SVT rapporterade · Vad tycker du om trädflytten?

Tack för alla era åsikter. Chatten är nu stängd.
15.22
Hur skulle det kunna vara värt det? Helt sjukt.
15.22
250 000 kronor per träd låter väldigt dyrt. Kanske plantera yngre/mindre träd istället?
15.51
Hela Västlänken är vansinne som bekräftas.
15.51
Är det kostnadseffektivt? Har man tagit hänsyn till miljön?
15.52
Ren idioti och fruktansvärt slöseri med skattemedel!
15.57
Mer idioti kopplat till Västlänken.
16.00
Träden är viktiga syreproducenter som kan absorbera en massa koldioxid.
Det tar många, många år innan de blir så här stora och effekten de kommer ha på luften är svårslagbar ur miljösynpunkt.
De gör rätt i att flytta dem istället för att kapa dem.
Det finns gott om studier på hur träd skyddar storstäder från både överhettning och dålig luft.
16.00
Detta är ett fullständigt vansinne precis som hela västlänken, detta är bara början.
16.01
Det är helt tokigt detta, stoppa hela västlänken!
16.01
Upprörande att vi ska behöva bekosta detta spektakel! Bara en försmak av fortsättningen med Värstlänken! Stoppa vansinnet!!
16.01
I USA har man förbjudit flytt sv stora träd få risken är för stor att de dör!
16.01
Klart träden ska flyttas istället för att kapas!
De är en del av stadens historia. Om säg, en 180årig staty skulle stå ivägen, skulle den sågas i bitar eller flyttas?
16.01
Såvitt jag förstår kostar det mer att ersätta med någorlunda uppdrivna träd. Dock bör frågan ställas varför detta görs alls. Nyttan med en station i Haga är bevisat knappt mätbar och miljöpåverkan enorm. 75 miljoner relaterat till de 30-35 miljarder som projektet totalt kostar, och som är pengar som slängs rakt i sjön, är småpotatis.
16.01
Idioti. Slöseri med pengar. Det här är bara början.
16.01
Bara början på ödeläggelsen av vår stad och detta till ringa eller ingen nytta. Skattebetalarnas pengar läggs på att döda träd och gräva upp en stad till astronomiska summor, istället för att satsa på förbättrad miljö och bättre kollektivtrafik för göteborgare. Tyvärr funderar man nu på att flytta härifrån om detta fortgår.
16.01
Hur många miljoner kubik fälls årligen i landet?
16.02
Som alla Göteborgare med förnuftet i behåll har vetat hela tiden: Västlänken är en katastrof både under byggtiden och när den blir klar.
Ingen har full kontroll över kostnaderna. Ingen har full kontroll över arbetet, vilket leder till oväntade händelser som denna hela tiden. Ingen kunskap finns hos de ansvariga politikerna.
Det värsta av allt: Västlänken kommer inte att tillföra något positivt för infrastrukturen om VL byggs färdigt och tas i bruk. 30 - 40 miljarder minst, plöjs rakt ner i Göteborgsleran, till absolut ingen nytta.
16.03
Det är väldigt liten chans att de här träden överlever längre än några år på sin höjd. Så gamla träd har otroligt långa rötter under jord och när man kapar så nära trädet får de väldigt stora skador som de knappast återhämtar sig från.
16.07
75 MSEK för att flytta träd!? Hur länge ska detta vansinnet få fortsätta?
16.11
2018-10-30: Lyftet och flytten av det stora trädet som senast var planerad till torsdag morgon måste nu göras så snart som möjligt, förberedelser har startat. Anledningen är att trädet är utsatt för en stor tyngd. Vi har schaktat runt trädet och det gör trädet känsligt för de hårda vindar som väntas imorgon onsdag. För att undvika att markvibrationer riskerar rubba trädets läge, kommer spårvagnstrafiken förbi platsen ledas om så att den inte passerar – från kl. 11.30 tisdag till 04.00 onsdag. Den ursprungliga planen att flytta trädet måndag förmiddag fick ändras eftersom vi var tvungna att förstärka marken där kranen står. Planen var då onsdag, men sköts fram till torsdag på grund av att hårda vindar väntades under onsdagen. Uppskattningsvis sker lyftet sent ikväll (tisdag).
16.11
Ädellövträden i Allen/Kungsparken är omistliga och oersättliga. Nersågningarna och flyttningarna är inget annat än sabotage mot Göteborg, iscensatt av kommunledningens sossar, moderater, miljöpartister (!) och kommunister. Riksrevisionen har slagit fast att Västlänken är ett förlustprojekt med negativ samhällsnytta.
16.12
Det är en fruktansvärd och helt onödig skövling p g a den lika onödiga Västlänken! Helt bedrövligt!
16.12
Och här i Härnösand river de en järnvägsbro, gammal sådan, men då månar man om att behålla den gamla eken som står där.
Göteborg borde ta lärdom av Härnösand?
16.13
Vansinnigt slöseri med våra skattepengar och fruktansvärt för vår miljö :(
16.14
Stadsdelarna går back så det skall sparas på: Vård, Skola, Omsorg. Men plågsamma trädförsök har vi pengar till.
Hur skall det gå för Göteborg när hela stan undermineras o verksamheterna i centrum raseras. En regionforstoring med ett stor dött hål i mitten?

Pray for Göteborg•
16.14
Paul Brooker, du och de andra som jobbar med detta vet ju lika väl som alla andra som är någorlunda insatta, att ni med denna hantering av gamla träd bara påskyndar trädens död.
16.15
Det måste väl vara bättre att bara såga ner träden? Verkar ju helt vansinnigt att flytta så stora träd.
16.15
Svårt att bedöma vilken känsla som är starkast: förtvivlan eller ilska. Men en sak är säker och det är att det är obeskrivligt frustrerande att få se konkreta konsekvenser av den vansinnigt onödiga Västlänken.
16.16
Det här är bara början på en massaker av Göteborgs kulturmiljöer som vi inte sett maken till sedan rivningshysterin på sextiotalet. Då, som nu, var politisk prestige viktigare än sunt förnuft!
Ni som fortfarande tror på Västlänkens välsignelser - läs på bortom de glättade broschyrernas floskler!
16.20
Varför skall Alinsåsare vara med o sponsra bygget i GB. Vill GB ha en västlänk kan de betala detta själva.
16.20
Himmel. Var ska detta sluta? Det är ett vansinnesprojekt. Snälla släpp Hagastationen. Snälla ni som bestämmer i vår stad. Rädda Haga. Sluta nu.
16.22
Sorgligt nog kommer nog inte de här träden överleva särskilt länge. Dom stod bra där dom stod - till glädje för både djur och människor. Västlänken däremot - vem kommer att ha glädje och nytta av den? Ett vansinnigt slöseri med skattepengar och en enorm förstörelse av det som gjorde Göteborg attraktivt att bo i och turista i.
16.29
Och all denna ödeläggelse för ett politiskt prestigeprojekt. En tunnel som inte ger ett enda mer tåg än idag. En miljö och kulturförstörelse som vi Göteborgare aldrig tidigare har upplevt. Våra politiker har bara drömmar och orealistiska visioner, men saknar helt fakta i sin propaganda. Om vi inte lyckas stoppa denna förödelse kommer vi att få en tunnel med lägsta nivå av säkerhet. Sämre säkerhet än något annat som byggs i Sverige och både anslutningen i Olskroken och i Almedal försvårar framtida utbyggnader till Borås och Uddevalla.
16.29
Sluta förstöra Göteborg. Detta vansinne slutar med katastrof både ekonomiskt & ”mänskligt” lidande.
16.29
Älskar detta! Makthavare som aldrig påverkats av konsekvenserna av sin egen inkompetens fortsätter med vansinnet. Folkomröstningen, Demokraternas succé i valet, demonstrationerna... dom struntar i det. Varför skulle dom bry sig? Dom bor utanför Göteborg, åker inte kommunalt och betalar inte själva trängselskatt.
Deras intresse och prioriteringar verkar vara ekonomisk vinst i vansinniga projekt. Svårt är förklara det på annat sätt. Men, det är Trump vi anser vara galen? Finns en hel hög av politiker i Gbg som gör att Trump framstår som ett geni.
16.29
Man vill bara gråta! Hur kan man ens komma på tanken att göra detta? 😥
16.29
Förvånad att västtrafik accepterar detta mitt rusningstrafik. Visst ska säkerhet gå före men man behöver inte bygga västlänken. Har "soffan" och de andra politikerna sett förstörelsen av vår park. Tror inte det!
16.29
Nu förstörs Hagaparken och delar av allén. Det är till och med svårt att gå från Rosenlund till Haga. Att Miljöpartiet står bakom detta är ofattbart!
16.29
Karin, det är regeringen och riksdagen som har beslutat att Västlänken skall byggas med den sträckningen som gäller.
16.30
Men såga ner träden och plantera nya när VL är klar. Att flytta så stora träd verkar ju helt vansinnigt!
16.30
Så sorgligt och meningslöst!
16.30
Tänk om man inte envisats med den förkastliga svängen om Haga i VL.! Obegriplig! Då hade man inte behövt skövla Kungsparken med dess underbara gamla träd!
16.30
Skattepengar ska i första hand gå till stadens invånare och deras primära behov. Det är stora sparbeting inom sjukvård, färdtjänst mm. Då väljer stadens politiker/tjänstemän att lägga stora pengar på flytt av träd, nedhuggning av träd, kamelfarm, vattenspel mm. Var finns förståndet?
16.37
Kia Andreasson, Annelie Hulten, Johan Nyhus, Ulf Kamne och Jonas Ransgård. Alla dom stora förespråkarna av Västlänken har valt "att smyga ut bakvägen". Vilka politiker som är kvar har kunskap och tar ansvar för att denna skövling fortsätter. Politiker, visa lite kurage och STOPPA Västlänken NU.
16.37
Hur länge skall denna galenskap med att bygga Västlänken pågå till ingen som helst nytta. Det talade Riksrevisionen om redan 2012! Stoppa Västlänken Nu!
16.37
Finns det ingen ledning i stan som kan stoppa detta vansinnesprojekt innan vi har raserat hela innerstan? Lyfta träd som aldrig kommer tillbaka på plats är att bedra oss göteborgare.
16.44
En trädflytt går så snett
Vad kommer då möta oss OM Västlänken byggs.
Haga station ska grävas ner 30 meter djupt i leran i öppet schakt. Denna lera är som mjukt smör i konsistensen. Hålet ska bli stort som STENAs Danmarksfärja och grävas ur uppifrån. Ja vad kan hända då??? Ger sig de tillfälliga väggarna, sponten, ett par cm, vågar man lita på att de håller trycket eller spärras hela Haga av?
Turkiskt, Italiensk, Norskt bolag ska jobba tillsammans och gräva Haga station.
16.44
Allt betalt med en trängselskatt vi inte ville ha. För den får vi en stad vi inte heller ville ha.
16.44
Detta miljövidriga projekt borde stoppats för länge sen. Var är våra makthavare när Göteborgs medborgare gråter och kämpar för sin stad? Var finns det sunda förnuftet? Hur kan detta få fortgå med våra ovärderliga gamla träd? INNAN Västlänken vunnit laga kraft. Dessa träd kan aldrig ersättas, nej aldrig någonsin kan ett träd växa upp och bli lika stort i Göteborg igen.

Hur kan en tunnel utan hel parallell säkerhetstunnel få klartecken? Brand, terror utan att räddningspersonal når fram i tid.

Hur kan detta projekt någonsin förväntas bli miljövänligt? Minst tio år, säkert mycket längre än så, av utsläpp, buller, kaos, förstörelse av kulturhistoria, viktiga verksamheter mm mm kan aldrig bli klimatneutralt.

Alla dessa miljarder, minst 30-100, TILL INGEN NYTTA!!!
16.45
Man måste ju flytta saker och ting för att kunna bygga något och detta gäller ju inte bara för en tågtunnel när det också gäller för vägar och byggnader.
16.45
Tur man inte bor i Göteborg längre....
Nä visst nä... vi som bor i Halland är också med och betalar... så tokigt.
16.45
Det hade varit intressant om ni på SVT tog upp om lyckade trädflytt i andra länder. Mig veterligen mår inte de flyttade träden så bra efter ingreppen på rotsystemen.

Sedan är västlänken ett katastrofalt feltänk av korrupta politiker.
16.46
Grattis alla Göteborgare!! Ni har fått som ni ville ha det. Det var ni själva som röstade fram dessa politiker!!
16.46
Det gör ont att se gamla kulturmiljöer skövlas för ett prestigeprojekt bestående av en onödig tunnel nergrävd i Göteborgs MEST SÄTTNINGSBENÄGNA OMRÅDE (allt enligt trafikverkets egna uppgifter) för otroliga summor. Det hela är så illa genomtänkt och dumt att klockorna stannar. Gång på gång har kommunstyrelsen tillåtits genomföra och slösa våra skattepengar på onödiga och illa genomförda projekt), men Västlänken toppar allt. Det påverkar hela innerstan, och försämrar miljön under byggtiden med två miljoner tunga transporter in o ut ur staden, stående bilköer, buller dag som natt, stora risker för sättningskador i bl.a. Haga, innerstadens butiker förlorar kunder pga trafiksituationen och vissa riskerar att stängas som följd vilket är mkt negativt för Göteborg. För detta betalar vi många miljarder som så väl behövs i andra verksamheter (som vården, äldreomsorgen, förskolan och skolan) vilka, till skillnad från Vansinneslänken, är till nytta för göteborgarna.
16.47
Oansvariga politiker som biter sig fast vid Västlänken och gräver upp och förfular vårt vackra Göteborg!
16.47
Behöver inte vara speciellt trädgårdskunnig för att inse / förstå att flytta träd gamla /stora träd inte fungerar. Dessutom undrar man vilka ska resa från / till Haga stn. Det är ju enklare / snabbare ta spårvagnen / bussen. Tänk om, bygg ingen Haga stn.
16.47
Jösses vilken blålera där var. Det förstår jag att dom inte vill ha några vibrationer. Då blir det nog lervälling och hålet jämnas ut. :O
16.47
Hela hanteringen av "Wastelänken" och allt omkring den speglar politikernas brist på intresse för att sätta sig in i konsekvenserna av sitt handlande och av en brist på respekt för medborgarna i Göteborg!

Det ena problemet efter det andra dyker upp, men såväl politiker, tjänstepersoner och TrV, hävdar med dårars envishet att, "allt går enligt plan och vi håller budgeten".

Det är tragiskt att beslutsfattarna i Göteborg inte vill lyssna på majoriteten av sina medborgare som vill skrota denna "yttersta dumhet"!

Bevare oss väl för konsekvenserna av "Wastelänken" om vi inte lyckas få stopp på den i tid!
16.56
Hur ska dessa träd kunna överleva, efter att man kapat av rötterna så nära stammen? Detta är vansinne i högsta divisionen. Inkompetenta folkvalda, svenska o tyska experters sätt att lura oss. Inga träd kommer att klara flytten.
16.56
Det gör ont i själen att politikerna förstör Göteborg. Miljön, handeln, och ekonomin hanteras på ett sällsynt vårdslöst sätt.

Nina
16.56
Se där. Problem som de flesta kunnat räkna ut utan att vara expert. De politiker som envist hävdar att VL är något positivt måste vakna upp. Helst igår!!
16.56
Folkomröstningen var till ingen nytta. Polikerna har redan bestämt att de ska bygga Västlänken. Att det inte är kostnadeffektivt, inte miljövänligt och inte önskvärt projekt brydde sig beslutsfattarna inte om. Det politiska spelet och de oheliga alianserna var viktigare än vad folket och vetenskapen säger. Politikerföraktet har aldrig varit större i Göteborg än just nu på grund av Västlänken!
16.58
Hur kan ni på SVT väst inte vara mer granskande av detta idiotprojekt! Och jämföra det med en tunnel i Tyskland ??Är det på order från ” ovan” ni väljer att rapportera om ” förträffligheterna” med VL? Varför är tex Trafikverkets miljö kalkyl hemligstämplad? Det är en stor skam att förstöra stan på detta sätt och totalt respektlöst mot kulturarv
@Linda - Hej Linda. Jag vet inte vilket "ovan" du pratar om men vi har rapporterat ganska mycket om Västlänken och de problem som uppstår i samband med bygget. Inte minst den artikel du är inne och kommenterar just nu. Hälsningar, redaktionen
16.59
Det hela är så bedrövligt oansvarigt och svårbegripligt att stadens politiker står bakom en sådan miljöförstörelse. Konsekvenser för byggkaos och affärerna i stan struntar man fullkomligt i. Man blir så in i h...ete förbannad!
16.59
Insåg problemet redan 2013 och tog därför pick ock pack och flyttade från stan. Vi ville inte bo i en lerhåla resten av livet.
16.59
Politikerna borde skämmas!! Har de gått ner till Kungsparken vid Hagakyrkan och sett kalhygget?! Det är hjärtskärande, tar omvägar. Mår så fysiskt illa av att se elendet. Och detta är bara början! Så undrar politikerna varför politikerföraktet i Gbg ökar.
Västlänken ökar inte kapaciteten, centralen har dessutom kvar kapacitet, VL är ett miljövidrigt projekt som just nu omvandlar denna del av stan - ett Riksintresse - till ett kalhygge. Hur kan Miljöpartiet vara för detta elende?!
Gör om gör rätt - STOPPA VÄSTLÄNKEN!!
16.59
Håller med Roger nedan. Hade varit intressant med en uppföljning på hur många träd som klarar en sådan här flytt. Av det jag har sett kommer de flesta träd gå fördärvade.

I övrigt, fruktansvärt att man ens går vidare med dessa ingrepp då Västlänken INTE vunnit laga kraft. Måtte den inte göra det heller.
16.59
Hur länge ska denna skövling av vår fina stad få fortsätta innan de som beslutat om detta tar skeden i vacker hand, ber om ursäkt och erkänner att det blev fel. Så mycket pengar och arbete läggs ner på ett projekt som inte tillför något positivt utan enbart förstörelse och kaos. Skärp er och gör om!
17.00
Ett dyrt sätt att förstöra miljön i centrum. Jag känner bara sorg och vanmakt... Om trädet skulle överleva några år kräver det förmodligen i princip ständig tillsyn och vård. De små träd som flyttats till en seriös plantskola är de som har chans att växa upp. Men det tar många år.
17.02
Hur kan politikerna tillåta att de redan börjar när majoriteten i Gbg vill inte. Samt att den parlamentariska läget är så osäkert. Sett visar bara dessa politikers maktfullkomlighet och vägran att lyssna på oss. Jag skäms å deras vägnar.
17.03
Inför ämbetsmannaansvar igen får vi se om besluten angående VL blir kvar!
17.14
Det är en enorm skandal att de tillåtit detta från länsstyrelsen. En helt unik miljö har utraderats till 0 nytta
17.14
Det hade varit bättre att bara såga ner dem. Fantastiskt bra att bygget ändå är i full gång!
17.14
Hur kan MP stå bakom detta! Det är ju fruktansvärt! Mvh Haga bo
17.14
De som har den minsta kunskap om skötsel av buskar och träd vet att minskar man rotsystemet på träd måste man oftast kupera trädet motsvarande, (om det nu är ett träd som tål kupering). Tål det inte kupering så måste rötterna finnas kvar.

Det som händer i Kungsparken med flyttade träd är början till slutet för dem. Det kommer ta högst tio år tills de dör. Den största Boken (nedanför Hagakyrkan) har varit rotbeskuren under ett år och det är nu med stor sannolikhet dött. Den boken som är på gång att flyttas kommer snart att röna samma öde.

Allt detta meningslösa bortslösande av miljontals kronor för att sedan slösa bort 30-90 miljarder på en miljökatastrof som kallas Västlänken!
17.18
Så ledsen över den miljöförstörelse som pågår i stan. Träden behövs för allas vår miljö!
Önskar att politikerna ville satsa på kollektivtrafiken ovan jord!!!!!
17.20
Sitter dagligen och pendlar med tåg in och ut från centralen och lever med problemen med trängseln på spåren. Är uppenbart att många som man pratar med som är negativa till Västlänken aldrig åker tåg utan bara åker med bil genom Göteborg. Kan tänka mig att det inte hade varit samma upprördhet om det varit en 10-filig motorvägstunnel som skulle byggas för att "lösa" bilköerna. Framtiden ligger i att förbättra kollektivtrafiken
17.20
Efter trettio år i mitt älskade Göteborg valde jag att flytta för att slippa se ödeläggelsen av innerstaden och dom historiska kvarteren, plus att jag ville sälja min bostad innan folk började inse hur det kommer att se ut i 15 eller 25 år framöver, med gigantiska lerschakt, stinkade hål, trädfällning, enorma mängder tunga transporter av lera och sprängsten och sedan sättningsskador på historiskt viktiga fastigheter inklusive den jag bodde i. Det är med sorg i hjärtat jag kan konstatera att politikerna i Göteborg totalt skiter i demokratin. Folkets dom kommer att bli stenhård.
17.38
Det kan växa nya träd! Kul att äntligen se utveckling i Göteborg, det är inte en dag för sent.
18.24
Det går ju bra det här. Heja Göteborg!
18.25
De gamla träden bör gå tll hädan, m.a.o ved. Plantera sedan nytt som tål nuvarande miljö.
18.25
Ja, framtiden ligger kanske i att förbättra kollektivtrafiken men gör station Haga det? Knappast. Det finns så mycket bättre alternativ som t.ex förstärkningsalternativet. Då hade vi fått behålla både Kungsparkens träd och Lisebergs ståtliga entré. Vi hade knappt märkt av bygget. Nu stängs hela innerkärnan av och handlare i centrum går i konkurs. Miljön kommer att försämras kraftigt p.g.a alla lastbilar och vem vill turista på en byggarbetsplats? Är det detta som kallas utveckling? Att stan dör? Varför väljer man det sämsta tänkbara alternativet? Till största möjliga kostnad? Skulle gärna vilja ha svar på det.
18.25
Vad tröttsamma de flesta av er är. Det finns personer som har betalt varje dag för att fixa problem som nu har uppstått. De fixar det här. Det uppstår problem hela tiden med byggprojekt och andra tekniska projekt. Om allt skulle gå som på räls skulle det vara rätt så trist 😊
18.26
Man kan ju tydligt se vilket enormt stöd Värstlänkmotståndarna har i alla inlägg på denna sida. För varje positivt VL-inlägg går det 20 mot.

Varför är det ändå så många göteborgare positiva till en tunnel genom blålera som kommer att förstöra staden och som inte ger någon effekt alls på resandet enligt alla seriösa beräkningar (𝗜𝗻𝗸𝗹𝘂𝘀𝗶𝘃𝗲 𝗧𝗿𝗩!)?

Detta för något som inte är utvecklingsbar och som ger EN enda ny station?
18.26
Hugg ner dem och plantera nya när allt är klart. Slöseri med skattepengar att flytta dem och flera lär säkert dö på kuppen.
18.28
Viktor. Det är banorna in till Göteborg som är problemet inte säckstationen. Tänk vad grundlurad du skall känna dig om Västlänken byggs och du upptäcker att det blir ännu mer sårbart när allt skall in på samma spår och du hamnar långt bort från Drottningtorget. Skulle du dessutom komma från Kungsbacka blir det flera minuter längre restid varje dag.
18.28
Ett helgerån att ta bort dessa stora träd! Träd renar luften och ger svalka under varma dagar. Tänk vad dessa gamla träd skulle kunna berätta för oss! Det är 20 år sen branden på Backaplan och nu sker ännu något sorgligt, som aldrig kommer att glömmas! Synden straffar sig själv sägs det.....
18.31
Absolut det dummaste jag hört på länge, skattebetalarnas pengar skall användas med omdöme inte slösas bort på detta sätt.
18.31
Stoppa Västlänken så behöver inga träd tas bort eller flyttas!!!
19.08
Pengar till välfärden finns inte så som landsting och äldrevården. Men pengar till detta idiotprojekt finns hur mycket som helst. Göteborg kommer bli en skyttegrav av förstelse.
19.09
för varje borttaget träd skall ett nytt planteras
19.09
Tror politikerna att staden kommer se likadan ut ifall de sätter tillbaka träden, som om ingenting har hänt. Sluta låtsas och plantera nya träd istället när det är dags, sluta plåga de gamla vackra träden och såga ner dem direkt. Vad gör Demokraterna nu som fick ett så starkt stöd för att stoppa en så dålig idé som Västlänken?
19.09
Tycker det är helt fantastiskt att se Göteborg är i förändring! Även om det kan vara jobbigt ett tag bor jag hellre i en stad som utvecklas än en statisk stad som avvecklas. Tror de flesta håller med mig!
19.21
Fint att de försöker rädda en del av träden i alla fall, även om inte alla kommer klara flytten. Det man lär sig nu kan säkert användas till flytt av träd i framtiden med så slipper alla byggprojekt börja med kalhyggen.
Känns också bra att man kan se att dom börjat bygga på riktigt nu så den miljard som redan gått åt till förebyggande arbete inte blir helt bortkastade pengar som "majoriteten" verkar vilja.
19.21
Alla ni som med glada tillrop prisar Västlänken. Synd att ni inte har varit intresserade av fakta och är naiva nog för att tro på propagandan ni själva betalt miljontals kronor för att bli lurade av. Kopiera och spara era kommentarer så att ni kan jämföra med hur det blir om inte förståndet lyckas få stopp på förstörelsen.
19.27
Mycket tragiskt för Göteborgs finaste promenadstråk. Många har tagit sin morgonpromenad och njutit av de vackra träden som visar de olika årstiderna.😢
19.28
Wow vad fantastiskt att det går att rädda stora träd, flytta dom OCH bygga västlänken, ett miljövänligt alternativ till pendlare. Heja heja alla fantastiska byggarbetare, arkitekter och ingenjörer! Lyssna inte på alla bittra tanter och gubbar. Framtiden är miljövänligare tack vare er !
19.30
Det här är en investering för framtida generationer. Inte för oss bittra Hagagubbar och tanter!
19.30
Varför blir jag inte förvånad? Ytterligare ett projekt med oförutsedda markförhållanden. Och detta trots att alla inblandade påpekat vilken järnkoll dom har på förhållandena i Göteborgsleran.

Nya Marieholmstunneln, Den tänkta spårvagnsdepån på Ringen, Nya Götaälvbron, Förstärkningen av Götatunneln, Arbetet framför Länsstyrelsen, Vasa bron, Förstärkningen av kanalkajen vid Gustav Adolf torg, Valkarna på Liseberg.

Alla dessa arbeten har överraskat enligt utsago väl undersökta markförhållanden. Och så undrar dom varför många av oss är mot VL. Skippa tunneln och gör resten av Västsvenska paketet och se till att tågen kan ta sig in störningsfritt till den stationen som finns idag.
19.32
Alla som är bittra och gråter över några träd, förstår ni vilka belopp och hur många människor som arbetat med västlänken senaste (minst) 10 åren? Och hur bortkastat det skulle vara om det lades ned? Förstår ni vilken enorm skillnad det kommer göra miljön och framtidens göteborg ? Dessutom är det ett rikstadsbeslut ! Ingenting som demokraterna kommer kunna påverka. Dom kunna försvåra beslut som kommer kosta skattebetalarna en gel del slantar, men inget mer. Att man inte kan se saker i ett större perspektiv än bara det som är framför näsan är synd. En eloge till er alla som jobbat med bygget som fått stå ut med sabotage mm från västlänken motståndare, otroligt pinsamt göteborg. Vi är bättre än så !
19.34
Västlänken löser inte den undermåliga kollektivtrafiken i Göteborg. Stoppa Hagastationen. Ett sanslöst slöseri med skattepengar. Och en försämring av miljön. Att Miljöpartiet och vänsterpartiet inte tagit ställning mot denna miljöskandal gör att de inte har någon trovärdighet.
19.53
Varför flytta träd? Såg ner dem och ge pengarn till dem som inte är 100år gamla, så de kan överleva. Träd är inte människor.