SVT rapporterade · Hur lär sig dina barn att hantera pengar?

06.04

Så lär du barnen värdet av pengar

SVT NyheterI ett samhälle som blir allt mer digitalt där man använder elektroniska betaltjänster som gör att pengar blir till siffror på en skärm, istället för kontanter i handen, kan det bli viktigare att lära barn vad pengar handlar om.
07.26
fysiska sedlar och mynt är ju lättare att förstå värdet av. barnen måste se riktiga pengar också inte bara digitala!!
12.08
en stor skandal att låta småbarn få bankkort, det blir banditernas julafton.
19.29
Ännu ett sätt för bankerna att tjäna en hacka. Nu är det barnens tur att bidra. skandal. Lättare för oärliga tjyvar att skrämma barn och tvinga dem att ge ut kod och kort.
20.27
Vad skall barn göra med bankkort ? Dumt och löjligt 😠 !
20.51
Självklart bör barn ha kontanter att betala med. Dessvärre är det nästintill tvingande att skaffa bankkort eller att alltid vara närvarande som föräldrer med kort i handen. Detta då kommunala badhus inte tar kontanter, SF -bio har slutat med kontanter och många andra inrättningar.

Då säger man att det är för att minska rånrisken.
Det är bedrövligt att detta beror på orsaker i samhället som inte regering och riksdag vill ta i tu med.

För inte alltför lång tid sen var det inga problem att betala med kontanter var man än befann sig.
21.15
Att inte ge barnen en känsla för pengar och pengars värde är det stora misstaget. Man måste involvera barnen i ekonomiskt tänkande både i pengars värde och hur man blir en medveten konsument. Hur man gör det är inte det intressanta , med ett kontokort eller inte. Det är inte länge sedan vi ansåg att barn inte behövde egen mobiltelefon och det är förmodligen samma sak med kontokorten, de kommer bli vanligare eftersom fördelar finns med detta. En ny tid kräver nya sätt att hantera vår vardag och förstå ekonomi.
12.46
När inte ens vuxna kan hantera kontokort på ett vettigt sätt , hur ska vi kunna begära att barn ska klara av det .
12.46
Självklart skall barnen ha bankkort. Det är gammaldags och otidsenligt att krampaktigt hålla kvar vid kontanter. Barn måste lära sig att klara av att hantera konto och kort då kontanter kommer snart vara museéföremål. Det är 2018 nu - inte 1943 och kriget är över nu. Blicka framåt !!