SVT rapporterade · Tyck till om sjuksköterskelöner och sjuksköterskebristen!

07.39
God morgon! Kommuner i länet lockar till sig regionens sjuksköterskor genom att erbjuda högre löner. Regionen har nu brist på sjuksköterskor. Vad tycker du om det här? Hur ska sjuksköterskebristen kunna lösas?
09.12
Dags för Regionen att göra en rejäl löneöversyn om de vill behålla duktiga och erfarna sjuksköterskor..
09.12
Lönerna inom regionen är så dålig. Under min praktik på höglandssjukhuset fick jag veta ingångslönen för sjuksköterska.
Den summan har jag idag som undersköterska!!!
Så nej till regionen för min del! Så stort ansvar för den lilla pengen?!!?
Dags för region Jönköping att fatta att de måste höja lönerna! Och det ganska rejält! Visst det är svårt att få tag i sjuksköterskor och lönen försvårar ju ännu mer.
Höj lönerna så får ni mer personal och även en kontinuitet bland personalen! På praktiken var de flesta nya på avdelningen eller så hade de redan annat arbete på gång...
10.54
Som erfaren sjuksköterska som jobbat i regionen i 12 år tycker att regionen måste se över arbetsmiljön och lönerna för sjuksköterskor om de vill att någon ska jobba kvar. Regionen måste förstå att de är i en konkurrenssituation där sjuksköterskor kan få jobb i både privat och kommunalt och via bemanningsföretag och att de måste erbjuda något bättre om man ska vilja vara kvar. Det är inte värt att gå in i väggen vid 30 års ålder för att det är för stressigt på jobbet. Erbjud högre löner och/eller arbetstidsförkortning och semesterväxling och se till att det finns tillräckligt med kollegor så kanske jag blir kvar.
11.54
Typiskt svar från regionen att de inte delar synen som i detta fallet Vårdförbundet har. Det låter alltid likadant oavsett vilken yrkesgrupp det gäller. Att alla som jobbar säger samma sak verkar inte HR eller ledningen i regionen bry sig om. Därför kommer fler sluta inom regionen och därmed kommer patienterna få lida när det inte finns personal som har kompetens. Om det finns personal alls.
17.05
Låter ju som om det vore kommunernas ”fel” att det inte finns sjuksköterskor på sjukhusen, men de har ju istället förstått vad de ska gör för att få personal, grattis till dem! Anledningen till att sjukhusen inte har personal är att de inte erbjuder en arbetsplats där människor vill arbeta. Ganska enkelt. Personalen anses utbytbara och erfarenhet har inte lönat sig, då blir det såhär. Gäller att vända trenden nu.
18.34
Det är inte brist på sjuksköterskor! Det är avsaknaden av godtagbar arbetsmiljö, ett schema som får övriga livet att funka samt sist men framförallt en riktig löneutveckling så att erfarna sjuksköterskor stannar kvar på "sin" avdelning. Då finns kunskapen kvar på avdelningen och viktiga rutiner "tappas" inte bort. Om sunt förnuft skulle råda hade det inte behövts skapa en specialenhet inom HR...
19.59
Inom region ska man kanske ha en översyn vad går pengarna till egentligen? Hur många anställda har vi inom HR? Hur många kontroller och dylikt behövs det? Man kanske ska minska antal anställda inom HR, och anställa riktig sjukvårdspersonal fr dem pengarna. Och sedan så måste själva patienterna protestera lite, för det är ju dem som lider i slutändan. Deras ord väger mycket mer än personalens.
20.15
Regionen ska inte satsa för mycket på att rekrytera nya som snart kommer också sluta, regionen ska satsa på att behålla dem som redan finns istället. Hur dum kan man vara att tro att dem nya kommer att stanna längre än dem som har slutat, när den ena efter den andra slutar? Uppfattar HR chefen som väldigt irriterad i inslaget.
21.17
Sjuksköterskor finns. Men nåt måste man ju ändå fått höra av personal som slutar, vad beror det på att de inte stannar? Och där gäller det att lyssna. Inte säga ”men det stämmer inte”.....