SVT rapporterade · Trafikläget Västernorrland

Vi avslutar härmed direktrapporteringen. Tack för visat intresse!
Trafiksituationen har lättat något i Västernorrland. Just nu rapporteras inga trafikstörningar som allvarligt påverkar framkomligheten.
Lyckligtvis har inga olyckor med personskador inträffat trots de besvärliga förhållandena.
11.31
Nu är E4 söder om Härnösand öppen i båda riktningar igen.
11.28
Trafikläget på E4 från Sundsvall och norrut är besvärligt. I Birsta i södergående körfält har en långtradare fastnat och framkomligheten förbi platsen är begränsad i åtminstone en timme framåt beräknar Trafikverket.
11.24
 
Trafikproblem har rått lite överallt längs E4 genom Västernorrland under tisdagsförmiddagen och värst har det varit på sträckan mellan Tjärnsjö och Fröland vid södra infarten till Härnösand. Om trafiken inte stått helt stilla så har den krupit framåt i snigelfart. Foto Örjan Leek / Profilbild
11.06
Olyckan innebar att trafiken länge stod stilla i båda riktningar på E4 söder om Härnösand. Foto Örjan Leek / Profilbild
11.04
Bir
 
Birger Ledström från Nordmaling var på väg till Bergsåkerstravet i Sundsvall med sin travhäst men blev fast i trafikkaoset på E4 söder om Härnösand. Foto Örjan Leek / Profilbild
11.01
Det var en belgiskregisterad EU-trailer som var inblandad i kollisionen som orsakade totalstoppet på E4 söder om Hänösand på tisdagsförmiddagen. Trailern gick i diket men ingen person ska ha skadats i krocken. Foto Örjan Leek
10.55
En långtradare sitter fast i Torsbodabacken på E4 norr om Timrå i norrgående fält. Rejält reducerad framkomlighet där för närvarande.
10.53
Efter trafiksläppet på E4 söderut söder om Härnösand så fick ett lastbilsekipage stopp så nu står trafiken återigen stilla även i södergående fält.
10.45
Ett lastbilsekipage sitter fast på E4 mellan Skönsmon och Stockvik strax söder om Sundsvall i södergående fält. Eftersom det är dubbelfiligt förbi platsen bedöms det endast ha måttlig inverkan på framkomligheten.
10.43
 
Så här har det sett ut den senaste timmen i Fröland vid södra E4-infarten till Härnösand. Dock har nu trafiken börjat rulla igen i södergående riktning förbi olycksplatsen. Norrut står det fortfarande stilla ett tag till
Foto: Örjan Leek / Profilbild 
Foto Örjan Leek / Profilbild ånyo.
10.40
Trafiken norrut på E4 mellan Tjärnsjö och Fröland står fortfarande helt stilla efter krocken mellan ett lastbilsekipage och en personbil tidigare i förmiddags.
Fotograf är för övrigt Örjan Leek / Profilbild.
10.38
Nu har E4 mellan Fröland och Tjärnsjö söder om Härnösand öppnats i sydlig riktning. Däremot står det fortfarande stilla i norrgående körfält.
10.33
Den stillastående trafiken på E4 söder om Härnösand har skapat kilometerlånga köer både norrut och söderut.
10.10
En personbil och en lastbil har kolliderat på E4 mellan Tjärnsjö och Fröland vid södra infarten till Härnösand. Det är för närvarande helt stopp i trafiken i båda riktningar.
10.06
E4 i höjd med Torsboda norr om Timrå ska nu vara röjd efter morgonens kollision mellan en personbil och en lastbil och trafiken ska nu flyta som normalt på platsen just nu.
09.57
Fyra lastbilsekipage har kört fast i i södergående fält i Saltviksbacken vid norra E4-infarten till Härnösand, en ökänd plats i sådana här sammanhang.
Vi hoppas kunna återkomma med bilder inom kort.
09.55
En singelolycka har inträffat i trakterna av Björna. Det är ännu oklart om någon person skadats.
09.46
Det är moddigt med drivbildning, dålig sikt och dessutom halt väglag på många av länets vägar under tisdagen.
Särskilt besvärligt är det på E14 väster om Stöde och på E4 från Docksta och norrut mot länsgränsen till Västerbotten.
Hör gärna av dig till oss med rapporter och varningar gällande vägläget i länet under dagen!