SVT rapporterade · Chatta med André Pops och Yvette Hermundstad

12.00
Hej på Er!
 
Nu är vi redo att svara på era frågor :-)!
 
Yvette och André
12.01
Vad ser ni mest fram emot i vinter?
Hej !
 
Det är ju en fantastisk säsong vi har framför oss. Rekordlång, 19 helger, 230 timmar, 3 VM !
Extra speciellt med två VM på raken, varav två på hemmaplan. Alpina VM i Åre blir speciellt där vi bygger upp en studio på torget för kvällsmagasin vid medaljceremonin, ser mycket fram emot det. Och Skidskytte-VM i Östersund !
Mycket att välja på, några av höjdarna:-) //Yvette
12.03
Det kommer bli kul att se om Petter Northug kan ta sig tillbaka och vara med i VM.
Håller med! Han är ju redan på VM-nivå i snacket (tänker på hans sågning av svenska herrlaget häromdagen...) Personligen tycker jag att ett VM med Petter är roligare än ett VM utan Petter
12.04
Lycka till i den nya studion!
Tack! Det ska bli väldigt kul att kunna bjuda alla tittare på en lite modernare förpackning av ett redan omtyckt innehåll
Tusentack ! Energifullt att bjuda på nytt visuellt uttryck, lite modernare, lite större  - men innehållet består såklart. Och till alla er som undrar - brasan är såklart kvar!
12.06
Hej vill bara säga, välkommen tillbaka Andre’. Du har varit efterlängtad!
Tack! Det värmer att höra. Ska försöka att inte göra dig besviken :)
12.06
Vad tror ni om dagens resultat för damerna; har Ebba förbättrat sig mycket eller hade Charlotte en sämre dag?
Hej! Har inte hunnit sätta mig in i resultatet och tävlingen mer än att jag såg att Ebba slog Charlotte med 2,6sek. Det låter ju imponerande av Ebba! Vi får göra en ordentlig analys av det imorgon efter nästa lopp också.
12.07
Hej! Spännande att se vad det blir av den nya studion med tekniska möjligheter. Sitter ni där i helgen eller i Bruks?
Hej ! Ja, vi sitter i den just nu och chattar. Fin är den:-) med många nya möjligheter. Vi sänder här varje helg förutom under VM-perioden! //Yvette
12.08
Håller Jämtland på att ta över Vinterstudion? 😉
Bra uppställning i vilket fall. Lycka till.
Haha. Jämtland är välrepresenterat i Vinterstudiolaget. Bra folk från Jämtland ;-)
Tack, kul att du gillar ! //Yvette
12.08
SÅ kul att du är tillbaka i vinterstudion Pops. Vi har längtat!
Tack snälla! Vi blir ett starkt och laddat gäng i vinter
12.09
Vad är roligast att göra, sitta i studion och diskutera med experter eller att vara på plats vid tävlingarna o där göra sändningen?
Hej Madde !
Jag tycker att kombinationen är roligast, härligt att vara ute på plats och göra intervjuer med åkarna, känna tävlingsstämningen på nära håll. Experterna är med oavsett om vi är ute eller inne i studion. Just nu känns det spännande att sitta här i nya studion många helger framöver !
Båda sakerna har sina fördelar. Tvingas jag välja en av dom så är det att vara på plats och verkligen känna tävlingspulsen och kunna se dom aktiva i ögonen och läsa kroppsspråk på ett annat sätt. Men nu ska det bli fantastiskt roligft med den nya studion. Och sen blir jag på plats under alla VM-tävlingarna i sex(!) veckor.
12.11
Hej Yvette,
Vad är det bästa med Pops?
Hej Anna!
 
Vi känner varandra sedan länge, har jobbat massor ihop (Lilla Sportspegeln 2006 första gång), är samstämmiga, vet var vi har varandra. Enkelt både i och utanför sändning! André- han är rolig & snäll!
12.12
Hej Pops,
Vad är det bästa med Yvette?
Att hon är rolig att vara med både i och utanför sändning
12.12
Kommer ni sända tillsammans någon helg? Eller har ni delat på programledaruppdraget 50/50?
Vi delar programledaruppdraget 50/50, ses knappt under vinternt - så det är ju mysigt att sitta här i soffan tillsammans just nu !
12.12
TJENA POPS ALLT BRA ELLER
Det tycker jag. Hur är det själv?
12.13
Andre, du vet väl att det är en oskriven lag att du skall ha kofta på dig?
Nja, jag kände inte till att det fanns en sån lag...jag har ju faktiskt inte haft kofta i Vinterstudion på säkert fem år.
Vi får väl se hur det blir :)
12.15
Jag tänker att Tour de Ski blir styvmoderligt behandlad. För mig är den tävlingen bäst. Vet ni om någon svensk åkare som ni tror kommer att delta?
Hej!
Jag håller med om att det är problematiskt med TdS när det blir så att många åkare väljer att avstå för att fokusera på ett kommande mästerskap. Man måste ju ha repekt för att alla gör det upplägg som passar dom bäst men det är synd för en annars väldigt rolig tävling. Gillar också Tds skarpt så FIS borde ta sig en funderare på hur man ska lösa så att så många stora stjärnor som möjligt vill och kan vara med
12.17
Så fantastiskt att ni är tillbaka! Ett halvårs väntan är över..
Härligt att du tycker det Anton ! Har också väntat, längtat - äntligen !
12.17
Uppvärmningen, framför allt första året i Vancouver, är ju bland det bästa som hänt Vinterstudion. Kommer ni att köra den eller nåt liknande på mästerskapen i vinter?
Hej!
Vi hade dessutom fantastiskt roligt när vi gjorde "uppvärmningen". I nuläget finns ingen sån plan men man vet aldrig. Inför alpina VM i Vail/Beaver Creek 2015 så tog vi ett sent beslut att göra "Nicht Fahrbar" som var en variant på uppvärmningen...
Ja, det var riktigt roligt att värma upp för oss också. Inte planerat det just nu, men vintern är lång....
12.18
Äntligen är vinterstudion tillbaka! Det enda positiva med vintern. Vilka tre VM kommer SVT sända?
Vi sänder alpina, längd och skidskytte-VM och lägger oss som ett snöglittrande fluffigt täcker över Sverige under sex veckor med start i början av februari :-)! Härligt att bidra till energi och positiv vinterkänsla!
12.19
Hej André och Yvette! Är det någon svensk eller norsk åkare som redan nu tackat nej till att vara med i Tour de Ski?
Hej!
På damsidan så har Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Ebba Andersson och Hanna Falk sagt att deras plan i nuläget är att inte köra. Killarna verkar mer inställda på att köra.
12.20
Hoppas på comeback av förstudion och ejeborg😃
Ejeborg kommer dyka upp som kommentator i alpint. Om han kommer bjuda på några sköna imitationer törs jag inte svara på
12.21
Vad tror ni om Calle Halfvarsson möjligheter att prestera denna sesong?
Tungt ansvar vilar på Calle i ett herrlag som dom senaste säsongerna tappat flera toppåkare. Pratade med Calle för någon vecka sen och han verkade väldigt nöjd med träningen han gjort och att han har lärt sig av tidigare misstag när det gäller att toppa formen till mästerskapen. Låter ju lovande!
12.21
Äter ni alla snax som står framme i studion?
Vindruvorna ryker garanterat!
12.22
Kan ni inte ta in Christer Ulfbåge i studion för lite minnen och andektorer från skidskyttet? Vore intressant att höra.
Bra tänkt! Christer är en fantastisk berättare med lång gedigen historik!
12.23
Hej! Gott att se att du Andre’ kör Vinterstudion igen tillsammans med Yvette!
Till frågan hur blir det med Northugg i år ska han köra världscupen eller ska han vara ” tjöta”?
Hej ! Också glad att André är tillbaka, glad att vi är två! Lång mäktig säsong (230 timmar) väntar!
Petter Northug har själv sagt att VM i Seefeld är stora målet mål, då gäller såklart att han får köra Världscupen i vinter. Det är ju supertuff konkurrens i norska herrlaget, återstår att se om han platsar såklart. VC-premiär nästa helg Ruka!
 
12.26
Kommer inte Magdalena Forsberg vara med som expert i vinter?
Hej!
Magdalena valde att byta kanal till Discovery inför OS förra vintern så hon är inte kvar hos oss. Vi förstärker på skidskyttet med Helena Ekholm som expert tillsammans med Björn Ferry.
12.27
Nu när ni blivit världens bästa sport-tv-kanal, känner ni större press?
Nej, jag tycker att vi alltid har varit det så det är inget nytt ;)
Hej Elsa!
Jo, nu har vi ännu mer att leva upp till .
Det känns bra, samma kompetenta uppställning av experter och kommentatorer + nyförvärv gör att vi fortsätter jobba med sikte "världsbäst" ! :-)
12.28
Varför vill ni fortsätta på vinterstudion?
För att det är så otroligt roligt med sport. Och att få möjligheten att följa den bästa idrotten på nära håll och sen förmedla det till er tittare är både utmanande och väldigt givande
12.29
Välkommen tillbaks Andre Pops. Vi har saknat dig!
Tack snälla! Jag har saknat er också :)
12.30
Therese Johaug krossade sina konkurrenter i comebacken nyss. Kommer det se ut så hela vintern, tror ni?
Risken finns. Alla rapporter skvallrar ju om att hon ska vara bättre än någonsin. Det blir väldigt spännande när hon ska mäta sig med tex Charlotte Kalla. Men det kanske inte är förrän i VM som vi får det riktiga svaret på vem av dom som är bäst med tanke på att dom åtminstone tidigare haft lite olika säsongsupplägg där TJ kör allt medan CK väljer bort för att försöka pricka formen till mästerskapet.
12.30
Hur många är det i genomsnitt som tittar på vinterstudion under helgerna?
Hej Simon!
 
Bra fråga, det måste jag kolla - vad snittet är. Miljonpublik strömmar till under många helger, och under mästerskapen såklart. Så - väldigt många hänger med oss,. Det gillar vi :-)!
12.32
Kommer följa er i helgen
Härligt!
12.32
Hur många Vasalopp har Pops åkt ?
Pinsamt nog inte ett enda. Om det inte räknas att jag åkt barnens vasalopp med mina barn? Jag har varit programledare vid starten 7 gånger tror jag men inte åkt nån gång. Men det är väl inte för sent ännu...
12.35
Välkommen tillbaka Pops, du är mr. vinterstudion! Kommer du prova skidskytte igen denna vinter? Tränat på att få trugorna åt rätt håll efter skyttet?
Tack!!!
Och inte tack. Var du tvungen att dra upp den där gamla grejen? :) Alla kan väl ha en dålig dag...(fast jag har aldrig haft en bra dag i skidskytte eftersom det där är enda gången jag provat, kanske är dags igen?!)
12.37
Inget Vinterstudion utan Yvette!
Så är det! Vi sänder 50/50 under hela säsongen så vi ses varannan helg (ungefär) - och under VM i Åre och Östersund + Vasaloppet.  Med i rutan 24/11, ses då. Och missa inte premiären imorgon!
12.38
Välkomna tillbaka och lycka till i morgon!
Tack! Hoppas ni kollar :)
Tack - välkommen att vara med !!
12.40
Hej allihopa!
Tack för ert engagemang. Fortsätt peppra oss med frågor via sociala medier #vinterstudion under hela vintern.
Nu måste vi fortsätta förbereda oss för helgen. Många tester som återstår för att nya studion ska funka som det är tänkt imorgon :)
Vi börjar sända 08.30 var gärna med oss då!
André och Yvette