SVT rapporterade · Ska skattepengar finansiera den här typen av projekt?

07.57
Neeeeeej! ABSOLUT INTE! ÅLDRINGSVÅRD OCH ASSISTENSHJÄLP TILL BEHÖVANDE BARN MED ALLVARLIGA SJUKDOMAR ska pengarna användas till!
07.57
Nej det tycker jag inte att skattepengar skall gå till sånt, om dom gör det skall dom som bor där få sänkt skatt med 10%, det blir för mycket för dom som bor där om det plötsligt kommer massa människor som grisar ner och leker rövare, det gör dom redan på andra ställen och det är kommunen som har ansvar att det inte skall bli som dom övriga ställen där det har blivit bara pannkaka av det.
08.17
Kan tycka att det måste finnas annat att lägga pengar på i kommunen. Som att återinföra busslinjerna både till: Billingehus och till: Simsjön som Också är en Underbar pärla men som nu bara är tillgängligt för dom som har bil.
08.17
Många vägar på landsbygden (Billingen) har en mycket dålig standard. Där behövs pengarna bättre.
08.17
Tycker det är ok att satsa på skidspårsanläggningen. Dock inte på slalombacken och gondolen...
08.17
Vansinnigt😡lägg dessa pengar på vårdomsorg o skolan.
08.17
Bra att satsa på spåren och konstsnöspår och andra aktiviter .
Slalombacken gondol och Billingehus är att kasta pengarna i sjön . Kommunen ska stötta renoveringen av Billingehus vilket inte är bra då det finns säkert andra hotell som oxå vill ha stöttning som är minst lika viktiga för Skövde.
08.58
Det är en jättebra investering för Skövdes välmående i framtiden. Sedan ska man nog inte blåsa upp detta allt för stort när man i lilla Grästorp planerar för en anläggning runt 600 miljoner och Skövde är en 10 gånger större stad.
08.58
Storhetsvansinne!! Pengarna skulle göra mer nytta i skolorna och förskolorna. Gondollift och konstsnö?! Varför?
09.09
Det är enklare stt investera i skidspår och fritid än att anställa lärare och kunnig personal i skolor och dagis.
09.43
Om man nu satsar så mycket på friluftsområdet borde det vara gratis för kommuninvånare att åka i skidspåren . Det är ändå dom som betalar .
Om man inte satsar på hotellBillingehus slalombacke och gondol. Använd pengarna för att tex anställa skolungdomar att se till att våra pensionärer som är instängda i sina lägenheter eller äldre boenden får komma ut några dagar i veckan i friska luften.
09.44
Att satsa pengar på en dyr gondollift, som ingen vill ha, inte ens slalomåkarna, är att prioritera på fel sätt. Satsa på högre löner till lärarna,resurser till pennor, böcker i skolorna och se till att förbättra vägstandarden, som är rent bedrövlig med Grenandersgatan som ett rent skräckexempel.
Hans-Olof
09.49
Det är väl bra med friluftsområden, men jag hade hellre sett att pengarna gick till att subventionera tandläkare. Har jobbat som undersköterska de senaste fem åren och har inte råd att gå till tandläkaren utan går med trasiga tänder som blir infekterade.
10.18
Tycker det är oansvarigt av skövde att satsa på mycket pengar på det. Tänk om dom lagt dom summorna på att förbättra skolan och framkomligheten för bilister istället, alla bor inte med möjlighet till att åka buss. Mvh Björn
11.14
Det är ju helt sjukt att detta ens är påtänkt. Det är minst sagt verklighetsfrånvarande att tro att denna "satsning" kommer dra folk till Skövde och ens tjäna in sin egen kostnad. Speciellt besviken att det är Moderaterna som leder detta, ni borde vara de sista som kommer på ett sånt otroligt slöseri med skattepengar.
12.00
Allt är skit samma om vi inte hjälps åt att få ordning på miljön, vi lever ju alla på samma jordklot.
Se till att satsa på MILJÖN istället.
14.41
Fullständigt vansinne. Jag har i alla år röstat borgligt, men det är helt uteslutet nu. Finns det ingen vettig ekonom samt någon miljökunnig bland de styrande. Man tycks vara helt ovetande om vad forskarna kommit fram till att söder om Vänern kommer det att saknas snö och förutsättningar för att tillverka snö då det måste vara minst -2 grader. Uttag av vattnet från Hålsdammen oklart och hela Billingehusprojektet verkar vara mer fantasi än grundat på sakliga grunder. Skövdes tidigare satsningar på t ex Biogasanläggning, Flygfält, Skolprojekt mm imponerar knappast.
Det finns så mycket som är viktigare att satsa på som skolan (bland de sämsta i landet) äldreomsorgen (som har stora brister) vägnätet (som för närvarande är under all kritik och när man gör något så blir det bara ändå mer stopp i trafiken o mera utsläpp. Sedan detta med att Cementa får fortsätta att spy ut giftig rök och Skanskas fortsatta brytningar mm räcker för att ej rekommendera andra att flytta till Skövde.
14.41
Apsolut inte !!!!
15.24
En småstad som tyvärr lider av hybris. Vill lansera sig som "Badstaden" med ett äventyrsbad och en konstgjord sjöpöl i sta'n, och nu "Skidstaden". Saknar såväl naturliga sjöar som naturlig snö. Stackars skattebetalare.
15.24
Jag tror Skövde kommun ”skjuter sig i foten”. De 300 miljonerna skulle göra bättre nytta inom skolan, vården och omsorgen. Satsa också på barn och ungdomar med ”särskilda behov”.
15.24
Det kommer att sluta med att de privata aktörerna cashar in o kommunen får casha ut.
15.24
Det är ett vansinnigt projekt
15.24
Borde vi inte se till att det grundläggande fungerar först? Förskolan går på knäna och vi får inga vikarier. En del yrken har frukost och fikarast, vi hinner knappt gå på toaletten. Jag förstår inte hur man tänker.
19.45
Helt rätt satsning, kör på med helheten!
19.45
Friskt satsat, lycka till!!!
19.45
Helt rätt, kör på med helheten.
19.48
Helt vansinnigt att satsa så mycket pengar på Billingeprojektet.
Gondolliften är det dummaste jag hört.
Använd bussen istället.
Satsa pengarna på skola och vård istället!
19.55
Ni har hybris
19.58
Att vi skattebetalare med skattepengar ska gynna en enskild lokal näringsidkare (first hotell) är mot allt sunt förnuft, att sen kalla det något annat får en att fundera hur allt har gått till.
20.00
Finns inget vettigt parti att rösta på i kommunvalet i Skövde, förutom att rösta blankt.
20.02
Det är dåligt förslag, finns inte besöksunderlag för att driften ska löna sig. Göteborg har både Torsby och Ulricehamn att välja på.
21.01
Håller med S som sa "ska man åka buss till Dalvägen så kan man lika gärna åka buss hela vägen."
22.08
Satsningen i sig är bra men det ska inte ske på bekostnad på skola, vård och omsorg som redan nu kämpar till bristningsgränsen!
Har vi bra välfärd i Skövde men ett bra företagsklimat, då flyttar folk hit inte tack vare en gondollift! Folkomröstning kanske? Vågar ni?!