hej Hans! Det var synd att du inte kunde öppna kartan. Jag har kunnat öppna den både på min dator och i min mobil, så den är igång. Du kanske kan testa att öppna den i en annan webbläsare? Här är länken till kartan: https://www.svt.se/special/sveriges-skyddsrum/karta/
07.45
Kan man inte fixa mer skyddsrum eller öka skyddsrumen
07.47
God morgon! Vad tycker ni att vi borde rapportera om i dag? Hör av er till oss. Här i chatten eller till halland@svt.se
09.30
Jag skulle bli glad om ni rapporterade mer om skolan och hjälpen till personer som har tvångssyndrom.
Hej Isak! Tack för tipset. Har du något exempel? Hör av dig till halland@svt.se Mvh
09.43
Våra reportrar Nadya Norton och Mattias Bolin är på väg till Hylte kommun där det under gårdagen inträffade ett misstänkt mord. Vi kommer rapportera mer om den här händelsen under dagen.
08.21
Om varför man blir mobbad och trakasseria barn och vuxna
08.27
God morgon i värmen alla hallänningar (och ni andra också för den delen)! I dag fördjupar vi oss i ämnet arbetsplatsolyckor. Har du varit med om en olycka på jobbet? Prata med oss här i chatten eller via mejladressen halland@svt.se
Mattias, onlineredaktör
08.16
Morrn! I dag pratar vi om bostadslarm. Har du hemlarm? Eller har du aktivt valt att inte ha det? Berätta gärna varför.
10.12
Vi har inget larm och låser ibland inte ens dörren när vi åker bort korta stunder. Dumt så klart, men känns skönt att tro att man kan lita på folk. Vi bor på landsbygden.
Hej Anna! Tack för din kommentar. Intressant! Det är verkligen olika hur man tänker. Är din uppfattning att oron för inbrott inte är lika stor på landsbygden? Mvh Rickard, onlineredaktör
10.48
Ja kanske är det så, många av grannarna tänker som vi. Men det är olika, några har larm och låser om sig även när de är hemma.
13.03
Vi hade inbrott för några år sen. Dagen efter gick ett larmföretag och knackade dörr bland våra grannar, och ville sälja larm med hänvisning till vårt inbrott... Kändes rätt tveksamt.
Hej Karin!
Tack för ditt inlägg. Hur reagerade grannarna? Får vi komma i kontakt med dig? halland@svt.se är adressen. Mvh Rickard Widgren, onlineredaktör 
19.44
Jag har aldrig haft inbrott i hela mitt liv men någon gång när jag var liten hade någon tagit min cyckel
08.17
God morgon! I dag är det fredag och snart kommer helgen indansandes. :) Har du något kärt minne från en dansbana? Din första kyss? Stället där du träffade din man/fru? En kväll med någon artist eller något band, som du minns extra mycket?
Berätta! Vi vill höra din historia!
09.00
Sandgrund 1973. Gifta sen dess.
@Lotta - Härligt att höra! Kärleken är fantastisk!
10.15
För 17 år sedan träffade jag min fru på Vågen i Gbg. En dans räckte. Då vi inte löste våra problem skildes vi efter 7 år. 4 år senare möttes våra ögon igen på Kungälvsparken. Blixten slog ner o idag är vi gifta med varandra för andra gången.
11.26
Bengt-Åke: Vilken underbar historia, ni verkar ha varit menade för varandra!
19.58
Den 9 januari 1960 var jag och en väninna
I Surbrunnsparken, Ystad. Det var Berneruds orkester som spelade. Vi fick dansa en hel del. Kvällens artist var Umberto Marcato! Enligt min dagbok var han ursnygg och hade en underbar röst. Både min väninna och jag fick var sitt fotografi av honom och mig nöp han i kinden och frågade vad jag hette. Det skrev han på fotot. Ett sådant fint minne!
Låter som en härlig kväll? Har du fotografiet kvar av denna "snygging" :)
09.45
Hej och välkommen till chatten denna junimorgon!
Idag undrar vi hur mycket du är beredd att ställa upp för din arbetsgivare. Sköterskor till exempel skjuter på sin sommarsemester mot pengar. Vad skulle till för att du skulle rädda verksamheten på ditt jobb?

Vårdfacket: Bygger på att personalen säljer bort sin semester

SVT NyheterVårdfacket håller med om att läget ser något bättre ut inför sommaren än tidigare år. Men att det sker på bekostnad av anställda. – Tyvärr offrar många en semestervecka för att få det att funka, hellre än att ta ut det man har rätt till, säger Camilla Tellström som är ordförande för Vårdförbundet i Halland.
 
13.52
Jag kan tänka mig att jobba en vecka istället för semester.
16.45
Har du råkat ut för en ridolycka, eller kanske sett en hända? Vi vill gärna höra din berättelse, och dina tankar om säkerheten inom ridsporten.
19.50
...bedrövligt att det är så dålig planering i sjukvården att man måste locka med 60 papp i månaden på sommaren, när en sjuksköterska inte får en bråkdel av detta resten av året...!?
21.36
Säkerheten på tävlingar behöver bli bättre. Har själv arbetat m hästar och varit med om mindre olyckor men ser ofta risker tex vid parkeringsplatserna på tävlingar.
Intressant, tack för att du hör av dig. Jag vill gärna höra mer om hur riskerna vid parkeringsplatserna ser ut - har det med hästar och transporter att göra? Hör gärna av dig igen här, eller mejla till halland@svt.se.
11.05
Vädjan att sluta vattna hjälpte inte - nu införs förbud. Hur gör du för att dra ditt strå till stacken? Och hur tycker du att folk i allmänhet respekterar bevattningsförbud?
13.57
När det regnar så ställer jag ut en vattenkanna så när det inte regnar på länge så tar jag ut vattenkannan och börjar vattna
@Philip - Tack för tips!
13.58
På badplatserna i Halmstad t.ex på brottet är det så mycket folk och det är varmt. men det finns inte så mycket parkeringar. jag tycker att dom sågar ner lite träd som finns där så att dom kan fixa mer parkering
@Philip - Hej Philip! Ja Brottet är populärt i dessa tider. Parkeringsfrågan skulle vi kunna titta på framöver. Hur tycker du att det funkar i övrigt inne på badet när det är så mycket folk?
14.59
Baljor i diskhoar så att onödigt vatten samlas upp och kan användas. Tex. När man spolar för att få rätt temperatur på vattnet och sköljer grönsaker. Detta vatten går annars direkt till spillo. Korta tvätt och diskprogram kan också användas.
12.53
Vad händer "om" man kommer på någon som inte följer förbudet och över konsumera vatten??
Blir det något slags "straff"??
Hade det inte varit smartare att sätta förbudet tidigare?? Att säga åt "folk" att spara har INTE funkat så bra, då jag sett många både vattna, tvätt bil, husvagn & uppfart samt fyllt både små som större poler. Så också i dag har jag sett detta.
@Magnus - Hej Magnus, bra fråga. Den tar vi vidare till kommunerna och ser vad de säger.
12.54
Ställ en eller flera hinkar i duschen men duscha inte längre än det behövs! Och använd mindre schampo o tvål.
@Lotta - Bra tips Lotta! Vad brukar du använda "duschvattnet" till sedan?
14.34
Hej! Fotbollsplaner i Halmstad stängs för att det är så torrt. Nu vill vi veta hur du påverkas av torkan och bevattningsförbudet. Eller någon du känner, ditt företag eller din förening.
Hör av dig till oss - här eller i mejl till halland@svt.se. Ha det fint i sommarvärmen!
19.04
Det är tillåtet att använda egen brunn. Många tror inte det
11.13
Hej!
I dag tänkte vi prata om trafik. Just nu asfalteras den hårt trafikerade Slottsbron i Halmstad vilket medför köer. Vad tycker du om de pågående vägarbetena där du bor? Är det någon väg som borde fixas till eller justera hastighetsbegränsningen? Hör av dig här i chatten! Mvh Rickard Widgren, onlineredaktör
11.34
Varför kan inte polisen stå vid väg bygget vid Hallarna man blir ju omkörd när man håller 30 km???
Hej Uffe,
Kör folk för fort där menar du? Jag vet inte om polisen stått där. Vi har tidigare rapporterat om vägarbetet där, och Trafikverket säger själva att det är kaotiskt. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/trafikverket-det-ar-extremt
 
14.26
Det är sprickor på vägarna
Hej Philip,
Har du exempel på vägar som har mycket sprickor? Mvh Rickard
14.26
Jag har märkt att längs med laholmsvägen hade det behövts byggas högre bullerskydd. Nästan alla vi boende som inte har extra buskage mot vägen störs av trafikljuden utanför. Det hade behövts byggas om en del faktiskt.
Hej Daniel,
Tack för ditt inlägg. Finns det bullerskydd i dag där du bor? Har du kollat om det finns möjlighet att bygga högre bullerskydd? Mvh Rickard Widgren, rickard.widgren@svt.se 
14.54
Den busshållplats som är vid hallarna mot Fyllinge är inte bra den är gömd mellan det nya bullerplank
Så bussen missar att det är någon som står där
Det måste göras om
Hej Thomas,
Jag har sett den busshållplatsen. Har du själv missat bussen där? Mvh Rickard
14.55
JUST NU: Två bilar har kolliderat i korsningen Kustvägen/ Västrevångleden i Halmstad. Trafiken är påverkad.

Två bilar i krock

SVT NyheterTvå bilar har kolliderat i korsningen Kustvägen/ Västrevångleden i Halmstad. Trafiken är påverkad.
15.07
Svar till Richard

Ja det har jag bussen körde bara förbi
Dom har svårt att se när man står i kuren
Speciellt när det regnar o måste stå i skyddet
Var ska man annars stå
Gör om gör rätt
@Thomas - Ok! Hör gärna av dig till rickard.widgren@svt.se med kontaktuppgifter så kan vi kanske göra en artikel om det. Mvh Rickard
11.03
Tycker ni skall kolla vägarna när det har regnat en del.Tycker det är tragiskt att vägverket har en nollvision när det gäller olyckor i trafiken,och samtidigt låter vägarna se ut som dom gör.Exempel från Frillesås genom Åsa,djupa spår i vägen,asfalten nästan borta bitvis.När det regnar står det fullt med vatten i spåren,kör man inte nära mittlinjen är det stor risk för vattenplaning.Vart går våra bil och bensinskattepengar till ?????
Hej Bernt! Tack för ditt inlägg. Har du själv råkat ut för eller sett exempel på när regn på vägbanan lett till en olycka?
 
09.47
Goförmiddag! Hur mycket skulle du ha för att skjuta på din semester? Hör du kanske till en av dem som bestämt dig för att göra det?
Ja vad betyder det för dig att ha semester på sommaren - spelar det någon roll att ha den just då?
Vi vill höra hur du tänker.
10.22
En kan ju undra om Region Halland iår kommer att kunna bevilja sina medarbetare semester till hösten. Flera kollegor hade problem 2017 med att få ut semestern till hösten efter att ha sålt sin sommarsemester. Det är ju inte direkt så att bemanningssituationen ser lysande ut till hösten heller.
Att ha ett system med att sälja semesterveckor löser inga problem, vi skjuter de bara i tiden.
En kan ju också undra om Driftnämnden själva skulle vara sugna på att jobba hela sommaren.
Hej Adam! Det är något som vi får följa upp och se till hösten. Tack för tips! Är du själv påverkad av detta och kan tänka dig att berätta för oss? Eller någon av dina kollegor? Hör gärna av dig till mig malin.syrstad@svt.se.
21.50
Har redan tillräcklig inkomst så skulle aldrig sälja ut min semester för lite extraslantar. Hälsan och välmåendet är viktigare än den kortvariga eufori man får med ett lite tjockare lönekuvert. Tilläggas bör att marginalskatten äter upp det mesta av dessa kronor...så NEJ!
07.59
God morgon! Frågan om persontågstrafik på Markarydsbanan, som sträckan kallas, har varit aktuell i snart femton år. Både Halland och Markaryd vill satsa, men när det blir av är inte klart - och inte heller vem som ska betala. Vad skulle det betyda för dig att kunna åka tåg mellan Halmstad och Markaryd? Diskutera gärna här.
10.43
Jag har ca 50-55 min till Markaryd med bil idag. Vi rundar av och säger en timme dörr till dörr. För att ett tåg ska slå detta så skulle det behöva ta max 30 minuter. Jag har 15 minuter från stationen till mitt jobb och 15 minuter från stationen till mitt hem.
Lägg där till att:
Du är låst till tågtabell
Den svenska tågtrafikens eviga problem med tider.
Väder från och till tåg.
Nej den faktiska nyttan med detta förslag är det inte många som har glädje av. Bor du i direkt anslutning till stationen och inte äger en bil, visst för dig är det toppen. Hur många är det som uppfyller detta? Det är bara att konstatera: det finns bättre sätt att spendera skattepengar.
08.03
God morgon! I dag fortsätter vi att berätta om Markarydsbanan. Partier i Laholm menar att tågtrafiken kan vara i gång redan nästa år. Fortsätt gärna att diskutera här. 
 
Här är några av åsikterna från kommentarsfälten i våra sociala medier från i går:

"Och som vanligt kommer vi vanliga i kläm av en massa skitsnack!!
Det är bara att betala Region Halland så vi på ”landet” kan leva!!! 
Hälsn från Knäred" -
Stefan

"Gäller att rösta rätt i höstens regionval då" - Anne

"Nej den faktiska nyttan med detta förslag är det inte många som har glädje av. Bor du i direkt anslutning till stationen och inte äger en bil, visst för dig är det toppen. Hur många är det som uppfyller detta? Det är bara att konstatera: det finns bättre sätt att spendera skattepengar." - F
08.03
Klart det är bra "om" det kommer gå tåg till och från Markaryd - Halmstad för alla som inte är bortskämda med körkort och (för mycket pengar för att tänka på miljön). Det skulle också komma fler turister till de små "byarna" Veinge, Knäred, mfl.
Men jag håller med om att det nu varande tåg "nätet" o tåg som är totalt genom ruttet bör först rustas upp samt se till att det finns även första klass för rullstols burna på ALLA tåg. Se till att tågen funkar i både 50+ som 50- c,g!
09.15
Jag bor i Halmstad och arbetar i Perstorp. För mig är det perfekt!

Jag förstår inte varför alla pratar om Markaryd hela tiden. Den stora vinsten är att kunna åka Halmstad - Hässleholm. En resa som idag tar mellan 2 timmar och 6 minuter till 2 timmar och 26 minuter!

Lägg därtill att jag byter tåg till Perstorp!

2 timmar och 26 minuter Halmstad - Hässleholm borde kunna gå ner till max 45 minuter! DÄR har vi tidsvinsten!
Hej Maria!
Ja det hade verkligen varit en vinst ju. Pendlar du den här sträckan varje dag? Hur fixar du det? Hör gärna av dig till malin.syrstad@svt.se.
09.18
Var ska du se dagens match? Jobbar du samtidigt och hur löser du i så fall det? Eller har du tagit semester för att kunna följa matcherna i lugn  och ro?  Vi vill veta - skriv och berätta!
09.36
Jag jobbar men hoppas att jag hinner titta ändå. Vi har TV på jobbet och om man hinner är det okej att titta.
12.31
Det är en ren kränkning mot alla andra sporter att gödsla ut över ALL media WM och (bara) förknippa det med (fotboll)!!!
Det finns WM i en massa andra sporter också!!!
Ni är speciellt särbehandlande mot handikappade/ funktionshindrades sporter.
Det som ni med anda media äcklar ner allt och alla med denna Helv---s Jäv- fotboll som inget annat finns!
Absolut ingen respekt för jämställdhet inom sporten!!!
@EricS - Hej Eric! Vad tråkigt att du ser det så. Fotbolls-VM är ett evenemang som det är ett mycket stort intresse för och som väldigt många människor vill följa, därav svt:s starka bevakning. Men självklart har vi en viktig uppgift att även bevaka andra sporter - och inte minst funktionshindrades. Har du något bra tips till oss så tar vi tacksamt emot det!
Den senaste tiden har vi rapporterat om Ann-Britt Carlsson som är synskadad friidrottare, och om David Schultze som tränar för Paralympics i bordtennis. Vi rapporterade också flitigt från bordtennis-VM när det gick här i Halmstad. Men som sagt, vi tar väldigt gärna emot tips om bra sportevenemang att bevaka.
/Malin Syrstad, redaktionschef SVT Nyheter Halland
 
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/david-fick-armen-avsliten-pa-jobbet
 
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/en-ny-stjarna-ar-tand-pa-wall-of-fame-i-halmstad-arena
 
13.25
Sjukskriven så det är givet vad som gäller
@Gk - Så trist att vara sjukskriven. Men då har du lite sysselsättning i alla fall :-)
 
15.45
På bussen påväg till Halmstad
16.12
Sverige vann! Hur och var firar du vinsten?
11.24
I dag pratar vi om skräp i naturen! Vi har träffat två killar som utvecklat en skräp-app vars syfte är att göra det hela lite roligare att plocka upp skräp som andra slängt. Hur gör du när du ser skräp på tex stranden? Ingenting? Plockar du alltid tre saker som åker i papperskorgen? Berätta gärna här!

De vill göra skräpplockning roligare med en app

SVT NyheterSkräpplockning är det kanske inte många som sysslar med till vardags. Men två killar, varav en från Halland, har nu uppfunnit en app som ska göra den här aktiviteten roligare. Den lanserades för en månad sedan och har redan spridit sig långt utanför Sveriges gränser.
12.34
Plockar upp så klart
13.51
När jag ser skräp så plockar jag upp och ibland går jag runt och letar efter skräp så sen slänger i papperskorgen
11.37
Mycket av skräpet är så skrymmande så man inte kan ta med sig det ex bilbarnstolar, fulla sopsäckar, kabelhögar, tömd olja i tunna, stora ytor med spilld plastgranulat intill hamnen mm mm
12.01
Tylösand har Sveriges bästa strand, enligt en Sifo-undersökning. Vilken strand är din favorit? Berätta för oss här.
12.26
Stämmer, Tylösand.
13.27
Jag tycker Östra stranden
13.27
😇
14.27
Olofsbo
14.27
Det finns bara en badpklsts i halland APELVIKEN varberg
15.25
Rosendal/Stranninge 😎 😎
07.36
TYLÖSAND - HELT KLART BÄST! :)
07.36
Långasand
07.46
FRÖSAKULL självklart med sin långa natur sandstrand och härliga salta krispiga saltvatten, med underbara bad.
07.36
Appelviken varberg
07.36
Undrar hur mycket Tylösand betalat för den placeringen?
Vad är det för speciellt med att ligga och sola på hård sand och som packade sillar samt bada i vatten som är så fullt med solskyddsolja att ett riktigt oljespill ser miljövänligt ut & folk som springer, går, cyklar, skriker, näst intill på en samt de som "tror" dem äger allt och gör som dem vill???
Finns så många bra, fina och lunga stränder runt om som tur är!!
07.36
Getterön är bäst!
07.36
Haverdal
07.36
Vallersvik
09.24
Frösakull bästa stranden för familj
09.24
Finns inget som slår ostkustens exotiska badstränder Sandhammar/ Kåseberga
09.24
Påarp Laxvik Fågelvik, Gullbranna ock Tönnersa hela den jättelånga stranden.Ingen trängsrel lugnt o skönt
09.24
Frösakull
09.53
Nu kan man även få friskvårdsbidrag för golf, ridning och utförsåkning. Vad använder du ditt friskvårdsbidrag till? Skriv och berätta för oss.
10.15
Jag använder min till yoga
10.30
Kul att man får använda det till lite mer "avslappnande sporter", själv köper jag alltid gymkort.
10.30
Vem sitter och bestämmer vilka sysselsättningar det utgår friskvårdsvidrag för? Borde inte alla idrotter omfattas i detta. Håller själv på med skytte, bara att engagera sig i föreningslivet är friskvårdande.
Hej Bengan!
Det är Skatteverket som listar vilka idrotter och aktiviteter som man kan få friskvårdsbidrag till. Ridning, golf och utförsåkning kom till efter en dom i Högsta förvaltningsdomstolen i vintras.
Skytte verkar inte vara med på listan ser jag, synd för dig. Här finns Skatteverkets lista:
https://www.skatteverket.se/privat/skatter/arbeteochinkomst/formaner/personalvardmotionochfriskvard/friskvardsaktiviteterao.4.15532c7b1442f256baee714.html
/Med vänlig hälsning Malin Syrstad, redaktionen
10.52
Synd att det inte går att använda till startavgift Oringen i orientering. Det är urtufft och utmärkt för hälsan.
I år kanske med en klass för herrar 100 år.
Bra bevis för hälsosport!
11.23
Själv lägger jag mitt friskvårdsbidrag på 'brevlådegym' och gör i princip vad jag vill med pengarna :)
Hej! Nu blev jag nyfiken - vad menar du med "brevlådegym"? /Malin Syrstad
@malinSkapande konst, av unga svenska konstnärer. Eller som förra året då det faktiskt blev lite nya träningskläder. Så det blev ju friskvård fast av ett slag som inte direkt subventioneras av Skatteverket.
11.31
Är det att subventionera höginkomsttagares fritid vi vill satsa på samtidigt som vi inte har pengar för att våra gamla ska få vällagad mat, sällskap och få vara uppe så länge de vill?
Kan tänka mig att vi ska bidra till att ungdom får prova på sporter men det ska vara i relation till familjens inkomst.
11.51
@malin.
Det finns vissa sätt att på helt laglig väg "gå runt" listan om vad skatteverket anser vara ok saker att lägga friskvårdsbidraget på. Kort sagt offrar du en bit av ditt friskvårdsbidrag för att kunna ta ut det i presentkort i en uppsjö varianter.
Längre beskrivet går det ungefär till såhär:
Du betalar medlemskap i ett av dessa gym som endast finns "online" och hänvisar till utegym runt om i Sverige. Gymmet har dock en SNI-kod som alla andra fysiska gym och landar därför under gymkorts-delen enligt Skatteverket.
Beroende på hur dyrt medlemskap du köpt så kan du därefter köpa presentkort för en rad olika butiker eller tjänster för endast 20 kr.
Exempel:
Du har 2000 kr i friskvårdsbidrag. Du köper ett medlemskap för 2000 kr. Som "medlemsförmån" får du då köpa ett presentkort värt 1500 kr för 20 kronor. Ett presentkort som funkar till massa olika saker.
Du har då förlorat 500 kronor men övriga 1500 kan du göra vad du vill för. Pengar som annars kanske "brunnit inne".
Tack, då förstår jag. Vad brukar du använda pengarna till då?
10.17
Jag cyklar hellre på riktigt
10.53
Varför är det ingen som tar upp miljöpåverkan angående alla batterier?
Hej Isse! Det är en en intressant vinkel - tack för tips! Hur tänker du själv kring det faktum att fler kanske ställer den bensin- eller dieseldrivna bilen och använder elcykel istället?
12.35
Självklart bättre att ställa bilen och cykla istället, men märkligt att både elbilar och elcyklar markadsförs utan att nämna att batterierna påverkar miljön.
19.56
Sverige har tagit sig vidare till kvartsfinal efter vinsten mot Schweiz med 1-0. Vad tänker du efter matchen? Och vill du kanske skicka med en hyllning till Halmstads Janne Andersson?
08.03
Tack svenska laget för underhållningen liksom ledarteamet med Hasse i spetsen. Ni är fantastiska. Hur bra som helst utan Zlatan
10.04
Heja heja ni är grymma. Tar England lätt!
13.57
Sverige ni är bäst. Ni vinner över England
15.00
Om folk var lika intresserade av politiken, så "kanske" vi kunde få in riktigt folk i riksdagen och inte de lekskolebarn som skyller från sig och säger massa babbel som inte betyder ett skvatt när dem "styr"!!! Jä--- bollhuvuden!! Uppgjord match ändå. :-P
21.33
Studentbostad: Höstterminen närmar sig och många studenter söker efter någonstans att bo inför skolstarten. Men det är inte helt lätt att få tag i ett boende. Hur gör du? Tipsa varandra här i chatten!
08.28
Vem är oss? ? ...det verkar lite kompott utan "trådar", lite hit och dit. Studentboende och Englandsmatch
Hej Kristina,
Visst kan det upplevas lite rörigt. Men vi försöker vara tydliga med att vi ibland byter ämne i tråden. Idag diskuterar vi studentboenden, eller kanske snarare bristen på studentboende. Ha en bra dag!
Vänligen
Mattias
09.08
Jag bor hos morfar
10.39

Svårt för studenter att få boende i Halmstad

SVT Nyheter: Högskolan i Halmstad är ett av de lärosäten där antalet antagna studenter ökar till höstterminen. Nästan 9 000 personer har kommit in på ett program eller en kurs, men att få tag i ett boende är inte så lätt.
12.46
Det är svårt som ung att få studentbostad och ännu svårare som äldre studerande med medföljande familj. Studentbostäder passar inte dem och hänvisas till de ordinarie lägenheterna. Och då blir det ett status quo när man hittar lägenhet med passande inflyttningsdatum har man inget bevis på inkomst (antagningsbevis) och när man har bevis på inkomst (antagningsbevis) finns inga lediga lägenheter. Flera program kurser har jag förlorat och tiden rinner iväg och med den chansen att en utbildning.
14.57
Jag hyr ett rum i en villa. Delar kök och toa med tre andra.
08.11
God morgon! I dag rapporterar vi om att den förfallna folkparken i Halmstad har blivit en valfråga. Frågan handlar om vad som ska bli av parken i framtiden. Vad tycker du?
08.25
Restaurera hela Folkparken och gör den till just FOLKETS PARK . Vuxendans lekplatser, aktiviteter Boule, restaurang bowlingbanor , helt enkelt en levande park
09.15
Riv och bygg bostäder
10.57
Bygg fler bostäder för höginkomsttagaren och sluta tjata om det. Det är just det som kommer att hända i slutändan med Folkparken. Det är det Halmstad har satsat på under flera år.
09.17
Översiktsplanen som nämnts i artikeln är väl inte beslutad? Bara ett arbetsmaterial från vissa tjänstemän och vissa politiker?
Reporter Anders Fall: översiktsplanen Framtidsplan 2030 är beslutad. I översiktsplanen pekas folkparksområdet ut som ett framtida område med "blandad bebyggelse med övervägande delen bostader". Innan detaljplanen fastställs i slutet av december ska ett förslag på Folkparkens innehåll ut på samråd. Ett annat steg är granskning av detaljplanen innan den gäller. Flera förslag på Folkparkens innehåll finns att läsa om i Handlingsprogram for bostadsförsörjning 2016-2030, där
150 bostader planläggas och byggas år 2021-2025, och i Lokalforsorjningsstrategi 2016-2025 framtida skolor och forskolor föreslås en grundskola for ca 300 elever stå klar år 2022. 
09.17
Det lär vara ännu fler namnunderskrifter på gång. Borde inte politikerna lyssna minst lika mycket på 10.000 medborgare som på 2 fastighetsägare?
10.30
Mängderna av krossat glas ligger kvar där hela tiden. Det verkar inte som att fastighetsägaren bryr sej om detta. Dessutom så pågår det buskörningar, droger m.m. i området.
10.57
Bara riv det. Den tiden har varit och kommer inte tillbaka.
13.14
Restaurera hela Folkparken, gör det till Halmstads Kulturhus, lekplats, olika aktiviteter för alla åldersgrupper, ett andningshål, en levande park
13.14
Rusta upp folkparken och gör ett fint grönområde för alla. Vi behöver grönområde på denna sidan Nissan. Bygg studentlägenheter i Frösakul och Eketånga. Ingen tänker på att behöver natur även på denna sidan Nissan för att folk ska må bra.
13.28
Riv skiten
16.19
Rusta upp och låt alla ha olika aktiviteter, ungdomarna har ingenstans att ta vägen på helgerna och då förstör dem istället så kunde detta vara en gemensam samlingspunkt och ha olika aktiviteter i olika åldrar. Kultur, teater, dans, musik....listan kan göras oändlig. Allt behöver inte göras om till bostäder, dagis, skola m.m låt den lilla gröna yta som finns kvar i innekärnan finnas !
16.19
Låt det förfalla.sen kan riva. Det är en bra taktik den använder kommunen. Allt nytt är så bra?? Nej spara denna fina byggnad. Tänk så många som träffat sin kärlek på dansgolvet i folkparken❤
19.18
Stort grönområde med trivselytor för såväl barn som gamla, med ett speakers corner i äldre arkitektur som passar in i naturen, i anslutning till detta en folkpark med utomhus dansbana under tak med scen och låt sedan den gröna ytan ansluta till en F-6 skola!!
19.18
Renovera det gamla kulturhuset till orginalskick❤❤❤
19.18
Rusta upp! Bra samlingsställe som det var när jag växte upp
19.54
De kunde bygga en brygga i Nissa för många miljoner till en resturang som bara ger några tusenlappar i hyra till baks. Det är kommunens plikt att städa upp Folkparken efter sig till original skick. Både för dans och teater, där finns en utescen som kan användas, allt kunde vara exklusivt dans och teater både sommare och vinter. I Halmstad finns super ducktiga krögare och sådan som ordna för uppträden, ett stort möte med de tjejer och gubbar så får de säga sin åsikt.
Mvh Bengt-Göran Ludvigsson
21.25
Bevara det gamla och restaurera så att byggnaden får tillbaka sin forna glans 💜
07.56
Använd hyrespengarna till att bevara Folkes Park, för de som är där eller har varit där har antagligen betalat hyra under alla år.
Med vänlig hälsning, Gisse
07.56
Riv och bygg ett trevligt bostadsområde. Kan kanske bevara dansbanan.
09.17
Renovera upp folkparks byggnaden och bevara den det är vårat kullturarv viktigt att vara rädd om våran kulltur❤
13.52
Den här kommunen är usel på att förvalta äldre bebyggelse och har en förkärlek för betong o glaslådor. Söder - totalt massakrerat, Österskans - snart "berikad" med groteskt stor pinne, Sporthallen - riven o ersatt med en av Godzilla utbajsad legobit. Folkets park kommer gå samma öde till mötes.
15.07
Folkparkseran är sedan länge förbi. Riv allt och bygg bostäder och en skola. Bygg sedan ett nytt, modernt och ändamålsenligt kulturhus där de nuvarande verksamheterna kan verka och utvecklas. Det nuvarande Kulturhuset är tyvärr i för dåligt skick för att bevaras.
14.41
Bevara parken, bygg inga bostäder och riv den gula styggelsen som aldrig varit nåt att ha.
14.41
Snälla, Riv INTE folkparken. Varför ska allt gammalt rivas bara för att det är gammalt. Det är ju en påminnelse om hur det var och såg ut förr.Måste ju finnas pengar till att rusta upp. Alla vi som vill bevara den kan väl lägga en slant var.
07.41
Politiker skall forbattra basverksamheter och inte smeta ut budgeten pa egna onskeprojekt . Budgeten ar ett lan fran allmenheten som skall fa nytta av den i basverksamheten !
10.03

Så gick det i Falkenberg förra valet

SVT NyheterDen 9 september är det dags för val. Men hur gick det för fyra år sedan? Har du koll på vilket parti i Falkenberg som fick flest röster? SVT Nyheter Hallands reporter Marcus Alakangas ger dig en sammanfattning i klippet ovan.
10.02
Laholm och Varberg har  beslutat att ersätta vegetarisk mat med nötkött i skolan efter sommarens torka, något som Livsmedelsverket är kritisk mot. 
- Att just ta bort det vegetariska tycker vi är jättesynd. Vi behöver äta mer växtbaserat och vegetabilier., Anna-Karin Quetel nutrionist på Livsmedelsverket.

Vad tycker du, är det rätt att ersätta vegetarisk mat med nötkött för att stötta bönderna?
10.56
Naturligtvis skall vi inte byta vegetarisk mat mot animaliska produkter. Det går ju åt såväl mer åkerareal som energi att producera samma mängd protein vid köttproduktion jämfört med vegetabilisk produktion.
11.39
Tvärtom är det rätt att öka på vegetarisk mat med hänsyn till hälsoaspekter, och att minska på intaget av rött kött (däggdjur), speciellt processat kött. Om barnen ska äta rött kött får den inte vara processad, och helst av ekologiskt ursprung, gärna i Sverige, och inte mer än någon gång i veckan.
- Vi vill väl inte utsätta våra barn för cancerframkallande födoämnen, utan i stället ge dem det vetenskapen kommit fram till är hälsofrämjande? leif@hjerpe.org
13.01
Jag tycker att det ska finnas både och i skolan. Vegetariskt för dem som vill ha det och kött för dem som vill ha det.
13.13
Jag tycker att istället för att byta ut skolmaten till vegetariskt så ska man erbjuda vegetariska alternativ utöver den vanliga maten
14.34
Nu er det nødsituation i Sverige for bønderne. Dem skal man hjælpe så de også er der for os til næste år. Så kan vi godt droppe Vega. og økologi.
18.41
Låt barnen få samma meny som fångarna får Dom klagar ju inte .
19.34
Om vi kan hjälpas åt och av den anledningen servera fler nötköttsmåltider kan jag inte riktigt förstå Livsmedelsverkets argument. Påpeka för föräldrar vikten av frukt och grönt vid måltider i hemmet så kanske det kan bli kompenserat. Tror inte barnen tar skada av fler köttmåltider. Det är så typiskt Sverige med denna pendel som slår.
19.40
De halländska bönderna har lidit hårt av sommarens torka, och Laholms val att slopa de vegetariska rätterna till fördel för nötkött är ju värd att applådera. Det handlar om att stödja de som ger mat på bordet och att bevara den lilla köttproduktion vi har kvar i detta landet, men kanske vill livsmedelsverket att vi ska vara beroende av regnskogsskövlingen i Brasilien för vårt köttbehov?
19.43
Jag vill ställa en fråga. Är det skolbarnens ansvar att köttbönderna får avkastning för sitt kött? Bönderna verkar på en marknad och då är det efterfrågan som gäller. Bra eller dåligt men så är det.
20.06
Självklart att man ska stödja bönderna genom att ge mer kött i skolorna
20.09
Det är bara positivt att skolledningen tar ställning för kött krisen så vi slipper skitigt kött utanför Sveriges gränser i framtiden.

Kursar köttbönderna vem skall då ge oss bra lokalt producerad kött?
Detta är ju bara en tillfällig lösning.
20.50
Barn behöver näring för att prestera och kött av bra kvalitet är bra tycker jag. Om Sverige vill ha bra arbetskraft i framtiden och friska människor som kan betala våra pensioner snåla inte med barnen. Vegetarisk kan dom välja som vuxna. Dessutom blir köttet lagad mat som innehåller grönsaker med, inte bara rent haburgarkött. Stödja bönderna är bara positivt.
20.53
Klart vi skall hjälpa våra bönder. Det serveras ändå grönsaksbuffé till kötträtterna. De flesta barn vet idag att man behöver äta grönt också, även om de får mer kött en period. Det borde även Livsmedelsverket förstå. (Själv äter jag bara svenskt kött, sedan många år tillbaka.)
21.03
Jag jobbar sjävl med mjölk och kött produktion men hur ska vi gör om vi inte kan slakta våra djur. Jag tycker Laholm kommun gör helt rätt. För jag tycker att vi ska satsa på när odlat.För hur miljövänligt är det att vi ska importera all vegetarisk mat tex soja.
För jag tror nog inte att barnen och alla andra vill vara utan smör, mjölk,grädde och kött.
För jag tror att det är nog inte många som förstår hur jobbig denna sommaren har varit
21.07
Självklart är det rätt. Närproducerat svenskt kött är en bra produkt. Vegetarisk mat där vissa delar är konstgjorda och fabrikstillverkade är inte miljövänligt. Det är oxå självklart att vi stöttar
Svenska bönder så vi kan få mat om det blir kris .
08.49
Det är väl bättre att servera mat som barnen vill äta! Man måste ju ta hänsyn till vad som äts och inte servera den mat som ingen äter för att det blir billigast.
08.49
Självklart, bättre med svensk, nej förlåt närslaktat kött än bönor och vegetarisk från sydamerika som skickats med båt till oss, låt säg att det är ca 10 000 sjömil och ett container fartyg drar ca 400L / sjömil då blir det alltså 4 000 000L diesel för lite bönor. Istället kunde vi ätit kött ifrån vår lokala bonde som kör med en ford transporter som drar ca 1,2L / milen som blir max 5 L för runt 100kg kött som vi får på tallriken, även nyslaktat vem vill ha unkna bönor på tallriken? Vill bara nämna att jag absolut inte är emot vegetarisk mat i skolan bara det att det kanske inte alltid är så mycket bättre!
10.23
Det är lite märkligt att en mycket stor mängd maträtter ska få en egen klassificering utifrån en enda ingrediens som de INTE innehåller. Mat är mat. Olika rätter innehåller olika ingredienser. Svårare än så är det inte.
16.07
Vegetarianer/veganer kommer inte att äta kött från djur i alla fall. Det kommer bara att leda till att de barnen får det svårare med skoldagen. Barnen ska inte straffas för att bönderna har någon svacka. Skärpning! Veg kan i princip alla äta!
13.18
Mycket bra initiativ, hoppas fler kommuner följer efter!
09.32
Jag tycker att det är helt fel att ersätta den vegetariska maten med en högre andel kött! Vi behöver lära våra barn och ungdomar att äta mer grönt, inte mindre. Studier visar att äter man mer grönt så minskar riskerna för att drabbas välfärdssjukdomar.