SVT rapporterade · Vad tycker du?

07.38
Är det någon annan än politiker som kan svara på den här frågan? De flesta invånare har i bästa fall en uppfattning om sitt närområde, d.v.s. län eller motsvarande.
07.40
Varje större stad ska ha ett sjukhus med akutsjukvård då det i längden spar pengar och lindrar för och behandlar sjuka och skadade. Akut och snabb vård spar pengar.
07.41
Kanske fråga är fel ställd. Det är inte antalet som är det viktiga utan närheten och dess kapacitet för enklare eller mer avancerade behov när det gäller typ av skador eller sjukdom. Transporten kan vara avgörande. Om en resa med ambulans medför att den är borta 2 - 3 timmar innan den kommer tillbaka, får nästa person vänta allt för länge innan den kommer till akuten. Därför kan flyg vara en lösning, och när det gäller längre transporter till specialistsjukvård vid svårare skador eller sjukdom.
07.53
Alla ska ha maximalt 30 min till akutsjukvård var man än bor , finns nat.vis alltid extremfall som av naturliga skäl tar längre tid men generellt.
08.17
Tre akutsjukhus Ryhov, Värnamo och Eksjö är mitt förslag.
09.37
Titta på alla väntelistor på alla tre sjukhus så får du fatta hur många sjukhus behövs. Det är inte bara akuta grejer man har på alla tre sjukhus. Tre sjukhus såklart ska det finnas.
09.44
Fyra med tanke på avstånd och placering. Jönköping, Eksjö, Värnamo och Tranås.
14.28
När man som patient ska åka en timme på vardera hållet för att få behandling är det knappast varken patienten eller miljön regionen tänker på.
14.28
Tycker det räcker med ett akutsjukhus, bättre att se till att vi får en ambulanshelikopter som kan frakta akut sjuka medan de med magont och feber istället kan vända sig till vårdcentralen.
14.28
Utan tvekan 3 sjukhus.
15.32
Om det är en akut händelse, eller att man av annan orsak måste uppsöka en akutmottagning, så är det ända rimliga att man inte har för långt att ta sig till mottagningen. Att det ska finnas tre akutsjukhus är självklart. Ibland måste saker och ting få kosta, det betalar jag gärna skatt för. Service och tillgänglighet ger trygghet och ett decentraliserat samhälle.
07.57
Vi måste ha minst 3 akutsjukhus, annars beror
mycket på var man bor om man tex överlever
akut sjukdom.