SVT rapporterade · Direktrapportering inför toppmötet

13.29
 
Ett stort medieuppbåd väntar på att den amerikanska presidenten Donald Trumps flygplan Air Force One ska landa på en militär flygbas Paya Lebar Air Base. Sedan kommer Trump köras i sin egen bil till Singapores lyxigaste hotell Shangrila.
 
 
13.36
Säkerheten är hög vid Singapores gränser, två personer har avvisats. En utav dem stod på en lista över misstänkta terrorister. Den andra avvisades efter att ha uppträtt konstigt. Vid närmare granskningen av hans dator hittades länkar till sidor som visade hur man begick självmordsdåd.
 
 
13.58
 
Notan för Singapore för att arrangera det historiska toppmötet kommer att hamna på ungefär 20 miljoner US Dollar säger premiärminister Lee Hsien Loong på en pressträff på mediacentret.
 -Men det är det värt lägger han till och säger att hälften är kostnaderna för säkerheten.
14.17
 
Ryktet säger att det blir ett kort möte. Kim Jong-Un ska lämna Singapore redan klockan två på tisdag lokal tid. Det vill säga 5 timmar efter mötet startat. Men säger jag efter ett par år på toppmöten: Journalister är bra på att sprida rykten, speciellt om de väntar och väntar i mediacenter.
 
 
14.24
 
 
Nu landar den andra spelaren Trump med Air Force One på en militärflygplats utanför Singapore.
 
14.31
Singapores TV livesänder allt som händer och varje minut kommenteras. De är enormt stolta över att mötet sker just här. Idag i mediacentret har både jag och min kollega Susan Ritzen givit flera intervjuer som utländska journalister och varje gång har jag fått frågan: Vad tycker du om mediacentret? Alltid ställd med förväntansfullt tonfall. Jag har svarat å det är så fint. Varje gång. Det är fint. I normala fall presscenter för formel ett cirkusen när de kör i Singapore.
 
14.47
Den stora frågan som alla ”talking heads” det vill säga experter och journalister pratar om är vad ska de göra i morgon. Mötet är på tisdag och det enda man vet om Trumps schema är att han ska träffa Singapores premiärminister och man vet inget om Kims schema.