SVT rapporterade · Hur ska den destruktiva läktarkulturen stoppas?

11.04
Det som nu hänt på Bravida arena skall adderas till alla andra hemska händelse som hänt pga den fria försäljningen av pyroteknik, framförallt i samband med nyår.
Stoppa all försäljning av pyroteknik till privatpersoner. (Bör endast var tillåtet till offentliga tillfällen). Pyroteknik skall hanteras som det är, dvs VAPEN.
11.04
För det första måste väl Wisemen och deras banderoll bort från IFK,s läktare modiga Frank Andersson tog krafttag mot huliganismen men tvingades då bort som ordförande.Jag skulle gärna se en intervju med Frank om hans tid som ordförande i IFK Göteborg.
11.06
Högre bötesbelopp för de som förstör. Måste finnas avskräckande sanktioner, allt annat är tandlöst.
11.29
Häftiga fyrverkerier och i viss mån även huliganer har ju nästan blivit vardag i dagens fotboll. Annars får man väl kolla på TV om man är överkänslig.
11.29
Stäng av dom skyldiga på livstid. Hur är det möjligt att få upp så mycket raketer på läktarn obegripligt.
11.44
Se på AIK, Djurgården och blåvitt mf. vilka grupperingar och typ av människor är det som styr dessa klubbar egentligen bakom fasaden, skall hat och hot verkligen sätta agendan för svensk toppfotboll?
11.44
Uteslut IFK Gbg ur Svenska cupen.
11.44
Genom att klubbarna helt tar avstånd från de på ståplats och inte hyllar och tackar dem efter matchen
11.44
Spela matcher utanpublik. Enda sättet!
11.55
Ta bort ståplatserna på IFK,s matcher eller stäng åtminstone ner ståplats de fem första matcherna i allsvenskan som ett kännbart straff till de blåvita fotbollsterroristerna.
11.55
Krav på att besökare tömmer alla fickor, påsar, väskor under överinseende. En bengal är ju inte jättelätt att gömma. Om man inte gillar förfarandet och börjar tjafsa om personlig integritet så är det ju högst frivilligt att gå in på arenan.
12.14
Det är dags att klubbarna tar detta på allvar innan någon skadas allvarligt eller dör. Detta kan skapa upplopp inne på arenan. Tänk om det varit en terrorhandling med en bomb som tagits in innan matchen som dessa fyrverkerier tydligen har tagits in
12.15
IFK Göteborgs matcher spelas utan publik fem matcher. Återkommer problemet efter det blir det ytterligare fem matcher o s v.
12.22
Ska jag som supporter inte få se blåvitt spela? Jag har ingen pyroteknik med mig. Frågan är Hur är det möjligt att ta med sig pyroteknik in på arena?
12.41
Tar verkligen ledningen i IFK Göteborg detta på allvar och tar tag i skiten eller är dom styrda av raketforskarna på läktaren?
Skönt att Glenn Hysén röt ifrån idag han är en riktig Göteborgare som spelat både i Grönsvart och blåvitt all heder Glenn.
12.41
IFK och andra klubbar gör ju ingenting & har inte gjort på 10 år. Oerhörd flathet mot problemet. Kasta ut Wisemen från arenorna och andra liknande falanger för all framtid. Detta var droppen, varit blåvit i 40 år men nu får Häcken min framtida support - förutsatt att de håller liknande borta. Barn har jag inte velat ta med på allsvensk fotboll på många år.
13.05
Blåvitt vill nu alltså spela matchen även om GAIS förstemålvakt tyvärr blev skadad, IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson räknar bara pengar pengar pengar men var finns moralen och ansvaret i denna raketfråga?
Nu är det upp till SvFF att ta beslut kanske vinner blåvitt den smutsigaste och vidrigaste segern genom alla tider på walkover?
13.05
Låt klubbarna stå för notan om fansen går över gränsen för vad som är tillåtet. Det är när kostar som klubbarna reagerar
13.11
Ge Gais vinsten då svider det kanske i blåvitt klacken.
13.50
Det går inte. Detta är en normal utveckling i mångkulturens Sverige...
14.29
Sätt upp övervakningskameror snett ovanför samtliga läktare. Spela in vad som händer och sätt dit busarna. Det måste få konsekvenser att ställa till med sådant här. Lagstiftning om pyroteknik är väl på g i år eller nästa om jag förstått rätt. Visitering vid entréer bör göras i full skala.
14.31
Om något liknande det som hände igår, händer igen. Borde inte klubben få spela med supportrar på arenan.
17.23
Är överfallet som skadade GAIS målvakt Marko Johansson polisanmält?
17.23
Sätt av pengar i en stiftelse som betalar ut belopp till klubbar som spelar utan pyroteknik på läktarna. Utbetalas till bägge lagen och kan användas till ungdomsverksamhet mm. Jag kan absolut tänka mig att bidra i en ev insamling till detta ändamål.
17.23
Tilldöm andra laget segern. Tror detta har bäst verkan på supportrarna som slänger fyrverkeri. Dels vill supportrarna ju att deras lag ska vinna, men istället förlorar laget pga vad supportrarna gjort. Dels kommer övriga supportrar (som inte slänger fyrverkerier) att vilja utesluta busarna så att det inte upprepas.
17.23
Inför nolltolerans. Varje gång en enda smällare, raket, bengal el dyl tänds, så får laget spela utan publik i ett år. Trist för spelarna, men om det blir ett så kännbart straff så kommer supporterklubbarna att själva rensa ut de som håller på med sådant. Och det vore ju inte en dag för tidigt. Det finns många "vanliga" människor som slutat gå på matcher och bara ser det på tv. Vore kul om dessa kan få möjlighet att komma tillbaka och se livematcher igen.
17.23
Stäng av lagen ett år i taget för varje gång deras klack flippar ur!! Samt bestraffa dem som förstör för alla andra med böter på över 10 000kr och fängelse i minst 2 1/2 år!!