SVT rapporterade · Har du råkat ut för något liknande? Berätta för oss!

Nu stänger vi diskussionen här för i dag. Tack för ert engagemang!
10.16
Vi har haft samma problem i vår kommun, men här följde den kvinnliga assistenten med en kille in i herrarnas omklädningsrum. Det var ju ändå han som var den som skulle bada. Det tog skruv, snart fixade man ett omklädningsrum för rullstolsburna.
Vad bra att det löste sig!
 
10.47
I Luleå är det samma elände. Min son nu strax 22 år kan inte bada om han inte har manliga assistenter och det är väldigt sällan vi lyckas att få tag i manlig personal. Trots att jag skrivit till Luleå kommun och påtalat problemet för massor av år sedan för minst 10 så har ingenting hänt, han som älskar att bada är utestängd från badhusen. Ska han kunna bada med sina kvinnliga assistenter får vi åka till Boden, för där har de speciella rum som är anpassade utifrån behovet. Skamligt av Luleå kommun.
11.33
Vad är det för hyckleri. I vissa fall är strikt uppdelning av könen väsentligt, ve den som får se det andra könet naket.
På våra sjukhus är det numera så trångt att uppdelning på manlig och kvinnlig sal inte längre tillämpas. Där är man inte bara naken, män och kvinnor på samma sal, utan också utsatt för vård och hjälplös på andra sätt.

Givetvis skall pojken bada och givetvis skall han byta om i befintligt omklädningsrum tillsammans med sin mamma, oavsett om det sker på "herrarnas" eller "damernas".

Allt annat är löjligt

Pelle
Hej Pelle. Det kan man ju tycka olika om. Det Henning vill är ju att få samma möjlighet som sina jämnåriga kamrater. Alltså att få byta om på ett sätt som fungerar för honom. 
12.38
Kvinnor städar i manliga omklädesrum, män städar i kvinnligaomklädesrum. Ett proffesionellt bemötande när hen är i arbetet. Varför inte se assistenter som proffesionella även om det är ens mamma, syster eller vän av motsatt kön?
12.58
Det är märkligt att skylla på att det är en gammal anläggning. Det finns många simhallar som är äldre än denna. Många är anpassade för de med funktionshinder, som speciella omklädningsrum o andra hjälpmedel.
Svagt av kommunen att de inte klarar av att lösa problemet.
13.37
Borde finnas utb personal som skulle kan hjälpa till på dam/herr, alt lära sig rutinerna som behövs tills anpassat omklädningsrum ordnats. Alt få tillgång till fritids assistent vid träning tillfällen.
14.24
Har samma problem med mina autistiska tonårspojkar. Dom behöver ett utrymme att både byta om och duscha på och att jag som ledsagare (och mamma) kan följa med och stötta. Annars blir det inget bad.
14.24
Vi betalar väldigt mycket skatt i Sverige! Vart försvinner pengarna?!?!! Detta är en skandal att vi i Sverige inte kan bygga eller hjälpa tillhenning!!!
14.25
Vad är anledningen till att mamman inte får vara i killarnas omklädning? Personal är väl alltid i omklädningsrumen för städ m.m. oavsett kön, iaf i de simhallar jag varit. Betrakta henne som personal/assistent så är problemet ur värden.
14.56
Det finns garanterat möjligheter att bygga om badhuset så det fungerar, Årjängs kommun får genom fördelningsystemen pengar från andra rikare kommuner just för att utjämna orättvisor, det här ordnar Årjängs kommun på en månad, det är en skyldighet .
16.34
Det är likadant i Lund på Delphinenbadet. Det helrenoverades för några år sedan, och jag ifrågasatte då varför det inte byggdes handikappomklädningsrum. Svaret blev att hela omklädningsrummet är handikappanpassat, och min då tonårige son hänvisades till att byta om i damernas omklädningsrum i de fall han var där med mig eller en kvinnlig assistent.
18.53
Den enkla lösningen är att alla omklädningsrum blir könsneutrala. Ingenting skulle vara bättre för jämlikhet, förståelse och ömsesidig respekt. Dessutom kostar det då gott dom inga pengar, vilket brukar vara kommunernas viktigaste incitament...