SVT rapporterade · Följ Gustafsson mot Jones här

21.10
Hej på er! Här kommer jag att direktrapportera från nattens stora UFC-gala i The Forum i Los Angeles. Jag sätter i gång runt midnatt svensk tid när galan drar i gång, men skruvar förstås upp tempot extra mycket när det är dags för de två svenskmatcherna.

Först ut är skåningen Ilir Latifi, rankad femma i världen bland utmanarna till mästarbältet i lätt tungvikt, som möter amerikanen Corey Anderson, rankad tia. Den matchen uppskattas börja omkring 04.45 svensk tid.

Omkring 06.00 är det dags för galans huvudnummer, returmötet mellan legendaren Jon Jones och svenske Alexander "The Mauler" Gustafsson. Deras första möte i Toronto 2013 blev en MMA-klassiker och ingen har pressat amerikanen lika hårt som Gustafsson. Fansen röstade senare fram matchen till den bästa i hela UFC:s historia. Vi får hoppas på något liknande den här gången.
21.25
Här kan ni se mitt reportage om "The Mauler" som gick i Sportspegeln den 23 december, alltså dagen före nyheten om att hela galan flyttades från Las Vegas till Los Angeles. Scrolla till 13.12 in i sändningen.

Sportspegeln - Sön 23 dec 19.00

SVT PlaySe dina favoritprogram när du vill i SVT Play - fri television på nätet.
21.25
Mer läsning och tittning för er som vill tagga till inför matchen:

The Mauler inför fajten: ”Han är en fuskare”

SVT SportSent under torsdagskvällen svensk tid var det presskonferens mellan Alexander ”The Mauler” Gustafsson och Jon Jones inför helgens UFC-titelmatch i lätt tungvikt. Frågorna om amerikanens positiva dopningstest överskuggade då själva matchen. – Han är en fuskare, säger Gustafsson självsäkert.
21.25
Och här den sista rapporten från Los Angeles inför nattens titelmatch:

”The Mauler” markerade mot dopning i natt

SVT SportStjärnornas sista möte inför nattens stora titelfajt i UFC. Då passade Alexander ”The Mauler” Gustafsson på att skicka en tydlig passning till ärkerivalen Jon Jones. Svensken klev upp på scenen vid invägningen med en tröja där ordet ”doping” var överkryssat.
21.34
Håll också utkik på SVT Sports Instagram-konto för rörligt material från galan.
21.45
Vart ser man matchen?
Dan: Själva matchen går att se på Viaplay om du har ett sport- eller totalpaket. Det är ingen pay-per-view och kostar alltså inget extra utöver det.
22.00
Nu ska jag ta mig genom trafiken här i Los Angeles och bege mig till The Forum. Hörs igen när galan drar i gång.
23.56
Nu är jag på plats i arenan. Snart dags för galan att dra i gång!
00.30
I galans första match, av totalt 13, besegrar Montel Jackson sin motståndare Brian "Boom" Kelleher via strypning (D'arce choke). Tidpunkt 3.20 in i rond ett. Jackson träffade med en armbåge som fick Kelleher att gå i golvet, sen kopplade han ett grepp om huvudet och tvingade Kelleher att klappa.
00.37
Nu dags för Siyar Bahadurzada som vissa kanske minns från hans galna 42-sekundersknock mot Paulo Thiago i Globen 2012. Han har avslutat totalt 15 matcher i första ronden. Han möter amerikanen Curtis Millender.
00.38
vilken kanal
Själva matchen går att se på Viaplay om du har ett sport- eller totalpaket. Det är ingen pay-per-view och kostar alltså inget extra utöver det.
00.39
Hej Petter. Jones gör väl som många andra och försöker skaffa sig själv bättre förutsättningar. Hans dumhet är att det spiller över så det syns inför och efter matcher. Klantarsel! Jag tänker att doping och regelbrott finns inom otroligt många idrotter/sporter. Idrotts- och sportutövare försöker med det mesta för att förbättra.

Kärnan i fuskfrågan ligger inte hos den enskilda fuskaren. Kärnan ligger i hur omvärlden förhåller sig till fusk. Historien visar att moral och värderingar är flyktiga generation för generation. Varje generation börjar nästan om från noll verkar det som. Fusk är utbrett i samhället. Så idiotiskt att ge sig på en enskild fuskare. Det är som att alla lider av allvarligt utbredd dumhet varje gång nån fuskare upptäcks. Foök lackar på den enskilda fuskaren som ertappats, klagar lite i sociala medier och sen är det en ny dag. En dag där man själv fuskar med VAB, svartjobb eller tränger sig före i kön.

Kroppsfuskaren-Jones kommer möta Gustafsson eftersom omvärlden vill det. Så är det bara. Bara att acceptera. Sluta gnäll på fusk om du själv inte är beredd på att att verkligen göra något åt problemen med fusk från grunden där du kan börja med ditt eget beteende t.ex.

Calle
01.02
I galans andra match vinner Curtis Millender på enhälligt domslut (29–28, 29–28, 30–27) i en underhållande match mot Siyar Bahadurzada.
01.28
Wow! Brutal knockout i galans tredje match. Den ofta spektakuläre Uriah Hall sänker Bevon Lewis med en klockren högerkrok 3.28 in i tredje ronden. Det tar ett tag innan Lewis reser sig upp, men nu står han för egen maskin. Hall visade respekt och vägrade att fira segern.
01.28
Hall har nu avslutat sin motståndare i 13 av sina totalt 15 segrar i karriären. 12 har varit knockouts.
01.30
När Lewis reste sig upp efter knocken gick Hall fram och omfamnade sin motståndare och sade: "I know you're just trying to create greatness. Keep going". DEN respekten är varför jag älskar kampsport!
01.55
När börjar matchen?
Daniel: Ilir Latifi tävlar omkring 05.00 och Gustafsson tidigast 06.00. Men det är min uppskattning.
02.04
I galans fjärde match vinner engelsmannen Nathaniel Wood, 25 år, på strypning (rear-naked choke) mot Andre Ewell, 48 sekunder in i rond tre. Wood ses av vissa som "the next big thing" inom brittisk MMA.
02.07
Nu ska vi få se legendaren BJ Penn. Den förste i UFC:s historia att bli mästare i två olika viktklasser (lättvikt och weltervikt). Men den nu 40-årige "The Prodigy" är inte vad han en gång var och har bara vunnit en av sina nio (!) senaste matcher.
02.11
Jösses. Och BJ Penn förlorar igen. I första ronden.
02.12
Submission-specialisten Ryan Hall, som tillbringade större delen av matchen på rygg, får till slut tag på Penns fot och legendaren tvingas klappa direkt.
02.13
BJ Penn har alltså bara vunnit en av sina tio senaste matcher. Nu är det dags för den förre mästaren att lägga handskarna på hyllan. Det har det i och för sig varit ett tag...
02.15
Ryan Hall vinner via "heel hook" 2.24 in i rond ett.
02.37
 
02.38
Boxningslegendaren Roy Jones Jr, 49 år, är på plats i The Forum. Frågade honom vad han tror om Gustafssons match i kväll och han vågade inte välja en vinnare. "Deras första match var otrolig och Gustafsson är den enda som jag har sett som verkligen har tvingat Jones att gräva djupt för att vinna", svarade han.
02.39
Roy Jones Jr var världens kanske bäste boxare under 90-talet.
02.40
Jag är sjukt taggad inför matchen och hoppas Alex vinner. Jones har jag tröttnat på, eftersom ursäkterna aldrig tar slut.
02.50
I galans sjätte match, av totalt 13, vinner ryssen Petr Yan över brassen Douglas Silva de Andrade. Matchen stoppas inför den tredje ronden efter att Yan delat ut rejält med stryk. Speciellt via ground-and-pound – sparkar och slag mot en liggande motståndare – i den andra ronden.
02.50
Tiderna för Ilir och Alex baserades de på turordningen de har och hur lång tid matcherna brukar ta? Ilir är andra ut på main card som börjar 04:00 och Alex sist? Eller räknar vi med stora förseningar? Om en match slutar tidigare börjar nästa tidigare? Stort tack för att ni håller lite bevakning åt oss! :)
Bra att du sa det, David! För jag trodde att Ilir var trea ut på huvudkortet, men nu verkar de som du säger ha ändrat. Att huvudkortet börjar 04.00 kan man räkna med, och Ilirs match kanske börjar runt 04.45 om jag får gissa. Men det beror förstås på om matchen innan tar 15 sekunder eller 15 minuter. Gustafsson kanske går match runt 06.00 eller 06.30.
02.52
Lycka till Alex!
03.26
Mycket konstigt avslut på matchen mellan Cat Zingano och Megan Anderson i damernas fjädervikt. Matchen stoppas efter 1.01 i första ronden sedan Anderson träffat med en tå i ögat på Zingano i samband med en huvudspark. Amerikanskan slutar att försvara sig och domaren går emellan.
03.27
Tråkigt att se. Såg verkligen fram emot den matchen. Zingano stod länge kvar och undersöktes av läkare. Hoppas att hon är okej.
03.41
Just nu: Kvällens enda tungviktsfajt. Förre mästaren Andrej Arlovski mot amerikanen Walt Harris. Lär sluta med en knockout detta. Ryssen gillar att hålla sina matcher stående och Harris har en fin amatörkarriär bakom sig som boxare och har vunnit två Golden Gloves-turneringar.
03.50
Vilken tid kommer Alex match börja svensk tid?
Tidigast 06.00. Kanske runt 06.30. Det är min gissning.
03.54
Matchen mellan Arlovski och Harris går tiden ut. Det var den sista matchen innan huvudkortet drar i gång. Då är det fem matcher kvar varav Latifi går den andra och Gustafsson den femte och sista.
03.58
Harris segrare på delat domslut (30–27, 28–29, 29–28). Matchen höll sig stående hela tiden och amerikanen kunde utnyttja sin fina boxning.
04.16
Första matchen på huvudkortet är i fjädervikt (65 kilo) mellan femman och tian på rankingen av utmanarna till mästarbältet. Femman, Chad Mendes, har utmanat om titeln två gånger och gjorde nyss comeback efter två och ett halvt års frånvaro på grund av dopning. Motståndaren Alexander Volkanovski är en före detta australisk mästare i brasiliansk jujutsu och brottning.
04.20
När går Gustafssons match??
Jag skulle gissa att den börjar tidigast 06.00. Kanske 06.30. Men det beror på hur det går i matcherna innan. Den näst sista matchen skulle kunna ta 25 sekunder eller 25 minuter. Man vet helt enkelt inte.
04.23
Uh, va härligt att man gick upp två timmar för tidigt. Hur kan detta alltid vara så fruktansvärt oklart med tider kring UFC?
Aja, tur det är hockey! Heja Tre Kronor!
Det är bara världsklass matcher nu så jag skulle rekommendera att du tittar! :-) Dessutom fajtas ju Ilir Latifi i nästa match.
04.36
Wow, något av en skräll när Volkanovski knockar Mendes 4.14 in i den andra ronden!
04.36
Största segern i karriären för australiensaren.
04.38
Det var en riktigt underhållande match.
04.39
Och nu är det dags för Ilir Latifi mot Corey Anderson. De är, precis som i förra matchen, rankade femma och tia i världen. Men nu pratar vi lätt tungvikt (93 kilo). Alltså samma viktklass som Gustafsson har chansen att bli mästare i senare i kväll.
04.39
Latifi och Gustafsson har dock upprepade gånger sagt att de inte tänker möta varandra. Inte under några omständigheter. Min gissning är att Latifi går upp till tungvikt om "The Mauler" vinner bältet.
04.40
Jon Jones och Alexander Gustafsson har också anlänt till arenan.
04.42
Skånske Ilir Latifi är en brottare i grund och botten. Han har vunnit 14 av sina totalt 20 proffsmatcher i MMA och har två imponerande segrar bakom sig. I sin förra match besegrade han förre titelutmanaren Ovince Saint Preux i den första ronden.
04.43
Latifi får anses vara liten favorit i den här matchen, men inte med mycket.
04.43
Corey Anderson har till exempel besegrat Jan Blachowicz som knockade Latifi i Globen efter bara två minuter.
04.43
Jones e lack. Tror inte det var smart o kalla den bästa,en fuskare. Så jag tror det blir en kort match.
Goran: Jones känner nog verkligen att han har något att bevisa i den här matchen!
04.45
Går matchen bara att ses på Viaplay?
S: Korrekt.
04.46
Latifi och Gustafsson har tränat tillsammans i många år på Allstars Training Center vid Odenplan.
04.46
Vad tror du händer om Alexander förlora, är hans karriär i MMA över?
Kim: Det skulle överraska mig om så blev fallet, men det är inte helt uteslutet. I sammanhanget är det värt att notera att ingen har fått en fjärde titelchans efter att ha förlorat de första tre.
04.47
Latifi går in till låten "Gonna Fly Now" från Rocky-filmerna!
04.48
Han har verkligen en helt enorm fysik. Snacka om att vara ett kraftpaket.
04.48
Hur ser matchschemat ut?
Casper: Efter Latifis match är det tre stycken kvar varav den sista är Jones–Gustafsson II.
04.49
Hur många chanser ska man få???
Mupp: Tredje gången gillt? :-D
04.49
Bruce Buffer, bror till kände ring announcern Michael Buffer (LEEEEEEET'S GET READY TO RRRRUUUUMMMBBBLLEEEE), presenterar nu Latifi och Anderson i oktagonen.
04.50
Latifi är klädd i korta röda shorts. Anderson i korta gråa shorts. Matchen börjar NU!
04.50
Första ronden.
04.50
Några jabbar från Anderson som missar.
04.51
Latifi försöker kontra en höger från Anderson, men båda missar.
04.51
Anderson testar med en hög spark.
04.51
Latifi med en slagkombination. Inga rena träffar.
04.51
En minut har passerat.
04.51
Bättre slagkombo nu från Latifi.
04.52
Anderson är den större fajtern rent fysiskt.
04.52
Latifi får tag på ett av Andersons ben, men lyckas inte ta ned honom på matten. Släpper försöket.
04.52
Intensiteten ökar nu.
04.52
Anderson tappar tandskyddet, men domaren pausar matchen och låter honom stoppa i det igen.
04.53
Halva ronden har passerat. En rond är fem minuter lång.
04.53
Den här matchen kommer som längst att vara i tre ronder á fem minuter. Gustafssons titelmatch är fem ronder.
04.53
Latifi är oerhört explosiv.
04.53
En och en halv minut kvar av första ronden.
04.54
Bra spark av Latifi mot Andersons vänstra lår.
04.54
En minut kvar av ronden.
04.54
Inget jättehögt tempo, men de exploderar verkligen.
04.54
Halvminuten kvar.
04.55
Anderson pressar Latifi som står med ryggen nära stängslet.
04.55
Latifi slår några vilda svingar och tar sig ur situationen. Den första ronden är slut.
04.55
Svårbedömd rond.
04.56
Kan se domaren ge det till båda av dem, men jag tycker nog att Anderson var den som pressade tillbaka Latifi mest. 1–0 till amerikanen, tycker jag.
04.56
Dags för rond två av totalt tre. Ingen gjorde någon större skada i rond ett.
04.57
En minuts vila mellan ronderna, precis som i boxning, trots att deras ronder "bara" är tre minuter.
04.57
Hög spark av Anderson som träffar bra.
04.57
Härligt alltså säger jag! Ilir ser sjukt pigg och taggad ut, han är nog den som jobbar sig in i det! Tack för feedback ang tider innan, sjukt pricksäkert, cheers!
04.58
Latifi försöker brotta ner Anderson igen. Trycker upp honom mot buren.
04.58
En och en halv minut har passerat av rond två.
04.58
Anderson försöker försvara Latifis nedtagning här.
04.58
Och lyckas väldigt bra såhär långt.
04.58
Latifi ger upp. De står upp igen.
04.58
Latifi försöker brotta ner honom igen. Trycker upp honom mot buren på nytt.
04.59
Måste säga att jag trodde att Latifi skulle ha mer framgång än såhär.
04.59
Svensken ser trött ut. Han tar stora andetag med munnen.
04.59
Har han gjort illa näsan?
04.59
Andersons boxning ser vass ut.
05.00
Nu är Latifi märkbart trött.
05.00
Men så exploderar han från ingenstans med några vilda svingar!
05.00
Hur mycket energi kostade dom?
05.00
Bra slagkombination av Anderson. Först mot kroppen, sedan mot huvudet!
05.00
Bra stiff jabb av Anderson.
05.01
Anderson har enorm kondition, det ska sägas. Väldigt allround och har ingen riktig spetsegenskap, förutom kanske kondisen.
05.01
Halvminuten kvar av rond två.
05.01
Anderson försöker sig på en nedtagning, men Latifi stoppar den enkelt.
05.01
Andra ronden är slut.
05.02
Den gick klart till Anderson. 2–0 i mina ögon. Nu måste Latifi hitta på någonting i den tredje och sista ronden.
05.02
Yeah! Ilir har sett trött ut förut och han sätter det han planerat känns det som, tycker inte Corey är helt fresh heller. Men din analys är fair!
David: Han har absolut förmågan att explodera från ingenstans. Går inte att räkna bort Latifi!
05.02
Alex vinner nu det är hans sista chans att ta hem titeln annars kommer han bara bli en i mängden av idrottare som inte når sitt mål!!!
Han vinner nu!!!!!
05.03
Tredje och sista ronden har börjat.
05.03
Anderson är den som nog, i domarnas ögon, får poäng för "effective aggression".
05.03
Han får alltså Latifi att backa.
05.04
Anderson fintar och jabbar, men missar.
05.04
Latifi jabbar, men Anderson glider undan.
05.04
Har satt min julbonus på 5000 kr på Alex 3 ggr pengar
05.04
Latifi försöker sig på en ny nedtagning, men ger upp.
05.05
Bra träff av Latifi med vänstern!
05.05
Men Anderson ser oberörd ut.
05.05
Latifi ser fräschare ut i tredje ronden än i andra.
05.05
Hade nog trott att han skulle vara lite mer framgångsrik med sin brottning och där kunnat nöta ut Anderson på marken. Men icke.
05.06
Två minuter kvar av matchen.
05.06
Har Latifi något ess i rockärmen?
05.06
Anderson fortsätter att pressa Latifi som backar.
05.06
Snurrspark av Latifi!
05.07
Träffar, men inte klockrent.
05.07
Kom igen Latifi
05.07
Halvminuten kvar nu.
05.07
Anderson med en riktigt bra rak höger.
05.07
Han utnyttjar sin räckvidd bra här, Anderson.
05.08
Latifi försöker med några svingar, men matchen går tiden ut.
05.08
Min gissning är att Anderson vinner det här. Kanske med så mycket som 30–27 i domarnas ögon (alltså 3–0 i ronder).
05.08
Ojojoj fin rundspark!!!
05.09
Latifi gestikulerade till Anderson som för att säga "kom igen då!", men då var det bara några sekunder kvar av matchen.
05.10
Alla tre domare har det 29–28 till Corey Anderson som vinner på enhälligt domslut.
05.10
"Hats off to Latifi, he is a beast", säger Anderson i sin segerintervju.
05.11
Det är Andersons tredje raka seger, den näst längsta segersviten i viktklassen.
05.11
Anderson är verkligen uppeldad efter segern. Han var underdog i den här matchen.
05.12
Fin inledning på en längre match, men lite blekt för 3 ronder. Såg ut som att Ilir gick in för lite mer än 3 min om 3.
05.17

Trött Latifi föll på poäng

SVT SportIlir Latifi får vänta på sin titelmatch. Svensken föll mot Corey Anderson på poäng. Alla tre domare hade 29–28 till amerikanen – enhälligt.
05.20
Nu dags för Carlos "The Natural Born Killer" Condit mot Michael Chiesa. Det är tredje matchen från slutet. Gustafsson går alltså den sista.
05.21
Condit är en underhållande fajter som har gått matcher mot stora namn som Robbie Lawler, Georges St Pierre och Johny Hendricks. Han var vid ett tillfälle UFC:s interimmästare i weltervikt.
05.22
Chiesa gjorde sig ett namn när han vann realityserien "The Ultimate Fighter" och har vunnit 14 av sina 18 matcher i karriären.
05.24
Chiesa tar nog denna match. Condit är tyvärr lite för gammal och trött.
05.30
Riktigt riktigt hög klass på grapplingen i denna match asså! Intressant!
05.31
Chiesa vinner i rond två!
05.34
Chiesa vinner via en kimura, ett armlås, 56 sekunder in i rond två. Han tvingade Condit att klappa och ge upp.
05.34
Då är det två matcher kvar. Två titelmatcher. Först i damernas fjädervikt (65 kilo), sedan i herrarnas lätt tungvikt (93 kilo).
05.35
Dolph Lundgren är på plats i arenan och stöttar "The Mauler". Han visas på storbildsskärmen och folk jublar.
05.35
Man har ju hört förr att tomma tunnor bullrar mest,tror inte att det blir så lätt för”The Mauler”
05.39
Sitter på en sportbar i Chicago, vi är i underläge i form av Mauler-fans men wow så härligt det kommer bli med seger ikväll ;)
05.47
Cris Cyborg går nu mot oktagonen. Mästaren i damernas fjädervikt som har vunnit 20 av sina 22 matcher och knockat 17 av dem - en anmärkningsvärd siffra.
05.47
Det här är verkligen en superfajt.
05.47
Två av tidernas främsta fajters på damsidan möts.
05.48
Och efter detta är det alltså "The Mauler"!
05.48
Nu gäller det för The Mauler att vara fokuserad på denna svåra uppgift. Uppercuts i all ära med det kan avgöras på sparkarna.
05.49
Amanda Nunes är mästare i damernas bantamvikt, men det är alltså bältet i fjädervikten som står på spel.
05.50
Cyborg har bara förlorat en match i karriären, och det var hennes allra första för 13 år sedan.
05.50
Det här är MMA på högsta nivå, folks.
05.50
Första ronden har börjat.
05.51
Vilda slagväxlingar direkt!
05.51
ÅH JÖSSES!!!
05.51
NUNES KNOCKAR CYBORG I FÖRSTA RONDEN!!!
05.52
Publiken exploderar inne i The Forum!
05.52
Det var helt galna slagväxlingar från start och Nunes lyckades golva Cyborg och sedan knocka henne brutalt. Kan inte ha tagit mer än en halvminut.
05.53
Arenan är i chock. Publiken upprepar "Oh my god, oh my god".
05.53
Nunes ligger på rygg i mitten av oktagonen och gråter.
05.53
Hon har nu knockat Ronda Rousey och Cris Cyborg i första ronden. Båda inom en minut.
05.53
Det här gör Amanda Nunes till tidernas främste damfajter inom MMA.
05.54
Visst hade Nunes en chans, men det här hade nog ingen trott.
05.55
Fansen är helt klart på Nunes sida här. Cyborg har tidigare varit dopningsavstängd. Kanske en föraning om vad som komma skall i galans sista match? ;-)
05.55
Amanda Nunes tar sitt nyvunna bälte, springer runt i oktagonen och hoppar upp i famnen på en av sina tränare.
05.55
Det var brutalt av Nunes
05.56
Nunes blir den förste damfajtern att vinna mästarbälten i två olika viktklasser i UFC.
05.56
Nunes: "Det känns helt otroligt! Herregud!"
05.56
Kommentatorn Joe Rogan frågar om Nunes trodde att matchen skulle sluta såhär. "Yes, for sure", svarar hon. Publiken skrattar.
05.56
Gus vs Jones nästa. Tror Jones vinner på domslut. Trots doping och skandaler är han helt enkelt för bra. Kanske bästa MMA-fightern i modern tid.
05.57
Högersläggan som avslutade matchen var brutal. Cyborg föll medvetslös mot marken.
05.57
Nunes har två mästarbälten, ett över varje axel, medan hon intervjuas.
05.57
Hon tackar sin tränare.
05.58
Mästaren Cris Cyborg hade alltså inte förlorat en match sedan 2005 före detta. Och framför allt aldrig blivit knockad.
05.58
Och eftersom den här matchen gick så fort så blir det alltså lite väntan på "The Maulers" titelmatch.
05.59
Cyborg har trots allt ett leende på läpparna och tar sig tid att ta bilder med fansen på vägen ut till omklädningsrummet.
06.00
Nu diggar hon till och med i takt till musiken. Hon verkar inte allt för nedstämd över förlusten.
06.01
Officiell tidpunkt för knocken var 51 sekunder in i första ronden. Bland det sjukaste jag sett!
06.01
Alex knockar Jones####
06.01
Nu är det dags för Gustafsson att få sitt bälte. Dags att plocka det från Jones nu!
06.03
Jag tror Alex vinner
06.03
JA, HUR TROR NI ATT DET HÄR SLUTAR NU DÅ!?
06.04
Fem års väntan är snart över. Nu är det bara minuter kvar. Jag ryser.
06.04
Nu är vi taggade !!!!!’
06.06
Nu går Gustafsson in mot oktagonen till Aviciis "Don't wake me up".
06.06
Temperaturen inne i arenan stiger!
06.07
Han springer in mot oktagonen!
06.07
Det har han aldrig gjort förut. Han verkar laddad.
06.07
Alex vinner på poäng👊
06.07
Mauler is back Good luck.
06.07
Tyvärr befarar jag att Alex förlorar på
knock tidigt i matchen igen. Dålig magkänsla.
06.07
Jones förlorar på eget grepp, han springer på en armbåge i 3e!
06.07
Grymt gjort av Nunes! Vilken otrolig kontroll. Det där var inte tur, hon överilade sig inte utan landade de nya slagen vid exakt rätt tidpunkt efter att hon fått Cyborg ur balans. Otrolig fighter!
06.07
Vinn nu Alex
06.07
Lets goooooo!
06.07
🤟🏽
06.07
Kör hårt nu The Mauler!!!!
06.08
Dags för Alexander att visa att han kan fightas?
06.08
Wake me up heter låten, inte DONT wake me up. CLOWN!
06.08
Jon Jones tur nu. Publiken buar.
06.09
Haha, bra låtval. Han går in till Queens "We are the champions".
06.09
"I've paid my dues" och så vidare...
06.09
Aktar bara Alex sig för Jones armbågar kan det gå vägen.
06.09
Så fett! Alex har mer att vinna! Den hederlige vinner i långa loppet, Alex tar det. Historien minns inte fuskare! Hype på inledning med Avicii!
06.10
Jones går självsäkert mot oktagonen. Han har en felvänd röd keps på sig. Hiphopmusik spelas nu.
06.12
Nu är både Jones och Gustafsson inne i oktagonen.
06.12
Jones pausar innan han går in och ber till Gud.
06.12
Nu lär inte Jones ha domarnas sympatier som för fem år sen. Dags att återigen visa vem som är mästaren. Geja Målarn'!
06.12
"The Mauler" i korta svarta shorts. Jon Jones i korta gråa shorts. Så korta och tajta har han inte haft sedan sin debut.
06.13
De brukar vara lite fladdrigare.
06.13
Lite olycksbådande att gå in till "wake me up egen it's all over" 🙂
06.13
Jag tror att Gustafsson tar det
06.14
De presenteras nu av Bruce Buffer.
06.14
"IIIIIIIIIIIIT'S TIIIIIMEEEEEE!!!!"
06.14
Gustafsson presenteras först.
06.15
Stort jubel från publiken.
06.15
Rejäla burop för Jones.
06.15
Han är inte populär efter sina dopningsavstängningar.
06.16
De nuddar nävar före matchen.
06.16
Första ronden har börjat. Jones börjar sittande, Gustafsson står upp.
06.16
Jones försöker ta ned Gustafsson direkt, men svensken försvarar.
06.16
Jones missar med en vänsterkrok.
06.17
De går in i clinch och Jones träffar Gustafsson i skrevet. Publiken buar. De kör vidare efter en kort paus.
06.17
Bra högerspark av Gustafsson mot Jones ena lår.
06.17
Matchen har utkämpats stående såhär långt.
06.18
Ganska mycket sparkar från Gustafssons sida.
06.18
Delar av publiken skanderar "Usada" som i den amerikanska antidopningsbyrån.
06.18
Lite avvaktande första rond från båda herrarna.
06.19
Jones försöker helt klart clinchas mer i den här matchen, alltså närkamp.
06.19
Jones träffar med en vänsterspark mot huvudet. Gustafsson tar det bra.
06.20
Jones försöker ta ner Gustafsson, men han lyckas ta sig upp kvickt. Viktigt att svensken får respekt av Jones på den fronten. Bra tecken.
06.20
Bra slagkombo av Gustafsson!
06.20
Han försöker fälla Jones, men misslyckas.
06.20
Gus ser härligt självsäker ut!
06.21
Gustafsson ser inte det minsta rädd ut för Jones. Ingen respekt på det viset.
06.21
Hoppas Alex har tränat på att bli ned dragen för där kan matchen avgöras idag.
06.22
Jämn första rond. Kan ha gått åt vem som helst.
06.22
Rond två har börjat.
06.23
Många amerikanska fans som hejar på "Gus".
06.23
Jones med en spark mot kroppen.
06.23
Gustafsson ser väldigt avslappnad ut.
06.23
Jones misslyckas med en ny nedtagning.
06.24
"Mauler" har väldigt bra nedtagningsförsvar.
06.24
Jones ser osäker ut! Lite tröttare med, han håller inte om det går flera ronder. Go Alex! Härlig känsla att höra svensk corner skrika!
06.24
Ny vänsterspark mot kroppen från Jones.
06.25
Gustafsson råkar peta Jones i ögat när amerikanen böjer sig ner och jabbar mot kroppen. Det blir en liten paus.
06.25
Matchläkaren kommer in. Publiken buar.
06.25
Hur många ronder kör dem?
06.25
Anders: Fem ronder á fem minuter.
06.25
Klartecken från läkaren och nu kör de igen.
06.26
Gustafsson med bra träffar! Fin boxning.
06.26
Gustafsson med en snurrarmbåge! Kaxigt. Det var ju en sådan från Jones som var matchens bästa träff i första mötet. Den i fjärde ronden som förändrade allt.
06.26
Gustafsson pressar Jones bakåt hela tiden.
06.27
Domarna gillar sånt. "Effective aggression". Kan bli viktigt om matchen avgörs på poäng.
06.27
En spark mot vaden får Gustafsson att vackla till för en sekund.
06.27
Bra spark från Jones igen när Gustafsson går in för att boxas. Han fortsätter att attackera Gustafssons vänstra vad.
06.28
Bra högerträff från Gustafsson som tvingar tillbaka Jones mot stängslet.
06.28
Bra armbåge av Gustafsson.
06.28
Men Jones svarar med en egen när de släpper clinchen.
06.29
Andra ronden slut. Ett par djupa andetag från Gustafsson.
06.29
Hade inte velat möta Gustafsson men detta självförtroende, läskigt om man heter Jones!
06.29
Bra rapportering då man kollar hockeyn!


06.29
Som jag sa,ned dragningar kan avgöra till Jones fördel men Alex måste AKTA sig för kontringar när han boxas,som armbåge eller Jones hopp sparkar!!!!!
06.29
Svårt att säga vem som leder. Kan vara 1-1 eller kanske 2-0 till Jones.
06.30
Tredje ronden börjar nu.
06.30
Gustafsson fortsätter att pressa Jones som backar.
06.30
Jones får ner svensken på backen.
06.30
Han träffar med flera slag.
06.31
Här är Jones livsfarlig. Inte bra för "Mauler".
06.31
Han träffar med korta armbågar också mot Gustafssons ansikte.
06.31
Han lägger all sin tyngd på svensken just nu.
06.31
Dålig position för Gustafsson detta.
06.31
Han letar efter submissions och försöker avsluta Gustafsson nu.
06.32
Detta kan vara slut när som helst.
06.32
JONES VINNER!
06.32
Teknisk knockout i tredje ronden.
06.32
Jones tog ned Gustafsson på mattan och slog ut honom.
06.32
Gustafsson försvarade sig inte och Jones matade slag från topposition. Domaren bröt.
06.33
Blytungt för Gustafsson som nu har förlorat tre titelmatcher i lätt tungvikt. Ingen har någonsin fått en fjärde chans efter att ha förlorat tre.
06.33
Bra rapporterat! Tummen upp för en som bara följer via detta medium.
06.33
Som sagt, ruggigt bra rapporter
06.33
SKIIIIT
06.34
Men Gustafsson reste sig upp för egen maskin och ser ut att må bra.
06.34
Jones tar alltså tillbaka "sitt" mästarbälte som han aldrig förlorat i oktagonen.
06.34
Bra och löpande rapportering! Tack!
06.35
De tackar varandra och kramas nu, Jones och Gustafsson. Pratar länge. Fin respekt.
06.35
Fyfaaaaan va tråkigt! Gustav s var så stabil
06.35
Riktigt syns, såg bra ut in i början på tredje. Riktigt bra rapportering! Stort tack!
06.35
Jones intervjuas nu.
06.35
Synd Alex😎
06.35
Jones: "Vet ni vad? Utan Gud är jag ingenting".
06.35
Jones: "Det är en fantastisk känsla".
06.36
Han tackar sin fästmö och sina tränare.
06.36
Bra rapporterat! Synd mauler
06.36
Alexander kan ju alltid skylla på att Jones var dopad! :-)
06.36
Tråkigt , men trots allt kanske väntat ! Maurlerfan
06.36
Jones: "Jag är en produkt av alla fina människor runt omkring mig".
06.37
Jones: "Den stora skillnaden den här gången var att jag var mer medveten om vilket avstånd jag höll till Gustafsson hela tiden":
06.37
Dags att lägga av nu Mauler
06.37
tack för ni kommentera grymt synd alex
06.37
Bra uppdatering, tack!!👍👍
06.38
Jones om vad som händer härnäst: "Det finns en kille som kallar sig själv Champ Champ... jag menar... vilken kille ger bort sitt bälte på det här sättet? Visa för fansen att du är mästaren. Kom och möt mig".
06.39
Han vill alltså möta mästaren i tungvikt, Daniel Cormier, som han har besegrat två gånger. Det var han som fråntogs bältet för att den här titelmatchen mellan Jones och Gustafsson skulle bli möjlig.
06.39
Mycket bra rapporterat
06.39
Gustafsson har redan lämnat oktagonen utan att göra en intervju.
06.39
Jones är kvar och tar foton med sitt team. Ganska mycket folk kvar i arenan.
06.40
Han får en klapp på huvudet av sin bror, NFL-spelaren Chandler Jones.
06.40
Förlåt, Arthur Jones som har vunnit Superbowl med Baltimore.
06.41
Men Chandler spelar också i NFL. Lyckad syskonskara.
06.41
Två blytunga förluster för Sverige.Tung dag för sporten.Det här var Alex chans.
06.41
Bra rapportering! Tråkigt slut med två svenskförluster... bryt ihop å kom igen!
06.41
Gonatt!!! Eller gomorron😴😴
06.41
Jones firar med att spruta vatten eller kanske energidryck mot fansen. Som man gör med en flaska skumpa ungefär.
06.41
Det här var inte ens nära
06.42
Nu verkar det inte vara några av Jones belackare kvar. De som är här, och det är ganska många, jublar och verkar glädjas med amerikanen.
06.42
Nu ska jag pysa från arenan ut till mediatältet.
06.42
Sluta nu Alex.Det du gjort är grymt
06.43
Tack för att ni hängde med mig! Håll utkik på SVT Sports plattformar för mer rapportering kring matchen. Och se vårt inslag i Sportspegeln i kväll klockan 19.00.
06.43
Jones högg till så fort läge uppstod. Synd