SVT rapporterade · Sista kvartsfinalen avgörs

19.38
Hej på er! Sverige är utslagna, men VM rullar vidare. England är i semifinal och nu avgörs vem motståndaren blir - Ryssland eller Kroatien.

Häng med i direktrapporteringen här, avspark 20.00.
19.49
Startelvorna:
Ryssland (4-2-3-1): 1 Akinfejev; 2 Fernandes, 3 Kutepov, 4 Ignasjevitj, 13 Kudryashov; 11 Zobnin, 7 Kuzyaev; 19 Samedov, 17 Golovin, 6 Tjerysjev; 22 Dzyuba

Kroatien (4-2-3-1): 23 Subasic; 2 Vraljko, 6 Lovren, 21 Vida, 3 Strinic; 7 Rakitic, 10 Modric; 18 Rebic, 9 Kramaric, 4 Perisic; 17 Mandzukic
19.55
Nationalsångerna nu. Kroatiska spelarna har handen på hjärtat, och med handen på hjärtat borde de göra en bättre match i dag än mot Danmark.
20.01
Vi är igång.
20.02
1' Ryssland pressar aggressivt . Vida får en liten smäll i huvudet.
20.02
2' Tjerysjev på språng, framspelas av Dzuyba. Skjuter, får bollen på sig, inspark. Vackert och fartfyllt av Ryssland!
20.04
Ryssarna har inlett klart piggast.
20.05
Det var alltså 20 år sedan Kroatien tog brons, ledda av skyttekungen Davor Suker.
20.05
4' Dzuyba skjuter. Lovren blockerar. Hörna.
20.06
5' Misslyckad variant.
20.07
6' Rebic vinner boll i boxen och trycker av. Akinfejev räddar ut till hörna.
20.07
7' Lovren nickar fram Rebic, som sätter pannan till bollen. Över.
20.09
Kroatien har kommit in i matchen nu.
20.09
9' Samedov gör ner Rakitic, som slår frisparken snabbt och slår en crossboll mot andra kanten. Bollen når Mandzukic som drar till, men han får ingen riktig träff.
20.11
11' Svag hörna av Modric. Ryssland försöker kontra, men misslyckas. Kroatien har grepp om matchen nu.
20.12
12' Mandzukic får ett nästan identisk läge och nästan identisk felträff.
20.14
14' Ryssland kontrar via Dzuyba, men passningen mot Samedov är inte optimal. Inlägget kommer. Kroaterna nickar undan.
20.15
15' Kroatisk frispark, slås mot boxen. Skickas undan av ryssarna.
20.15
16' Rebic glider in och stångas, fixar ett strålande frisparksläge.
20.16
Rakitic kliver fram...
20.17
Över. Dåligt.
20.18
18' Samedov smiter in i straffområdet. Hinner dock inte snappa upp bollen efter sin förstatouch.
20.21
20' Ryssland kontrar igen, men återigen saknas skärpa i sista tredjedelen.
20.22
Så här ser alltså slutspelsträdet ut nu:

20.24
22' Modric och Rakitic letar luckor. Hittar inga just nu.
20.24
Gott om VM-semifinalister runt Engelska kanalen.
20.25
24' Snygg nedbröstning till Akinfejev. Ska också tilläggas att pulsen stiger varje gång ryssarna anfaller.
20.26
25' Rakitic sparkas trettiotre gånger. Får frispark efter en trettiofjärde spark.
20.27
Russia!! 👍
20.27
27' Samme Rakitic försöker nå Vrsaljko med en långboll. För brant.
20.28
Knappa halvtimmen spelad. Kroatien känns farligare när de anfaller, men så här långt är Ryssland bra med i svängarna.
20.29
28' Inlägg av Vrsaljko mot Perisic. En nick utanför stolpen. Perisic har inte gjort någon glad detta VM. Kan så mycket mer.
20.32
MÅÅÅL! TJERYSJEEEEEV!!!
20.32
BOOM! VILKET MÅL!
20.33
31' Tjerysjev söker väggspel med Dzuyba, får det, gör en riktningsförändring med en lysande förstatouch - och så trycker han av en projektil mot Subasics högra kryss. Bollen dyker perfekt och stadion exploderar. Ryssland leder med 1-0.
20.33
Kom igen KROATIEN!!!
20.35
34' Kroatisk hörna från höger. Vida och Lovren kommer upp...
20.36
35' Resultatlös, men Kroatien biter sig fast på offensiv planhalva... Och gör det tills Ryssland rensar undan och Dzuyba görs ner av Lovren. Lovren får gult kort.
20.36
36' Fint ryskt spel nära hörnflaggan. Fernandes försöker sedan chippa fram bollen till sig själv, men den studsar ut över kortlinjen.
20.37
37' Dzuyba fixar frispark, från distans...
20.38
38' 38-årige Ignasjevitj sätter foten till bollen. Över. Fin kille ändå.
20.39
39' Samedov bryter, tunnlar och vinner frispark. Gult kort på Strinic. Klarare än solen.
20.40
40' Tjerysjev hotar igen, men prickar inte rätt den här gången. Samtidigt vevas reprisen på målet. Så vackert.
20.40
Det kan ju faktiskt bli England-Ryssland i semi på onsdag och med tanke på vårens händelser i Salisbury är risken stor att det blir en giftig match....
20.40
MÅL! KRAMARIC! VAD HÄNDE?
20.40
1-1!
20.41
40' Perisic skickar fram bollen till Mandzukic, som får all tid i världen på sig att sätta in den till Kramaric. En panna på bollen och vi har 1-1.
20.42
42' Rysk frispark i farligt läge. Slutar med att Fernandez skickar in den mot giganten Dzuyba. Kroatisk frispark.
20.45
45 minuter snart spelade. Alltjämt 1-1.
20.47
Seven players have now scored for #CRO at the 2018 #WorldCup: ⚽️ Luka Modric ⚽️ Ivan Rakitic ⚽️ Ante Rebic ⚽️ Ivan Perisic ⚽️ Milan Badelj ⚽️ Mario Mandzukic ⚽️ Andrej Kramaric Only #BEL (9) have produced more scorers during this tournament.
20.48
Ryssland-Kroatien 1-1
Halvtid: Ryssland är bra med i matchen mot favoriten Kroatien. Denis Tjerysjev dunkade in sitt fjärde VM-mål från distans, men ryssarna hängde inte med när kroaterna drog igång ett snabbt anfall och Andrej Kramaric nickade in kvitteringen. 1-1 i paus. Snart tillbaka med andra halvlek.
21.05
Andra halvlek är igång.
21.06
46' Kroatien försöker koppla grepp om matchen.
21.07
48' Långboll mot Dzuyba. Resultatlös.
21.09
50' Kramaric håller i, håller i, håller i... Skickar in bollen mot bortre delen av... Ingenting.
21.09
51' Skott av Modric. Långt utanför.
21.10
51' Dzuyba stark. Tydligen inte på ett schyst sätt. Kroatien får frispark. Långboll mot Rebic... Inlägget blockerat.
21.11
52' Cykelspark av Kramaric. Ren träff, men inte tillräckligt hård. Akinfejev fångar i skopan.
21.13
Vrsaljko ligger ner och har ont. Mer ont än Neymar mot Mexiko och Mbappé mot Uruguay.
21.16
55' Kroatien försöker snickra ihop ett anfall, men Perisic vågar varken slå inlägget eller gå på avslut.
21.16
Ang Rysslands 1-0: det skulle vara intressant att lyssna till matchkommentatorernas synpunkter på målvaktens placering vid skottögonblicket.
21.16
57' Ryssland försöker etablera tryck, men slarvar bort passningen. Kroatien känns numret större just nu.
21.16
...även om det alltså står 1-1.
21.17
58' Rebic skjuter. Ryktet säger att bollkallarna fortfarande letar efter bollen.
21.17
Blixtar och dunder på läktarna nu. Ryska fansen är igång.
21.19
STOLPE! KROATIEN!
21.19
VILKET LÄGE!
21.19
60' Efter en tilltrasslad situation snappar Perisic upp bollen, håller i, trycker av. Bollen klingar i stolpen och dansar tätt intill mållinjen och går ut. Nära!
21.20
62' Rysk hörna från höger...
21.21
Dzuyba nickar... Kraftlöst. Målvakten fångar.
21.22
Byte Kroatien. Perisic ut, Brozovic in. Inter. Inter.
21.23
64' En kroatisk klackspark bäddar för ett lysande läge, men inspelet blockeras.
21.25
Ryssarna fick matchen ungefär dit man ville i första. Nu känns Kroatien tyngre.
21.26
Byte Ryssland. Målskytten Tjerysjev ut, Smolov in.
21.27
68' Långboll av Modric mot Kramaric. Ryssarna snappar upp den utan problem.
21.27
heja ryssland
21.27
Det är nästan fusk att ha Dzuyba som target.
21.28
69' Vrsaljko måttar inlägg från högerkanten. Går förbi allt och alla.
21.29
70' Modric försöker trä in bollen, men den ryska muren är hittills intakt. Bortsett från ögonblicket då man glömde bort att bollen var i spel och Kramaric nickade in 1-1.
21.32
72' Fernandes slår inlägget mot Erokhin, som nickar över. I sekvensen innan borde dock Smolov ha förvaltat chansen bättre. Han höll dock i bollen för länge, innan han satte ut mot Fernandes.
21.33
Byte Kroatien. Strinic ut, Pivaric in.
21.34
1-1. Kvarten kvar.
21.35
76' Farlig hemåtpass mot Subasic, som dock hinner först och skickar iväg bollen.
21.36
77' Modric trycker av ett vänsterskott i boxen. Blockeras. Vrsaljko med högern. Blockeras. Kroatien är på jakt!
21.36
78' Mandzukic möter hörnan från höger, men nicken går högt, högt över.
21.38
79' Rakitic vänder spelet mot Vrsaljko - som halkar. Ryskt byte i stället...
21.38
Dzuyba ut, Gazinsky in.
21.41
81' Ryskt inkast. Litet avbrott då Erokhin låg ner.
21.42
83' Farligt i den ryska boxen... Bollen rensas undan.
21.43
84' Hands på Vrsaljko. Frispark Ryssland.
21.44
Golovin slår den fint... Nickas undan.
21.46
86' Kroatien försöker anfalla längs vänsterkanten... Skiftar mot Vrsaljko...
21.46
Erokhin nickar ut till hörna, halvt ohotad. Svagt.
21.46
87' Vida nickar. Rysk frispark, det är Lovren som knuffas.
21.47
Byte Kroatien. Kramaric ut, Kovacic in.
21.48
AJ! Subasic!
21.48
Han räddar bollen från att gå ut över mållinjen, men sträcker sig i samma veva. Mycket olyckligt! Och detta händer precis efter att Kroatien gjort sitt sista byte...
21.49
Han får behandling. Är på fötter...
21.49
Reservmålvakten gör sig redo. Subasic ligger igen.
21.50
På fötter igen. Verkar inte vara några konstigheter. Okej...?
21.51
90+2' Modric glider förbi och ordnar hörna från vänster...
21.52
90+3' Fernandes löser frispark nära sin egen hörnflagga. Välbehövligt andrum för ryssarna.
21.53
90+4' Smolov! Skjuter från ingen vinkel, oväntat skott som Subasic boxar undan.
21.54
Kroatisk frispark på mittplan. Modric sätter igång snabbt.
21.54
Vrsaljko med inlägget... Rensas undan.
21.54
Slut! Förlängning väntar.
21.56
Fulltid: Förlängning att vänta. Ryssland tog ledningen genom Tjerysjev som fick kanonträff från distans, Kramaric nickade in kvitteringen kort därpå. En mållös andra halvlek senare, där Perisic prickade stolpen, blåste domaren av. 90 minuter är över. Nu blir det ännu mer spännande.
22.01
Första förlängingskvarten igång.
22.01
91' Rysk hörna från höger. Halvfarligt. Modric kan till slut transportera bollen därifrån.
22.02
92' Kuzayev på språng. Faller i boxen. Vill ha straff. Ingen åtgärd från domaren. Ska heller inte vara det.
22.03
94' Friska fläkten Fernandes kommer fram på högerkanten igen. Tappar ut bollen till inkast.
22.06
96' Litet ställningskrig nu...
22.06
Vrsaljko står vid sidan. Har ont.
22.06
Corluka ersätter Vrasljko. Det innebär att Pjaca, som gjorde sig redo för inhopp, inte får komma in.
22.06
Det här var Kroatiens fjärde byte. Det sista.
22.06
Vida blir högerback. Corluka mittback.
22.07
Mandzukic har också ont... Men krigar på.
22.07
Trötta ben nu. Överallt.
22.07
97' Modric bryter fram. Stoppas av två ryssar.
22.09
99' Inlägg mot boxen, men ingen är där. Kroatiskt inlägg alltså. Och ingen kroat där.
22.10
100' Golovin och Smolov kommer i ett 2-mot-1-läge som uppstår från intet. Golovin släpper boll, Smolov faller. Ingen straff.
22.10
Spelet vänder. Kroatisk hörna.
22.10
MÅÅÅL! VIDA! KROATIEN GÖR 2-1!
22.11
100' Modric slår hörnan från höger och Vida nickar. Bollen smiter förbi alla och in i Akinfejevs vänstra hörna. Tungt för Ryssland!
22.12
KROAAAAAAATIEN JAAAAAAAA!
22.12
Kan ryssarna komma tillbaka?
22.13
Och vem kommer in om inte Alan Dzagoev - han som skulle frälsa Ryssland den här sommaren, men blev skadad i första matchen och har inte spelat sedan dess?
22.16
Kroatien har stärkts av målet. Spelar ännu tryggare nu.
22.17
Rysk frispark från fint inläggsläge...
22.18
Subasic är där. Får frispark. Skadar sig igen...?
22.18
Första kvarten slut. 2-1 till Kroatien, alltså. Vida nickade in tvåan.
22.21
Vi är igång. Sista kvarten.
22.21
Han, kommentatorn, sade att Ryssland har god chans nu när Kroatien är slutkörda. Hmmm?? Ryssland måste väl ändå vara mer slutkörda som har sprungit och jagat boll i 90 minuter???
22.21
Har Ryssland en till växel? Är det Dzagoev som ska lösa upp knutarna?
22.22
Eller ska Kroatien rida ur stormen? De har gjort alla sina byten, men laget därute svämmar över av kvalitet.
22.22
107' Modric vinner boll, jagar och hinner ikapp innan den går över kortlinjen. Sedan slår han en helt missriktad passning.
22.24
109' Ryssland försöker pussla ihop ett anfall. Inlägget nickas undan. Mandzukic kontrar, görs ner. Frispark och gult kort Gazinsky, som missar en eventuell semifinal.
22.25
Kovacic och Kudryashov i duell. Ryssen får kroatens axel i ansiktet, men frisparken emot sig.
22.26
Tio minuter kvar...
22.26
Varför inget gult kort när målgöraren i Kroatien drog av sig sin tröja?
Han fick gult, den gode Vida.
22.26
Hörna Ryssland från vänster.
22.26
KUZAYEV! RÄDDNING!
22.27
Kuzayev får en klockren träff på andravågen, men Subasic är långt ute och limmar bollen. Starkt av den kroatiske målvakten!
22.27
Det var inte kramp känning i slutet av första förlängningen, blev trampad på handen.
Stämmer!
22.28
113' Smolov på språng, fintar ner Vida och lättar in bollen mot bortre delen av straffområdet. Subasic sträcker på sig och får iväg bollen.
22.28
I nästa sekvens: Hands på Pivaric. Frispark strax utanför straffområdet.
22.30
115' Dzagoev slår den perfekt, Fernandes kommer upp och prickar in 2-2. Wow!
22.31
Hoppar över reklamskyltarna och suger in ögonblicket, njuter av varje bråkdelssekund.
22.32
117' Ambitiöst volleyförsök av Modric. Högt över.
22.32
Modric är strålande i dag.
22.33
118' Smolov blockerar en långboll till inkast och ryssarna på läktaren jublar högt.
22.34
119' Zobnin skjuter! Subasic är snabbt nere på marken och räddar.
22.34
120' Kroatisk frispark. Vida går upp. Lovren också. Modric vid bollen.