SVT rapporterade · Hur gör ni för att hålla sams i jul?

05.59
Hej och välkommen till dagens chatt som handlar om julledigheten och relationer. Brukar det vara bråk på jul eller är stämningen god?  Hur gör du för att hålla sams med släkt och familj om bråk och missförstånd skulle uppstå? Dela med dig av dina råd här.
06.02
 I bland annat Borlänge märks ett ökat tryck hos familjerådgivningen i samband med lång julledighet. 
 
10.58
Carina Ljungkvist: "Jag tror att man inte ska ha för höga krav"
11.02
Ställ upp för hemlösa och andra fattiga istället för att sitta hemma och bråka och att äta mer eller mindre ihjäl sig. Bojkotta detta vansinne som julen.
11.04
"Inte stressa för mycket", säger Maria-Pia Liikanen om hur man håller sams i jul.  
11.13
"Det är bra att fira med familj, syskon och vänner", säger Asia Nasro. 
11.17
"Man får kompromissa", säger Anton Carlsson Tysk om hur man behåller julefriden. 
 
11.31
"En vit jul i dubbel bemärkelse", säger Håkan Norén. 
12.16
Undvik alkohol är ett stort plus är själv näst intill helnykterist och dricker sällan mängder aldrig då barn är med aldrig på familjesamankomster. Och Stora helger . Nä högtiderna är barens även konfirmation studenten då jag vet och sett många föräldrar festar stort då de är barnen som ska firas . Sjuka föräldrar som ger sina barn en dålig förebild till våra högtider. Kramas och va glad och ha trevligt utan stress så undviker ni bråken.
21.39
Vi har helt slutat fira jul. Inga krav, inga julkort, ingen julmat, inga juldekorationer, inga jul-tv-program etc. Vi har det lugnt och skönt, en vanlig helg. En befriande känsla. Allt fler slutar fira jul. Känns gammeldags och irrelevant. Bara stress och kommers.