SVT rapporterade · Borde varje kommun ha en egen simhall?

07.25
Självklart. Simkunnighet 200 m är det enda preciserade prestationskravet för att få ett godkänt betyg i grundskolan och förutsättningar för att nå detta måste finnas i varje kommun. Dessutom är bad/simning en året-runt-aktivitet som allt från småbarnsfamiljer till pensionärer kan utöva.
09.40
Jag gick på gymnasiet i Uddevalla när nuvarande badhus öppnades och har på senare rid varit en ganska flitig gäst med årskort under flera år. Har sett hur man lappat och lagat denna mer än 40 år gamlabyggnad. Uddevallaborna kan inte vänta ytterligare längre, bygg på Windlingsborg NU! Självklart skall vi ha ett badhus och det SKALL ligga centralt!
09.40
Nej, för alla kommuner är det inte ekonomiskt försvarbart när man tänker på våra äldre som tvingas leva på mikromat och sitter instängda på hemmet. Jag hade ingen simhall i min kommun när jag växte upp på 50-talet, men jag kan simma ändå.
10.08
Bygg nytt på Samnerödsängarna, använd det befintliga under tiden
10.09
Har kommunen för mycket pengar,när de kan bygga ett provisorium för ca 30-50 miljoner på Gustafsbergs området, Bygg simhallen på Rimners området. Bygg bostäder i centrum där folk vill bo.
10.18
Att bygga vid rimnersvallen är ett bra förslag, då har man de flesta idrottsanläggningar samlat på en och samma plats. Räcker det inte med att tåg och buss är på helt olika håll?

Om det nu är så att gamla badhuset klarar av att stå pall använd den provisoriska lösningen som ni hade tänkt använda när man river det befintliga?


"Medan det befintliga badet rivs och det nya badet byggs, planeras en provisorisk lösning under 2,5 år där utomhusbadet Landbadet byggs över med tak. För det har kommunfullmäktige avsatt 30 miljoner kronor"

Kan man använda den lösningen när man ska riva det befintliga så kan man också använda samma lösning om man bygger det nya vid rimnersvallen.
10.22
Det är på tiden att även politikerna har börjat inse att den naturliga placeringen för ett badhus i Uddevalla självklart är i området runt Rimnersvallen. Det borde självklart vara en ambition att samla idrotten i ett område. Runt dynamitbacken och gamla skjutbanan finns dessutom stora områden att utnyttja.

Se nu bara till att inte falla i fällan med att bygga ett äventyrsbad till, satsa istället på ett unikt badhus med 50-metersbassäng och hopptorn. Det gynnar simklubben och det drar svensk och nordisk simelit, när de förlägger träningsläger. Precis som handbollen gjort efter bygget av Rimnershallen. Jag ser en framtida lösning att även ishallen byggs här när det är dags för en ny sådan.

Det bör även tillkomma en busshållplats vid området.
10.43
Vad då Liberalerna i spetsen?! De har väl snarare varit svansen. Jag skulle vilja påstå att det är andra borgliga partier som har varit drivande, inte minst KD.
@Joel - tack för ditt inspel. Vi har ändrat i artikeln så att det tydligare framgår vem som varit drivande och vem som svängt i frågan.
18.21
Absolut självklart!
21.21
Självklart ska alla kommuner ha eget badhus!