SVT rapporterade · Hur minns du nyhetsåret 2018?

Hej och välkommen till vår chatt om nyhetsåret som gått!
 
Vi är nyfikna på att veta vilka nyheter som just du minns från 2018. Kanske är det sommarens torka och den stora skogsbranden vid Älvdalens skjutfält som satt störst avtryck hos dig? Eller är det istället förra vinterns stora snömassor, löneskandalen på Falu kommun eller omröstningen som utsåg Borlänge till Sveriges fulaste stad som du minns allra mest?
 
Dela med dig av dina tydligaste nyhetsminnen i en kommentar här i chatten!
14.52
 När det var dags för Vasaloppet i vintras var det allt annat än snöbrist i spåren:
 

För mycket snö i Vasaloppsspåret

SVT NyheterEfter många år av snöbrist i Vasaloppsspåret är läget i år det omvända. Det finns så mycket snö att man måste ploga.
15.39
Skogsbranden är Älvdalen är en av sommarens stora nyhetshändelser. Här minns vi tillbaka på när SVT Dalarnas reporter fick följa med en helikopter upp över brandområdet:
 

Trängsletbranden: Följ med helikoptern upp i luften

SVT NyheterUnder torsdagen fick SVT Dalarnas reporter följa med en helikopter upp för att få en överblick över det brandhärjade området vid Trängslet i Älvdalen.
08.53
Jag tror vi alla kommer minnas 2018 som skogsbrändernas år
09.20
15.21
Skidföretaget Skistar brände på eget bevåg ner en olovlig bosättning som EU-migranter anlagt mitt inne i skidområdet Lindvallen i Sälen: 
 

Skistar brände ner migrantläger på eget bevåg

SVT NyheterSkidföretaget Skistar har på eget bevåg bränt ner en olovlig bosättning som EU-migranter anlagt mitt inne i skidområdet Lindvallen i Sälen. Varken polisen eller kronofogden kontaktades innan – och Skistar kan ha gjort sig skyldiga till brott. – Man får ju inte elda upp andras grejer, säger Anders Gustafsson, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen.
13.39
Caféägaren Louise Åhlén från Rättvik tröttnade på att skriva torra, tråkiga jobbannonser. Istället blev det en med humor, och som snabbt blev en internetsuccé:
 
 
 
 
17.53
 Beläggningen på väg 66 blev till en klisterliknande smet som helt har täppt igen skårorna i däcken. Det fick många trafikanter att ilskna till:
 

Asfalten lossnade från väg 66: ”Däcken är helt förstörda”

SVT NyheterFlera bilister klagade i helgen på att asfalten släppte från vägbanan på väg 66 mellan Ludvika och Smedjebacken. Beläggningen blev till en klisterliknande smet som helt har täppt igen skårorna i däcken.
16.07
 Borlänge röstades fram till Sveriges fulaste stad i en omröstning genomförd av föreningen Arkitekturupproret i sociala medier:
 

Sveriges fulaste stad framröstad

SVT NyheterBorlänge är Sveriges fulaste stad. I varje fall enligt den omröstning som föreningen Arkitekturupproret ordnat i sociala medier.
10.49
Minns ni den här härliga videon?
14.47
 Ingen kan väl ha glömt bort den här minst sagt unika åtgärden för att stoppa en skogsbrand?