SVT rapporterade · Sverige-Polen

17.42
Så här startar Sverige mot Polen:
MV: Idéhn, V6: Sand, M6: Lagerquist, H6: Gustin, V9: Roberts, M9: Gulldén, H9: Hagman, försvar: Jacobsen (Gustin ut).
17.48
Hej och välkomna. I kväll ska det avgöras - blir det spel i huvudrundan eller blir det respass redan i gruppspelet?
17.48
Men så här är det: Svensk poäng betyder svenskt avancemang. Man har också råd att torska med tre bollar - OM Danmark slår Serbien.
17.49
Där har ni förutsättningarna :)
17.52
Nu kommer lagen in, men först mästerskapets maskot. Som för övrigt är en björn.
17.53
Ska inte ta gift på att det är en björn - men är nästan säker.
17.54
Det är alltså en hel del ändringar i den svenska startuppställningen. Hagman in, Sand, in.
17.58
Nu några snabba rusher - snart match.
17.59
Jag noterar att ljudnivån i hallen är lika galet hög som vanligt :)
18.00
Gott om svenska fans också, i går anlände flera av spelarnas anhöriga. Såg dem under lagets träning i går och antar att de sitter i publiken någonstans.
18.00
Idéhn förresten - 49 i räddningsprocent senast. Är det möjligt att vara lika bra i dag?
18.00
MATCHEN IGÅNG!
18.01
Roberts rinner igenom men verkar ha kvar skärpan från förra matchen - skjuter rakt på målvakten.
18.02
2) 0-1 Polen öppnar målskyttet, från kanten i ganska kasst läge faktiskt.
18.03
2) 1-1 Lagerquist på linjen. Lagerquist som spelat mest av alla svenska spelare så här långt i EM.
18.04
4) 2-1 Hagman på högerniopositionen, kommer egentligen ur läge när hon hoppar in men smäller snyggt dit bollen ändå. En studs i backen och så i nät.
18.05
5) 3-2 Läckert är bara förnamnet när Hagman flippar in ledningsmålet. Mellan armarna på målvakten.
18.06
Straffmiss Polen! Idén ut med benet och parerar.
18.07
7) 4-2 Hagman briljerar i inledningen, tredje målet.
18.07
Varför är Finland så dåliga i handboll? I övriga Skandinavien har handboll rätt hög status, får man säga.
Mycket bra fråga, inte så bra på fotboll heller. Hm, värt (för mig) att fundera på.
18.08
I Polens två tidigare matcher i gruppen har laget kroknat i andra halvlek - får se om det blir något liknande i dag..
18.08
Gulldén grinar illa, knuff och landar på ryggen. Tar sig för ländryggen men ingen fara. Spelar igen.
18.09
Offensiv Jamina, nja inte bästa början för henne. En miss på genombrott och så offensiv nu.
18.10
Bild på Roberts också, så var det igår också. Vad håller ni på med inom fake news och propagandamedia...
Vi får se till att byta - i dag spelar de ju i gult dessutom :)
18.12
Smörpassning från Hagman som från mittnio tittar åt ett håll och spelar ut till Sand på kanten. Sand vågar dock ej ta läget.
18.13
Nä, iof sig, men i handboll undrar man ens om de har något landslag, inga avtryck alls. (Fast Finlands fotbollsdamer har inte varit så pjåkiga genom åren).
18.14
Maffig räddning av Filippa - verkar ha konserverat formen!
18.14
14) Time out Sverige.
18.14
14) 4-3
18.15
Bra försvar men 4 mål framåt är inte helt hett. Nja, mer kan vi kräva.
18.16
Jenny A in på vänsternio.
18.16
Bra Filippa - ny rääädddniing!
18.17
15) 5-3 Gustin hoppar in från sin högerkant och stänker dit Sveriges femte mål.
18.17
Lagerquist ut två - lite för tuff i sitt spel.
18.18
Ska inte ropa hej - men tycker att Polen spelar svagt i 6 mot 5.
18.18
Kommer inte till läge och nu drar man något panikskott i ett ej bra läge.
18.19
Mellegård har kommit in btw.
18.19
Det betyder Sand ut.
18.20
Svenska anfallet har gått i stå efter Hagmans magiska start.
18.20
Nyss fick Bella dra ett skott lite på må få.
18.20
Tur då att Filippa levererar ny räddning - den här gången men högerarmen.
18.21
Bra svenskt spel i anfall - men då missar Mellegård på kanten.
18.21
Skönt att se att rullen funkade i alla fall. Ger hopp!
18.22
Strömberg och Blomstrand inne, noterar att Signell bytt hela niometerslinan.
18.22
20) Time out Polen.
18.22
20) 5-3
18.22
Mellegård tror jag på, hon känns intressant!
Kul! Spännande med en kantspelare som är så bra defensivt också!
18.23
Simply the best ekar ur högtalarna - gåshud!
18.23
Polen har ej gjort mål på 12 minuter, Sverige 5 innan Blomstrand tänker dit sitt första för matchen.
18.24
20) 6-3 Blomstrand.
18.24
Saknar lite fart i det svenska anfallsspelet, lite avis på Norge som har en sådan snabb och kvick spelmotor i Oftedal.
Hörde nåt i går om att flera norska spelare slår herrar på typ 30 meter löpning.
18.25
21) 7-4 Linn Blohm från linjen. Och så drar Polen ett snabbt skott utanför. Lite desperata nu.
18.25
Alm upp skott och trycket ja, det är det inget fel på I kryssribban dock - synd. Ett skott med den kraften förtjänar ett bättre öde.
18.26
22) 7-4 Polskt mål från kanten. Bir galet öppet där och det är ju typ bara att sätta dit den.
18.26
Alm med nytt skott - den gången är målisen där med foten. Svensk boll dock.
18.27
Strömberg igenom men då räddar polska målisen IGEN. Attans!
18.28
Det kan nog stämma, framför allt herrarna på linjen är inga "Speedy Gonzales" direkt :)
Haha, nja ;)
18.29
Sikta mot stjärnorna när Polen går på skott. Sverige vänder snabbt - för snabbt och tekniskt fel.
18.30
Dubbel- trippel-täck av Sverige! Vet inte hur många händer och armar som var i vägen där.
18.31
Mikaela Mässing, mästerskapsdebutanten inne för Sverige nu.
18.31
Idéhn ute och pratar med målvakstränare och assisterande förbk. Janne Ekman.
18.31
Hon har bara släppt in 5 mål men alltid finns ju nåt att förbättra :)
18.32
Tennissiffror just nu. 7-5
18.32
28) 5-7
18.32
Lite sjukt ändå, halvleken snart över och så här lite mål!?
18.33
29) 5-8 Strömberg utökar. Sverige har gjort 8 mål men desto viktigare - släppt in bara 5.
18.34
När "handen är uppe" från domarna, gäller då antalet passningar eller är det en viss tid innan avblåsning?
Det beror på hur aktiva de är på att söka avslut. Vill de ej gå framåt bör domaren blåsa av typ på en gång.
18.34
Hej!
Skriver du Sveriges eller Polens mål först? 🤗
Sverige, ledning nu 10-5 :)
18.34
timeout swerige gjorde gjorde krossarna swerigeww hagman kryssa trycket ledarna fixa vinnare
18.35
30) 10-5 efter 30. Sverige gjorde några mål i slutet här men ja, vad kan man säga. Målsnålt är bara förnamnet.
18.36
Hagman tre mål, Blomstrand två och sen ett gäng spelare på ett mål. Återkommer snart - nu lite paus.
18.38
En riktigt svag halvlek av Sverige den som spelar bäst åter igen är Sveriges målvakten än så länge ju
Hagman inledde ju lovande men kom sen av sig. Idéhn har verkligen konserverat formen.
18.39
Försvaren som är bra eller anfallen som är mindre bra?
Jag tycker att Sverige spelar gaska svagt i anfall, går liksom inte på mål utan bollar. Sen är Filippa i mål riktigt bra!
18.40
5 insläppta mål i första halvlek, det var ju bra om man fokuserar på det positiva :)
Det är ju MAKALÖST BRA! När hände ens det?!
18.41
Alltså Filippa - 58 i räddningsprocent det är ju inte ens möjligt trodde man!?
18.45
Att bara gör 10 mål på en halvlek mot Polen, ja, då finns det iaf utrymme för utveckling framåt :)
Rätt tanke och inställning :)
18.46
I över 30 år han man hört Perlskog gnälla men nu mot Polen är det väll rekord.. Åsnan Ior känns mer positivTur att Hellgren räddar sändningen.. Jag får köra utan ljud i 2:a
Hör honom inte, men illa om Ior är mer positiv.
18.47
2 min till matchstart.
18.47
Bundsen värmer - ska Idéhn ut nu när hon storspelat?
18.48
Frankrike, Ryssland & Montenegro i mellanrundan, så blir viktigt att få igång anfallsspelet nu i andra halvlek.
Ja, då blir det till att bekänna färg..
18.49
Nej, glöm allt jag skrev. Bundsen värmde visserligen - men Filippa står kvar!
18.51
31) 10-6 Polen inleder med mål - och det är ett bra skott! Tyngd var bara förnamnet.
18.51
31) 11-6 Sand från kanten.
18.52
Japp, det kan man lugnt säga, men vi slipper iaf Norge ;)
18.52
Benparad Filippa - man är snart inte förvånad längre.
18.53
Vilken VÄGG!
18.53
Tyspik otur, när jag skriver "vägg" så gör Polen mål.
18.54
Hagman som inledde matchen så bra med tre mål missar friläge..
18.55
35) 13-9 Snart har Polen gjort lika många mål på fem minuter som de gjorde i hela första halvlek..
18.55
Kantmiss Sand - inte bra om polska målisen kommer igång. Hade ju typ 47 i räddningsprocent i första..
18.55
36) 13-9 so far. Svensk ledning.
18.56
36) 13-10 polskt straffmål och reducering. Kanske enda sättet att göra mål på Filippa ;)
18.57
Jenny Alm upp på skott och knuffas REJÄLT i skottögonblicket. Avblåst så klart!
18.57
Polsk två ska tilläggas.
18.58
Alm målskytt nu i stället - bra tryck som vanligt i skottet.
18.58
37) 14-10 Sverige
18.58
Hur kan fyra mål försvinna i rapporteringen?
19.00
39) 14-11 polska igenom på högernioposition och mål. Kommer hela vägen in på 6 meter.
19.01
40) 15-11 Gustin från kanten efter BRA passning av Hagman ut, studsar ut den till Gustin.
19.01
Vem är det som inte är med i truppen pga graviditet? Hörde nått om det i tv sändningen och lät som det var nån som vi skulle behöva.
Johanna Westberg.
19.02
Blomstrand skjuter i steget men den gubben gick inte - målisen helt med på noterna.
19.02
42) 15-12 och polsk reducering.
19.03
42) 16-12 Snabb replik Sand från kanten. Hennes andra mål i matchen.
19.05
44) 17-13 Bella snor bollen, hittar fram till Blomstrand som helt fri stänker in ännu ett svenskt mål.
19.06
45) 17-14 efter polsk reducering men oj vad Sverige ställer om snabbt.
19.06
Vill springa på Polen och det märks i den sekvensen.
19.07
46) 17-17 Polen knorrar från högerkanten och nu börjar de närma sig på riktigt..
19.07
Jamina har det fortsatt tungt, ny offensiv efter försök till att gå igenom försvaret.
19.09
Svensk tvåa på Strömberg och straff Polen!
19.09
Men Jamina ska INTE vara på planen, har hon nutat förbundskaptenen?
19.10
48) 17-16 efter straffmål Polen och nu är det inte så behagligt längre.
19.10
Idéhn har inte haft samma spel i andra halvlek, nere på 35 i räddningsprocent nu..
19.11
48) 17-17. Nu är det nervöst!
19.11
Mässing på skott men miss, eller målis räddar helt enkelt.
19.11
Handbollslandskamper är resor mellan himmel och helvete
Alltså ja, gud bevara mig.
19.12
Sverige har alltså tappat en femmålsledning..
19.12
Blir det inbördes möte eller målskillnad vid samma antal poäng?
Fört mål sen inbördes. Sverige kan torska med tre OM Danmark vinner mot Serbien.
19.12
Inte bra, Sverige mot fiasko
19.13
50) 18-17 kontring Sverige och Mellegård är målskytten. Fler enkla mål nu så man slipper svettas så!
19.13
Håller hoppet uppe
Bra där, jag med! #optimist
19.14
Har vi några talanger på väg upp inom svensk handboll? Tänker på Norge som tar in 19-åriga Henny Reistad nu. Hur ser det ut inför de närmaste åren? Något namn som står ut lite extra?
Hannah Flodman - dunderskott. Född 98.
19.14
Finns det något svar eller ens i närheten av Henny Reistad på väg upp inom svensk damhandboll?
19.14
51) 18-18 ochc time out Sverige.
19.14
Tråkigt
19.15
Sverige FÅR ALLTSÅ INTE förlora mot Polen..
19.15
Sade ju det, tror på Mellegård, hon är tuff mentalt..
19.16
Måste berömma Ellen Hellmark som har gjort ett kanonjobb på plats i Frankrike, både i tv och i text. Mycket imponerad! Bevakningen är ännu en anledning till att hoppas att Sverige går vidare. Heja Ellen!
OLE! Du gjorde min dag :) Kram!
19.17
52) 18-19 Polen i ledning för typ första gången!??!?!
19.17
53) 19-19 skönt då att Blomstrand utjämnar DIREKT. Ska sägas också att Polen är en man (kvinna?) mindre på banan.