M9: Jim Gottfridsson
H9: Albin Lagergren
Försvar: Kim Ekdahl Du Rietz & Max Darj in (Nilsson & Gottfridsson ut)
20.18
Hallå! Välkomna till liverapporteringen av Sveriges tredje gruppspelsmatch i handbolls-VM. Hittills har det blivit två segrar för de blågula. Idag står Angola för motståndet. Hampus Wanne är tillbaka i det svenska landslaget efter sjukdom. Startsjuan ser ut som mot Argentina igår, med ett undantag. Mikael Appelgren ersätter Andreas Palicka i målet (målvaktsduon har som vana att spela varannan match i såväl landslag som klubblag).
20.22
Nyss tågade Angola in på plan nu är det Sveriges tur. Till stort jubel (även om den svenska publiken inte är lika stor som under helgens matcher).
20.23
Är alla spelare i truppen tillgängliga, eller måste ett begränsat antal anmälas för spel?
Alla är tillgängliga idag. De två tidigare matcherna har man spelat med en man mindre än maxantalet. Hampus Wanne hade aldrig någon ersättare utan skrevs in i truppen först idag. Så inga svenska byten i truppen.
20.25
Nu har alla spelare och ledare presenterats, one by one. Nu är det domarpresentationer och lite nationalsång sedan drar vi igång.
20.29
20.30
Nu är vi igång. Sverige börjar med boll.
20.32
Gottfridsson kastar bort ett anfall. Angola med boll nu. Ett Angola som inledningsvis spelat med ett högt förssvarsspel.
20.33
2-1, Tollbring
20.33
2-2 snabb replik igen.
20.33
Ny svensk miss och ny kontring för Angola. 2-3.
20.33
3-3 Jim Gottfridsson
20.34
Angola slarvar bort ett anfall. Sverige nu.
20.35
Lagergren hittar Nielsen på linjen, straff Sverige. Ekberg ska ta hand om den.
20.35
4-3, Ekberg sätter straffen.
20.37
Fint svenskt försvar och kontring. Ekberg sätter tillslut 5-3.
20.37
Heja Sverige vinnner kväll 👍👍👍👍👍👍👍
20.37
Räddning av Appelgren.
20.38
6-3 Nielsen lobbar in bollen. Fint svenskt anfallsspel.
20.38
Nielsen utanför denna gång.
20.39
Är på Cap Verde å följer matchen. Heja Sverige
Kul att du är med oss! :)

20.40
6-4, stolpe in för Angola. Bra distansskytte av angolanerna i inledningen av matchen.
20.42
9-6, Lagergren hittar Nielsen på linjen igen. Fint.
20.43
10-6 Jerry Tollbring.
20.43
Time out begärd av Angola.
20.43
Kom så Sverige , vi ses i København i finalen, Peter (Danmark)
Det hade varit något. Men finalen spelas i Herning va? :)

20.44
På tåget men snart hemma, får följa matchen här så länge. Heja blågult!
Kul att du är med oss!

20.44
Spelet är igång igen.
20.44
10-7, distansskyttet är Angolas hittills.
20.45
Två minuter för en spelare i Angola.
20.45
Hur är räddningsprocenten på mv just nu
Har dessvärre ingen liveuppdatering på procenten, men om jag inte minns fel har Appelgren tagit ett skott av 8 så här långt.
20.45
Sverige i stolpen.
20.45
Här sitter Louv och direktrapporterar så tangentbordet glöder!
20.46
Målrik match, vi har inte ens spelat i femton minuter. Redan 17 mål.
20.48
Straff för Sverige nu. Ekberg tar hand om den.
20.48
12-8. Han sätter den, Ekberg alltså.
20.48
Varför spelar Sverige Appelgren?
De spelar alltid varannan match, både i landslag och klubblag. Enligt Palicka är det för att de inte håller för att spela varje match. Någon av dem. De spelar alltså i samma klubb också.

20.51
Publiken applåderar ett försök av Angola till en "japanare", som tyvärr misslyckades men snyggt var det ändå.
20.51
Sverige nu.
20.51
Kim Andersson hittar Andreas Nilsson, fin räddning av målvakten.
20.51
13-9, fint avslut av Angola återigen.
20.52
14-9, denna gången sätter Andreas Nilsson bollen efter fint inspel till linjen.
20.53
Räddning Appelgren som får lite hjälp av stolpen. Sedan tekniskt fel av svenskarna och Angola får bollen igen.
20.53
Två minuter på Kim Andersson. Straff för Angola.
20.54
14-10 Angola sätter straffen och hänger i. Knappa tio minuter kvar av den första halvleken.
20.54
14-11 i tom bur av ett påpassligt Angola.
20.55
Hur många matcher i gruppspelet ?
Fem. Egypten (vinst), Argentina (vinst), Angola (pågår), Qatar (onsdag), Ungern (torsdag).

20.58
Angola försöker verkligen utnyttja farten i varje omställning, de lyckas bra.
20.59
Nu räddade Appelgren igen, nu känns det som om att han blivit lite varm i kläderna.
21.00
17-13 Hampus Wanne, officiellt 100% frisk.
21.00
Ny räddning av Appelgren.
21.01
Tre och en halv minut av första halvlek.
21.01
18-13, Wanne igen.
21.02
Räddning av Appelgren igen.
21.02
19-13 Kim Andersson, han kontrar som att han aldrig gör något annat. Helt solokvist.
21.03
Offensiv foul Angola.
21.03
Två minuter för Angola. Straff för Sverige som Ekberg tar hand om, för tredje gång idag.
21.04
Denna gången missar han, eller målvakten räddar kanske är mer rättvist att säga.
21.04
En minut kvar av första halvlek.
21.04
Appelgren räddar, men Angola får tag i bollen igen. Nytt försök. 20 sekunder kvar.
21.05
Straff på allra sista sekunden av den första halvleken för Angola.
21.05
Sverige byter målvakt. In kommer Palicka.
21.05
19-14, han sätter den. Halvtidsvila nu.
21.05
Hörs igen om ett tag :)
21.15
Var hittar jag nuvarande resultat?
Precis här under, 19-14 i paus. Fem minuter kvar av pausen.

21.15
Brukar Sverige skifta målis så här alltid? Palicka var ju strålande igår. Borde han inte då få chansen igen?
Yes, de byter alltid och spelar varannan match. I landslag såväl som i klubblag (de spelar i samma). Det är så deras dynamik fungerar och så håller deras kroppar för fler matcher när de gör så. Har den ena inte dagen kan de ju byta under matchens gång.
21.18
Verkar ju funka bra med Appelgren oxå. Bra att ha flera bramålisar igång!
Verkligen :)
21.19
Nu har jag fått lite siffror från första halvlek, 35% är räddningsprocenten för Appelgren i första, till dig som undrade :) En minut kvar tills andra halvlek drar igång.
21.20
Andra halvlek är igång (ställning 19-14 till Sveriges favör). Angola börjar med boll denna gång.
21.22
Appelgren inleder andra halvlek med en dubbelräddning. Dock fortsatt bollinnehav för Angola.
21.22
Den här läktaren va fullpackad och helt gul igår. Som sagt, inte samma tryck idag.
21.22
En tredje räddning i andra halvlek för Appelgren.
21.22
Tekniskt fel för Sverige i kontringsmöjligheten, Angola igen.
21.22
Jag följer med matchen när jag är i Ungern samtidigt som jag tittar på spanien-Japan, som verkligen är en sevärd match.
Kul! :)

21.23
Fjärde gången gillt för Appelgren.
21.23
Sverige slarvar bort ytterligare en boll.
21.23
Angola nu.
21.23
Hur ser Sveriges spel ut?
Sämre än igår, inte samma fokus. Men det kanske inte krävs så jättemycket mer heller. Stabil femmålsledning i inledningen av andra. Kanske vill man spara ett par spelare också p.g.a. tufft matchande.

21.24
Straff för Angola. Appelgren i mål.
21.25
19-15 han sätter den, vilken variant. Appelgren är på den men bollen skruvar sig in i mål.
21.25
Lukas Nilsson med ett skott som täcks. Sverige behåller bollen.
21.25
Nilssons skott täcks återigen. Angola slarvar bort kontringen.
21.26
Snart fem minuter har gått av andra halvlek utan att Sverige nätat.
21.26
Tollbring i stolpen men straff för Sverige och Ekberg.
21.26
Dessutom utvisning för Angola.
21.27
20-15, Ekberg sätter straffen. Tog fem minuter innan Sverige gjorde mål i andra. Men viktigt mentalt för Ekberg som missade förra straffen.
21.27
Varför spelar målvakterna varannan match ?
Rättvisa? Att båda ska vara i form?
Appelgren och Palicka spelar alltid varannan match i både landslag och klubblag (där de också spelar i samma lag). De gillar att ha det så. Då får båda chans att återhämta sig. De kan såklart byta under match om den ena inte har en bra dag.
21.27
21.27
21-15 Nielsen.
21.29
21.29
Hur stor skräll vore det om Angola vann?
Superstor.
21.30
22-15 Niclas Ekberg.
21.31
Utvisning Angolas Teca i offensivt läge. Sverige frikast. Han fick rött kort och går upp på läktaren.
21.32
Tio minuter spelade av andra halvlek, kan vara så att det svenska segertåget går nu.
21.32
24-15, Jesper Nielsen.
21.32
Sverige har bara släppt in de första tio minuterna i andra halvlek.
21.33
Jag hoppat att Sverige vinner kväll 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
21.34
21.34
Den danska speakern uttalar hans namn väldigt roligt :)
21.34
Time out begärd av Sverige.
21.34
Är det guldklass på svenska spelet?
Inte idag, men det kanske inte krävs heller. Får se när de ställs mot svårare motstånd senare i turneringen.
21.35
Time outen slut. Sverige börjar med boll.
21.35
Hur långt är det kvar av matchen?
18 minuter.

21.36
Ganska sömnigt tempo just nu.
21.36
Angola gör mål 24-16, det var ett tag sedan senast.
21.36
25-16 Zachrisson.
21.37
Bra försvarsspel från Sveriges sida. Bryter ett anfall. Kim Andersson försökte göra en snygg men svår pass till Zachrisson, lyckades nästan. Angola nu istället i betydligt lägre tempo än under den första halvleken.
21.38
Svenska försvaret plockar ner dem totalt.
21.38
26-16, Simon Jeppsson.
21.39
27-16 Zachrisson efter ett utkast av Appelgren, mycket bra gjort.
21.39
Vem gjorde första målet i andra halvlek?
Ekberg på straff (alla målskyttar finns här under, one by one).

21.39
28-16 Zachrisson igen.
21.39
21.40
Sverige har med knappa kvarten spelad 9-2 i andra halvlek.
21.41
21.42
Bra jobb i svenska försvaret. Angola försöker med ett underhandsskott, kvickt men tyvärr utanför.
21.42
29-16, Kim Andersson
21.43
Fint svenskt försvar. Plockar bollar som äpplen nu.
21.43
30-16, Kim Andersson.
21.44
Vem har varit bäst i det svenska laget?
Ganska svårt att säga. Stabil laginsats. Ganska tråkigt svar men närmast sanningen. Vem tycker ni andra?
21.44
Tollbring för tittfinten (tittar bakåt men spelar in på linjen) - dock räddar målvakten.
21.45
Straff för Sverige. Tollbring får chansen.
21.45
31-16, han sätter den.
21.45
Fattade som varje lag får begära time out tre gånger/match. Är det så ?
Totalt tre men max två i varje halvlek.
21.45
Hur många målgörare har Sverige idag
Alla har nätat utom målvakterna, Darj och Arnesson (nio minuter kvar så kan ändras).
21.46
Vad händer för Sveriges del om vi vinner alltså med gruppen?
Det handlar om att ta med sig poäng mot de andra lag som också går vidare till mellanrundan. Vinner man gruppen ligger man förmodligen bra till. Men gruppsegern i sig har bara med spelordning att göra. Poäng är det viktiga och då mot de lag som också tar sig vidare.

21.50
34-17, känslig lobb av Zachrisson! Snyggt!
21.51
Kul att det går bra, 3 raka segrar! Då är det Ungern o Qatar kvar i gruppspelet
21.51
Hur mucket är det kvar?
4 min

21.51
35-17, Jeppsons andra mål
21.52
35-18
21.53
36-17 Andreas nilsson urstark på linjen, tar emot och skickar in den hårt trängd.