SVT rapporterade · Vad är viktigt för dig när du handlar mat?

Tack för era kommentarer här i dag! Nu stänger vi chatten här för denna gång. Glöm inte att skicka dina nyhetstips till varmland@svt.se
10.45
Priset. Att INTE köpa ekologiskt.
Hej Urban!
Varför inte ekologiskt?  Mvh
10.46
Det viktigaste är att det är eko och så närproducerat som möjligt. Framförallt när det gäller kött, ägg och mejeriprodukter. Det är viktigt att djuren haft det så bra som möjligt. När det gäller grönsaker vill jag inte gynna jordbruk som använder konstgödsel och besprutar mycket. Miljön är viktig för mig och betalar hellre lite mer för att inte bidra till onödig miljöförstöring eller lidande för djuren.
10.49
Närodlat kvalité ekologiskt, ingen inbördes ranking. Köper aldrig importerat kött eller fågel. Ser gärna att det fanns mer ren- och viltkött i butikerna.

.
10.53
Kvalitet och näringsinnehåll först och främst, och med det menar jag så mycket näringsrik råvara som möjligt och minimalt med tillsatser/vatten/luft. Gillar jag en vara så håller jag mig till den. Transportavstånd är också viktigt, samt eko. I vissa fall väljer jag pris före eko, matkostnaderna är ju stora totalt. Jag köper gärna två av min favoritvara om priset är lägre. Varumärket är minst viktigt.
10.58
Att det INTE finns palmolja i produkterna jag köper.
10.58
Priset, eftersom jag är pensionär, samt att det är svenskt vare sig det gäller animaliska produkter eller grönsaker. Jag måste även följa en tuff diet som jag inte kan påverka med att köpa billigare ersättningsvaror. Vill att djuren har det bra, men det verkar som om få djur har det även i Sverige. Hemskt att föda upp djur för köttproduktion och slakta dem när de fortfarande är barn eller väldigt unga. Jag äter mest fisk och mer och mer vegetabiliskt.
11.19
Att butiken inte har gigantiska högar med grönsaker som inte blir sålda i rimlig tid, har tröttnat på mögliga grönsaker som hos tex w mfl medans tex l säljer nästan slut dagligen som det ska vara. Men w var bättre för 20år sedan, något förändrades (jag vet vad)
12.55
Kvalitet derfor handler jeg i Norge
17.21
Kvalitet, urval, pris och tillgänglighet inom rimligt avstånd.
17.22
Kvalite därför handlar jag aldrig i Norge
@Lina - Det låter som att du och Arnt här nedan har olika åsikter. Hur kommer det sig?
17.45
Jag har rest mycket till Norge med min familj men vi slutade då ingen tyckte deras mat överhuvudtaget smakade någonting...köper endast svenskt när jag handlar för övrigt
18.09
Norge har annars världens vackraste natur men det är nåt annat ämne det :)
@Lina - Det får vi chatta om en annan dag. :)
18.28
Närproducerad mat och ekologisk mat
19.41
Att det finns gott om ekologiska varor. Bra om det finns lokala varor. Att grönsaker, frukt mm är färskt. Att det är billigt är ett plus
20.43
Svensktillverkat helst närproducerat