LIVE: Sverige–USA 5–4
Målen:
Första perioden: 04:47 1–0 Filip Westerlund
Andra perioden: 09:21 2–0 Rickard Hugg, 12:39 3–0 Emil Bemström
Tredje perioden: 02:33 4–0 Erik Brännström, 09:34 4–1 Mikey Anderson, 13:25 4–2 Ryan Poehling, 19:23 4–3 Ryan Poehling (2), 19:36 4–4 Ryan Poehling (3)
04.28
God morgon alla morgonpigga! Om tio minuter är det dags för det tuffa mötet mellan Sverige-USA där båda lagen spelar för gruppseger.
04.28
04.31
Har ni inte möjlighet att följa matchen på TV4 får ni mer än gärna hänga med mig här där jag på bästa möjliga sätt ska försöka ta er igenom hela matchen – ni får självklart hänga med här även fast ni har TV:n igång också!
04.32
Vad har hänt under natten då? Det schweiziska laget har tagit sig vidare till sin tredje raka kvartsfinal i JVM efter vinst mot Danmark med 4–0, vilket innebär att Danmark fortfarande inte har gjort något mål i turneringen.
04.33
​Finland vann även över Slovakien med 5–1.
04.38
​Alldeles nyligen slutade även matchen mellan Kanada-Tjeckien. Kanadensarna vann med 5–1 efter att 17-åriga supertalangen Alexis Lafrenière gjorde sitt första mål.
04.38
Men nu är det dags att fokusera på SVERIGE! Snart dags för nedsläpp. Nu kör vi!
04.39
Farligt byte direkt av USA.
04.40
Men Sverige reder undan och Samuel Ersson har gjort matchens första räddning. Skönt!
04.41
Lucas Elvenes är först med att testa ett skott på mål.
04.41
Amerikanerna har helt klart börjat denna period starkast och är råheta i offensiven!
04.41
Trist att inte SVT sänder matchen.
Ni är outstanding på sport.
04.43
Sverige kontrar upp med att Zetterlund kliver upp i spelet och Olofsson får till ett riktigt bra läge! Fint anfall av Sverige.
04.43
Men USA är lite vassare, lite hetare.
04.45
MÅL!!! Filip Westerlund öppnar upp målskyttet som en blixt från klar himmel. Fin spelvändning på svensk manér där man får ner pucken i anfallszon och Westerlund kan skjuta ett snärtigt handledsskott.
04.45
Heja Sverige
04.48
Sverige har sakta men säkert ätit sig in i matchen och upplevs lite tryggare nu, men kämpar däremot med 1-mot-1 situationerna där USA är starkare.
04.49
1–0 ledning till Sverige alltså efter att matchen får sitt första powerbreak.
04.51
USA i anfallszonen nu.
04.52
Men Sverige får till ytterligare en spelvändning och utmanar Kyle Keyser i mål.
04.53
Halva första perioden har gått. Adam Boqvist bryter in och skapar farlig chans för Sverige. Många bra möjligheter nu!
04.54
Filip Holmberg slungar ner pucken i anfallszonen men Evan Baratt vinner den duellen och bär i stället ner pucken till svenskt försvar.
04.54
Ytterligare en amerikansk offside – börjar de bli stressade nu tro?
04.56
​Kan för övrigt inflika att den amerikanska stjärnan Jack Hughes inte är med i dagens uppställning mot Sverige. Han missade även det senaste mötet mot Kazakstan då USA vann med 8–2.
04.57
Ytterligare ett powerbreak men nu är matchen i gång igen.
04.58
USA med mycket puck nu, försöker få igång ett anfall.
04.58
Men Nils Lundkvist snor åt sig pucken och dumpar ner.
04.58
Sverige sätter fin press och amerikanerna får inte mycket tid till att tänka.
05.01
Quinn Hughes åker åttor kring Sveriges försvar, en vass anfallare som det svenska laget måste se upp för!
05.02
Svenskt powerplay väntar efter att Josh Norris utvisas för cross-checking.
05.02
USA har inte släppt in ett enda mål under i underläge hittills i turneringen. Få se om Sverige kan bryta den sviten!
05.03
Dylan Samberg utvisas sedan sekunden efter nedsläpp för puck out och det bådar FEM-MOT-TRE för Sverige i nästan två minuter!
05.03
Bemström får ett jätteläge, öppet mål men pucken vill inte in!
05.04
Sverige får börja om med 1 minut kvar av det numerära överläget.
05.04
Bra rapportering. Sweden go go.
05.04
Sverige ställer upp med dryga halvminuten kvar.
05.04
Boqvist testar skott, Keyser i mål styr undan.
05.05
Andra enheten inne med 5 sekunder kvar. Ska USA klara av det här 3-mot-5 läget? Det ser ut så!
05.05
En bra sekvens fick vi se och USA är åter fulltaliga.
05.06
Två minuter kvar av den första perioden. Sverige i anfall just nu.
05.07
Tre-mot-tre läge, Filip Hållander bär in pucken men väljer att byta. Kontring USA.
05.08
Nils Lundkvist får igenom ett skott men det når inte fram till Elvenes.
05.09
Tjugo spelade minuter och den första perioden är avklarad. Sverige leder med 1–0 efter att backen Filip Westerlund skjutit in matchens första mål.
05.13
Sveriges målvakt känns "äckligt" trygg.
Mkt bra.
Kan bara hålla med!
05.15

”Alla som säger att vi saknar spets har fel”

Vad säger ni? Saknar det svenska laget spets? Emil Bemström stod för två kassar senast mot Slovakien, vi får hoppas att han kliver fram och gör några ytterligare i dag. Än så länge, Filip Westerlund enda målskytten alltså.
05.15
Och 1–0 räcker för en gruppseger, men har svårt att tro att det inte blir några fler mål i denna match.
05.19
Följer rapporteringen från Hawaii, bra service!
05.24
Om man vill se matchen live, vart ser man den då?
C More Hockey sänder matchen!
05.25
Dags för den andra perioden! Vad tror ni, blir det ett snabbt kvitteringsmål av USA eller kommer Sverige kunna ta över mer och kanske sätta 2–0?
05.26
Hoppas på det senare
05.26
USA först på pucken direkt vid nedsläpp.
05.27
Olofsson snudd på friläge! Men Keyser stoppar pucken.
05.27
Foljer rapporteringen fran Ottawa, Canada - bra service. Tack!
Kul att höra, tack själv!
05.28
Betydligt bättre start för Sveriges del! Elvenes på nästa chans.
05.29
Sverige fortsätter att pressa och ligga nära amerikanerna.
05.29
Bra hemjobb av Bemström när USA trampar in i offensiven.
05.31
Zetterlund på egen hand bryter sig in framför mål TROTS två amerikanare som hänger som en ryggsäck på honom.
05.31
Följer från Phnom Penh jvm en höjdare med alla unga talanger och äkta känslor.
05.32
Mentalt övertag för Sverige just nu skulle jag säga, grym inledning och Keyser har fått stå för många viktiga räddningar!
05.33
Tre mot två vändning för USA men snabb kontring av Sverige. Det går sannerligen snabbt i juniorhockey! Elvenes trampar in.
05.33
Amerikanarna har problem just nu. Bemström med pucken men fick inte i väg något direkt skott.
05.35
Isac Lundeström försöker få ned pucken djupt. Sverige hinner byta efter ett långt byte i defensiven.
05.36
Sverige tappar viktiga puckar i mittzon och amerikanarna har lagt in en växel.
05.37
Jättemöjlighet för USA nu men Ersson fortsätter att vara löjligt lugn i målet! Det gillar vi.
05.39
Sverige vänder, ytterligare ett jätteläge! Fin passning över hela banan till Elvenes som skjuter direkt. Men Keyser är med på förflyttningen och kan rädda.
05.39
2–0 SVERIGE!!!
05.40
Yessssssss
05.41
Rickard Hugg är det som sätter dit pucken!
05.41
Riktigt bra rapporterat!
05.42
Bemström går in på kanten och drar i väg ett skottpass på bladet på Hugg som föser in den i öppen kasse.
05.45
3–0 SVERIGE!! Två mål senast, inblandad i 2–0 målet och nu sätter han dit den själv! Emil Bemström 3–0 på friläge!
05.45
Vad händer?!
05.47
Yeesss!! Supergrabbar!!
05.47
Amerikanerna är nästan lite vimsiga just nu i defensiven. Sverige numret större som fortsätter att hålla i pucken.
05.48
Pucken studsar och far för Ersson men det går Sveriges väg.
05.49
Sverige med fint spel just nu och håller pucken inom laget.
05.50
Är det bara jag som tycker att isen känns typ sträv?
Känns som att pucken ibland knappt glider.

Instämmer med att du rapporterar mkt bra.
05.51
VILKET SPEL!
Det går INTE att fatta att det är juniorer.
JAG NJUTER!
Härligt att höra! Finns inte ett bättre sätt att starta söndagsmorgonen på än med lite juniorhockey.
05.52
Två minuter återstår av den andra perioden – en GLIMRANDE period där Sverige verkligen har växlat upp!
05.53
Chans för Svenningsson som trampar in på kanten och får pucken på mål.
05.53
Kommentatorn pratar om 45raka vinster, men är det inte 46 raka före denna match?
Det är helt korrekt! Juniorkronorna är uppe i 46 raka segrar.
05.54
USA känns ”små” de når inte fram
Tack för bra rapportering
Håller med. USA började se allt mer tafatta ut i slutet av den andra perioden – självförtroendet började kanske sina? Tack!!
05.55
Andra perioden avslutad och blågult mår bra just nu.
05.57
Innan periodens slut drabbas Filip Westerlund för tripping men Sverige grejar 1.48 i box play trots bra press från USA i powerplay!
05.57
sander inte SVT.se live matchen pa natet?
Nej, det är TV4 och C More som sänder denna match!
06.03
Periodpaus nu alltså efter en STRÅLANDE andra period av juniorkronorna som vinner perioden med 2–0 efter mål av Rickard Hugg och Emil Bemström.
06.04
hur kan jag se matchen på datorn
Det är C More som gäller även på datorn!
06.15
Fagermo bryter in och Gustafsson följer upp med ytterligare ett jätteläge!
06.16
MÅL!!! 4–0 genom av Erik Brännström, hans fjärde i turneringen.
06.17
En lång härlig dragning och Brännström viker sedan upp pucken med en galen backhand bakom Keyser. 4–0 alltså!
06.19
Sverige på ytterligare ett jätteläge!
06.20
Men USA:s bästa spelare, Keyser i mål, räddar.
06.21
USA med pucken nu, Josh Norris bryter in på mål men Ersson är fortsatt stabil.
06.22
Icing och offensiv tekning för Sverige.
06.24
Brännström fick plåstra om ett finger i båset efter målet och har suttit med en ispåse sedan dess. Men backen vill inget annat än att kliva ut på isen igen.
06.24
USA är helt energilösa. Ett reduceringsmål ser långt bort ut just nu.
06.24
Det är kul att höra kommentatorerna på USA:s egna hockey kanal. De är imponerade av Sverige.
Det tror jag det! Sverige har spelat fantastiskt bra denna match.
06.28
Åtta minuter in i den tredje perioden utvisas Filip Westerlund för interference och USA får chans till spel i numerärt överläge. Ska de lyckas spräcka nollan nu tro?
06.30
Och där kom reduceringen! Kaptenen själv, Mikey Anderson, hittar rätt och kan sätta dit 1–4.
06.31
Pucken går mellan benen på Ersson.
06.32
Ribbskott av USA! Amerikanarna har bra tryck just nu.
06.33
Åtta minuter kvar av den tredje perioden, fortsatt mycket hockey att spela och som vi alla vet "det går fort i hockey".
06.35
Nytt amerikanskt powerplay att vänta efter att Isac Lundeström utvisas två minuter för roughing.
06.36
Viktigt boxplay för Sverige nu.
06.36
Ytterligare ett på för USA. 7 min kvar att spela.
06.36
2–4 för USA!
06.38
Ett jättefint mål av USA, en galant passning från Alexander Chmelevski och Ryan Poehling styr in pucken i nät.
06.38
Håll ut grabbar!
06.38
Poehling var helt fri vid bortre stolpen.