SVT rapporterade · Följ Vidi–Malmö FF

19.27
Ytterst viktigt för Svensk fotbolls vidare rekrytering av unga spelare att Malmö går vidare till CL playoff.
Såväl AIK som DIF har ju bränt sina skepp att gå vidare. Hoppas på att MFF ”vågar” spela anfallsfotboll, inte bara omställningsspel även om det är bortaplan och mycket står på spel. MFF har kompetensen i truppen att sätta hög press samt att förvalta de möjligheter man skapar offensivt.
Go MFF💪
19.35
SVT:s experter Nannskog och Johannesson tror på Malmö i kväll – vad tror ni? Lägg din röst!
19.43
Malmö FF har satt sig i en situation där de måste vinna, alternativt nå ett oavgjort resultat på 2–2 eller mer.

Och detta på bortaplan - närmare bestämt Pancho Arena i ungerska Székesfehérvár.
19.48
Vidis startelva:

Vidi FC: Kovacsik - Fiola, Juhasz, Vinicius, Stopira - Nego, Hadzic, Nikolov - Kovacs, Lazovic, Scepovic.
19.10
Hej och välkomna till dagens CL-kval!

Vi tjuvstartar med att presentera Malmös startelva.
19.50
Tio minuter kvar till avspark!
19.53
Kvällens förutsättningar

Vid seger
Avancerar till sista kvalrundan mot Celtic eller AEK Athen. Segraren där klart för gruppspel.

Vid förlust eller 0-0
Utslaget och får i stället chansen att kvala till sig en plats i Europa Leagues gruppspel.
19.57
Bonke Innocent är den stora överraskningen i Malmös elva i kväll, han tar plats på mittfältet.

Noterbart är även att Oscar Lewicki kliver in i backlinjen och att Carlos Strandberg startar bredvid Rosenberg längst fram.

20.01
1' Malmö rullar bollen i backlinjen innan ett inlägg mot Strandberg sånär når hans panna.
20.03
Nannskog om Malmös elva:
Jäkligt olyckligt att Bengtsson och Safari inte kan spela. Det kan nog ge lite osäkerhetskänsla med en nykomponerad trea i backlinjen. Men Lewicki ska kunna hantera det, han har testat positionen förut.
20.03
Nervöst, spännande och se vad Bonke kan göra!
Inga köttnkngar tack.
20.03
MFF bör med hjälp av taktik, vinna med 2-1
20.04
4' Vidi får känna lite på bollen och tempot är relativt lågt i matchinledningen.
20.06
5' Vidi slår in ett inlägg som är alldeles för högt. Hann inte se vem som slog det.
20.07
AEK Athen har tagit ledningen mot Celtic och ser just nu att bli laget som vinnaren här ställs mot.
20.08
8' Malmö kontrollerar händelserna väl utan att hitta igenom Vidi-försvaret.
20.10
10' Frispark för Malmö i ett bra läge till höger om offensivt straffområde.
20.11
11' Christiansen frispark når inte över första försvararen och det blir frispark för Vidi i nästa moment.
20.12
Regnet öser ned på spelarna, återstår att se om det påverkar spelkvalitén.
20.12
13' MFF nära komma till fint läge när Strandberg är framme och hugger.
20.14
14' Vidis Scepovic på väg att rycka ifrån i djupled, men blir avblåst för offside.
20.14
15' Rieks försöker sig på ett distansskott som blockeras.
20.16
Nannskog om första kvarten:
De känner på varandra. Mycket står på spel, mycket nerver som syns. MFF vågar inte riktigt kliva fram med många spelare, medan Vidi har haft ett par kontringsmöjligheter.

Avvaktande första femton – ganska väntat. Malmö har mycket boll medan Vidi gör det trångt och svårt.

MFF måste spela tålmodigt och rulla boll utan att förhasta sig.
20.17
17' Eric Larsson lyfter ett fint inlägg mot bortre delen av straffområdet men Vidi-back når högst och nickar undan.
20.19
19' Nytt misslyckat inlägg från MFF. Fortsatt händelsefattigt, Vidi har inget eget spel alls.
20.21
21' Bonke Innocent står för en perfekt brytning och får sedan med sig en frispark.
20.22
22' Rieks söker Strandberg med ett lågt inlägg mot första stolpen och får med sig en hörna.
20.23
23' Christiansen slår även denna fasta situation - matchens fösta hörna - alldeles för lågt.
20.24
25' Vidi med ett hyfsat anfall som avslutas med en svag sista passning mot straffområdet.
20.26
26' Christiansen har det tufft än så länge. Nu får han ett fint skottläge precis utanför straffområdet, men är alldeles för långsam och skottet blockeras till inkast.
20.27
27' Jätteläge för Vidi! Bara nån centimeter från att Lazovic får en tå på bollen bara någon meter från mållinjen.
20.29
Och regnet fortsätter falla på Pancho Aréna.
20.32
Nannskog om första 30:
Vidi har börjat flytta fram, men det är svårt för spelarna att ha kontroll på bollen på det svåra underlaget. Blir inte så mycket ordnat spel med kombinationer och liknande.

Tillfälligheter kommer avgörajkänns det som, ett misstag till exempel.
Malmö borde kunna hitta upp med någon långbolll på Rosenberg som kan skarva vidare på Strandberg i djupet.
20.32
33' Lazovic är nere för räkning. Tar sig mot ryggen.
20.35
34' Nu är Vidis erfarne anfallare Danko Lazovic, 35, uppe på fötterna igen.

Nannskog berättar om när han mötte Lazovic i en landskamp med Sverige 2009 - och funderar på varför han själv hamnade på SVT medan Lazovic fortfarande spelar.
20.36
37' Rosenberg testar lyckan från avstånd men återigen kommer försvarare emellan och täcker undan.
20.37
38' Christiansen får till en hörna som Brorsson nickar strax utanför bortre stolpen.
20.41
40' Med fem minuter kvar till paus kan vi bara hoppas att det blir större underhållning i andra halvlek. Vilket sömnpiller.
20.42
42' Bachirou missar en kortpassning till Rosenberg i närheten av Vidis straffområde. Signifikativt för spelkvaliteten.
20.44
44' Vidi anfaller på högerkanten och det slutar med inkast nära hörnflaggan.
20.45
45' PAUS!
20.48
Nannskog efter första halvlek:

Chansfattigt. Malmö lyckades inte spela sig igenom. Man försökte kombinera men Vidi är bra organiserat.
Som sagt tidigare måste man lyfta lite mer, och blanda upp sitt spel. Löpningar in från yttermittfältet.¨

Man har inte verktygen, tekniken och kunskapen att luckra upp Vidi genom att spela sig igenom.
21.01
Andra halvlek är igång!
21.04
47' Bachirou med en ny felpassning.
21.05
48' Långboll mot Rosenberg i straffområdet, dimper ner till Christiansen som drar till direkt. Men skottet är mitt på mål och räddas enkelt.
21.06
Ett anfall som glädjer Nannskog: "Precis så ska Malmö spela, som jag tjatat om!"
21.07
51' Ny långboll mot Rosenberg som nickar fram till Strandberg i straffområdet - men offside.
21.08
53' Malmös bästa chans! Larsson skjuter ur halvdålig vinkel från nära håll. Målvakten räddar men bollen är på väg in ändå - räddas av back som kastar sig fram.
21.11
55' Christiansen fixar ett bra frisparksläge några meter från straffområdeslinjen. Skjuter han själv?
21.12
56' Det blir Rosenberg och det blir farligt efter att bollen styrts via muren.
21.13
57' Brorsson når högst på den efterföljande hörnan men nicken är högt över. Inget lätt läge för backen, dock.
21.13
Blir det 1-1 efter 90 minuter är det förlängning 2 x 15 innan eventuell straffläggning.
21.15
59' Vidi framme och hotar. Bara ett instick i straffområdet från ett friläge.
21.16
60' Vidi skapar en fin möjlighet efter en frispark som nickas precis framför Dahlin i Malmömålet.
21.18
Nannskogs analys efter timmen spelad:
21.19
Nannskog om första kvarten av andra halvlek:
Definitivt bättre Malmö nu i andra, bättre offensiv med två stora chanser.
MFF bör fortsätta spela med balans och tålamod, och inte bjuda Vidi på några ytor.
Försöka hitta den långa bollen eftersom Rosenberg vinner mycket höjddueller.
21.21
64' Riktigt nära men Rosenberg står för en rejäl miss när han slänger sig fram och ska nicka in ett lågt inlägg. Han missar bollen HELT och chansen går upp i rök.
21.21
65' Straff Vidi!
Lazovic slår en perfekt djupledsboll och Dahlin hinner inte fram till bollen innan Nego gör det, och river istället ned honom.
21.23
67' RÄDDNING! Dahlin tar den med benet! Oerhört viktigt för Malmö att inte hamna i underläge, förstås.
21.25
68' Efter att Lazovic bränt straffen - som han slog mitt i målet - springer han fram och hänger i nätet som släpper från målburen.
Spelavbrott när målet fixas till.
21.27
71' Malmö byter Carlos Strandberg. In kommer Marcus Antonsson.
21.28
72' Spelet är igång igen och de relativt många spelavbrotten lär ge mycket tilläggstid.
21.29
72' Rosenberg får ett fint inspel längs med marken men misslyckas återigen helt med avslutet.
21.31
75' Bachirou får några meter att avancera efter fint passningsspel från Malmö men hans första touch är usel. Vidi kan bryta.
21.32
76' Eric Larsson byts ut, Andreas Vindheim kommer in för Malmö.
21.33
77' Även om tillställningen blivit något mer underhållande i andra halvlek håller den fortsatt låg kvalitet.
21.34
78' Gult kort till Anders Christiansen. Såg ganska billigt ut.
21.34
79' Romain Gall blir tredje och sista gubbe att komma in för Malmö.
Bonke Innocent ut.
21.38
Nannskogs snabbanalys inför avslutningen:
Jag vill att Malmö ska fortsätta pumpa bollar, lyfta in mer och mer mot mål.
Ordentliga, kraftfulla löpningar runt Rosenberg, behövs mer rörelse kring honom.
21.40
84' Malmö slarvar gång på med att sätta fart på anfallen när passningarna slås bakom i stället för framför framför medspelaren.
Nyss Lewicki, nu Christiansen. Två normalt sett säkra passningsspelare.
21.42
85' Vidi byter in Patkai och byter ut Nikolov.
21.43
87' Rieks blir riktigt förbannad när han inte får med sig en hörna.
21.44
88' Oj oj oj, Rosenberg stressar Vidi-keepern och är på vippen att få med sig bollen efter att målvakten skjuter den rakt på honom. Han tog tagit det liiiite för lugnt där, Kovacsik.
21.46
90' Sex minuters tilläggstid!
21.47
91' MFF har ännu inte fått till något tryck mot ett Vidi som gärna filmar så fort en närkamp dyker upp. Och domaren blåser nästan varje gång.
21.48
92' Rieks misslyckas med en passning mot Antonsson i starffområdet.
21.49
93' Rosenberg når högst på ett inlägg och är riktigt nära att frälsa sitt kära MFF. Men nicken är något lös och räddas på linjen.
21.51
95' Byte Vidi: Kovacs går sakta av, in kommer Tamas.
21.51
96' Antonsson försöker trycka sig in mot mål men stoppas.
21.52
96' Högt inlägg plockas ned av Vidi-målvakten.
21.52
97' SLUT!

Malmö är utslaget - missar CL-gruppspelet och får i stället rikta in sig på playoff i Europa League.
21.55
Då Nannskog om bara några minuter ska vara med i Sportnytt (missa inte det 22.00) uteblir hans analys här.
21.56
Kort och gott får vi konstatera att MFF inte var tillräckligt skickliga för att luckra upp Vidi - och inte tillräckligt vassa när de få chanserna dök upp. Vidi hade matchens bästa målchans från straffpunkten men då räddades Malmö av Dahlin.
21.58
Med det tackar vi för visat intresse och hänvisar till mer läsning om matchen på svtsport.se under kvällen.
PS: Missa inte Sportnytt om två minuter i SVT2 med Dusan Umicevic och Daniel Nannskog.