M9: Jim Gottfridsson
H9: Albin Lagergren
Försvar: Kim Ekdahl Du Rietz & Max Darj in (Nilsson & Gottfridsson ut)
20.21
Hej och välkomna till dagens live-rapportering från handbolls-VM i Köpenhamn. Tio minuter till matchstart och Sverige ställs mot Argentina. Ett Argentina som något överraskande tog poäng mot Ungern i premiären. Sverige vann som bekant sin första match mot Egypten i fredags.
20.22
Vore fint om det spelades sjyst handboll !!
Ja det får vi hoppas.
20.22
Argentina på plan nu. Och nu tågar Sverige in till stående ovationer. Mycket gult på läkaren även idag.
20.24
Hampus Wanne saknas fortfarande på grund av sjukdom. Imorgon kommer han dock ansluta till laget (som Sportbladet var först med att berätta tidigare idag). Jerry Tollbring är alltså fortsatt ensam som vänstersexa.
20.24
Nu presenteras lagen, spelare för spelare.
20.28
Nu så, spelarna tar av sig sina överdragskläder. Strax igång!
20.29
Sverige startar som i fredags med ett undantag. Andreas Palicka får förtroendet i mål från start.
20.30
Sverige börjar med boll. Nu är vi igång.
20.31
Straff för Sverige. Tollbring ska ta den.
20.31
1-0, Jerry Tollbring.
20.31
Ulricehamn och Ysta(!) är här!
20.32
Argentina spelar bort sig i anfall. Sverige i anfall.
20.33
Två minuter på argentinsk spelare efter att Lukas Nilsson blivit hårt åtgången i anfallsspelet. Frikast Sverige.
20.33
2-0 Nielsen. Mycket fint inspel till linjen när Lagergren hittar Nielsen.
20.35
Argentina spelar bort sig efter strålande svenskt försvar. Ingen kontring, Sverige i uppbyggnadsfas.
20.35
Räddning Argentina på skott från Albin Lagergren.
20.35
Ingen liverapportering fungerar för mig😪
Vad menar du? Kan du inte läsa här heller?
20.36
Argentina skjuter över. Ny utvisning för Argentina när Kim Ekdahl du Reitz gör ner. Ny straff. Ekberg ska ta den.
20.36
3-0, Niclas Ekberg. Enkelt.
20.37
Sex minuter har gått utan att Sverige släppt in ett enda mål. Visserligen har väl inte Argentina haft något skott på mål.
20.38
3-1. Reducerat.
20.38
”Inäggen kunde inte hämtas, vänligen ladda om sidan” Provat ett par gånger, men det fungerar ändå inte😢
Märkligt. Verkar som att dessa meddelande kommer fram i alla fall. Testa ladda om i en annan webbläsare. Hoppas det löser sig! :)

20.38
Räddning Argentina på skott av Lagergren.

20.40
Räddning Palicka men det gör inte så mycket för Sverige åker på ytterligare en tvåminutare. Albin Lagergren. Samtidigt: Straff för Argentina som de sätter 3-2 nu.
20.41
Sverige med två man mindre i en och en halv minut. Tar ut målvakten.
20.41
Argentina i stolpen, nära en kvittering nu.
20.41
3-3.
20.41
Fortfarande med två man mindre på banan för Sverige.
20.42
4-3. Kim Andersson, strålande samarbete. Snabb replik för Argentina 4-4 i tomt mål.
20.42
Sverige fulltaligt nu.
20.43
5-4 Kim EDR.
20.43
Sverige bör väl vinna med bekväma 5-6 bollar?
På pappret är Sverige mycket bättre än Argentina. Argentina överraskade dock och kryssade mot Ungern i första matchen.

20.43
Är det bara 3:an som sänder matchen?
Yes.
20.43
5-5.
20.43
Brukar Tollbring vara förste straffläggare? Kul att det är igång! Är Sverige favoriter i denna matchen?
Det brukar vara Ekberg och Tollbring mig veterligen. De har lagt varsin idag. Kanske vill spela in fler straffskyttar i mästerskapet tidigt.
20.45
Först åkte Kim EDR på offensiv foul, därefter räddade Palicka och direkt efter det räddning av den argentinska målvakten. Det går undan i handboll.
20.45
6-5, Gottfridsson på genombrott.
20.45
6-6.
20.46
Kim Andersson misslyckades med passning. Omställning av Argentina. Kan ta ledning för första gången i matchen.
20.46
Snart kvarten spelad.
20.47
Svenska försvaret bryter. Jerry Tollbring drar kontringsmöjligheten i stolpen.
20.48
Verkar vara svårt att få stop på Arg. anfall? Vad händer bakåt? För passiva?
Ja det känns så. Kom ur tempo efter dubbelutvisningen. Ett par skott långt utifrån har slunkit förbi ganska enkelt efter det. Får se om det repar sig.
20.50
8-6, Ekberg. Egen brytning och MVG på förvaltandet av den kontringen.
20.50
Time out begärd av Argentina.
20.51
Igång igen nu. Argentina med boll.
20.51
Ny räddning av Palicka, dubbelräddning till och med.
20.51
Räddning Argentina efter skott av Kim EDR.
20.52
8-7. Argentina på genombrott.
20.52
Rör sig inte Sverige väldigt lite i anfall? Till skillnad från många andra lag? Linjespelare gåt in o ställer sig på en plats o blir stående där. Förstår att dekan bli en spärr men ändå? Vad tycker ni andra?
Har en bra spridning på målskyttarna i alla fall. Nio målskyttar, elva mål hittills. Litar en del på distansskyttet tänker jag, men en del inspel har det blivit och Jerry Tollbring tar en del ryck. Ska bli spännande och se hur det artar sig under turneringens gång.
20.52
9-7, Lukas Nilsson.
20.53
10-7, vilket spel av Sverige. Kim Andersson släpper en underbar boll bakom ryggen till Mattias Zachrisson.
20.55
11-7. Jerry Tollbring.
20.56
Ny räddning av Palicka. men straffkast och två minuters utvisning på Kim Andersson.
20.57
Mål, 11-8.
20.57
Jag har ingen TV-bild, men det verkar som att Sverige har fått upp ångan.
Ja tycker ändå det, mer energi igen (som i början av matchen).
20.57
Knappa sju minuter kvar av den första halvleken.
20.58
12-8 Zachrisson i krysset. Vilket häng på det skottet! Vackert.
20.59
Ytterligare ett paradnummer av Andreas Palicka. Han hade fötterna högre än huvudet. Vacker handboll, det också.
20.59
Nu skanderar publiken "Palicka, Palicka, Palicka!"
20.59
Samtidigt som Sverige spelar bort ett anfall. Fem minuter kvar av första.
20.59
Argentina har inte särskilt bråttom.
21.00
Offensivt försvarsspel av Sverige igen, för det svårt Argentina.
21.00
Palicka räddar igen, först ramlar han, sedan räddar han.
21.01
13-8 Albin Lagergren. Mycket snyggt av Gottfridsson dessförinnan. Tioende svenska målskytten på tretton mål. Hyfsat facit.
21.02
Ny time out begärd av Argentina.
21.02
Tre minuter kvar av första halvlek, som är igång igen.
21.03
Arnesson får speltid för Sverige.
21.03
Max Darj åker på sin andra tvåminutare. Frikast för Argentina.
21.04
13-9.
21.05
14-9, Arnesson presenterar sig i turneringen. Fin fart och bra bollkontroll.
21.05
14-10.
21.05
Trettio sekunder kvar av första. Får se om Sverige lyckas utöka ledningen innan pausvilan.
21.06
Time out begärd av Sverige med dryga tjugo sekunder kvar av första.
21.07
Sista sekunderna nu innan vilan. Spelet är igång igen. Sverige spelar utan målvakt (p.g.a. utvisning).
21.07
15-10. Gottfridsson.
21.07
Det blir också halvtidssiffrorna (15-10). Hörs igen om en kvart!
21.16
Det var det där med sjyst spel.........
Vad tänker du? Tycker du att de saknar fair play?

21.19
Vad är Argentina rankad som?
Enligt IHF (internationella handbollsförbundet) är de rankade som nummer 24.
21.21
Nu är spelarna ute på banan igen, dryga minuten tills andra halvlek drar igång.
21.21
Ser inte matchen men det verkar som att Sverige tar många utvisningar o ska man nu spela "vilosamt" i gruppspelet för att vara fräscha till nästa runda så känns utvisningar väldigt dumt.
En del utvisningar har de svenska spelarna sett väldigt förvånade ut när de åkt på. Någon var ren otur (en boll som hamnade på en fot, oavsiktligt). Men absolut slitsamt att spela några man kort. Framförallt två man mindre.
21.22
Andra halvlek är igång. Argentina började med boll.
21.22
Hur många handbollsländer finns på världsrankingen?
21.23
15-11, Argentina inleder med att näta. Därefter räddar Argentinas målvakt. Argentina igen.
21.23
Två minuter på Kim EDR.
21.24
Ny räddning av Palicka, dock övertramp av Argentina dessförinnan. Sverige med anfall nu.
21.26
17-11 Jesper Nielsen, hårt jobb av Lukas Nilsson dessförinnan.
21.26
Å så räddar Palicka igen!
21.26
Blixtsnabbt utkast till Ekberg, som hakas i av argentinare som visas ut två minuter och Tollbring ska lägga straff.
21.26
Han missar (eller målvakten räddar!)
21.28
Palicka igen! Och så gör han mål. Utkastet i tom kasse!
21.28
18-11 och målvaktsmål och allt.
21.28
Arenan i Köpenhamn kanske inte kokar men det puttrar här i alla fall.
21.28
18-12.
21.28
Tollbring över. Helt öppet läge.
21.30
Ny räddning av Palicka. Med armen, svårt att beskriva i ord, men på ett sådant sätt man kanske inte brukar tänka sig att man räddar med armen. Sverige med anfall nu.
21.30
Straff Sverige efter genombrott av Gottfridsson. Ekberg ska lägga den.
21.30
19-11, han sätter den alltså. (Det ser lätt ut) i krysset.
21.31
Argentina tar sin sista time out med mer än tjugo minuter kvar av matchen.
21.31
"...det puttrar här..."
Ha ha ha, skoj kommentar :)
Tur att det inte sjuder :)
Eller kokar över, eller det kanske är positivt i det här sammanhanget.

21.32
Lite snabbare rapportering
Tycker ändå att jag ligger bra på det. Gör så fort jag bara kan. Lovar.

21.32
Spelet igång igen, Argentina med boll.
21.32
19-12.
21.34
Sverige spelar bort sig i anfall. Tappar lite boll. Argentina kan istället sätta 19-13.
21.34
Bra rapportering
Tack!
21.34
Sverige i uppbyggnadsfas nu. Och Ekberg kan trycka in 20-13.
21.35
Var lite snabb på Argentinas timeouter tidigare, de har en kvar. Sorry.
21.35
Tio spelade av andra halvlek.
21.35
Kompakt försvarsspel nu. Handen uppe. Snabbt skott, räddning Palicka.
21.35
Varför ser man nästan bara svenska fans på läktaren? Inga argentinska supportrar på plats i Danmark?
Inte särskilt många. Kanske 100 allt som allt. Lite längre till Danmark från Argentina än Sverige.

21.36
Brottningsmatch när Lukas Nilsson dras ner, två minuter på argentinare. Svenskt frikast.
21.37
21-13, Andreas Nilsson. Helt ensam och stensäker på linjen.
21.38
Argentina högt över.
21.38
Ojoj, vilket spel i sidled från höger till vänster. Tollbring sätter tillslut 22-13.
21.39
Offensiv foul för Argentina. Palicka blir sånär tvåmålsskytt, men bollen i stolpen denna gång. Sedan fastnar klisterbollen i Argentinas målområde och målvakten hinner ut och hämtar den.
21.40
Målvakten satt alltså på bänken eftersom Argentina hade en spelare utvisad och valde att ta ut målvakten.
21.40
23-13, Ekberg. 10-målsledning.
21.40
Fem mål av Ekberg, målbäst i svenska laget (hittills).