SVT rapporterade · Hur minns du Gottsundaskolan?

14.47
En före detta elev och en nuvarande lärare på Gottsundaskolan. Kunskap, trygghet, gemenskap, stunder av skratt och sorg, professionella lärare och bästa vänner. Så minns jag Gottsundaskolan och så ser jag på den fortfarande. För mig, både som gammal elev och lärare idag, är den världens bästa skola!
15.06
Före detta elev som gick på Treklangens skola men som hade lektioner i italienska och hemkunskap i Gottsundaskolan början på 2000-talet. Det var ganska tryggt att gå i skolans korridorer med bra lärare som ville väl för ungdomarna. Kommer inte heller glömma att vi som gick i Treklangens skola började äta tillsammans med Gottsundaskolans elever i samma matsal som låg i Gottsunda centrum. Det kändes ganska coolt då för mig att gå med de större eleverna. Förstår mig inte på människor som vill bränna ner saker o ting och särskilt en skola där kunskapen formas och sprids. Väldigt tråkigt att ens minnen man har haft om skolan kommer nu längre inte finnas där på plats.
15.41
Det var bästa skolan som man kan ha vårans hoppningar.. drömmer.. vänskap.. vårans relationer allt har tagit slut när de har brunnit upp det hoppas verkligen att vi ska mötas igen tillsammans med Gottsundaskolan.
15.55
Lärare och elever på Gottsundaskola skrev ner sina känslor.
 
 
16.43
I am writing from Philadelphia as a former student.
I spent 3 years (1994-1996) there as a student and some of my most loving memories are from Gottsundaskolan. I can still remember the teachers and my friends laughing in French class because it was such a strange language. It is such a shame what happened and I hope the responsible criminals face charges. Sending love to all the students and staff.
16.47
Det var den värsta tiden i mitt liv. Vidrig miljö med mörkt,vinröda väggar, inget dagsljus,äckliga toaletter som gick i baklås,elaka lärare. Det var vi elever mot lärarna, som i Pink Floyds "another brick in the wall". Jag gick ut 1991.
16.48
VÄRLDENS BÄSTA SKOLA
17.06
Den bästa skolan jag gått på ! Man var så trygg, eleverna var så fina, lärarna så engagerade. Finns inte nog med lovord om denna fina skola och arbetsplats
17.39
jordens bästa skola!
17.47
Va dåligt känslan fick jag. Jag har gått i Gottsundaskolan i 1995 och den e bästa skolan. Hoppas allt ordnar sig.
19.18
Tragisk händelse. Jag har haft några enstaka tolkuppdrag på skolan och har inga vidare minnen därifrån, trots detta har jag fått mig ett positivt intryck där elever och lärare verkade vara engagerade och fyllda av passion.
19.37
En trygg skola med underbara lärare som TROR på varje individ!
20.54
En av mina klasskamrater under min gymnasietid gick där i högstadiet.
20.54
Flyttade till Uppsala från Piteå 1977. Började i Gottsunda Ht-77 i åttan. Hade en fantastisk tid på Skolan. 1979 Gick jag ut tillsammans med alla kompisar som de första Niorna som gick ut från skolan. 3 år senare gjorde jag beredskapsjobb där tillsammans med Vaktmästaren Bernt. Stortrivdes både som elev och personal. Ledsamt att skolan är förstörd. Gottsunda Skolan är en milstolpe för hur mitt fortsatta liv har blivit. Trist att den är förstörd.
20.54
Världens Bästa Skola!!

GOTTSUNDASKOLAN._.
20.55
En mycket trygg miljö där jag lärde känna vänner för livet.
21.25
Massa minnen därifrån. Gick i skolan där i slutet av 90-talet. Brukar gå förbi där ibland och vara nostalgiskt, men det är slut med det nu. ;(
21.25
Gick på Gottsundaskolan på 80-talet och har de bästa minnena från barndomen därifrån.
Otroligt sorgligt att den är borta...😥
21.26
Morsan min var skolvärdinna där när skolan var ny. Gick där själv 3 år. Såg på en super8 film igår kväll från en skolresa morsan var med på till Danmark 1979, märkligt. Många minnen där ifrån, bra och dåliga.
21.27
det är den bästa skolan. Många skolor har att lära från den fantastiska skola. Denna fantastiska trygghet som denhär skolan har. Alla fina lärare som kämpar och tror på varje individ. Stor eloge till lärarna på denhär skolan. Jag har funnit mina vänner för livet på dendär skolan. Jag kan ibland tro när jag tänker på de att det inte är sant.. Jag har verkligen fått ett annat perspektiv, jag har ingenting att gå till och att verkligenheten kan va så nära men ändå så långt bort.. allting är ofattbart och jag är arg och ledsen.. KÄRLEK TILL ER ALLA, GE ALDROG UPP OCH VI FORTSÄTTER KÄMPA!!
21.27
Vi som nu tar del av denna tråkiga nyhet undrar.
Hur har Uppsala kommun hanterat sina byggnader avseende brandskydd?
Brandceller och sektioner verkar ha saknats!
Hur är det fatt inom kommunen ? Är det lika dåligt överallt?
Kan vi vara trygga när våra anhöriga är i kommunens lokaler?
Vem är ansvarig från kommunen?
Hur svårt kan det vara att sköta om sina fastigheter med rätt skydd!
Tyvärr ryker det ännu ur högen med skattepengar som brunnit upp!
21.45
Bästa skolan i stan
21.45
Vi från Sunnersta fick börja 6:an på Gottsundaskolan. Skolan var ny då och det fanns inga 9:or då, så vi fick fylla ut. Det var hösten 1977. För oss Sunnerstabor var det nyttigt att dela skola med jämngamla från andra sociala grupper än vad vi var vana med. Många bra värderingar har man haft med sig därifrån. Det var en bra tid. Tack Gottsundaskolan för det jag fick av dig. Bli en fågel Fenix...
09.30
Jag gick på Sunnerstaskolan, men vi hade hemkunskap i Gottsundaskolan en gång i veckan. Tyckte alltid det var spännande att cykla dit till "centrum", och bemötandet där var så bra!
09.31
Jag minns tiden på Gottsunda skolan mycket väl. Men känslorna runt tiden på denna skola är blandade. Mycket skratt och härliga vänner. Vissa lärare minns man och ler och andra så drar man mungiporna nedåt. Men överlag så var det en bra tid. Gick där från 4-9:an, slutade där sommaren 1996 tror jag det var.
09.32
Många fina minnen från Gottsundaskolan! Gick där 1977-81, vi skapade en fin kultur, Sunnerstaklasser och Gottsundaklasser tillsammans, så sorgligt med denna brand!
09.33
Borta är bordet som min kompis dansade på efter att ha fått en fyra i avgångsbetyg i Biologi. Borta är klassrummet där vi fick NO läraren att sluta snusa när vi började kalla honom "Prillan". Borta är korridoren där samma lärare ställde oss i rader för att visa varför en ljusstråle böjs när det går från luft till vatten. Borta är en byggnad som betytt så mycket för så många personer. Tack för åren jag fick med dig Gottsundaskolan, både som elev och som lärare.
09.33
Jag minns första dagen, i sexan. Vi var en liten grupp från Treklangen som bytte skola ett år tidigare än de andra. Minns inte varför nu, nån ville byta och vi höll ihop.
Jag hade jazzbyxor och var enormt obekväm, en vän hade övertygat mig att det var så man skulle se ut, att det inte var ok att se ut som jag ville. På Gottsundaskolan lärde jag mig att skita i vad andra tyckte och sticka ut. Det var som ändå ingen idé att försöka smälta in, eller, jag var ändå osynlig.
Skolan var en egen värld. Som jag tror högstadiet alltid är. Vardag, vackert och fruktansvärt. Det kommer alltid vara en del av mig. Jag minns alla där med värme, några är fortfarande nära vänner.
De som går i skolan nu har förlorat den där världen. Det måste vara väldigt tungt. Jag är ledsen för dem, vars verklighet brunnit upp.