SVT rapporterade · Vad är ditt drömjobb?

Vi byter jobb som aldrig förr. Hur ser din jobbtillvaro ut? Är du nöjd med ditt arbete eller skulle du vilja byta arbetsplats? Eller är du arbetslös? Vad är ditt drömjobb? Har du det nu kanske?
Vad drömde du om när du var lite och blev det så? Dela med dig av dina tankar här! 
09.39
UMEÅ: Sayed Yasin Ibrahimi
- Mitt drömjobb är att arbeta som bankman och just nu tänker jag fortsätta läsa ekonomi för att komma dit. 
 
09.40
UMEÅ: Mohammad Aref Hashemi
- Jag skulle vilja jobba som rörmokare eller bilmekaniker, något av det. Annars är vårdyrken också intressant. 
 
09.53
UMEÅ: Karolina Hällgren
Jag håller för tillfället på att skaffa mig ett av mina drömyrken. Jag ska läsa på Lernia till vårdadministratör. 
10.25
Så får du drömjobbet! Amanda Torneus, vägledare på Arbetsförmedlingen bjuder på sina tre bästa tips.
 
11.10
Jag började jobba i somras genom ett rekryteringsföretag. Jag upplevde snart att arbetet blev för stressande men varken rekryteringsföretaget eller arbetsplatsen gjorde något för att hjälpa min situation, och jag blev tvungen att säga upp mig för att inte behöva vara sjukskriven.
11.16
Jag lever både mitt drömjobb och mitt syfte. Vägen dit hsr varit lång. Väldigt lång. Men idag vet jag att det finns en plats för alla människor alla är bra på något och det.... ska man hitta och följa. Du kan aldrig leva någon annans liv.
11.21
Jag söker en bra chef! En som förstår vad min yrkeskompetens kan bidra med och som kan ge ett definierat ansvar och tydliga mål. Tyvärr mycket svårt att hitta en sådan chef i Umeå idag, men jag har inte gett upp. :)
11.22

Stark trend – svenskar byter jobb som aldrig förr

Vi byter jobb som aldrig förr. Enligt siffror från Statistiska Centralbyrån måste vi backa bandet 30 år för att se samma trend som idag. Om utvecklingen fortsätter i samma takt har varannan person bytt arbetsplats inom en femårsperiod. – Nu bygger man sitt CV genom att få andra och bättre jobb, säger Agneta Tjernström Lustig, arbetsmarknadsanalytiker.
12.06
BJURHOLM: Carolin Lindqvist Edlund har inte bytt jobb på 14 år. 
12.17

Britt-Inger har jobbat 46 år på samma ställe: ”Huvudsaken man trivs”

Allt färre lyckas få den åtråvärda guldklockan för lång och trogen tjänst. Men Britt-Inger Thorén går mot trenden. Hon har jobbar på samma arbetsplats i 46 år! – Jag har aldrig velat byta, säger hon.
12.18
BJURHOLM: Julia Sandberg gick ut gymnasiet i våras och är på sin första anställning men är tveksam till att hon blir kvar där fram till pensionen. 
13.13
Jag undrar hur många procent som faktiskt har ett drömjobb? Dels hur många som faktiskt jobbar på drömjobbet och som skulle stanna kvar fast dom vann 100 miljoner? Men även hur många som, ifall dom fick möjlighet att byta till vilket jobb dom ville, är helt bergsäkra på vilket jobb det skulle vara? Jag har ett helt okej jobb som är ganska tråkigt men har ingen aning om vilket jobb som skulle vara mindre dåligt, en sak vet jag dock, om jag vann hundra miljoner så skulle jag göra absolut ingenting.
16.07
LYCKSELE: Lars Peder Danielsson från Vilhelmina bytte senast jobb för åtta år sedan. Han upplever att det är ganska lätt att byta och hitta ett nytt jobb.
 
20.12
Februari 1978 började jag av en slump arbeta på biblioteket på Anderstorpsgymnasiet. Det var då kombinerat Folkbibliotek. Det var en arbetsträning som jag inte tänkte skulle bli långvarigt. Nu har jag arbetat på samma ställe i över 40 år. Arbetet har förändrats väldigt mycket genom åren. Sedan 1993 som ett renodlat skolbibliotek. Jag har ingen formell utbildning utan jag är själv och platslärd. Världens bästa jobb! Men tyvärr är vi väldigt få kvar med titeln biblioteksadministratör. Ser fram emot mina tre sista yrkesverksamma år.