SVT rapporterade · Hur tycker du att man ska få bukt på ljudnivåerna i skolan?

14.09
Hej och välkommen till chatten! Här får du gärna dela med dig av dina tankar kring höga ljudnivåer i skolor. Hur tycker du att man ska få bukt på den höga volymen där problem finns?
14.16
Det har blivit för slappt i skolan, barnen har ingen respekt för lärarna. Kanske ordningsbetyg kan få ner ljudnivåerna!
14.25
Jobbar eleverna tillsammans behövs fler mindre grupprum i skolorna; om flera arbetar i samma stora sal höjs rösterna bara mer och mer. När eleverna förväntas arbeta enskilt så är det lärarens auktoritet som är lösningen - här behövs lyhörda skolledningar och fortbildning samt insikten att inte alla passar för alla typer av undervisning.
14.27
mer stimulerande, planerade aktiviteter på rasterna, eftersom de flesta springer mest bara runt och gör allt och ingenting egentligen under rasten och detta fortsätter in i klassrummet.
14.37
Detta med ett blinkande öra är flera år gammalt och används i många skolmatsalar, inte bara i Varberg.
14.38
här på getingeskolan matsalen är det lugnt och skönt för elev som äta. Vi här över 500 som äta kl11-13.
14.51
Minns själv exakt samma sorts öra från slottsjordsskolan i Halmstad men där hade det ibland motsatt effekt eftersom folk försökte få örat att blinka rött genom att skrika.
15.15
Ifall någon bryter mot ordningsreglerna (vilket är en vanlig orsak till oljud i skolor) så bör det kunna få konsekvenser som t.ex kvarsittning.
15.29
Läraren måste få va sträng utan att curlingföräldrar blir sura på lärarna. Ungar behöver lära sig disciplin. Inför mobilförbud
15.37
Prata med eleverna om att höga ljudnivåer är ett problem. Be om deras konstruktiva lösning på problemet, och jobba på så sätt.
15.44
Disciplin! I min skola i England på 1940-50 var det knapptyst i salarna och i korridoren likaså tack vara 'sk school prefects' - seniorer tilldelad som ordningsvakt, som var befogat makt att utdela straff. Lärarna hade grepp om klassen och hade inget problem att göra sig hörde. Tack vara - Disciplin.
16.24
Många skriver om straff. Men kanske införa belöningssystem istället?
17.09
Jag undrar över varför och hur dessa höga oljud egentligen börjat?
Kan det ha kulturell bakgrund? Hursomhelst, det är lärarnas och skolledningens arbetsuppgift
och ansvar att med kraft sätta göra klart att det ska vara tyst och lugnt i klassen, så gör vi här och så ska det förbli. Det finns ett revirtänkande hos dem som för oljud. Det ska motarbetas och reduceras till noll. Bort med skygglapparna.
18.19
På mitt barns skola har barnen fem tysta minuter i matsalen, det håller faktiskt nere ljudvolymen just där. Men tycker alltid det är skrikigt när jag hämtar på fritids.
20.08
Hej ! Ta tillbaka ordningen som fanns förr i alla skolor !
Behöver man verkligen ge förslag på detta ? Kolla upp själva , tack !
Fråga gamla människor som var med på den stillsamma tiden !