SVT rapporterade · Lindsey Vonn håller presskonferens i Åre

15.30
Vi som följt L V under alla dessa år och med pirr och glädje tackar henne för den underbara tid hon har gett oss i våra tv-apparater.Hon har varit en fantastisk förebild åt inkommande generationer i världen. Det är med sorg i hjärtat vi motager hennes beslut
Tackar henne för den underbara tid vi fick följa henne i alla år.
Ch


15.31
Vi inväntar alltså Lindsey Vonns presskonferens.
15.37
Nu är det dags!
15.37
Tack Lindsey för många spännande åk. Jag såg dig första gången i Åre när du tog medalj. Jag var även där på medaljceremonin. Lycka till i framtiden. Kram ❤️⛄️❄️
15.38
"Som de flesta av er vet har det varit tuffa veckor. Jag förväntade mig verkligen inte att saker skulle sluta som de gör nu. Men det är livet och jag försöker acceptera läget jag är i och leva med det", inleder Vonn.
15.38
"Det kanske inte blir den avslutande säsong som jag ville med de här två loppen. Jag hoppas söndag är en mycket bättre dag", säger Vonn.
15.39
Vonn: "Jag ville inte sluta i Cortina, jag ville säga hej då till alla."
15.40
"Sverige känns verkligen som hemma för mig. Det påminner om Minnesota", säger Vonn.
15.40
Hon säger att hon försöker övertyga Ingemar Stenmark att komma på sista loppet, att det skulle vara det perfekta slutet.
15.45
SVT:s Stefan Åsberg frågar Vonn om det är hälsosamt för henne att tävla nu.
15.46
"Störtlopp är inte en hälsosam sport. Folk kraschar hela tiden", säger Vonn bland annat i en längre utläggning.
15.46
Åsberg: Hur känns det att förbereda sig för tävling på söndag med vetskap att du troligen inte kommer vinna?
15.48
Vonn: "Vem säger att jag inte kommer vinna? Jag har inte sagt det. Jag kan fortfarande vinna. Räkna inte bort mig. Jag kanske fixar ett mirakel, jag kanske inte gör det. Men jag kommer försöka göra mitt bästa."
15.49
Vad var det för fråga??? "Varför kör du störtloppet på sön om du troligen inte kommer att vinna?" Såna frågor ställer man inte till en ikon!
Man kan tycka vad man vill om frågan, men som journalist lär man inte göra skillnad på om det är en ikon eller vanlig människa på stan man frågar. 
15.51
Vonn om framtiden: "Jag vet inte. Det är den spännande delen. Jag har lite filmprylar på gång, jag är inte skådespelare än – mer producent."
15.52
Fråga: Så framgång fortsätter att vara viktigt?
Vonn: Jag är en driven person. Jag kommer inte sitta på soffan och rulla tummarna direkt. 
16.03
Vonn om relationen med Shiffrin, vilket var väldigt intressant:
16.05
– Vi har ömsesidig respekt för varandra. Det är lite speciellt för hon har sitt team och resten av oss har ett annat. Vi jobbar inte riktigt tillsammans, jag ser henne inte så ofta. Hon tränar inte med oss.

– Jag känner henne ärligt talat inte bra. Det är inte många på touren som jag inte känner, det är ganska intressant att hon är en av dem jag inte känner.

– Som jag sa, vi har ömsesidig respekt för varandra. Jag önskar henne allt bästa, hon kommer slå alla rekord, det är ingen poäng att jag slår dem, hon kommer ändå slå dem senare.
16.10
Vi tackar för att ni kikat och hängt med.
16.13
Missa inte VM-magasinet i kväll 21-22. Vi hörs av i morgon!
16.13
VM-magasinet i SVT1