Hej allesammans! Här kommer vi att direktrapportera från kvällens Europa League-match mellan Besiktas och Malmö FF. Avspark är 18.55 – häng med oss då.

MFF har allt att vinna

SVT SportEn omgång kvar och alla lag i Malmö FFs Europa League-grupp kan ta sig till slutspel. ”Vi har allt att vinna”, säger mittfältaren Sören Rieks vars Malmö går för vinst i Istanbul på torsdag.
17.04

Johannesson om MFF:s Europachanser: ”Viktigt för svensk fotboll”

SVT SportMalmö FF möter Besiktas i en match som avgör MFF:s fortsatta spel i Europa League. Matchen är dessutom den första sedan lagets ordförande Håkan Jeppsson tragiskt gått bort förra veckan. – Som spelare och klubb vill man hedra honom och göra en riktigt, riktigt bra insats, säger SVT:s expert Markus Johannesson.
17.04
Hur tror ni att det går i kvällens match?
17.47
1-2
18.06
Mest noterbart är kanske att MFF:s tränare Uwe Rösler börjar med Anders Christiansen på bänken.
18.41
Besiktas är förstås klar favorit att vinna, särskilt på hemmaplan, men saknar flera tunga namn. Mittbacken Pepe, vänsterbacken Caner Erkin samt yttrarna Ryan Babel och Jeremain Lens saknas i matchtruppen.
18.41
Visserligen är Besiktas favoriter, men jag tror att MFF har läst in sig på dem. 2-0 hemma och 1-0 borta. Jag tror att MFF vet hur de ska neutralisera Besiktas. Det kan bli en trevlig kväll. Hoppas på det åtminstone...
18.46
BES-MAL: #Malmo haven't lost in their last 12 games.
18.48
Skaplig form på MFF!
18.48
Jag tror att MFF vinner med 3-1.
18.53
Christiansen startar alltså inte pga skada. Men sitter ändå på bänken.
18.54
Spelare och domare har radat upp sig på planen - bara minuter till avspark nu!
18.56
Tyst minut nu för Håkan Jeppsson.
18.58
1' Matchen igång - hemmalaget med avsparken.
18.59
1' Besiktas med ett attackförsök, men det misslyckas och MFF-keepern Dahlin kan göra ett enkelt första ingripande med skopan.
19.00
3' Malmö lyckas inte kortpassa sig fram på Besiktas planhalva.
19.02
5' Özyakup försöker ta sig fram på högerkanten men Vindheim står rätt och vinner boll.

19.02
Bra tryck på läktaren redan från starten.
19.04
Vi välkomnar Tomas Thorén, SVT-reporter på plats på arenan i Istanbul, in i direktrapporten!
19.05
7' Besiktas med matchens första hörna, men den är alldeles för lång. Aldrig nära målchans.
19.06
9' OJOJOJ! Besiktas skjuter först i stolpen från nära håll och sedan returen i ribban! Men inget mål..
Uysal är det som får första chansen, och Vagner Love den andra.
19.07
11' Gästerna från Skåne har knappt fått låna bollen än så länge, och därmed inte skapat någon möjlighet.
19.11
13' Om någon missat ingressen: förutsättningarna är alltså att MFF måste ta tre poäng i kväll. Man slår då ut just Besiktas, som måste ha minst ett kryss för avancemang.
19.11
Tomas Thorén och fotograf Abdurrahman Itik från pressläktaren.

19.12
14' Hemmalaget har hela 75 procent bollinnehav. Och publiken sjunger fram sitt lag.
19.14
16' Ganska lågt tempo, där ett bolltrillande Besiktas söker vägar genom MFF-försvaret. Nu frispark för det vitklädda hemmalaget i bra läge!
19.15
17' Frisparken knorras mot krysset - men över ribban.
19.15
Malmöfansen gör sitt bästa, men har svårt att göra sig hörda. Blir överröstade av hejaramsor från Besiktasfansen som skrålar om lagets stolthet.

19.16
19' Safari spelar rutinerat när han styr ut anfallet över sidlinjen på sin vänsterkant. Den gamla landslagsbacken kan än!
19.20
22' Långt ifrån en jättematch så här långt. Malmö spelar väldigt lågt och har hållit hemmalaget till endast en fin chans - det där dubbelläget som borde varit mål.
19.21
Malmö ff gjorde springa trycket kryssa seger Rosenberg straff
19.22
25' Så får MFF känna lite på bollen, men stressas hårt över i princip hela planen. Kommer ingenstans.
19.25
28' Lååång spelsekvens där Malmö har kontroll över händelserna med ett sällsynt bollinnehav. Skönt förstås att slippa jaga boll för en stund, men det ser uddlöst ut när de kommer till sista tredjedelen.
19.26
30' Rieks vaskar fram en hörna när han utmanar och försöker slå ett inlägg.
18.06
Malmö FF (4-4-2): Johan Dahlin – Andreas Vindheim, Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari – Arnór Traustason, Fouad Bachirou, Oscar Lewicki, Sören Rieks – Marcus Antonsson, Markus Rosenberg
Bänken: Walter Viitala. Erik Larsson, Carlos Strandberg, Guillermo Molins, Anders Christiansen, Romain Gall, Franz Brorsson

Besiktas (4-3-3): Loris Karius – Dorukhan Toköz, Necip Uysal, Domagoj Vida, Adriano – Adem Ljajic, Gary Medel, Oguzhan Özyakup – Ricardo Quaresma, Vágner Love, Mustafa Pektemek.
19.27
30' Riktigt bra hörna som skapar stor oreda vid bortre stolpen, men Besiktas kan rensa två gånger om utan att gästerna fått iväg ett avslut.
19.29
Besiktas-supportrarna fortsätter skanderar ramsor, men precis som på planen är det inte riktigt så att taker lyfter.
19.30
@TomasThorén,Istanbul: Är det fullsatt?
Nej förvånansvärt glest på sina håll. Men så rymmer arenan drygt 32.000 åskådare.
19.32
33' Händelsefattiga 33 minuter i Istanbul. Men MFF är nog nöjda och ser ut att våga mer och mer efter en något passiv inledning.
19.32
Himmelsblått på läktaren för Malmö-supportrar.

19.34
36' Ny Malmöhörna och denna gång är det oerhört nära mål! Bengtsson nickar precis över i kanonläge.
19.34
Malmö krossarna Malmö vinnare ff slogen besöktas förlovare seger Malmö hörbara frisk trycket många Malmö fixa snabba framåt ledarna seger
19.34
Malmö cosch hårda säger spelare trycket Malmö ff gjorde kryssa Rosenberg vinnare spelare seger
19.34
Hur presterar traustasson?
19.34
Visar sig Rosenberg eller spelar han passivt i nuläget
19.35
@Calle: Han har varit osynlig så här långt.
19.36
@Calle: Han kämpar på där uppe men MFF har haft det tufft att ta sig in i offensivt straffområde, så anfallarna har det därför svårt.
19.38
39' Antonsson kan sånär komma till avslut i straffområdet, men bollen rensas undan i sista ögonblicket.
19.39
43' Malmös försvarsspel imponerar, ska sägas. Besiktas har neutraliserats helt.
19.41
Hur är läget i gruppen JUST NU
19.41
44'Quaresma, den portugisiska veteranen och stjärnan, trixar och fintar ute på sin vänsterkant och slår ett inlägg som nickas undan av Bengtsson.
19.43
@Hasse: Besiktas är vidare tillsammans med Genk. Malmö måste vinna för att passera Besiktas.
19.43
45' PAUS!
Avslut: 6-2
Logiskt att det är mållöst efter en chansfattig halvlek. Besiktas tryckte på ordentligt första kvarten men sedan kom gästerna in i matchen och tog sedermera över bollinnehavet. Men nu måste de himmelsblå (idag i mörkblått) hitta fram till fler målchanser om inte Europaspelet ska vara över!

En spelare som bör lyftas fram är Fouad Bachirou, vilken hyllas på alla möjliga håll här inför andra halvlek.
20.00
46' Andra halvlek är igång!
20.00
47' Rosenberg delar ut en rejäl höfttackling. Frispark Besiktas.
20.02
48' Vilken räddning av Karius! Ytterst nära Malmö-ledning när hemmakeepern sträcker ut och tippar ett lågt skott till hörna.
20.03
49' Bra fart på Antonsson som dock blir av med bollen när turkarna omringar honom på högerkanten.
20.04
51' Mycket positiv inledning på andra akten av MFF. Går verkligen för 1-0-
20.04
Vrål från Malmöläktaren!
20.05
51' MÅÅÅL! 1-0 Malmö.
Marcus Antonsson rullar kyligt in bollen, friställd efter en perfekt långboll från Markus Rosenberg.
20.06
Nu ligger pressen på Besiktas!
20.07
53' Ja, nu lär det bli full fart framåt från hemmalaget. De är just nu alltså borta från slutspel.
20.08
54' Rosenberg drar på sig en ny frispark. Farligt läge en liten bit från MFF-straffområdet.
20.09
56' Safari byts ut, ersätts av Brorsson. Någon form av skada.
Och Quaresma slår sedan en fin frispark i form av ett inlägg, som dock inte resulterar i avslut på mål.
20.10

20.12
57' MFF 35 minuter från avancemang just nu. Ett sensationellt sådant.
20.12
Mer och mer visslingar och burop från Besiktasfansen. Lite irriterat men ändå konstant högljudd strid av hejaramsor för hemmalaget att kvittera och vända.
20.13
49' Vindheim söker Antonsson i djupled och är inte långt ifrån att sätta målskytten i nytt friläge.
20.14
60' MFF får två raka hörnor och Bengtsson håller sig framme igen - men hans avslut går även denna gång en bit över ribban.
20.15
60' Besiktas gör sitt första byte. Tore in, Ozyakup ut.
20.15
Hårda omdömen om Besiktas prestation hittills i den turkiska twittosfären.
20.18
63' Traustasson är avig när han försöker dribbla sig in i straffområdet, men blir av med boll efter starkt försvarsspel. MFF med kontroll nu!
20.19
FRAMÅT MALMÖ.....
20.19
65' RÖTT KORT PÅ QUARESMA!
En vidrig tackling och hemmalaget är plötsligt en man kort. Anfallsstjärnan är sen in i en situation med sträckt ben och dobbarna rakt på Brorssons smalben.
20.21
Oerhört starka känslor bland Besiktas-fansen mot Quaresmas tackling. "FÖRRÄDARE" skriks högt.
20.23
Vad står det i matchen mellan Genk och Sarpsborg?
20.24
@CalleJoharAlvingsson: Genk leder med 4-0
20.25
70' Malmö ser riktigt starkt här i andra halvlek. Antonsson nära skapa sig ett nytt kanonläge precis.
20.25

20.25
Synd för en riktigt bra spelare att åka ut och tråkigt för Frans, men bra för Malmö FFs chanser till ett avancemang
20.26
72' Rieks YTTERST nära att skarva in 2-0.
20.27
73' Traustasson nere för räkning. Ser ut att bli ett byte för honom.
20.28
Vad står det i dom andra europa League matcherna?
20.28
74' MFF:s mittfältsgeneral Bachirou fortsätter övertyga. Felfri i kväll.
20.29
@Caleb: Spelar en väldig massa matcher. Kolla här:

UEFA Europa League

UEFA.comUEFA.com is the official site of UEFA, the Union of European Football Associations, and the governing body of football in Europe. UEFA works to promote, protect and develop European football across its 55 member associations and organises some of the world’s most famous football competitions, including the UEFA Champions League, UEFA Women’s Champions League, the UEFA Europa League, UEFA EURO and many more. The site features the latest European football news, goals, an extensive archive of video and stats, as well as insights into how the organisation works, including information on financial fair play, how UEFA supports grassroots football and the UEFA HatTrick funding scheme.
20.29
Temperaturen stiger på Besiktas hemmastadion medan klockan tickar närmare slut. Ömsom burop, visslingar och hejaramsor från alla läktarhörn.
20.30
Jag tycker ni rapporterar klockrent. Eftersom ni vet allt så undrar jag hur många MFF fans som befinner sig i Istanbul.
Det är svårt att uppskatta med ögonen men åtminstone ett par-tre hundra. Jag fick höra en siffra på uppskattningsvis 500 av MFF:s supporterklubb.
20.30
76' Hemmalaget med ett par anfallsförsök som stannar vid just försök. MFF-backarna gör ett stort jobb i och kring eget straffområdet.
20.32
79' Besiktas genomför ett byte. Aksoy in, Pektemek ut.
20.33
80' För nytillkomna följare av rapporten tipsar jag om resultatboxen längst ned i artikeln.
20.34
80' Byte Malmö - defensivt sådant. Rieks ut, Eric Larsson in.
20.34
Hur går det i chelseas match?
20.35
@Caleb: 2-2!
20.36
82' Offside på Rosenberg när han når fram på ett inlägg. Mest Besiktas nu, annars.
20.38
Orka nu sista 10! Kämpa!
20.38
83' MFF ser mycket stabilt ut. Men det räcker med en möjlighet och ett mål för turkarna...
20.39
Jobba Malmö!!
20.40
85' Ljajic faller i MFF:s straffområde och publiken gapar på straff, men ingen åtgärd. Han halkade.
20.41
87' Antonsson stark på boll när han täcker den djupt på Beskitas planhalva.
20.42
88' Dahlin med en kanonräddning på ett närskott! Vilket läge kvittering.
20.43
89' Tungt Besiktas-tryck nu!
20.43
90' Nära igen när flera skott avlossas, men MFF-backar täcker undan.
20.44
Nu hettar det till! Det får INTE hända något nu!
20.45
91' Två¨MFF-lirare HELT fria från halva plan - men Christiansens passning slås rakt på hemmaback.
20.45
Gör Dahlin de bra
20.45
@Calle: Extremt bra.
20.46
92' Christiansen serveras ett drömläge att avgöra, men skjuter mitt på målvakten. Returen utanför.
20.47
93' I RIBBAN FRÅN BESIKTAS! Herregud vad spännande. Jättemiss av MFF-försvaret.
20.48
94' Bara en minut kvar av tilläggstiden.
20.48
95' Inkast Malmö på offensiv planhalva.
20.49
95' MFF med bollen.
20.49
95' Hörna Malmö!
20.49
96' SLUT! MALMÖ AVANCERAR TILL SLUTSPEL!
20.50
Uppgivna och besvikna miner bland Besiktas-supportrarna. Eufori bland den lilla klicken av himmelsblå!
20.51
Wow, vad starkt av MFF. En magnifik andra halvlek tar klubben vidare från Europa League-gruppspelet - efter bland annat två segrar mot storklubben Besiktas.

Inte bara en stor framgång sportsligt - nu kommer det även rassla in pengar i Malmö FF.